Land Rover Discovery - a neverending story ;-)

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Matej T
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Sep 24, 2011 7:30 pm

Tako jest mam nove zglobe in nov izpuh. Compadre dej kako sliko, če imaš. :lol:

Sva pa z Compadretom nekaj poštudirala:

Pravi vozniki LR Discoveryjev imamo izpuhe na levo in glasne, da čuješ turbo.

Papučarji jih pa imajo nazaj pa ne glasne

:kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :krohota_se: :krohota_se: :krohota_se: :krohota_se: :krohota_se: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kiss_my:

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » So Sep 24, 2011 8:39 pm

james napisal/-a:vsem en lep pozdrav!
Sej vem... mogoče malo off topic, sam nikjer ne najdem koga k bi mel pameten odgovor na moja vprašanja. Pa sm vidu da ste tuki ful zagreti za discote... pa probam.

Kupujem enga starejšga discota, pa eni jih šimfajo, drugi hvaljo... Pa sm reku da bi prašu nekoga k dejansko ma ta avto, za kak nasvet... ko grem kupt avto, kaj moram najbolj pazt pr discotu. So ble kake napake, kaj narobe z pogoni (4X4)....
kaki so pa kaj stroški z LRjem glede na druga vozila? Tega mi tudi noben noče povedat.

Se opravičujem če je vn s konteksta teme sam bi res rabu malo pomoči.

Kaj pazit: Pleh je ponavadi slab. Koloteki zadnjih koles, pragovi, pod prtljažnika, šasije so običajno boljše kot pri japoncih istega letnika.
Zajebavat zna še kakšen košček elektrike kot so el. šipe, mogoče kakšen pant ali mehanizem vrat ter kakšno tesnilo.
Skratka razen pleha se vse porihta zelo hitro in cenovno ugodno ker so deli zelo zelo poceni. Jih pa rabiš mogoče količinsko malo več :D
Lufti v pogonu(v bistvu v reduktorju) so standardni in naj te ne skrbijo. Boš pač vozil z mehko nogo.

Vzdrževanje enostavno, motor varčen, zanesljiv. Poraba je nizka glede na avto, vožnja pa enkratna.

Povej še kateri letnik te zanima.
Jaz bi ti svetoval 300tdi(od letnika 94 dalje) ker je motor tišji, cenejši za vzdrževanje kot 200tka, menjalnik boljši ter več šans imaš da je pleh boljši( boljši, ne dober :lol: )

Pa pazi, deli so v naših trgovinah ali bog ne daj pri zastopnikih svinjsko dragi.
Vse se naroča iz anglije.

Če te še kaj zanima pa vprašaj.
LP
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » So Sep 24, 2011 8:40 pm

Matej T napisal/-a:Pravi vozniki LR Discoveryjev imamo izpuhe na levo in glasne, da čuješ turbo.

Pravi vozniki LR-jev pa imamo defenderje :lol:

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Sep 24, 2011 8:44 pm

Picpoki napisal/-a:
Matej T napisal/-a:Pravi vozniki LR Discoveryjev imamo izpuhe na levo in glasne, da čuješ turbo.

Pravi vozniki LR-jev pa imamo defenderje :lol:

Ja zato si pa Discota kupil. :wink: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » So Sep 24, 2011 8:46 pm

Samo zato da sem videl kaj tako zanimanje zganjate okoli tiste šminke :lol:

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Sep 24, 2011 8:48 pm

Ha ha ha to si dobro naredu. Najbolše da defa prodaš pa se pridružiš našemu klubu. Nebo ti žal :wink:

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » So Sep 24, 2011 8:50 pm

Picpoki napisal/-a:
james napisal/-a:vsem en lep pozdrav!
Sej vem... mogoče malo off topic, sam nikjer ne najdem koga k bi mel pameten odgovor na moja vprašanja. Pa sm vidu da ste tuki ful zagreti za discote... pa probam.

Kupujem enga starejšga discota, pa eni jih šimfajo, drugi hvaljo... Pa sm reku da bi prašu nekoga k dejansko ma ta avto, za kak nasvet... ko grem kupt avto, kaj moram najbolj pazt pr discotu. So ble kake napake, kaj narobe z pogoni (4X4)....
kaki so pa kaj stroški z LRjem glede na druga vozila? Tega mi tudi noben noče povedat.

Se opravičujem če je vn s konteksta teme sam bi res rabu malo pomoči.

Kaj pazit: Pleh je ponavadi slab. Koloteki zadnjih koles, pragovi, pod prtljažnika, šasije so običajno boljše kot pri japoncih istega letnika.
Zajebavat zna še kakšen košček elektrike kot so el. šipe, mogoče kakšen pant ali mehanizem vrat ter kakšno tesnilo.
Skratka razen pleha se vse porihta zelo hitro in cenovno ugodno ker so deli zelo zelo poceni. Jih pa rabiš mogoče količinsko malo več :D
Lufti v pogonu(v bistvu v reduktorju) so standardni in naj te ne skrbijo. Boš pač vozil z mehko nogo.

Vzdrževanje enostavno, motor varčen, zanesljiv. Poraba je nizka glede na avto, vožnja pa enkratna.

Povej še kateri letnik te zanima.
Jaz bi ti svetoval 300tdi(od letnika 94 dalje) ker je motor tišji, cenejši za vzdrževanje kot 200tka, menjalnik boljši ter več šans imaš da je pleh boljši( boljši, ne dober :lol: )

Pa pazi, deli so v naših trgovinah ali bog ne daj pri zastopnikih svinjsko dragi.
Vse se naroča iz anglije.

Če te še kaj zanima pa vprašaj.
LP

bo držalo, kaj je pokec napisal, jaz bi dodal, da je disko kar živ avto, elastičen, kar potegne, ni pa raketa.....
v stock verziji sem ga nažgal skoraj 150, zdaj na 31" gumah in s prtljažnikom na strehi nekaj nad 130....poraba tako opremljen pa okoli 11 do 12l/100km
zelo zadovoljen 8)

aja, pa še to: glej tiste, ki spuščajo kje olje, tisti so dobri.......pri tistih, ki nikjer olje ne puščajo kje, je definitivno nekaj narobe, tistih se izogibaj!!!
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Sep 24, 2011 8:52 pm

[/quote]

aja, pa še to: glej tiste, ki spuščajo kje olje, tisti so dobri.......pri tistih, ki nikjer olje ne puščajo kje, je definitivno nekaj narobe, tistih se izogibaj!!![/quote]

:lol: :lol:
Piše v navodilih za uporabo, da olje mora puščat :wink:

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » So Sep 24, 2011 8:53 pm

ja, mato, priden si bil :wink:

Slika

zamenjala sva danes oba HK zgloba in porihtala končno rajfnk

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Sep 24, 2011 8:55 pm

Vozim LR Discovery.
Dobar se pelje in dobar žvižga na rajfnk. :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :krohota_se: :plese:

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » So Sep 24, 2011 8:57 pm

Matej T napisal/-a:Pravi vozniki LR Discoveryjev imamo izpuhe na levo ......
Papučarji jih pa imajo nazaj pa ne glasne

tako mora avspuh bit speljan :twisted:

Slika

Slika

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » So Sep 24, 2011 8:59 pm

Matej T napisal/-a:Vozim LR Discovery.
Dobar se pelje in dobar žvižga na rajfnk. :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :krohota_se: :plese:

jeli dizel ?:kaj_takega_pa_se_ne:

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Sep 24, 2011 9:02 pm

Zašto ima gore ove sajle? :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :ah_seveda:

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » So Sep 24, 2011 9:04 pm

Matej T napisal/-a:Zašto ima gore ove sajle? :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :ah_seveda:

pa veš, bolane, ko se brzo peljam, da mi ne odnese pekntreger :krohota_se:

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Sep 24, 2011 9:08 pm

KU PR' NORCIH 8)

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » So Sep 24, 2011 9:09 pm

Matej T napisal/-a:KU PR' NORCIH 8)

Slika

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Ne Sep 25, 2011 1:08 am

Kaj a vam vsakič ko razdrem prvi pogon slikco nalimam?
Sigurno sem večkrat prvi pogon razdrl kot servis na avtu naredil.

Drugače pa...: 1. meni 300tka s slabo bosch pumpo leti kot nora.
2. def na 33" MT gumah je prejšnji tank pokuril cca 10l/100km
3. Bloška noč in tri dnevna veselica je zakon. Jutri je še
čas jo ujamete.

Pa kompadretu sem že enkrat omenil: kaj se zgodi ko voda pride so auspuha? Original ima speljano visoko koleno nad premo, kar preprečuje vodi vstop. Če je cev ravna ti ga lažje zalije.

No vsaj pri defu je tako.

P.S.:v vašemu klubu bom verjetno ostal ker se disko pelje res super. Ampak defa pa ne dam... vsaj še ne ta mesec :lol:

james

OdgovorNapisal/-a james » Ne Sep 25, 2011 7:39 am

jaaa a pol pr discotu je več šraufarije kot užitkov al kaj?!?!? Mislm... K vsi ful od šraufanja pišete tle gor...

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Ne Sep 25, 2011 7:43 am

Odvisno kako ohranjenega dobiš.

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Ne Sep 25, 2011 7:45 am

james napisal/-a:jaaa a pol pr discotu je več šraufarije kot užitkov al kaj?!?!? Mislm... K vsi ful od šraufanja pišete tle gor...

niti ne, jaz od januarja pa do zdaj nisem šraufal skoraj nič, neke banalne malenkosti, nič resnega.......
o okvarah se pogovarjam/pišem, predelave so pa druga pesem, a neverending story :wink:

naj te ne bo strah discota, je kr uredu avto, sploh kar se tiče price/performance razmerja :wink:

james

OdgovorNapisal/-a james » Ne Sep 25, 2011 7:57 am

a ok. pol pa ok. Ne kr sm pa slišu od enga mehanika neverjetne reči... sam verjetno zato kr je mal len, pa se mu ne da šraufat pol pa mogoče mal nabiva kako je zajeban avto.

james

OdgovorNapisal/-a james » Ne Sep 25, 2011 7:58 am

aja... pa z 200000km je še vredu če ga kupm? al je že mal preveč?

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Ne Sep 25, 2011 8:02 am

ni zajeban, je tudi kr "šraufat friendly", bi rekel......pa čeprav je anglež, je vse metrično.

Tudi jaz sem bil skeptičen od začetka, samo me je avto zelo hitro prepričal, sploh, ker je vzdrževanje smešno poceni, pa dobavljivost delov ni problem.
Kot je pokec napisal, deli se nabavljajo v angliji sa smešne denarje, doma pa so v roku treh do petih delovnih dneh, carine ni, saj je EU ;)

Dobi se pa prav vse, do zadnjega šraufa in od prvega do zadnjega modela :wink:

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Ne Sep 25, 2011 8:03 am

200kkm je malo, moj ima trenutno po števcu 311+kkm, pa se ga ne bojim in motor ne kaže nobenih čudnih simptomov :lol:

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » Ne Sep 25, 2011 10:08 am

Picpoki napisal/-a:
Pa kompadretu sem že enkrat omenil: kaj se zgodi ko voda pride so auspuha? Original ima speljano visoko koleno nad premo, kar preprečuje vodi vstop. Če je cev ravna ti ga lažje zalije.

No vsaj pri defu je tako.

Ha ha cev je ostala in vode se za enkrat še ne bojim. Upam, da ne bo letos spet poplav pri nas.

Drugače pa ja šravfamo mojga večino časa pa ne zato, ker bi bil tako slab ampak ker imam jaz svoje želje po različnih predelavah in dodelavah. Avto pa res ni slab, čeprav mi je bila oblika nekaj časa čudna zaradi povišane strehe ampak partljažnik to vse popravi :wink: :wink:

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov