navigacija
navigacija
Zdravo!
Vem da je bilo na to temo odprtih že veliko debat, ampak vseeno imam par vprašanj:
Ker sem bolj laik na tem področju in vem o teh stvareh bolj malo sem se nekako po prebranih dabateh na forumu "odloču" za nakup garmina. Potreboval bi ga deloma za cestno vožnjo in pa za offroad so sloveniji. Želim si da bi imel prikazane kakšne gozdne poti-oz. brezpotja. skratka da bi videl kje se nahajam,. je to sploh možno.
prosil bi vas za kakšen nasvet, saj je na tem forukm kar veliko "majstrov" ki obvladajo to področje
Vem da je bilo na to temo odprtih že veliko debat, ampak vseeno imam par vprašanj:
Ker sem bolj laik na tem področju in vem o teh stvareh bolj malo sem se nekako po prebranih dabateh na forumu "odloču" za nakup garmina. Potreboval bi ga deloma za cestno vožnjo in pa za offroad so sloveniji. Želim si da bi imel prikazane kakšne gozdne poti-oz. brezpotja. skratka da bi videl kje se nahajam,. je to sploh možno.
prosil bi vas za kakšen nasvet, saj je na tem forukm kar veliko "majstrov" ki obvladajo to področje
Če bi rad gozdne potke, potem bo kak topo karta prišla prav. Poznam pa garmina ne, tako da pri garminu ne morem ravno pomagat.
Poznam pa dlančnike in v povezavi z GPS-om ratajo odlično orodje za take zadeve. Za slovenijo dobiš karte 1:50.000 ali 1:25.000
http://mapy.mk.cvut.cz/list
Uporabljaš pa jih v povezavi z OZI explorerjem lahko tako na računalniku kot na dlančniku. Lahko tudi na računalniku vrišeš neko pot in ji na dlančniku potem slediš.
Poznam pa dlančnike in v povezavi z GPS-om ratajo odlično orodje za take zadeve. Za slovenijo dobiš karte 1:50.000 ali 1:25.000
http://mapy.mk.cvut.cz/list
Uporabljaš pa jih v povezavi z OZI explorerjem lahko tako na računalniku kot na dlančniku. Lahko tudi na računalniku vrišeš neko pot in ji na dlančniku potem slediš.
Re: navigacija
yimmy napisal/-a:Zdravo!
sam imam garmina nuvi 200 in sm ful zadovoljen
imam pa gor naložene karte topo (makadami, pešpoti....)
europo in slovenijo+balkan
za vse info si poglej na garmin.si
priporočam pa ti nakup z že naloženimi piratskimi kartami, ker je veliko ceneje.
poglej na bolha.com
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
zdravo
najprej hvala za odgovore.
sepravi če vas prov razuem ni preveč odvisno kakšno napravo imaš odbisno je od karte , ki jo imaš gor?
zanima me kje se lahko te karte dobi po moznosti piratske?
garmina pa bom kupu pri poblaščenem trgovcu, ker rabm uradni račun.
ali veste mogoče za kakšno free download stran varjanta kot je
www.navigo-sistem.hr
sepravi če vas prov razuem ni preveč odvisno kakšno napravo imaš odbisno je od karte , ki jo imaš gor?
www.navigo-sistem.hr
yimmy napisal/-a:zdravo
www.navigo-sistem.hr
točni tako vse je odvisno od kart ki jih maš naložene
sigurno pa vse skupaj najboljše deluje na garminu
poznam ene par ljudi k ma tudi druge navigacije in majo precej težav z nalaganjem in posodabljanjem kart
jaz sm ga kupil na bolhi v kompletu z 5 piratskimi kartami in sd spominsko kartico.
zraven pa sm dobil tudi uradni račun in garancilo (za garnima) za piratske karte ne
Enostavno kupiš nokio N95, in imaš telefon, aparat z 5M pixli in navigacijo garmin z kartami za cel svet, pač kar si naložiš gor in to vse skup za 200EUR. Vse skupaj imaš potem tudi vedno pri roki.
Slike so zelo dobre, garmin pa tudi dela odlično, sam telefon je pa itak vrhunski.
Slike so zelo dobre, garmin pa tudi dela odlično, sam telefon je pa itak vrhunski.
Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.
It's better been judged by 12 then carried by 6.
yimmy napisal/-a:Za garmina bi dau tam do 350eur. kaj pravte o modelu Garmin Nüvi 550?
Ta je več namenski pohodništvo, kolesarstvo.... zanima me če z ostalim, ki so namenjeni samo za navigacijo v avtu ne pridejo v poštev za kolesarjenje ali pohodništvo?
ali je to samo eno nakladanje s strani trgovca
Glede na to, da ne kupuješ "heavy duty" GPS, je 550 čisto v redu. Za zunanjo uporabo moraš imeti vsaj vodotesen GPS (še bolje je če je še dustproof), tako da lahko izbiraš samo med motorističnimi in (pogojno) pohodniškimi - le ti so zaradi majhnih zaslonov malo bolj nepraktični za uporabo v avtu.
Zaščita Garminovih GPS (namenjenih zunanji uporabi) je dokaj solidna, ne moreš pa pričakovati čudežev. Veliko večji problem kot voda je prah (v kombinaciji z vetrom), ki v malo bolj zahtevnih okoliščinah dokaj hitro onesposobi touch screen.
.
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
Filko napisal/-a:Enostavno kupiš nokio N95, in imaš telefon, aparat z 5M pixli in navigacijo garmin z kartami za cel svet, pač kar si naložiš gor in to vse skup za 200EUR. Vse skupaj imaš potem tudi vedno pri roki.
Navigacija dela zelo dobro. malo je pa problem z baterijo, ker ko greš napr. v hribe se batrija zlo hitro sprazne.

Ni sam N95, imaš E71, Samsunge, samsung Omnia, Ericsson Experia.....HTC. Skratka, skoraj kar hočeš. Odvisno od operacijskega sistema ali Win mobile ali Simbian...Kupiš avtopolnilec in gasa....Brez polnilca mi N95 zdrži iz Lj do MB in nič več...
Ata Google izpljune vse, od Garmin mobile programa, Mouse Cracka za kode kart do downloada kart....Če si znal na forum vprašanje postavit, boš znal tudi na netu vse to najti....
Karte imaš rutabilne za celo EU, Adria je SLO,CRO in BIH (imaš tudia Adria topo......)...Ma, miljon kart....Povej kaj rabiš, če se boš odločal in ti pomagam....ne boš prvi. Karte pa so tako za Garmine kot telefone enake, sam "krekneš" jih malo drugače....
Če kje, pol tle nisem Rooky

Ata Google izpljune vse, od Garmin mobile programa, Mouse Cracka za kode kart do downloada kart....Če si znal na forum vprašanje postavit, boš znal tudi na netu vse to najti....
Karte imaš rutabilne za celo EU, Adria je SLO,CRO in BIH (imaš tudia Adria topo......)...Ma, miljon kart....Povej kaj rabiš, če se boš odločal in ti pomagam....ne boš prvi. Karte pa so tako za Garmine kot telefone enake, sam "krekneš" jih malo drugače....
Če kje, pol tle nisem Rooky
Ta vikend sem nekaj probaval Nomad in zaenkrat sem zelo zadovoljen.
Po gozdu so označene tudi najmanjše potke po katerih se bi še dalo peljat. Zdi se mi da so zadevo prodajal za okoli 140 eur v Eleclerku.
Jaz sem kupil samo kartico in jo vtaknu igo. Kartica je bila 65 eur pri Mirelu Drenov grič.
Kritika mam pa na iskanje satelitov, ker ko napravco vklopiš, včasih traja tudi do pet min da jih najde in na omejitve hitrosti, kater ima določene glede na kategorije cest, ne pa na dejansko stanje prometnih znakov kateri se nahajajo na cesti.
Po gozdu so označene tudi najmanjše potke po katerih se bi še dalo peljat. Zdi se mi da so zadevo prodajal za okoli 140 eur v Eleclerku.
Jaz sem kupil samo kartico in jo vtaknu igo. Kartica je bila 65 eur pri Mirelu Drenov grič.
Kritika mam pa na iskanje satelitov, ker ko napravco vklopiš, včasih traja tudi do pet min da jih najde in na omejitve hitrosti, kater ima določene glede na kategorije cest, ne pa na dejansko stanje prometnih znakov kateri se nahajajo na cesti.
LP by Jereb
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov