Sva pa z Compadretom nekaj poštudirala:
Pravi vozniki LR Discoveryjev imamo izpuhe na levo in glasne, da čuješ turbo.
Papučarji jih pa imajo nazaj pa ne glasne

james napisal/-a:vsem en lep pozdrav!
Sej vem... mogoče malo off topic, sam nikjer ne najdem koga k bi mel pameten odgovor na moja vprašanja. Pa sm vidu da ste tuki ful zagreti za discote... pa probam.
Kupujem enga starejšga discota, pa eni jih šimfajo, drugi hvaljo... Pa sm reku da bi prašu nekoga k dejansko ma ta avto, za kak nasvet... ko grem kupt avto, kaj moram najbolj pazt pr discotu. So ble kake napake, kaj narobe z pogoni (4X4)....
kaki so pa kaj stroški z LRjem glede na druga vozila? Tega mi tudi noben noče povedat.
Se opravičujem če je vn s konteksta teme sam bi res rabu malo pomoči.
Matej T napisal/-a:Pravi vozniki LR Discoveryjev imamo izpuhe na levo in glasne, da čuješ turbo.
Picpoki napisal/-a:james napisal/-a:vsem en lep pozdrav!
Sej vem... mogoče malo off topic, sam nikjer ne najdem koga k bi mel pameten odgovor na moja vprašanja. Pa sm vidu da ste tuki ful zagreti za discote... pa probam.
Kupujem enga starejšga discota, pa eni jih šimfajo, drugi hvaljo... Pa sm reku da bi prašu nekoga k dejansko ma ta avto, za kak nasvet... ko grem kupt avto, kaj moram najbolj pazt pr discotu. So ble kake napake, kaj narobe z pogoni (4X4)....
kaki so pa kaj stroški z LRjem glede na druga vozila? Tega mi tudi noben noče povedat.
Se opravičujem če je vn s konteksta teme sam bi res rabu malo pomoči.
Kaj pazit: Pleh je ponavadi slab. Koloteki zadnjih koles, pragovi, pod prtljažnika, šasije so običajno boljše kot pri japoncih istega letnika.
Zajebavat zna še kakšen košček elektrike kot so el. šipe, mogoče kakšen pant ali mehanizem vrat ter kakšno tesnilo.
Skratka razen pleha se vse porihta zelo hitro in cenovno ugodno ker so deli zelo zelo poceni. Jih pa rabiš mogoče količinsko malo več![]()
Lufti v pogonu(v bistvu v reduktorju) so standardni in naj te ne skrbijo. Boš pač vozil z mehko nogo.
Vzdrževanje enostavno, motor varčen, zanesljiv. Poraba je nizka glede na avto, vožnja pa enkratna.
Povej še kateri letnik te zanima.
Jaz bi ti svetoval 300tdi(od letnika 94 dalje) ker je motor tišji, cenejši za vzdrževanje kot 200tka, menjalnik boljši ter več šans imaš da je pleh boljši( boljši, ne dober)
Pa pazi, deli so v naših trgovinah ali bog ne daj pri zastopnikih svinjsko dragi.
Vse se naroča iz anglije.
Če te še kaj zanima pa vprašaj.
LP
james napisal/-a:jaaa a pol pr discotu je več šraufarije kot užitkov al kaj?!?!? Mislm... K vsi ful od šraufanja pišete tle gor...
Picpoki napisal/-a:
Pa kompadretu sem že enkrat omenil: kaj se zgodi ko voda pride so auspuha? Original ima speljano visoko koleno nad premo, kar preprečuje vodi vstop. Če je cev ravna ti ga lažje zalije.
No vsaj pri defu je tako.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta