Moja seminarska obsega 40 strani teorije in praktičnih preizkusov.
Trenutno delam PP predstavitev za dans zvečer. Tak da je že končana. Bi mi blo pa zanimivo primerjat vaše pa moje rezultate
marolt 4x4 napisal/-a:...
pa še vedno ni noben napisal za koliko je treba zmanjšat hitrost?
marolt 4x4 napisal/-a:Reakcijska pot ni odvisna od podlage. In če voziš po mokrem asfaltu ne vem zakaj bi bil manj zbran za volanom?
marolt 4x4 napisal/-a:ampak mi se še vedno vozimo v dežju in v suhem, pa še vedno ni noben napisal za koliko je treba zmanjšat hitrost?
marolt 4x4 napisal/-a:Aja pa še eno trditev sm zasledil: nemogoče je reči za kolk % je slabše na mokrem.
No to pa ravno ni res, ker je to bistvo moje naloge, da se da dokaj natančno dokazat za koliko je treba zmanjšat.
ferrarist napisal/-a:marolt 4x4 napisal/-a:
v splošnem velja: kt na suhem asfaltu 0,6 in na mokrem 0,3.
Torej posploseno bi to pomenilo da bi morala biti recimo hitrost v mokrem ovinku 50% nizja kot v suhem?ali se motim?

moja.malenkost napisal/-a:da ga j...... se moram vključit v debato. kaj pa bi naj to pomenilo , vsi ti izračuni in znanost okrog tega? ali se greste statistiko ali je govora o varnosti. Možno, da sem kje kaj spregledal ( nedeljski bralec malo preko vrstic). z številkami se operira samo v pravdanju v praksi pa izkušnje, trezna glava in REAKCIJSKI ČAS kateri je sestavljen iz: štrckanje po telefonu, prerekanje z ženo, nastavljanje radia , vrtanje po nosu.... in še in še. Vsi vemo pogooglat in pomodrovat kje-kdaj , s čem je daljša zavorna pot. ali se je kdo kdaj vprašal kaj se je dogajalo v zadnjih sec pred potrebo zaviranja. samo na poligonih ali podobnih testih je govora o = dolžini zavorne poti, nikakor pa to ni primerljivo z ???? gledaš mačko ob vozišču in ???

Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost