Moj Touareg z novimi gumami.

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Po Avg 03, 2009 9:15 pm

Zanimiva je izjava da so novejši "terenci" slabši na terenu kot starejši letniki.
Čemu pa potem vsa elektronska pomagala in ostala šara?

P.S.: če mi šenkate tak okrogel avto ga takoj prodam :D
Vsako tele ma svoje veselje :lol:
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Po Avg 03, 2009 9:21 pm

wortex napisal/-a:Slika

Evo še en touareg za vojsko delan, da nebote rekl da je šmerksi in celo vitl ma :)

Ja pa dva hakla, da ga ven iz blata lahk potegnejo.

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Po Avg 03, 2009 9:37 pm

sam ti pinzi pa s tem pinzom res že mal najedaš...

če si že tolk pameten,potem pa pridi peljat kakšen hard in se pomeri s tapravimi avti,ne tistimi jajci od pinca(to seveda ni moje mnenje,je le tvoje malo obrnjeno...),bomo potem videli kdo ma avto in kdo jajca...moram rečt,da zelo uspešno slediš Nebivedujevi filozofiji...

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Po Avg 03, 2009 9:45 pm

ferrarist napisal/-a:sam ti pinzi pa s tem pinzom res že mal najedaš...

če si že tolk pameten,potem pa pridi peljat kakšen hard in se pomeri s tapravimi avti,ne tistimi jajci od pinca(to seveda ni moje mnenje,je le tvoje malo obrnjeno...),bomo potem videli kdo ma avto in kdo jajca...moram rečt,da zelo uspešno slediš Nebivedujevi filozofiji...

Nimam dnarja morm še fasado na gareži narest.

lp

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Avg 03, 2009 10:32 pm

Ferarist kaj pa je tvoja filozofija? audi pa baraka?
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » To Avg 04, 2009 7:53 am

ferrarist, ja kje je pa smeško? Tale :kaj_takega_pa_se_ne:

Celih 25 minut je bil na postu, pol pa ga na enkrat ni več. A ti je žena kaj namignila?

lp

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Avg 04, 2009 11:14 am

No, za nivo pravijo eni, da je to pa pravi terenc, da gre vsepovsod. Pa ni ravno terenec, ampak cestni SUV.
V enako kategorijo pa spada Touareg. Namenjen tudi za po slabi cesti, brez problema bo šel po zmernem terenu, po mojem avto zmore več, kot povprečen šofer.
In 3.5 tone prikolico lahko uradno vleče.
12 jurjev, za kolikor dobiš Touarega, pa tudi ni tako veliko, da bi moral avto v vato zavijat.
Če nekdo vozi hard s skoraj novim Wranglerjem, se pa nobenemu ne zdi čudno.

p.s. Nimam pojma o Touaregu, samo včasih grem mimo enega na parkplacu.
Aja, pa nimam fasade.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » To Avg 04, 2009 12:56 pm

Nebivedu napisal/-a:

Ferarist kaj pa je tvoja filozofija? audi pa baraka?

trenutno mam odprte ene 3 projekte,vrednosti tvoje cele bajte z novo fasado vred,pa verjetno še krepko čez...problemov imam vrh glave in še čez,pa ne takih kot ti,ampak takih,zaradi katerih lahko izgubim več dnarja kot si ga ti kdaj na kupu videl...PA SE S TEM NE HVALIM ALPA JOČEM PO FORUMIH...no,sej tisti,ki me poznajo vedo zakaj se gre,tebi mi pa ni treba na dolgo in široko(nebivedustyle.press) po forumu razlagat...
kar se pa tiče audija pa barake:pa človk,sej me nit ne poznaš...ne veš s kom se ukvarjam,ne veš s čigavim denarjem grem v trgovino,neveš po domače NIČ...zakaj?ker se ne hvalim povsod kot ti...itak tolk blebetaš po vseh forumih,da ve že pol slovenije še skor kdaj si na babi...

ALIEN:SOČUSTVUJEM S TABO :lol:

Uporabniški avatar
GPW1942
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a GPW1942 » Sr Avg 05, 2009 12:50 am

Ufffff, zelo interesantno podopustniškon branje. Zelo redko se neka tema razpiše na 4 strani. Razen če gre za Folxwagna.

Drugače pa, zelo lepa zadeva. Osnovni model je vizuelno bližnja kopija Dacija Sondero Đip TdI z dodatnimi meglenkami in električnimi stekli...
Vedno bolj se mi dozdeva, da imamo stari prdci zastarel okus za prave klene terence. :?

LP andrej

Uporabniški avatar
Tono
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Tono » Sr Avg 05, 2009 9:13 am

Zdravo pubeci,

en je dobro napisal, da Tuareg zmore na terenu več, kot zmore povprečni šofer. Mislim, da to res drži.

Kar pa se tiče uporabe takšnih avtov, kot je Tuareg, na terenu, pa bi dodal mnenje iz mojega, avtoelektro faha: ko pogledaš vso elektroniko v avtu, krmilne module, ki so namontirani vsepovsod, tudi na podu vozila, miljon konektorjev, ki niso vodotesni, kup senzorike in kablov na spodnjem delu vozila, ti postane jasno, da tak avto tudi na povprečnem terenu ne more preživeti prav dolgo. Prva veja ti bo zahaklala kak kabel, prvo bredenje po malo večji luži pa bo povzročilo zalitje pol elektronike.

Vsi delovni terenci so vsaj z vidika elektronike in elektrike koncipirani bistveno drugače.

Nedvomno se da tudi s Tuaregom početi vratolomnosti na terenu, vprašanje je le, do kakšnega nivoja, kako dolgo in predvsem za kako ceno. Mislim, da ni fora offroada v tem, da po eni vožnji tedeni dni šraufaš kanto in menjuješ ultra drage komponente.

Lp,

Tono
Moje vozilo: Steyr-Puch Pinzgauer 710M, l. 1976, ex. JLA

wortex
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a wortex » Sr Avg 05, 2009 10:22 am

Tono napisal/-a:Zdravo pubeci,

en je dobro napisal, da Tuareg zmore na terenu več, kot zmore povprečni šofer. Mislim, da to res drži.

Kar pa se tiče uporabe takšnih avtov, kot je Tuareg, na terenu, pa bi dodal mnenje iz mojega, avtoelektro faha: ko pogledaš vso elektroniko v avtu, krmilne module, ki so namontirani vsepovsod, tudi na podu vozila, miljon konektorjev, ki niso vodotesni, kup senzorike in kablov na spodnjem delu vozila, ti postane jasno, da tak avto tudi na povprečnem terenu ne more preživeti prav dolgo. Prva veja ti bo zahaklala kak kabel, prvo bredenje po malo večji luži pa bo povzročilo zalitje pol elektronike.

Vsi delovni terenci so vsaj z vidika elektronike in elektrike koncipirani bistveno drugače.

Nedvomno se da tudi s Tuaregom početi vratolomnosti na terenu, vprašanje je le, do kakšnega nivoja, kako dolgo in predvsem za kako ceno. Mislim, da ni fora offroada v tem, da po eni vožnji tedeni dni šraufaš kanto in menjuješ ultra drage komponente.

Lp,

Tono

Se totalno strinjam s tem. Sam res pa ne vrjamem da so spodi kšni kabli :) Tko ta teden mi mora 2 stabilizatorja zamenjat mehankar pa bom posliku spodi pa prnesem pokazat? Ker če je to res bom pa mal bol merku use skp :)

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 10:37 am

sej, vse lepo in prav, in ne bom trdil da je to slab avto, sej je tudi lep in sexy, samo......
....kaj ti hasne takšen kao terenec, če ga moraš mirkat, da ga ne bi spraskal med kakšnimi vejami, da ne bi kje nasedel, da ko ostaneš v kakšnem blatu, greš z avta ven, se prpneš na zajlo, in se potem ne upaš nazaj v avto, ker si ti ves blaten, pri vožnji v klanec po kakšnem kamenju, ko ti trga podvozje in kamenje meče po avtu.......lahko bi še našteval......
seveda se je Tuareg izkazal zelo dobro, vendar za njega prirejenemu in primernemu terenu.......pustimo Vwjevce in nihove mačke, sej tiaq vemo, da vsak cigo svojga konja hvali

lahko greš enkrat znami, samimi amaterji, da dokažeš, kaj avto zmore, samo da se ne boš potem jokal, za vsako prasko, odlomljen odbijač ali kaj drugega.....
...lahko se pa pridružiš tudi tapravim herojem, pa pokažeš razliko med teorijo in realno prakso :wink:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Avg 05, 2009 11:09 am

compadre napisal/-a:sej, vse lepo in prav, in ne bom trdil da je to slab avto, sej je tudi lep in sexy, samo......
....kaj ti hasne takšen kao terenec, če ga moraš mirkat, da ga ne bi spraskal med kakšnimi vejami, da ne bi kje nasedel, da ko ostaneš v kakšnem blatu, greš z avta ven, se prpneš na zajlo, in se potem ne upaš nazaj v avto, ker si ti ves blaten, pri vožnji v klanec po kakšnem kamenju, ko ti trga podvozje in kamenje meče po avtu.......lahko bi še našteval......
seveda se je Tuareg izkazal zelo dobro, vendar za njega prirejenemu in primernemu terenu.......pustimo Vwjevce in nihove mačke, sej tiaq vemo, da vsak cigo svojga konja hvali

lahko greš enkrat znami, samimi amaterji, da dokažeš, kaj avto zmore, samo da se ne boš potem jokal, za vsako prasko, odlomljen odbijač ali kaj drugega.....
...lahko se pa pridružiš tudi tapravim herojem, pa pokažeš razliko med teorijo in realno prakso :wink:

Nikoli ne veš....Mogoč je pa pač tak človek in ga ne bo preveč merkal....oz. ga bo uporabljal v namene za katere je namenjen. Recimo moj jeep je bil kupljen od prvega lastnika ( in je takrat stal okrog 35 tisoč evrov) ampak ker je lastnik živinozdravnik s haloz mu je v pol leta uspelo povit prednji odbijač ( pa je iz 2mm pleha), uničit obe sprednji plastiki na kolotekih, nasest na podvozje tako da je zvilo pleh na podvozju, tank je zvit....(zato pa jaz zaj vse veselo popravljam :twisted: )
Hočem reč , da je pač odvisno od človeka....

wortex: Tono je hotel povedat , da ima tvoj terenc mnogo več kablovja in elektronike kot naša jajca....Recimo jeep star 13 let ima od prednjega konca do zadnjega vse skupaj 3 cevke, ki gredo po podvozju....Tvoj jih ima neprimerno več. Seveda verjamem , da so ustrezno zaščitene ampak vseeno je verjetno precej grenak priokus, če rukneš v kako skalo tako da avto dvigne....
Vsekakor pa avto zmore več od vsakega povprečnega voznika.

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 11:16 am

no-ja, potem je pa to zelo draga igračka.......katero je potrebno še dodelati 8)

Uporabniški avatar
b.breznik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a b.breznik » Sr Avg 05, 2009 11:47 am

da ne bom govoril kar nekaj v tri dni...

http://www.avto-magazin.si/novice/video ... 13221.aspx

ga kupijo za delat,a gume so nameščene najcenejše cestne....
ENKRAT LAND ROVER,VEDNO LAND ROVER

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 11:49 am

eh, vemo, da je lahko s tujim drekom srat :twisted:

Uporabniški avatar
b.breznik

OdgovorNapisal/-a b.breznik » Sr Avg 05, 2009 11:53 am

:D ja lahko,če veš da te čaka na vrhu puch z vitlo :D

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Sr Avg 05, 2009 11:54 am

ODŠTEVAM:

Še 10 dni!!!

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Sr Avg 05, 2009 12:01 pm

b.breznik napisal/-a:da ne bom govoril kar nekaj v tri dni...

http://www.avto-magazin.si/novice/video ... 13221.aspx

ga kupijo za delat,a gume so nameščene najcenejše cestne....

Ja ja, nekako je treba denar opravdat, pa tud če pišejo bedarije.

lp

wortex
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a wortex » Sr Avg 05, 2009 1:13 pm

Kr neki je to use skp, večina tega avta še ni vozil in pol če je avto slučajno lep pa luksuzn avtomatsko mu use zmogljivosti odpadejo. Govorimo o serijskih terencih. A je pravilo dobrega zmogljivega terenca da je grd? Res je da terenci vzhodnjakov so vsi grdi razen pathfinderja tanouga.

Itak pa 2,5t tud avta ni nč skp sama plastika kmal bo razpadu. In to so serijski terenci, če pa hočete predelanga touarega si ga pa poglejte za dakar.

Ne vem kje je fora, da je 20 let str terenc bolši od 5 let starga razen to da ga ni škoda.

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 1:17 pm

wortex napisal/-a:Kr neki je to use skp, večina tega avta še ni vozil in pol če je avto slučajno lep pa luksuzn avtomatsko mu use zmogljivosti odpadejo. Govorimo o serijskih terencih. A je pravilo dobrega zmogljivega terenca da je grd? Res je da terenci vzhodnjakov so vsi grdi razen pathfinderja tanouga.

Itak pa 2,5t tud avta ni nč skp sama plastika kmal bo razpadu. In to so serijski terenci, če pa hočete predelanga touarega si ga pa poglejte za dakar.

Ne vem kje je fora, da je 20 let str terenc bolši od 5 let starga razen to da ga ni škoda.

a greš z nami v teren? :D

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Sr Avg 05, 2009 1:24 pm

wortex napisal/-a:Kr neki je to use skp, večina tega avta še ni vozil in pol če je avto slučajno lep pa luksuzn avtomatsko mu use zmogljivosti odpadejo. Govorimo o serijskih terencih. A je pravilo dobrega zmogljivega terenca da je grd? Res je da terenci vzhodnjakov so vsi grdi razen pathfinderja tanouga.

Krimater zdaj maš pa že tolk ponudb, da boš do konca leta v gozdu. Sam ne na vožnji, da ga boš vn vlaču.

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 1:32 pm

pinzi napisal/-a:

Krimater zdaj maš pa že tolk ponudb, da boš do konca leta v gozdu. Sam ne na vožnji, da ga boš vn vlaču.

ne, sej vlečemo lahko tudi najbolj krampaste terence ven, point je v tem, da bomo gledal, kako se bo izogibal določenim jarkom, jamam in grmovju.....če ne, bo potem pogruntal, kako draga igrača je Tuareg :twisted:

ne rečem, da je avto slab, vendar za drkariju po brezpotjih je predrag, in če je predrag, je škoda da je to kao neki terenec

sej ni mus, da gre z nekimi profiči na hard, lahko gre z nami v blato, mi smo sami amaterji-rookiji, in se še učimo in spoznavamo offroad....nam vsaka malo večja mlaka raztegne usta od ušesa do ušesa, vendar avti ne ostajajo brez poškodb 8)

se sprašujem, če bi si upal Tuaregom upal tole: http://www.youtube.com/watch?v=vuQdiol-vfw

Uporabniški avatar
b.breznik

OdgovorNapisal/-a b.breznik » Sr Avg 05, 2009 3:26 pm

no fantje,če ima možakar denar,se ga da pa lepo popidenat,pa če mu ga ni škoda... vsak ima svoje.jaz še vedno zagovarjam da z dobrimi gumami mt in pa zaščito podvozja mora biti kar hud avto seveda za teren,potem luksuza za na cesto ni več,samo vičina me malo skrbi.drugače pa fantje bodimo pošteni,nova lc je.....velik dinar,ful elektronke,ampak za teren kapo dol,vsa fora je v tem če ti avta ni škoda.meni osebno je toureg všeč,ampak za v hosto bi me pa malo bolelo pri srcu

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 3:29 pm

b.breznik napisal/-a:meni osebno je toureg všeč,ampak za v hosto bi me pa malo bolelo pri srcu

s kratkimi besedami dobro povedano......tudi v tem je point :wink:

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta