Project: Four Patrols

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
kingroad
Kraj: VACCINIUM MYRTILLUS

Project: Four Patrols

OdgovorNapisal/-a kingroad » To Nov 09, 2010 10:10 pm

Tkole, ker ni nikoli zadolst dolg.....khmmmm, no, ker ni nikoli zadosti visok, ga bi še malo dvignil. Patrola namreč. Želja je taka da bi bil visok nekako tkole:

Slika

Kaj moram še vse predelat da pridem do take višine?

lp
Nazadnje spremenil kingroad, dne Ne Dec 19, 2010 2:51 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » To Nov 09, 2010 10:18 pm

Garažna vrata, da ga boš ven dobu :twisted:
LP by Jereb

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » To Nov 09, 2010 10:23 pm

jereb napisal/-a:Garažna vrata, da ga boš ven dobu :twisted:

zaradi vrat bi ga lahko dvignil še za 4.3cm, vendar potem se mi podre razmak klinov na lojtri :oops:

lp

TRCO1
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » Sr Nov 10, 2010 12:24 am

kaj si ta avto kupil saj je že bil na dobrem podvozju...se mi zdi da na ironu...
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Nov 10, 2010 12:37 pm

kaj boš pa dosegu z dvigom?

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » Sr Nov 10, 2010 8:06 pm

naredil bi BIG FOOT-a :D

Šalo na stran!
Patrol je šel "na pol" ker je potrebno poštimat šasijo. Prejšnji lastniki niso posvečali preveč pozornosti šasiji (samo da jim je bila karoserija ok :oops: ), zato sem se sedaj odločil da zadevo poštimam. Potrebo jo bo bilo malo povarit, sem ter tja celo odrezati kakšen kos in privariti novega. Vglavnem šasija po posegu mora biti kot nova :D Ali pa še boljša.

Če pa kdo ve za kakšno novo ali pa rabljeno v super stanju pa se priporočam. (aja, ne me pošiljat na pooblaščenca :D )

lp

TRCO1

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » Če Nov 11, 2010 12:53 am

pa Papmahl-lov intercooler imaš ane....
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » Če Nov 11, 2010 7:53 pm

@TRCO1:

avto ima rancho amortizerje, za vzmeti pa nevem katere so, so pa konkretno debeleše (fi) od originalnih. In ja, spredaj se sveti IC :D

lp

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » Pe Dec 03, 2010 9:11 pm

kavč ofrouderji delamo dalje.........višina je izgubila pomen, ni šel ven iz garaže. Nova kotna brusilka Alpha tools se je izkazala za dober nakup, izdelek je na spodnji fotografiji:

Slika

Prijavili smo se na drift challenge v Logatcu, vendar sporejemajo prijave šele za naslednje leto..........phhhh, klinc jih gleda!

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » Po Dec 06, 2010 6:16 pm

No, kaj se je dogajalo minuli vikend.
Zjutraj s kolegi odpremo prvo pivo, drugo,.....pa se pelje mimo moje bajte Patrol brez voznika. Hudiča, saj smo jih spili le ene 4-5, tolikšna količina še ne vpliva na vid, pa pričamo mi dalje, skoraj pozabimo Patrola, nakar se zopet pripelje mimo. Še vedno brez šoferja, le sopotnik nekaj čukasto gleda. Pa nekaj sprašuje po neki smeri za Anglijo....hmmm, čudna so pota gospodova. Nič, odprem vrata delavnice in mu rečem naj zapelje noter da mu malo spedenamo avto. Dec takoj "za", s prstom kaže na mojga drifterja in hoče še on tak avto. Ok, ga damo na dvigalo....

Slika

ga malo dvignemo...

Slika

...ko otočan začne nekaj stokat da ga bi rad spustil in ne dvignil, pa smo ga pospremili ven iz delavnice in zakopali v bližni jarek. Tam bo dal mir. Mi pa gremo dalje....

Slika

....in se zasveti 4.2 motor (bingo), šasija kot iz trgovine (sedmica na lotu), karoserija kot iz trgovine (3X3 novoletni dobitek). Hitro tečemo ven, na angleža vržemo še 5 lopat zemlje da nebo prehitro prišel ven in razkopljemo Patrolčka kot bi mignil :D

nadalnevanje sledi.....

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » So Dec 18, 2010 9:56 am

No takole. kavč se nam je že dodobra preoblikovol po merah naših riti tako da lahko zopet povemo kaj na to temo.
Anglež se je nekako izkopal iz jame, vendar nihče ne ve kje je. Da je živ in zdrav vemo ker se lokalne kelnarce hvalijo da nekdo veselo zapitke plačuje z GBP-ji :roll: To bo gotovo on.

Iz desno vozečega avtomobila smo izdrli motor...

Slika
....in ga dali lepo na toplo ter pokrili z dekco da se slučajno revež ne prehladi.

In ko se odločim da bom zaključil za tisti dan, odprem pivo ki je bilo v zadnji vrsti na pol prazne "šteke" se pojavi še en zlodjek ki bi potreboval kak organ iz Angleža. Šment, možakarja pošljem po zalogo hmeljevih napitkov in se lotimo dela.......
Slika

Sproti slačimo Angleža, saj ga čaka vikend paket na nudistični snežni plaži....
Slika

Ker je kablovja, in ostale plastike že polna kapa, se vržemo še v pravo šlosarijo.......
Slika

In nekako nam je uspelo priti do končnega izdelka, ki se ga nebi sramoval tudi najzahtevnejši kavč offroader.....
Slika

To je to, kozli lajajo, karavana obstane................

DavidJ
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a DavidJ » So Dec 18, 2010 5:34 pm

Pa kaj se pri vas sploh točno dogaja? Sicer že vrabci čivkajo neko pesem, čeprav je tako mraz. Tako nejkak gre:

Štirje patroli

Tam pod borovniškim mostom
srečajo se patroli tri,
pri dohtarju so naročeni,
eden pa že tam leži.
Jamrajo kot se za krtje spodobi,
vsakemu že kaj fali.
Oranžni za okostjem toži,
črni močnega srca želi,
zeleni žalostno organe daje,
rdečega pa sploh nikjer več ni.

TRCO1

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » So Dec 18, 2010 10:37 pm

DavidJ napisal/-a:Pa kaj se pri vas sploh točno dogaja? Sicer že vrabci čivkajo neko pesem, čeprav je tako mraz. Tako nejkak gre:

Štirje patroli

Tam pod borovniškim mostom
srečajo se patroli tri,
pri dohtarju so naročeni,
eden pa že tam leži.
Jamrajo kot se za krtje spodobi,
vsakemu že kaj fali.
Oranžni za okostjem toži,
črni močnega srca želi,
zeleni žalostno organe daje,
rdečega pa sploh nikjer več ni.

:ah_seveda: :kaj_takega_pa_se_ne: :ah_seveda: :kaj_takega_pa_se_ne: :ah_seveda: :kaj_takega_pa_se_ne: :ah_seveda: :kaj_takega_pa_se_ne: :ah_seveda: :kaj_takega_pa_se_ne: :ah_seveda: :kaj_takega_pa_se_ne:

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » Ne Dec 19, 2010 2:57 pm

@DavidJ: hmmm, vrabci že čivkajo, vendar zaradi mraza se jih ne sliši tako daleč. Sedaj si izdal skrivnost ki je bila zakopana globoko pod zmrznjenim snegom. Projekt štitih Patrolov je sedaj razkrit, da bo eden drifter, drugi big foot, tretji bo darovalec, za četrtega pa ne smemo izdati niti prve črke besede Monster. :twisted:
Si pa dobro spesnil tole pesmico, sedaj jo vsak večer pojem dve in pol letni hčeri namesto sive kučme :D

lp

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Po Dec 20, 2010 9:32 am

Si pa lepo ukrojil tiste repke na šasiji!

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Po Dec 20, 2010 9:33 am

Aja vem zakaj. Tudi ti bi rad imel tadolzga :krohota_se:

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » To Dec 21, 2010 10:30 am

Ti se kar zajebavi z mano, sam veš kako težko je priti do mene in posledično do motorja. Prvo mimo borovniškega vijadukta (ti lahko pade kakšen cegu na glavo), mimo rampe, čez dva ležeča policaja (imata delovni čas od 7h-15h, malica 10h-10.30h), potem ti moram pa še napisat izdajnico katero kontrolira sosedov hudogriz!

lp

Uporabniški avatar
stripi
Kraj: vukojebine

OdgovorNapisal/-a stripi » Sr Dec 22, 2010 12:21 am

Potem si pa blizu britofa, pardon cipres pri pokopališču. :krohota_se:

Rad bi videl ta 4.2 motor.
Me firbec matra, kakšna zverina je.
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Sr Dec 22, 2010 9:58 am

Stripi škoda da nisem prej prletel mimo tebe, sem ga skoraj pol leta vozil.
Saj vidiš ga lahko brez panike, slišal ga boš pa potem, ko bo zopet v avtu :)
Glas ma res dober. Bolj zveni tovornjaško.Ej stripi nekaj me zanima, kakšno bosch pumpo ima 3,3. Jebemu če ni ista kot pri 4.2. Taka linijska. Sej ne da je kaj narobe, dela ko ura, samo tako me firbec matra.

Uporabniški avatar
stripi
Kraj: vukojebine

OdgovorNapisal/-a stripi » Sr Dec 22, 2010 11:11 am

2DavidJ- pošlji mi na ps tvoj mail, pa ti pošljem slikce od pumpe na 3.3

Mislim pa, da Japonec ni dajal različnih pump v motorje.
Po vsej verjetnosti imajo vsi šestaki enaki model pumpe, šobe so pa že druga pesem.
Borovnico pa dobro poznam, zato sem se pa zajebaval. :lol:

Drugače naj pa compadre malo pobrska, pa bomo ziher, kakšna pumpa je v katerem modelu.
3.3 deluje na vse, kar zliješ noter, tudi odpadno olje mešano s cvičkom,
da o jedilnem ne govorim. Verjetno ga bo pobralo, če mu natočim nafto. :krohota_se:
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Sr Dec 22, 2010 12:19 pm

Ma niso vse pumpe glih. Kolega je tudi kupil 4.2, vendar evropski model (tak ki ima žmigavce zadaj v odbijaču in ima rotacijsko pumpo. Moj 2,8 ima tudi rotacijsko. Tale avstralski al afriški model ima pa linijsko, podobno uni na 3,3.
david.jermol afna gmail.com

roksu

OdgovorNapisal/-a roksu » Pe Dec 24, 2010 9:14 pm

Ej pa kaj je z vami!! Cele patrole ste šli razkopavat, zj mate ke po delavnc en kp šare pa rje. Skuril ste en cekar fleksarc, gedore so usepovsod (fotr skus pizdi KEJ JE TRINAJST KLUČ, PA MAJZL, MACOLA PAJSAR!!!) in tega orodja z dost obrati in velikim momentom. Kdaj bo otvoritev poštimanh PATROLOV?? :shock: Druh let!? :gladi_ga_po_glavi:

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » So Dec 25, 2010 10:41 pm

Ja druh let, če boš tuk pačas peskal, da bi jest prej z nuhti spraskal.
:krohota_se:
Lej zdej so prazniki, ženi ljubčka, vse obljubit, šunko na kruh, dva kosa potice v žep, pa v delavnico in udri po rjavin.

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » Sr Jan 05, 2011 6:13 pm

No takole. Zopet smo zagnali motorje in se lotili dela. Veseli december je pustil posledice in posledično ne gre vse po načrtih. Kadar koli grem mimo oštarije se tam zadržim preveč časa. No, nekaj se je delalo:

Servis na motorju:
Slika

Mojster v napadu na drugo šasijo. Bojda ga tudi domača žganica ni pogrela po končanem delu.
Slika

Popravljeni repi in še kakšen del šasije. Na tej je bilo ogromno dela saj je bila šasija od desno vozečega vozila in z drugim motorjem. Potrebno je bilo prestavit vpetje glave volana, vpetje droga, prestavit nosilce motorja,......
Slika

Pobarvana šasija:
Slika

In pa počasi zložena skupaj:
Slika

Na dveh patrolih se bodo menjala komplet podvozja z 2" liftom, kaj bomo natlačili gor je odvisno od ponudb ki smo jih razposlali okoli.

Tolk za zdej, se vidmo in slišmo kasnej. :kiss_my:

Uporabniški avatar
kingroad

OdgovorNapisal/-a kingroad » Pe Jan 07, 2011 10:42 pm

Dodatna oprema za dva patrolčka naročena (dva kompleta podvozji, dva vitla, distančniki + drobnarija ).

Žal pa so me nekateri zastopniki v Slo razočarali saj očitno stranki, ki želi zapraviti 2-3k EUR, ni vredno poslati niti ponudbe :roll:

Pa lep vikend vsem!

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov