LED dodatne luči

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jun 04, 2010 9:20 am

Hm, (negativne) izkušnje se nabirajo.
Še malo počakajmo z nakupom :roll:
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jun 04, 2010 9:27 am

2 Tata
Če slučajno ne razumeš, čemu pri nas rečemo (bolje: smo rekli, saj dandanašnja srečna mladina sploh ne ve, kaj to je) kahla:
Slika
To je prava kahla.
:lol: LP Miran
PS: in objavi čimprej test tvojih super oskark!

lipec
Kraj: Brkini

OdgovorNapisal/-a lipec » Pe Jun 04, 2010 11:18 am

po naše bakau

Uporabniški avatar
tata zlatko
Kraj: Sarajevo

OdgovorNapisal/-a tata zlatko » Pe Jun 04, 2010 6:21 pm

miran napisal/-a:2 Tata
Če slučajno ne razumeš, čemu pri nas rečemo (bolje: smo rekli, saj dandanašnja srečna mladina sploh ne ve, kaj to je) kahla:

Razumijem ja,razumijem.I mi smo ih zvali tute :D

A sto se godina tice ja spadam ovdije(a i svugdje)sa svojih 57 medu veterane. :? :? :?

TUTE su kupljene daleke 1972 i nadzivjele su sve moje relije i aute.Davno su one testirane a zbog i danas nenadmasnog snopa svijetla,pogotovu rasipnih,i dalje ih ljubomorno cuvam.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Jun 04, 2010 6:58 pm

lipec napisal/-a:H3 led žarnice sucks js jih mam ma so za en k...., no ne za vse če jih daš v male meglenke postanejo fine kamping lučke z porabo ne boste verjeli 350mAh za osvetlit par kvadratov so dovolj, za kaj "pošraufat" ponoči so idealne, poraba pa je zanemarljiva!

Torej porabijo prbli. 4 wate jih je pa koliko? Verjetno so noter zbasane 250mW ledice ali pa še manj....

Za info imam sedaj doma na testu 10W (ja prav berete deset watno) ledico. Pri napetosti 3.3V porabi kar 2.8A toka. Kar pa ni več malo. Svetilnost pa se približa 36W cevni sijalki. 900-1000 lumnov.

lipec

OdgovorNapisal/-a lipec » Pe Jun 04, 2010 7:28 pm

Lisko a bi lahko dal gor kako sliko al pa link te ledice,js jo tudi mam"link nekje nazaj v mojem postu"pa me zanima ce je enaka.

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jun 04, 2010 9:35 pm

tata zlatko napisal/-a:....
A sto se godina tice ja spadam ovdije(a i svugdje)sa svojih 57 medu veterane. :? :? :?
....

Prvič, ko pridem k tebi na roštilj in malo offroada, te pošljem po cigarete :lol:
LP Miran

PS: LEDici H3 bom po vsej verjetnosti vseeno kupil, če ne bosta za prednja delovna žarometa dobri, bosta pa za rikverc - upam :?

lipec

OdgovorNapisal/-a lipec » Pe Jun 04, 2010 10:09 pm

Miran,verjemi meni ne bosta!Pa H4 led tudi ne bo,so presvoh,za delovne bo treba 10W led za rikverc tudi.Ce gres kaj mimo Kozine mi javi pa ti jih pokazem, drgac na obali bom v ponedeljek lahko jih vzamem sabo pa bos videl.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Jun 04, 2010 11:09 pm

lipec napisal/-a:Lisko a bi lahko dal gor kako sliko al pa link te ledice,js jo tudi mam"link nekje nazaj v mojem postu"pa me zanima ce je enaka.

V bistvu je enaka le na večjem ohišju in z 3.3 V priključno napetostjo. Aja pa optiko še ima spredaj....

lipec

OdgovorNapisal/-a lipec » Pe Jun 04, 2010 11:19 pm

lisko napisal/-a:
lipec napisal/-a:Lisko a bi lahko dal gor kako sliko al pa link te ledice,js jo tudi mam"link nekje nazaj v mojem postu"pa me zanima ce je enaka.

V bistvu je enaka le na večjem ohišju in z 3.3 V priključno napetostjo. Aja pa optiko še ima spredaj....

Zanimivo,tole stvarco z optiko bi pa res rad videl,ce je mozno,kajti sam sem probal dat led H3 v meglenke z leco in je en k....

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » So Jun 05, 2010 1:33 am

lipec napisal/-a:Miran,verjemi meni ne bosta!Pa H4 led tudi ne bo,so presvoh,za delovne bo treba 10W led za rikverc tudi.Ce gres kaj mimo Kozine mi javi pa ti jih pokazem, drgac na obali bom v ponedeljek lahko jih vzamem sabo pa bos videl.

Se bom oglasil.
Hvala.
LP Miran

Uporabniški avatar
Tinček
Kraj: ajdovščina
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tinček » So Jun 05, 2010 8:11 am

Miran, če prideš mimo Ajdovščine ti jih šenkam.
LP

Uporabniški avatar
tata zlatko

OdgovorNapisal/-a tata zlatko » So Jun 05, 2010 8:55 am

miran napisal/-a:
....

Prvič, ko pridem k tebi na roštilj in malo offroada, te pošljem po cigarete :lol:
LP Miran

PS: LEDici H3 bom po vsej verjetnosti vseeno kupil, če ne bosta za prednja delovna žarometa dobri, bosta pa za rikverc - upam :?

Sto se cigareta tice vrlo rado :D samo vise dolazite ovamo.Sticem utisak da vas je Evropa napravila vrlo neodgovornom nacijom :lol: :lol: :lol: Toliko poziva,toliko obecanja da ce te biti moji gosti a vec dvije godine nigdje nikoga.SRAMOTA :D :D :D

A sto se sijalica tice ja sam morao probati.Ni prva ni posljednja stvar na koju sam bacio novce u vijetar.Ovaj put prosao sam samo sa pedesetak eura :D

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » So Jun 05, 2010 10:59 am

tata zlatko napisal/-a:...samo vise dolazite ovamo.Sticem utisak da vas je Evropa napravila vrlo neodgovornom nacijom :lol: :lol: :lol: Toliko poziva,toliko obecanja da ce te biti moji gosti a vec dvije godine nigdje nikoga.SRAMOTA :D :D :D
Jaza sam u Banja Luki barem pet, šest puta godišnje... ipak oni imaju Vrbas, Miljacka baš nije za veslanje.... :lol: :lol: :lol:

Al mogli bi i do Sarajlija skoknuti, Hadžić zove... :)
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » So Jun 05, 2010 11:03 am

2 Tata
:shock: torej si jih (LED H3) testiral in očitno si ugotovil, da so za en..... OK. Hvala za informacijo.
Ne jezi se preveč, če se še nismo spustili k tebi iz EU višav. Ko se bomo, se nas mogoče ne rešiš več... :wink:

Zdaj se je pa res nabralo toliko negativnih mnenj o uporabnosti teh LEDic za razsvetljavo, da ne bom metal denarja skozi okno.
Če sem pa prav razumel, so pa lahko te LED primerne za ostale namene (hm, :shock: čemu pa naj bi bila žarnica poleg razsvetljave še sploh namenjena??).
Ima kdo izkušnje, da jih je namestil v žaromet namesto pozicijske žarnice (če je pozicijska 5W žarnica v žarometu in ne kot ločena lučka).
Jaz sem v Rimlnu "testiral" LED z eno svetilno enoto - z lečo sicer - a je popolnoma neuporabna, sveti le naprej v ozkem snopu in parabola žarometa ni cela osvetljena tako ko s klasično 5 W žarnico (w5w). Mogoče bi bilo boljše s tistimi LEDicami, ki imajo več svetilnih enot tudi po obodu nameščenih. Booo.... mogoče. :res_ne_vem:
LP Miran

PS: če bom hodil po Ajdovskem ali Brkinih, se bom pa mogoče kaj oglasil, pa ne da jih vzamem (magari zastonj :wink: ) ampak, da jih vidim v živo v "akciji".

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » So Jun 05, 2010 11:15 am

evo zdej tle edine ˝ta prave˝ ledice...taprava je pa seveda tudi cena :wink:
mel na CT anglež to stvar gor, sem bil zraven ko je štelal luči pred nočno...samo :shock:

http://www.rigidindustries.com/category_s/64.htm

Uporabniški avatar
_Grega_
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a _Grega_ » So Jun 05, 2010 5:34 pm

No temu se pa reče dober nakup. Cena je pa tudi dobra, hehe

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Jun 05, 2010 11:35 pm

miran napisal/-a:Če sem pa prav razumel, so pa lahko te LED primerne za ostale namene (hm, :shock: čemu pa naj bi bila žarnica poleg razsvetljave še sploh namenjena??).
Ima kdo izkušnje, da jih je namestil v žaromet namesto pozicijske žarnice (če je pozicijska 5W žarnica v žarometu in ne kot ločena lučka).
Jaz sem v Rimlnu "testiral" LED z eno svetilno enoto - z lečo sicer - a je popolnoma neuporabna, sveti le naprej v ozkem snopu in parabola žarometa ni cela osvetljena tako ko s klasično 5 W žarnico (w5w). Mogoče bi bilo boljše s tistimi LEDicami, ki imajo več svetilnih enot tudi po obodu nameščenih.

C c c miran bolj malo spremljaš forum :D

Evo jeepa z ledicami....tretja zavorna in osvetlitev tablice...

Slika

In pa stropna lučka.
Slika

Stropna lučka v R5 ( 3x 0.25W) več kot dovolj svetlo...
Slika

LED trak z 12timi ledicami nad vsako lučjo....
Slika

Slika

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jun 11, 2010 1:10 pm

Ko smo že pri lučeh, tudi tole ni slab sistem:
http://www.youtube.com/watch?v=CA-hdcwp50Q

LP Miran

Uporabniški avatar
tata zlatko

OdgovorNapisal/-a tata zlatko » Po Jun 21, 2010 11:08 pm

Evo,kao sto sam i obecao,nakon par dana vozanja moji prvi utisci o ugradenim H1 led sijalicama.Kao prvo uopste nisam nesto previse razocaran kvalitetom svijetla.Cinjenica jeste da auto koristim iskljucivo za voznju po sumi i za .brzine do najvise 40...50 km na sat.Za ovu namjenu su sasvim dovoljne.Meni je bilo najvaznije da se farovi ne griju previse i to sam na ovaj nacin uspjeo da napravim.Takode cinjenica je i da se radi o 4 fara Cibie Super Oskar koji svijetle savrseno i spadaju u red najboljih farova inace tako da i pored ovog hendikepa slabih sijalica vidim u sumi sasvim solidno.Priznajem nije to ni blizu 100w sijalicama koje su bile ranije ali moze proci.

Zakljucak...Jos je rano za kupovinu ove vrste sijalica.Treba sacekati da se ovo usavrsi ili izmisle nesta novo a do tada ne bacajte pare na njih.Dobar far u kojem je dobra stara halogenka(za nikakve novce)jos uvijek su u velikoj prednosti :wink: :wink: :wink:

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Jun 22, 2010 12:50 am

ne bacajte pare na njih....
:wink: :wink: :wink:

Te dni naročam 1 kos LED H3 za v delovno luč, mogoče bo pa za delo okoli avta dovolj svetila. Poročam, ko (če ) jo dobim in preizkusim.

Dobar far u kojem je dobra stara halogenka(za nikakve novce)jos uvijek su u velikoj prednosti :wink: :wink: :wink:

Ej Tata, kaj bi ti šele na kakšno dobro xenonko rekel? (a žal za za velike novce)

LP Miran

Uporabniški avatar
tata zlatko

OdgovorNapisal/-a tata zlatko » To Jun 22, 2010 2:05 am

Xenone imam na svojoj cestovnoj Primeri i sa njima sam prezadovoljan.Prosto ne mogu zamisliti kako je voziti bez njih.

Ali ovde se ipak radi o Ferozi namjenjenoj iskljucivo za voznju po sumama oko moje vikendice i bacanje para na xenone je cisti hostapleraj.Zar nije bolje za te novce uzeti jos jedno vitlo?

Ideja da stavis LED u radno svijetlo je skroz u redu i mislim da ces biti zadovoljan njenim prednostima :idea: :idea: :idea:

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Jun 29, 2010 6:42 am

Poročilo iz prve roke:
- če je človek trmast in ne želi upoštevati mnenj drugih, ga to pač stane nekaj denarja, ki bi ga lahko pametneje vrgel stran za kaj drugega.
- LED nadomestek w5w (pozicijske) žarnice na 32 ledic gre težko v žaromet, ker je prevelik. Ko je enkrat v žarometu, bolj belo sveti, a ker vir svetlobe ni fokusiran je rezultat slabši od klasične 5W žarnice. Neuporabno.
- LED nadomestek H3 žarnice v vse delovne luči ne gre, ker je daljši od H3. V tistem delovnem žarometu, v katerega gre, sveti in osvetli še kar veliko površino, a je osvetlitev preslabotna za resno delo. Neuporabno.
Tako je to. :(
Miran

lipec

OdgovorNapisal/-a lipec » To Jun 29, 2010 8:36 am

miran napisal/-a:Poročilo iz prve roke:
- če je človek trmast in ne želi upoštevati mnenj drugih, ga to pač stane nekaj denarja, ki bi ga lahko pametneje vrgel stran za kaj drugega.
- LED nadomestek w5w (pozicijske) žarnice na 32 ledic gre težko v žaromet, ker je prevelik. Ko je enkrat v žarometu, bolj belo sveti, a ker vir svetlobe ni fokusiran je rezultat slabši od klasične 5W žarnice. Neuporabno.
- LED nadomestek H3 žarnice v vse delovne luči ne gre, ker je daljši od H3. V tistem delovnem žarometu, v katerega gre, sveti in osvetli še kar veliko površino, a je osvetlitev preslabotna za resno delo. Neuporabno.
Tako je to. :(
Miran

Aj si mi ti en pek!!Tist dnar bi komot zapil, več bi meu od tega!

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti