Toyota LC odpadlo kolo

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Sr Jan 13, 2010 12:22 pm

Ne vem, bo mogu kakšen strokovnjak pogledat. Serviser mi je reku, da se sliši/čuti, ko zavijaš. Je to res?
VM - Turbotronic®

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Sr Jan 13, 2010 1:03 pm

Pomojem imaš luft v kolesnem končniku.

Lahko pa imaš zluftane tudi volanske kočnike, ki jih je pri GC ko toče.

Malo preveri.

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Sr Jan 13, 2010 1:11 pm

Kako pa volanske končnike preveriš, če so zluftani?
Nej dodam še to, da avto nonstop vleče v desno in prednje gume so slizane proti zunanjem robu. 2x sem ga peljal na optiko in naj nebi bilo odstopanja.
Rare...
VM - Turbotronic®

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Sr Jan 13, 2010 2:39 pm

svašata. Primi kolo, ga poskušaj odtrgati, majati, če si dovolj močan boš lako slišal ali celo občtil luft.

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Sr Jan 13, 2010 5:27 pm

miran napisal/-a:Štorijo o difu sem navedel le kot odgovor na Vesoljčkovo pripombo o loterijski verjetnosti, da bi se meni in moji joti kaj takega zgodilo.LP Miran

Sej vsake tolk tudi kdo na loto zadane... :)
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Jan 13, 2010 11:04 pm

Mitsurugi2 napisal/-a:Kako pa volanske končnike preveriš, če so zluftani?
Nej dodam še to, da avto nonstop vleče v desno in prednje gume so slizane proti zunanjem robu. 2x sem ga peljal na optiko in naj nebi bilo odstopanja.
Rare...

Sem ti že reku , da imaš luft nekje na podvozju, po možnosti spredaj. Dvigneš avto in s pajsarjem probaš če ima kak končnik/kugla/puša zračnost. Ali pa pri dvigjenem avtu probaš na silo obrnit kolo kot da bi volan premikal....če je končnik se čuti takoj. Probavanje na tleh ne obrodi učinka ker je le pretežak avto.....to je šlo na jugičih/petkah...

Se pa v tem primeru skoraj strinjam , da se gre za utrujenost oz. serijsko napako materiala....Miran podobno zgodbo z ležajem imam tudi jaz sicer na osebnem ampak ležaj je ležaj....Poleg tega je še zanimivejše , da imajo vse R5 enake ležaje ampak dobesedno vsipal se je pri najslabši verziji motorja....enostavno v ovinko je avto odletel naravnost....ko sem ga uspel ulovit sem ustavil in ugotovil da ima kolo 2cm zračnosti....imel pa je prevoženih okol 80 tisoč.

moja.malenkost
Kraj: pesnica

OdgovorNapisal/-a moja.malenkost » Sr Jan 13, 2010 11:04 pm

Pozdravljeni !

Zanimiva debata okrog tega končnika ( v nadaljevanju bom uporabljal ZGLOB NIHAJNE ROKE-ZNR ). V začetku se že opravičujem tistemu kateri bo mogoče užaljen.Sorry. Dejstvo, da je ta in ona znamka vozila neuničljiva-najbolša in lalala...ne drži(preverjeno). Edino kar drži je KDOR MAŽE TA VOZI, tukaj pa mi8slim da se tema lako začne razvijat v pravo smer. Ker sem prebral vaša mnenja(vsak ima pravico do svojega mnenja-mogoče sem kaj spregledal)ugotavljam oz se z nekaterimi celo strinjam. Drži, da je nekako ta zglob nihajne roke ,,zaribal¨¨. Prdvidevam, da je kolega z tem komentarjem želel napisat naslednje. Vsi takšni gibljivi sklopi na vozilu so v funciji gibanja po neki določeni poti katero je proizvajalec vozil predvidel-opravil določene teste ter se nato odločil za izvedbo. Da se vse to giba brez trenja in posledično ne prihaja do nepotrebnih oz nezaželjenih obrab je med drsne površine dodal mazivo oz mast (kakor gdo pač poimenuje).Vse te stvari imajo nekakšno življensko dobo in tisti kateri ste iz tega področja ste že verjetno imeli priložnost videt kakšna je ta mast v 10 in več let starem zglobu-je skoraj ni ali pa so samo rjave sledi od masti. To je po mojem mnenju 1. razlog in osnovni , da pa je prišlo do tega problema oz te težave pa ima del potice dviganje vozila. Z tem postopkom se spremeni kot nihajne roke posledično pa začne zglob utirat novo pot v svojem ležišču oz sedišču. Glede na letnik vozil in dejstvo, da imamo vsi tovrstna vozila, da se peljemo gdaj pa gdaj po kakšnem makedamu je normalno, da je to že obrabljeno. To, da pa je vozilo bilo na tehničnem pregledu pa to ne dokazuje nič kaj ???? Ve se kakšen je možen preizkus tega primera.
1. na ploščah kjer malo raztegujejo vozilo
2.Da vozilo dvigneš, kolo primeš zg + sp in jo z kar nekaj moči??? gibaš ven not
3. Greš pod dvignjeno vozilo-med nihajno roko in not, blatnik pri pragu zatakneš daljši(2m)vzvod -nekoga poprosiš da gleda v zglob -sam pa povlečeš navzdol nekaj krat.Tako bi se lahko opazila zračnost.Ni pa nujno.V KOLIKOR PA JE PODVOZJE SPREMENJENO OZ DVIGNJENO JE SAMA NIHAJKA NAŠPANANA-NAPETA NAVZDOL V SMERI ZGLOBA , S TEM PA JE TUDI NEMOGOČ PREJ OPISAN POSTOPEK KER SO POT KATERO BI LAHKO OPRAVIL TI Z VZVODOM NAREDILI DISTANČNIKI OZ OPREMA KATERA JE V TA NAMEN.
Upam da bo moje pisanje prišlo na prava ušesa, sam bi pa v takšnem primeru te zglobe zamenjal z novimi.

ps.Sam vozim TOYOTA hilux l 11/2005in že imel tudi težave(gorivo+dovod)

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Jan 13, 2010 11:35 pm

uf sem si oddahnil, tvoja malenkost ima biro od mene. Si mi prišparal pisanje drugega dela v katerem sem nameravat napisat o vplivu dvigovanja vozila na nekatere dele podvozja, ki po dvigu ne delajo več na področju katerega je predvidel proizvajalec oziroma konstruktor določenega dela.
In z tem pojasnilo zakaj se to Miranu ne more zgoditi, oziroma se, ampak je verjetnost za to zelo zelo majhna....
Ja tako nekako je kot si napisal moja malenkost.

Zadnjič pa nisem mogel dokončati, prokleta pijača :bruha:

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Jan 13, 2010 11:45 pm

aja, da ima zglob zračnost pred zlomom sploh ni nujno. Pri starih mercedezih 190 so se lomili kar tako iz ljubega miru.....je pa znalo škripati in pokati, sploh če je bilo dalj časa suho in vroče. Čim je padel dež so zvuki čudežno ponehali.
Od veliko dvignjenih terencev prihajajo čudni zvoki ko vozijo čez grbine, sploh od tistih z posamičnimi obesami kjer je vse našponano k pri norcih in zglobi delajo do meja svojih zmogljivosti in še čez. Če dodam k temu še večje gume ki povečajo vzvod in z tem silo, ki deluje na dele podvozja, smo pa tam........

Uporabniški avatar
stripi
Kraj: vukojebine

OdgovorNapisal/-a stripi » Če Jan 14, 2010 12:38 am

Biro ima moja malenkost tudi od mene. :nazdravljamo:
Sem raje molčal, da ne bi kakšne zdrahe spet ušpilal, kot mi ponavadi uspe. :ne_ne_ne:
Imam pa znanca na Toyoti, pa bo povedal, na koliko naj bi se menjavali končniki. Pri standardnih nastavitvah. :lol:

Šminka košta, kar poglejte koliko :zena_z_valjarjem: zapravijo za to navlako. :kaj_takega_pa_se_ne:

Sem se naučil smeške uporabljat :krc_v_roke:
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Jan 14, 2010 1:35 am

stripi napisal/-a:
Sem se naučil smeške uporabljat :krc_v_roke:

ajej, zdaj smo pa najebali :grozno_prestrasen: tvoji pisti bodo zgledali kot novoletne jelke :lol:

Slika

Uporabniški avatar
stripi

OdgovorNapisal/-a stripi » Če Jan 14, 2010 1:53 am

Malo smo zakasnili, :malo_zadremal:
SRETNA NOVA GODINA :ah_seveda: :si_pa_privoscim_pivo: :vinska_bratca: :kiss_my:
hehe :kaj_takega_pa_se_ne:

moja.malenkost
Kraj: pesnica

OdgovorNapisal/-a moja.malenkost » Če Jan 14, 2010 9:08 am

Proti raznim debatam ob pitju alkohola nimam nič.Nasprotno.Argumentiram lahko z kar nekaj znanimi dejstvi.

Pitje alkohola uničuje celice v možganih( verjetno šibkejše) kar bi lahko laično obrazložil oz primerjal z lovom na bizone. Lovili so zmeraj slabše na koncu črede tako so preživeli boljši in močnejši. Iz tega izhaja:
1. Bolj piješ še bolj si pri pameti in pametno govoriš
2.Ali-na avtu oz podvozju odpovedo prvo šibkejši členi potem paposledično----

Ps.Pijem malo kdaj, takrat ko pa pijemo pa postajamo zeloooo..... :)

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Jan 14, 2010 9:45 am

moja.malenkost napisal/-a:

Ps.Pijem malo kdaj, takrat ko pa pijemo pa postajamo zeloooo..... :)

:lol: torej še en rekreativni alkoholik.........jaz pa razmišljam tako: alkohol je škodljiv. Stvari ki lahko škodijo ljudem okoli mene je pa treba uničit. Zato ga unučujem kadarkoli je priložnost, da bognedaj kakšni mladini v roke pride.
Glede vpliva na sive celice je pa takole, pred zaužitjem alkohola govorno in pisno obvladam tri jezike, po zaužitju pa govorim pet jezikov tekoče in enega jecljam, pisno mi pa ne gre več zato pa lahko narišem karkoli :lol:

Po tvojem pisanju sklepam da si iz Pesnice na Gorenjskem. Večkrat se peljemo tam mimo, pa bomo enkrat poračunali za tisto biro, ne maram živeti v dolgovih. Če imaš pa cajt se lahko pridružiš v soboto po 15 uri na sestanku kluba v Radovljici. Bo kar nekaj rekreativcev na kupu........tako da lahko kakšno konstruktivno rečemo.

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Če Jan 14, 2010 1:24 pm

:a_se_ti_je_odpeljalo: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :krohota_se:

Katerga pa jeclaš? :mrgreen:
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Jan 14, 2010 2:22 pm

:lol: tistega, ki ga obvladajo bolj ali manj vsi, ki jih zalotijo policisti pri vožnji pod vplivom alkohola :mrgreen:

Slišati je pa nekako takole :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=g07Zdh8X ... re=related

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Če Jan 14, 2010 3:15 pm

Se mi je zdel :lol: :lol:
Alkohol je kurba :D
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
stripi

OdgovorNapisal/-a stripi » Če Jan 14, 2010 8:07 pm

Še topla informacija s Toyote. :stari_pridiga:
Pojav nenavaden, ampak glede na spremenjeno geometrijo na končniku,kar je posledica dvigovanja vozila,
REDNO KONTROLIRAJTE, ČE VAM JE ŽIVLJENJE MILO.
:a_se_ti_je_odpeljalo:

Šminka stane :zena_z_valjarjem:

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Če Jan 14, 2010 9:13 pm

Ah jeb*** ga. se zgodi.
(optimist odkar mi je na viaduktu odpadlo zadnje kolo na kamjonu :D in sem preživel)
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
stripi

OdgovorNapisal/-a stripi » Pe Jan 15, 2010 11:51 am

Ti pa si srečko :a_se_ti_je_odpeljalo:

Uporabniški avatar
Rooky
Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a Rooky » Če Jan 21, 2010 1:32 pm

def110 napisal/-a:
miran napisal/-a:Kolikor se spomnem, je predlani okoli 1. maja v Tuniziji eni LC 90 tudi nekaj odpadlo. Se bo že lastnik oglasil, saj je ''naš''.
Sploh se pa Toyote ne kvarijo.
L :krohota_se: P Miran

Sem bil zraven.. Ko kupiš avto, ga pelješ prvo na servis, ne v Tunizijo.

Def 110, bodi raje tiho! Kje je avto bil...nimaš pojma in kdo ga je servisiral.... Tle pametuješ, sam si bil za razliko od mene prvič v pesku, sam rinil naokoli in se tudi zakopal...Nato jok in stok, kar nekaj forumašev ti je pomagalo (preko telefona), da te je na koncu Mišo prišel ven potegnit... Kako je enostavno v fotelju sedet in bit pameten :twisted: O tvojem avtu, okvarah...a si že pozabil, da si se že do Genove komaj privlekel..... Pametuj zase!

Tole pač ni prvi primerek na sončni strani alp. Jap, meni se je zgodilo enako, tudi moja Yota enako predelana (dvignjena).... Na srečo, se je vse skupaj zgodilo pri pospeševanju iz prevožene sipine na pisti....Če bi se prej, na pisti, kjer so bile hitrosti občasno tudi krepko prevelike...danes verjetno tega ne bi pisal! Tako pa sem imel SREČO in je kolo odpadlo pri 20-25 km/h :P , tako da niti zavorne cevke ni odtrgalo. Kolo smo postavili na svoje mesto, ga prišvrstili z gurtno...in zdržalo je 8 km...nato je počila gurtna. Ponovili smo vajo, le da tokrat z mnogo gurtnami....Zdržalo je do Ksara! Tam razdrli in z kosom v lov na rezervne dele v civilizacijo (z drugim avtom seveda, Anže & Def!)....Dele dobili, pošravfali (Največ Tomas, Gašper in Andraž) in avto se še danes vozi naokoli. Seveda pa po tej izkušnji nekak ni bilo več volje do terenske vožnje (v tisti odpravi) in hvala bogu, je bilo največ peskovnika in užitkov že mimo.... Slike so bile objavljene tako na tem forumu kot LR, objavil sem jih sam, ker ni kaj skrivati. Se zgodi.....Tudi TOYOTI :lol: :shock:
Ekipa je bila odlična (večina :lol: ) in pripravljena pomagat v tej "pizdariji". Eni z šraufanjem, eni z moralno pomočjo, ženski del z kuhanjem in crkljanjem....In vsi člani in vsi avti so prišli domov! Tako, kot se ponavadi to tudi konča......Je pa ena izkušnja več...

Vsa pametovanja danes....... Zelo enostavno, iz kavča 8)

lp
Rooky

Uporabniški avatar
def110
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a def110 » So Jan 23, 2010 3:25 pm

Sem pričakoval odgovor na takem nivoju, ne bom komentiral, napisal bom le to, da na avtu nisem imel nobene okvare, do genove sva se pripeljala brez enega problema. Kar se pa tiče servisiranja sta pa v ksaru lepo povedala, da avta na servis nista peljala - zelo odgovorno in kolegialno do ostalih v ekipi. Aja, to se je zgodilo potem, ko smo prišli v Ksar in šli na pijačo, na tisto slavno rundo aka ''hvala vsem ki so pomagali'' ki sva jo potem plačala jaz in Živa. Toliko o tem. Nimam nič proti tebi in se nočem prepucavat, ampak na živce mi grejo taki odgovori.
Il potere logora chi non ce l'ha

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Jan 24, 2010 11:57 am

stripi napisal/-a:....
Imam pa znanca na Toyoti, pa bo povedal, na koliko naj bi se menjavali končniki. Pri standardnih nastavitvah. :lol:
...

No???
Na koliko naj bi se pri standardnih nastavitvah menjavali končniki??
Ne zdej nakladat o šminkah in podobnih balah: NA KOLIKO KM SE PRIPOROČA MENJAVA KONČNIKOV??? Ali pa napiši, da tvoj znanec ne Toyoti o tem nima pojma - nič hudega, saj ga verjetno nihče na (SLO) Toyoti nima.
Nestrpen P Miran
PS: Alien - očitno torej dvig za 5 - 6 cm še ne spreminja geometrije v tej smeri, da bi bolj lomilo končnike.
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Ne Jan 24, 2010 12:42 pm

Saj je že nekje napisal če se ne motim......

Teško reči, za zglobe vilic in kardane z homokinetičnimi zglobi naj bi bila meja tu nekje . Odvisno tudi za kaj se avto uporablja in velikosti gum zaradi posledično večjih obremenitev. Nekaj pa seveda od same izvedbe obes, dolžine vilic, širine koloteka, itd...... Pri neodvisnem vzmetenju je pač tako, pri togih premah teh problemov ni razen z volanom.
Za normalnega uporabnika ne bi smelo biti problemov, budalo bo pa itak polomil pa če je dvignjen ali ne.....

Uporabniški avatar
Rooky
Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a Rooky » Po Jan 25, 2010 3:06 pm

def110 napisal/-a:Sem pričakoval odgovor na takem nivoju, ne bom komentiral, napisal bom le to, da na avtu nisem imel nobene okvare, do genove sva se pripeljala brez enega problema. Kar se pa tiče servisiranja sta pa v ksaru lepo povedala, da avta na servis nista peljala - zelo odgovorno in kolegialno do ostalih v ekipi. Aja, to se je zgodilo potem, ko smo prišli v Ksar in šli na pijačo, na tisto slavno rundo aka ''hvala vsem ki so pomagali'' ki sva jo potem plačala jaz in Živa. Toliko o tem. Nimam nič proti tebi in se nočem prepucavat, ampak na živce mi grejo taki odgovori.

Zgleda, da si malo pobrkal, ker avto je bil na servisu, mesec prej... Tudi spomin te malo daje, v Ksaru si mogoče res plačal rundo (ta je bila tako edina iz tvojega žepa, pa še za to je bilo meni rečeno, da je vsak zase plačal :twisted: ). Jaz pa sem odšel k avtu, ker smo sneli poškodovani del....in po šravfanju prinesel dva kartona piva za ekipo..Samo tebe takrat ni bilo tam, ker je bil kemp predrag (zate) :lol: :lol: pri Čadu je tudi padla večerja (hrana in pijača) za celo ekipo (in tam si bil) :shock: Lepo, da ti gredo na živce takšni odgovori, sploh še, če komentiraš nekaj kar ne veš, določene stvari izpustiš :P

LP,
Davo

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: gregor in 14 gostov