Zanimam se za nakup vozila 4x4, pa me zanima kaj bi mi v zvezi s pogonom avta priporočili glede na cesto, po kateri se vsakodnevno vozimo.
Torej strm, precej dolg makadamski klanec v precej slabem stanju, gor in dol, potem asfalt in avtocesta.
Je za varnost in stabilnost avta na takšni cesti (makadam) bolj priporočljiv osnovni pogon avta spredaj ali zadaj?
Pogon spredaj ali zadaj
Re: Pogon spredaj ali zadaj
ema napisal/-a:Zanimam se za nakup vozila 4x4, pa me zanima kaj bi mi v zvezi s pogonom avta priporočili glede na cesto, po kateri se vsakodnevno vozimo.
Torej strm, precej dolg makadamski klanec v precej slabem stanju, gor in dol, potem asfalt in avtocesta.
Je za varnost in stabilnost avta na takšni cesti (makadam) bolj priporočljiv osnovni pogon avta spredaj ali zadaj?
za stabilnost je sigurno boljši prednji, je pa slabost, pri vožji v klanec.
ampak to ne igra nobene vloge pri 4x4 avtomobilih, ko pač ne gre, daš v 4x4 in je.
kaj dosti izbire pa itak nimaš
vsi pravi terenci imajo v osnovi zadnji pogon in prilkopljiv 4x4, ali pa kr stalni 4x4
večina novejših cestnih terencev ima pa v osnovi prednji pogon in po možnosti 4x4, ki se priklaplja samodejno .
Ali lahko malo bolj podrobno razložite težave, ki lahko nastanejo pri vožnji navzgor z zadnjim pogonom, saj večino moje poti domov predstavlja taka cesta.
ema napisal/-a:Ali lahko malo bolj podrobno razložite težave, ki lahko nastanejo pri vožnji navzgor z zadnjim pogonom, saj večino moje poti domov predstavlja taka cesta.
lej nobenih težav ni
pri vožnji navzgor, ša če je slab makadam ti bo se ti bojo prej vrtela kolesa v prazno na prvi pogom kot pa na zadnji.
pomanjklivost zadnjega pogona so edimo spolzke (mokre) ceste, saj se hitro lahko zavrtiš, še posebno pri krajših terencih.
Kopliciraš ema. 4x4 je pač namenjen zato da nimaš težav, če ne gre z zadnjim pač vklopiš 4x4. Saj to je tudi namen takega avta.....
S kom ali s čim vozit boš pa hitro sam ugotovil. Če do sedaj nisi imel 4x4 si poišči nekoga da ti pokaže kako se upravlja s tistimi ročicami viška, predvsem pa kdaj, in problem rešen.
S kom ali s čim vozit boš pa hitro sam ugotovil. Če do sedaj nisi imel 4x4 si poišči nekoga da ti pokaže kako se upravlja s tistimi ročicami viška, predvsem pa kdaj, in problem rešen.
Pozdrav
Moje mnenje je naslednje: za damo, bi bila boljša izbira vozila, ki ima osnovni pogon prednji in samodejni vklop zadnjih koles (Fiat panda 4x4, Honda HRV 4x4, Suzuki Ignis 4x4,...)
To vozilo ima vse dobre lasnosti prednjega pogona in ko zdrsne prednje kolo se avtomatsko vklopijo zadnja kolesa in tako noben klanec ni problem.
Ne nazadnje tudi poraba goriva je pri teh vozilih manjša kot pri pravih terencih, teža teh vozil je tudi precej manjša.
To je moje mnenje, ki je za emo vredno razmisleka.
LP
Moje mnenje je naslednje: za damo, bi bila boljša izbira vozila, ki ima osnovni pogon prednji in samodejni vklop zadnjih koles (Fiat panda 4x4, Honda HRV 4x4, Suzuki Ignis 4x4,...)
To vozilo ima vse dobre lasnosti prednjega pogona in ko zdrsne prednje kolo se avtomatsko vklopijo zadnja kolesa in tako noben klanec ni problem.
Ne nazadnje tudi poraba goriva je pri teh vozilih manjša kot pri pravih terencih, teža teh vozil je tudi precej manjša.
To je moje mnenje, ki je za emo vredno razmisleka.
LP
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti