Karamboliran avto - nujno pomoč

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
samurai
Kraj: med gorami

Karamboliran avto - nujno pomoč

OdgovorNapisal/-a samurai » To Jan 19, 2010 10:20 pm

Pozdravljeni, imam probleme z karamboliranim vozilom in sicer nova mazda2 stara 14 dni narejenih se ne 1000km in zavarovana polni KASKO pri zavarovalnici Adriatic Slovenica.
No skratka avto je bil ocenjen na totalko in po dolgih pregovarjanjih naj ze koncno nakazejo znesek saj so nadomestni avtomobil dali samo za 5 dni, so koncno dali odgovor da nama za avto pripada 7000 evrov, ostalih 2500evrov pa naj bi dobila s prodajo karamboiranega vozila (kar morava istrziti sama), na koncu to znese se vedno 9500 evrov avto pa sva morala zavarovati za 11000 evrov, ker je taka njegova polna cena. Zanima me ce ima kdo kakšne podobne izkušnje. Na mazdi so nama povedali da je avto vreden malo manj kot 1000 evrov. Sedaj pa nevem kje naj dobim tisto razliko da si lahko kupim novega saj naj bi kasko povrnil celotno skodo vozila.
Prosil bi za vse odgovore se posebno ce kdo bolj podrobno pozna podobne primere, zavarovalnice ali karkoli kar bi mi lahko koristilo?
najlepse se vam zahvaljujem za vse odgovore.
lp Žiga
SNEG, SNEG IN ŠEENKRAT SNEG!

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » To Jan 19, 2010 10:30 pm

Oprosti, na zavarovanje NOVIH vozil se žal ne spoznam... :oops:
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Jan 19, 2010 10:58 pm

Pri zavarovalnicah je tako, da če greš na prvo žogo, potem spušiš.
Večina jih predlaga, da po tem ko ti zavarovalnica ponudi prvi znesek, da si vzameš odvetnika (ja nekaj stane, ampak ...) in da se on pogaja za novo nišjo ceno. Ponavadi tudi dobijo več denarja potem.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Jan 19, 2010 11:00 pm

O Adriaticu sem slišal že marsikaj slabega.....očitno drži.
Je pa tako ( ne me držat za besedo ). Ob priznanju totalke dobiš izplačano 70% vrednosti novega vozila in pa odbitek vozila ki ti ostane.....

Torej v tvojem primeru si tam tam....
Žal se razbit avto ne splača....ne starega ne novega.

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Sr Jan 20, 2010 1:03 am

Lej. Kasko plačaš za novo vrednost avta tudi če je 10 let star, saj si v primeru popravila plačajo nove nadomestne dele... V primeru totalke ti izplačajo vrednost avta po evrotaksu minus ocenjena vrednost razbitega avtomobila kateri ostane tebi. Tako da je najboljše da se pozanimaš za vrednost po evrotaksu. Ta bi morala bit 9500e. Je pa to logično. Če je nov avto 11 pa minus 10-15% ki jih izgubi takoj ko ga odpeljes iz salona.

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Sr Jan 20, 2010 1:09 am

Pri nas na firmi so (verjetno po daljših pregovarjanih) enega od toče obdelanega za tisti znesek, kolikor so ocenili, da je razbitina vredna, odkupili.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Jan 20, 2010 1:13 am

priporočam, da stopiš do odvetnika.

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Jan 20, 2010 7:18 am

Nikakor ne pristani na to mizerijo, vedno se delajo norca iz ljudi. Povej jim da se z njihovo ponudbo ne strinjaš in da si pripravljen z zadevo iti na sodišče. Kaj kmalu ti bodo podali novo ponudbo in če se niti z to ne boš strinjal se posluži ene od firm ki take zadeve z veseljem prevzamejo brezplačno, oziroma jim mora zavarovalnica plačati stroške sodnega postopka ker 99% procentov takih zadev dobijo. V takih primerih zavarovalnica izgubi saj gredo tule čez vse meje. Pri polnem kasku nisi dolžan obdržati razbitega avtomobila. Naj se oni jebejo z njim. Zahtevaj drugi avto, potem pa ni važno za koliko ga bodo dobili. Banda......če gre za kakšnega znanca ali pa če v pravi žep kaj stisneš je pa rešeno en dva tri :evil: :evil:
Meni so ponudili le tretjino škode, jaz sem bil pripravljen pristati na še enkrat višji znesek od ponujene vsote, če mi izplačajo v gotovini pa so mi kar direktno rekli da sem nor, poleg tega se je pa najdel cenilec bit aroganten z izjavami da lahko razišče če je bilo kaj alkohola vmes pri karambolu če bom preveč težil. Kaj pa to njega briga, ne more en usran cenilec prejudicirat policijskega zapisnika. Sam tako delajo......arogantni so in izvajajo pritisk na stranke ko je treba kaj izplačat.
No potem sem peljal avto na popravilo in na koncu so plačali celoten znesek do centa. PE sem pa prijavil upravi zavarovalnice zaradi nevestnega poslovanja saj so naredili izgubo, ker so plačali še enkrat višji kot bi bil znesek ki bi ga plačali takoj, pa še odvetniku čeprav je poslal le en dopis. No od takrat so modro tiho ko se pojavim na vratih tiste PE.
Pokliči eno od firm ki se z tem ukvarjajo za pravno pomoč. Z bando se ne moreš drugače pogovarjat. Zahtevaj tudi nadomestilo za čas ko si brez avtomobila.
Ko je treba premijo vplačat so pa vsi sladki........ :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Sr Jan 20, 2010 8:15 am

se popolnoma strinjam :-)
se posebno z zadnjim stavkom

drugače pa mam tudi jaz z adriaticom 2 slabi izkušnji, pa nej jih na kratko opišem, da ne bo še dke najebal na tak način

1. z avtomobilom me je zaneslo iz ceste in je bil le-ta kar precej poškodovan a vozen
ker se je stvar zgodila kakšen kilometer od doma sem se odpeljal domo, ko pa sem pogledal kasko polico je na njej pisalo da moram ob uveljavljanju škode imet policijki zapisnik.
zato sem poklical policiste, kateri so zapisnik tudi naredili

no nato je šlo vse gladko
zavarovalnica je predlagala da se avto popravi... in tako je tudi bilo

čez par mesecev pa dobim dopis da nem neupavičen do povračila škode saj sem pobegnil s kraja nesreče.

to je u bistvu ses, saj sem odšel domov pred prihobom policistov.

po par letih tožazjenja sem kljub odvetniku tožbo izgubil in škodo moral poravnat sam.

2. z avtomobilom sem zbil srno.
vse ok, avto se je popravil zavarovalnica plačala, ko pa sem avto prevzel je tresel, saj so bile gume "kvadratne" od zaviranja.
po pogovoru z agentom me je le-ta hotel prepričati, da mi pripadajo nove le prednje gume, saj maj bi ob zaviranju s pedalom zavirale le prve, zadnje pa samo ob uporabi ročne zavore. :a_se_ti_je_odpeljalo:

no po kratkem dopisu zavarovalnici so le priznali vse 4 nove pnevmatike.

Uporabniški avatar
5x4

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Jan 20, 2010 11:06 am

no, to sem zgoraj pozabil dodat. raznih firm ala Poravnava, Odškodnina... se izogni v velikem loku. Tako kot dobijo oni plačane, s strani zavarovalnice, njihove stroške, tako je tudi z odvetnikom. Odloči se pa sam.

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Jan 20, 2010 11:55 am

5x4 napisal/-a:no, to sem zgoraj pozabil dodat. raznih firm ala Poravnava, Odškodnina... se izogni v velikem loku. Tako kot dobijo oni plačane, s strani zavarovalnice, njihove stroške, tako je tudi z odvetnikom. Odloči se pa sam.

:shock: :shock:
Kaj ni fora teh poravnav in odškodnin ravno v tem, da oni krijejo vse stroške, tudi če tožbe NE dobijo? Odvetnika moraš pa plačati (in to ne malo!!) tudi če tožbo izgubiš.
Na srečo nimam nobenih izkušenj, razen gledanja odvetniških nadaljevank :wink:

Lradoveden P Miran

PS: to izkušnjo pa žal imam: ko moraš enkrat na sodišče, si naj.... pa če imaš prav ali ne. Današnji sistem v svetu in pri nas je tak, da dobro služijo odvetniki, mi stranke jih pa plačujemo in smo jim totalno prepuščeni na milost in nemilost. Na sodišču ne zmaguje pravica, ampak agresivnost in nesramnost odvetnika. Žal so primeri (kakršnega sem na srečo imel jaz), da sodnik vse pošlje nekam in odloči po svoji pameti, izredno redki.
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
5x4

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Jan 20, 2010 1:48 pm

ne bom polemiziral o plusih in minusih in niti nočem, da to izgleda kot neko favoriziranje. o tem lahko debatiramo v nedogled. o konkretnih primerih pa tukaj ne moremo govorit. človek se naj sam odloči, prej naj se pa dobro pozanima... povsod imamo dobre in slabe...

samo v razmislek pa: če ta d.o.o. iztrži 1000 eur manj kot odvetnik, četudi je njihova storitev zastonj, si ti kot stranka na slabšem tudi, če moraš odvetniku plačat storitev, ki znese 999,99 eur. ko je pa enkrat postopek (slabo) izpeljan, pa si ne moreš kaj dosti pomagat. ampak, živimo v sloveniji in beseda zastonj ima nekaj magičnega v sebi, kaj šele, da bi nekdo drug "na naš račun služu".

pa ne me zdej vlečt za jezik, pa citirat,... samo moje izkušnje in razmišljanje.

vsekakor pa Samurai-u, želim, da zadevo reši sebi v prid.

marc

OdgovorNapisal/-a marc » Sr Jan 20, 2010 4:03 pm

Hi,
js imam zelo slabe izkušnje z to zavarovalnico.Okoli so me obrnili za 840 evrov!!

Drugače pa veliko sreče.

Lep pozdrav Marcel.

samurai
Kraj: med gorami

OdgovorNapisal/-a samurai » Pe Jan 22, 2010 11:35 am

Hvala vsem za odgovore!
Trenutno sem se z odvetnikom samo posvetoval in mi je svetoval naj se pritozim na cenitev avtomobila. Prav tako mi je povedal da ce sem avtomobil zavaroval za 11 000 evrov potem morajo tudi od te cene ceniti avtomobil in ne od cene za katero dobis avtomobil trenutno saj so trenutno akcijske cene (cenilec je rekel da gleda cene avta v prodaji in ne zavarovane vsote!). Cena vozila pa naj bi v enem mesecu padla za ne vec kot 200e.
Tako da sem spisal pritozbo v kateri sem vse to tudi omenil.
Sedaj cakam na njihov odgovor.

Se to, kljub temu da sem vzel njihovo asistenco, mi niso hoteli vzeti karamboliranega vozila,tako da sem ga moral peljati na mazdin servis, ker so rekli da so polni in ni prostora. Kasneje sem izvedel da je bilo prostora dovolj, problem je bil v tem da so policisti klicali vlecno sluzbo AMZS s katero pa so na AS skregani in zato niso hoteli prevzeti vozila, tako da sem moral tudi sam placati prevoz vozila in pa parkiranje na AMZS-ju.

Se enkrat hvala vsem za pomoc.
Lp Ziga
SNEG, SNEG IN ŠEENKRAT SNEG!

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Pe Jan 22, 2010 12:00 pm

Mislim da ti v kasko zavarovanju spada notri tudi prevoz avtomobila do servisa.

Pozanimaj se, mogoče ti tudi to povrnejo.

SMRC
Kraj: VRHNIKA

OdgovorNapisal/-a SMRC » Pe Jan 22, 2010 1:07 pm

Matej:

V tvojem prvem primeru je moralo biti s sodnikom nekaj precej narobe!

V nobenem primeru se nisi sam dolžan prijaviti ali ovaditi ( prekršek ali KD ), za prometno nesrečo v kateri si bil sam udeležen. ( če v nesreči ni bil nihče telesno poškodovan ali nisi v nesreči drugemu povzročil materialne škode).

Ta zapis v pogodbi sklenjenega zavarovanje " pri kasku zavarovanju je potreben ogled policije " na sodišču v nobenem primeru nebi smel zdržati vode!

Je pa res veliko resnice tudi v Miranovem postu.
ZAČETNIK

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Jan 22, 2010 1:40 pm

SMRC napisal/-a:Matej:

V tvojem prvem primeru je moralo biti s sodnikom nekaj precej narobe!

V nobenem primeru se nisi sam dolžan prijaviti ali ovaditi ( prekršek ali KD ), za prometno nesrečo v kateri si bil sam udeležen. ( če v nesreči ni bil nihče telesno poškodovan ali nisi v nesreči drugemu povzročil materialne škode).

Ta zapis v pogodbi sklenjenega zavarovanje " pri kasku zavarovanju je potreben ogled policije " na sodišču v nobenem primeru nebi smel zdržati vode!

Je pa res veliko resnice tudi v Miranovem postu.

bilo je nekaj škode na vinogradu v katerega sem zapeljal
sem se pa za škodo dogovoril z lastnikom

lej ne vem kaj je in kaj ni, le to vem da sem moral avto popravit iz lastnega žepa.

in vem da te napake ne bom nikoli več ponovil

z mojim postom sem hotel samo opozorit ostale na forumu

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Pe Jan 22, 2010 2:09 pm

SMRC, prijavit se res nisi dolžan, vendar ti nobena zavarovalnica ne bo izplačala kaska brez policijskega zapisnika. Imaš klavzulo na polici katero podpišeš ob sklenitvi kaska.
Samo Matej bi se moral vrniti na kraj nesreče in potem poklicat policiste, pa tiho bit. Če ni bilo prič, ki bi trdile nasprotno seveda....

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Jan 22, 2010 2:14 pm

AŁIEN napisal/-a:SMRC, prijavit se res nisi dolžan, vendar ti nobena zavarovalnica ne bo izplačala kaska brez policijskega zapisnika. Imaš klavzulo na polici katero podpišeš ob sklenitvi kaska.
Samo Matej bi se moral vrniti na kraj nesreče in potem poklicat policiste, pa tiho bit. Če ni bilo prič, ki bi trdile nasprotno seveda....

oz niti zapuščat kraja

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Pe Jan 22, 2010 3:15 pm

Ja seveda, to itak v prvi vrsti. Sam velik je takih k prijavijo drugega voznika ali pa skrijejo avto potem pa čez dan ali dva ponovno odigrajo nesreču pa prijavijo. Seveda zato ker so vozili pod vplivom :si_pa_privoscim_pivo:
Kakorkoli že, pri tej klavzuli se jaz vsekakor strinjam z zavarovalnicami, kam bi pa prišli če bi izplačevali škodo vsakemu pijancu ki je zaradi prveč maliganov po plotu podrsal. Saj so lopovi ampak določene stvari pa morajo bit........Jasno pa je da bodo pri izplačilu škode iskali dlako v jajcu, banda. Če rata rata če ne pa nič......psi lajajo karavana gre naprej.
Da bi pa omogočili registracijo več avtov na eno polico kot v tujini to pa bohobvari.......Kje so pa tukaj kvaziekologi da mal zatežijo. Marsikdo ki ima terenca bi se vozil z malim avtočkom v službo in trgovino če bi bilo to mogoče. Pa bi prispevali k zmanjševanju globalnega segrevanja. Sam to pa neeeeeee, ker bi potem imeli manj zavarovanj, mone.........Prav čudno mi je da se nihče tega ne spomni in v to vtakne, ko je tako popularno zadnje čase izigravat rešitelja planeta.

SMRC
Kraj: VRHNIKA

OdgovorNapisal/-a SMRC » Pe Jan 22, 2010 5:44 pm

Alien, povedati sem samo želel, da so podobni primeri ( sam poznam dva ) na sodišču bili sojeni v korist lastnika ( oškodovanca ) in ne zavarovalnice.
Klavzula v zavarovalni polici pa na sodišču ne vzdrži.

Zavarovalnica je delniška družba katera ima za razjasnjevanje kočljivih nesreč svoje preiskovalce in si za to ne more sposojati državnih uslužbencev. V kolikor bi v polico zapisali, da moraš obvestiti zavarovalnico katera bi na kraj poslala agenta pa bi to veljalo.

Skoraj vedno se pri nesreči v kateri si udeležen sam in močno poškoduješ vozilo ugotavlja tudi tvoja odgovornost ( neprilagojena hitrost, alkohol....). In v večini primerov si zaradi svoje nepazljivosti ali neumnosti s katero si škodoval le sebi ( ne zavarovalnici kateri si plačal zavarovanje za to ) še kaznovan z nekaj 100 EUR in kakšno pikico sem ter tja.

Res pa je, da je v vsakem primeru posebaj potrebno upoštevati vse znane okoliščine.

Kar se pa zavarovanj za več vozil tiče, se pa popolnoma strinjam s teboj! Zavrovalnice pri nas že sedaj med seboj izmenjujejo podatke o t.i. rizičnih voznikih.
Tako da res ne vidim problema, če vedo vse o tebi in tvojih bonusih da ti v kolikor nisi redna stranka pri njih ne omogočijo tega!
ZAČETNIK

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » Pe Jan 22, 2010 11:00 pm

Zanimivo rešitev za zavarovanje avtombilov kateri naredijo malo km imajo angleži. V avto ti montirajo satelitski sprejemnik in te vsak mesec čekirajo kolk km narediš in plačaš zavarovanje mesečno glede na prevožene km.
Gledal na discovery, fifth gear.
LP by Jereb

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » So Jan 23, 2010 10:11 am

AŁIEN napisal/-a: vendar ti nobena zavarovalnica ne bo izplačala kaska brez policijskega zapisnika.

Ne vem če je zdej kej drugače, ampak pred cca 5 leti sem jo jaz zakuhal-nesrečo, pa je bilo brez policije, brez zapisnika (seveda na podlagi cenitve cenilca), pa sem dobil škodo povrnjeno, prav tako so-udeleženi.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » So Jan 23, 2010 11:53 am

Sven tudi danes ne bodo komplicirali v takih "normalnih" škodah sploh ko je več udeležencev. Govorim o škodi ki jo povzročiš sam sebi ponavadi v poznih nočnih urah, brez prič braz vsega........
Polica je pa tako napisana da njim paše.
Ena od splošnih obveznosti zavarovanca ob nastanku škode pravi, da mora zavarovanec:

zavarovalni primer prijaviti policiji, kadar je to dolžan storiti po pozitivnih predpisih in dopustiti preizkus alkoholiziranosti ali vpliva mamil.

In kaj pomenijo tile splošni pogoji?? Nič posebnega če ne bi bilo omenjenih nekih pozitivnih pravil. Jih mogoče kdo pozna, jih je kdo prebral.........pa saj nima veze, tudi tam ni nič posebnega...
pa tudi če bi jih jih itak spet ne razumeš ali je pa še tam kaj podobnega.
Na koncu se gre zato da je vse tako zavozlano, da moraš ti v takem primeru dokazovat da nisi vozil pod vplivom alkohola in ne oni tebi da si. In to lahko dokažeš samo z policijskim zapisnikom z kraja nesreče. In navsezadnje je treba če pride zadeva na sodišče vedno odgovorit na vprašanje: Zakaj pa niste nesreče prijavili. In potem se začne potop.....enostavno ti zaradi suma da si vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar polica ne velja, ne izplačajo škode. In kaj potem.....na koncu ti še "diskretno" prišepnejo da daj mir če ne te bodo še ovadili zaradi poizkusa zavarovalniške goljufije, da je to kaznivo dejanje, ki se kaznuje z zaporom itd..........In kaj zdaj?? njim se nikamor ne mudi, imajo ves čas na svetu, sredstva,pravno službo......
V takih primerih vedno zmaga zavarovalnica......dokler gre za manjše praskice so mogoče še tiho in plačajo, čim gre pa za višje zneske se spravijo nate kot da si najmanj vojni zločinec. Šanse za zmago so praktično nične......samo zato ker ti manjka en listek papirja na katerem piše: zapisnik policije.
Matej ga je v svojem primeru celo imel, pa kaj? Spet so našli razlog......in vedno ga bodo.

jereb napisal/-a:Zanimivo rešitev za zavarovanje avtombilov kateri naredijo malo km imajo angleži. V avto ti montirajo satelitski sprejemnik in te vsak mesec čekirajo kolk km narediš in plačaš zavarovanje mesečno glede na prevožene km.
Gledal na discovery, fifth gear.

Tole je sicer dobra zadeva vendar ima tudi slabo plat. Vedno vedo kje si in kod hodiš. Angleži so sploh obsedeni z temi stvarmi in pri njih že praktično na vsakem sekretu ali vogalu visi najmanj ena kamera. Jebeš tako demokracijo, naj si jo v rit vtaknejo.......

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » So Jan 23, 2010 12:28 pm

AŁIEN napisal/-a:........ Vedno vedo kje si in kod hodiš...... Jebeš tako demokracijo, naj si jo v rit vtaknejo.......

Kaj ti ne nosiš s seboj GSM telefončka? :shock:
L :wink: P Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta