Sovražniki narave št.1
Jst sm pa za prepoved vseh avtomobilov, kombijev, dostavnikov in tovornjakov z DIZELSKIMI mašinami v mestih.
In zdej bom odprl društvo "RECITE DIZLU NE!!!", pa nej se jebejo še tile iz civilnih inicijativ, ko se tt oni ne bodo smel vozit po mestih, pa kruha tut ne bodo dobil, ker jim ga dostavniki ne bodo prpeljal zjutraj vštacune.
Razlog je pa tak;
- za CO2 še ni nobenega dokazila da škodi ozračju, sej je del ozračja in z njim sefutrajo rastline in plankton ter ga pretvarjajo v kisik
- trdni delci, ki jih spuščajo dizli v zrak so kancerogeni in v mestih je zaradi tega večja vsebnost kancerogenih snovi v ozračju, pa zaradi tega zboli 10 do 15% ljudi več za pljučnim rakom.
- dizelske mašine so težje, tako da posledično so tudi dizelski avtomobili težji in bolj uničujejo ceste
- dostavniki, kombiji in tovornjaki so mnogo bolj nevarni pešcem in kolesarjem.
- ker so dostavniki, kombiji in tovornjaki težji, porabijo tudi več goriva in posledično imajo več izpustov trdnih delcev.
V osnovi se bom zavzemal zato, da tisti idioti v mestih ostanejo lačni, ker ne bodo imeli dostave do trgovin. Pa nej z avtobusi hodijo v okolico mest nabavljat hrano, cunje in ostale potrebščine!
PA SE NE ZAJEBAVAM, KER GREM JUTRI NA OBČINO PRIJAVIT TAKO DRUŠTVO!
In zdej bom odprl društvo "RECITE DIZLU NE!!!", pa nej se jebejo še tile iz civilnih inicijativ, ko se tt oni ne bodo smel vozit po mestih, pa kruha tut ne bodo dobil, ker jim ga dostavniki ne bodo prpeljal zjutraj vštacune.
Razlog je pa tak;
- za CO2 še ni nobenega dokazila da škodi ozračju, sej je del ozračja in z njim sefutrajo rastline in plankton ter ga pretvarjajo v kisik
- trdni delci, ki jih spuščajo dizli v zrak so kancerogeni in v mestih je zaradi tega večja vsebnost kancerogenih snovi v ozračju, pa zaradi tega zboli 10 do 15% ljudi več za pljučnim rakom.
- dizelske mašine so težje, tako da posledično so tudi dizelski avtomobili težji in bolj uničujejo ceste
- dostavniki, kombiji in tovornjaki so mnogo bolj nevarni pešcem in kolesarjem.
- ker so dostavniki, kombiji in tovornjaki težji, porabijo tudi več goriva in posledično imajo več izpustov trdnih delcev.
V osnovi se bom zavzemal zato, da tisti idioti v mestih ostanejo lačni, ker ne bodo imeli dostave do trgovin. Pa nej z avtobusi hodijo v okolico mest nabavljat hrano, cunje in ostale potrebščine!
PA SE NE ZAJEBAVAM, KER GREM JUTRI NA OBČINO PRIJAVIT TAKO DRUŠTVO!
Nekaj odgovorov na te "argumenete":
Sploh pa, na to je treba odgovoriti brez kletvic in groženj na kakšnem drugem mestu.
LP Miran
AŁIEN napisal/-a:..... Negativne lastnosti terenskih vozil:
- njihov prvoten namen je bil vožnja po težko dostopnem terenu, zaradi modne muhe so se preselili v mesta, kjer so kot ‘’slon v trgovini s porcelanom’’;
JA IN??? PONAVADI JE LASTNIK SLONA VEDNO POPLAČAL VES RAZBIT PORCELAN
- porabijo bistveno več goriva in imajo zato bistveno več emisij kot povprečen osebni avto
DRŽI, VENDAR NE DOSTI VEČ KOT LEPI OSEBMI Z ENAKO KUBATURO
- študije kažejo, da so terenska vozila manj varna od osebnih (zaradi drugačnega težišča se ob hujših nesrečah prevračajo, kar je lahko usodno za voznika;
ČIM PREJ VOZNIKI POKREPJO, PREJ BODO TERENCI IZGINILI S CEST ERGO SMO VOZNIKI TERENCEV V BISTVU ZAVEZNIKI TEH PROTESTNIKOV
- so nevarni za druge udeležence v prometu, predvsem pešce in kolesarje. V hujših nesrečah je več smrtnih žrtev, če so vpletena terenska vozila;
ŽAL TO PO ČISTI FIZIKI NE DRŽI.
- študije kažejo, da se v kar 90 % primerov terenska vozila uporabljajo na asfaltu, le slabih 10 % pa jih je uporabljenih na terenu;
JA IN?
- zavzemajo veliko prostora v že tako natrpanih urbanih območjih, na parkiriščih in v ulicah, ki niso dovolj široke za terenska vozila;
NI RES, VELJA MOGOČE ZA HUMMERJE, KI JIH JE PA V SLO KOLIKO? DESET?
- glede na majhno učinkovitost so zelo draga.
IN ZATO VEČ PRISPEVKOV OB NAKUPU AVTA IN GORIVA DAJO V DRŽAVNO BLAGAJNO, TAKO, DA LAHKO PTEM DRŽAVA FINANCIRA TUDI DRUŽTVA, KI SE BORIJO PROTI TERENCEM
V zadnjem času so postali terenci ali SUV-i modna muha in simbol moči. Posamezniki z njimi največkrat navzven izražajo svoje premoženjsko stanje. Psihologi razlagajo ta fenomen tudi kot ''podaljševanje ega''. Poleg tega pa na večji nakup terencev vpliva tudi marketing, ki pri kupcu ustvarja potrebe po neučinkovitem avtomobilu in mu vliva občutek večvrednosti, v primeru, da postane njegov lastnik.
Vendar je resničnost daleč od reklam in oglasov, ki predstavljajo terensko vozilo, ki se pelje čez prelepo podeželje, kjer ni zastojev in kjer voznik obvladuje cel svet. Resnica so zastoji v mestih, zaparkirani pločniki in iskanje parkirnega prostora za velikana. Žrtve pa so pešci in kolesarji, ki se morajo umikati ogromnim vozilom ter vsi prebivalci mesta, ki se dušijo v izpušnih plinih.
In te neumnosti sponzoriraš tudi ti Miran med drugimi![]()
SPET NE RAZUMEM!
Sploh pa, na to je treba odgovoriti brez kletvic in groženj na kakšnem drugem mestu.
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Se opravičujem če bom koga prizadel, vendar so ljudje ki zganjajo gonjo, proti terencem samo navadni rasisti in bleferji.
Zakaj?
Rasisti zato, ker se spravljajo samo nad terence, ne pa naprimer vsesplošno nad omejitev izpusta CO2/km ne glede na to ali je vozilo terenec, limuzina, ali tudi popularni enoprostorci-kombiji.
Hkrati so tudi bleferji, ker so kvazi bojevniki za čistejše okolje, v resnici pa jim glede na to kako delujejo ni prav nič do tega... Potrebujejo dokaj lahko bitko, da lahko promovirajo same sebe. Me zanima če bi imeli "jajca" se bojevat naprimer za omejitev izpusta na 225 CO2/km kjer izpade velika večina vozil ne samo terenci. (kar bi bilo tudi pošteno in bi uprevičevalo njihov namen )
Če pa gremo v ekstremen primer v drugo stran kot oni, lahko rečemo tako... (vir: http://www.carpages.co.uk/co2/)
kjer imajo predstavniki SUW izpust pod 225 CO2/km
Land Rover Freelander 2.2 TD4 SE 5dr
Volvo XC90 D5 SE
Nissan X-TRAIL 2.0 dCi 150 Sport Expedition 5dr
BMW X5 3.0sd SE
.
.
.
in "navadni" avti
BMW 5-Series M5 ....... 344 CO2/km
Audi RS6 quattro Avant...... 333 CO2/km
Audi A4 Cabriolet S4 quattro ......331 CO2/km
Audi S8 quattro 4dr .................314 CO2/km
BMW 3-Series Convertible M3 .......309 CO2/km
Audi A4 Cabriolet S4 quattro ........302 CO2/km
Mazda RX-8 R3 ...........................299 CO2/km
Alfa Romeo Spider 3.2 JTS V6 Q4 ....288 CO2/km
.
.
.
Oziroma je
16 hatchbakov,
160 limuzin,
85 karavanov,
55 enoprostorcev,
75 kupejev in
96 kabrijev
ki presegajo to mejo...
Torej se bi še kar precej drugih vozil ne smelo voziti po cestah, če se terenci ne bi smeli. Ne vidim nobene večje koristi od teh avtov, kot od bilokaterega terenca, čeprav nikoli ne zapelje po terenu.
Druga stvar, ki jo lastniki terencev "nosimo" je primer naravnih nesreč, ali pa vojn, kjer si država pridrzuje pravico do koriščenja naših vozil za DOBRO VSEH, tudi teh ki so tako bistroumni...(ali bi se tudi v takem primeru pritoževali, da jih država ne sme koristit ker onesnažujejo? )
Še ena trditev, ki ne verjamem, da bi držala je ta, da predstavlja proizvodnja terencev veliko obremenitev....
Zagovornike tega, bi prosil če naredijo študijo in odgovorijo na to:
Koliko let povprečno ima isti lastnik osebni avto ali pa terenca?
Koliko je zivljenska doba povprečnega osebnega vozila oz povprečnega terenca?
Mislim da lahko na obe uprašanji odgovorimo v precejšnjo prid terencev.
toliko zaenkrat in lp,
Zakaj?
Rasisti zato, ker se spravljajo samo nad terence, ne pa naprimer vsesplošno nad omejitev izpusta CO2/km ne glede na to ali je vozilo terenec, limuzina, ali tudi popularni enoprostorci-kombiji.
Hkrati so tudi bleferji, ker so kvazi bojevniki za čistejše okolje, v resnici pa jim glede na to kako delujejo ni prav nič do tega... Potrebujejo dokaj lahko bitko, da lahko promovirajo same sebe. Me zanima če bi imeli "jajca" se bojevat naprimer za omejitev izpusta na 225 CO2/km kjer izpade velika večina vozil ne samo terenci. (kar bi bilo tudi pošteno in bi uprevičevalo njihov namen )
Če pa gremo v ekstremen primer v drugo stran kot oni, lahko rečemo tako... (vir: http://www.carpages.co.uk/co2/)
kjer imajo predstavniki SUW izpust pod 225 CO2/km
Land Rover Freelander 2.2 TD4 SE 5dr
Volvo XC90 D5 SE
Nissan X-TRAIL 2.0 dCi 150 Sport Expedition 5dr
BMW X5 3.0sd SE
.
.
.
in "navadni" avti
BMW 5-Series M5 ....... 344 CO2/km
Audi RS6 quattro Avant...... 333 CO2/km
Audi A4 Cabriolet S4 quattro ......331 CO2/km
Audi S8 quattro 4dr .................314 CO2/km
BMW 3-Series Convertible M3 .......309 CO2/km
Audi A4 Cabriolet S4 quattro ........302 CO2/km
Mazda RX-8 R3 ...........................299 CO2/km
Alfa Romeo Spider 3.2 JTS V6 Q4 ....288 CO2/km
.
.
.
Oziroma je
16 hatchbakov,
160 limuzin,
85 karavanov,
55 enoprostorcev,
75 kupejev in
96 kabrijev
ki presegajo to mejo...
Torej se bi še kar precej drugih vozil ne smelo voziti po cestah, če se terenci ne bi smeli. Ne vidim nobene večje koristi od teh avtov, kot od bilokaterega terenca, čeprav nikoli ne zapelje po terenu.
Druga stvar, ki jo lastniki terencev "nosimo" je primer naravnih nesreč, ali pa vojn, kjer si država pridrzuje pravico do koriščenja naših vozil za DOBRO VSEH, tudi teh ki so tako bistroumni...(ali bi se tudi v takem primeru pritoževali, da jih država ne sme koristit ker onesnažujejo? )
Še ena trditev, ki ne verjamem, da bi držala je ta, da predstavlja proizvodnja terencev veliko obremenitev....
Zagovornike tega, bi prosil če naredijo študijo in odgovorijo na to:
Koliko let povprečno ima isti lastnik osebni avto ali pa terenca?
Koliko je zivljenska doba povprečnega osebnega vozila oz povprečnega terenca?
Mislim da lahko na obe uprašanji odgovorimo v precejšnjo prid terencev.
toliko zaenkrat in lp,
discovery napisal/-a:Druga stvar, ki jo lastniki terencev "nosimo" je primer naravnih nesreč, ali pa vojn, kjer si država pridrzuje pravico do koriščenja naših vozil za DOBRO VSEH, tudi teh ki so tako bistroumni...
Ovo je najkonstruktivniji post napisan do sada u ovoj temi.Pogotovo ovaj podatak kojega sam citirao.Ovo je adut kojeg morate koristiti i plasirati svugdje gdje se povede prica o ovoj temi.
Cestitke Discoveriju na ovom postu
Ferozista
miran napisal/-a:
In te neumnosti sponzoriraš tudi ti Miran med drugimi![]()
SPET NE RAZUMEM!
Zato ker so tiste neumnosti napisane z strani organizacije katere sponzor je:
In MOP tako ali drugače sponzorira taka društva.......
Če bi koga poznal na MOP bi jaz tudi ustanovil društvo za zaščito nevem česa zaprosil za denar in ga tudi dobil......vse kar bi moral delati je pa to da bi odprl spletno stran in občasno napisal kakšno neumnost.......simple ane? Tako to gre......a si opazil mogoče kdaj kako hitro pri večjih projektih v naravi nastane na tistem območju neko društvo za varstvo nečesa......tam so šele spletke in dobički. Enkrat ob lgs ti povem zgodbo ko se je skupina par ljudi "uprla" projektu za več deset miljončkov € in v kakšno smer je stvar šla.....
Razumeš zdaj.
MOP
Ne vem, kaj naj rečem o tem, da tam kar denar okrog talajo.
Pred leti sem se jim ponudil, da z mojo firmo prevzamem čiščenje SLO morja (in vse kar paše zraven), pa mi še odgovorili niso. So dali raje ta lep posel makaronarjem (ki so po korektnosti poslovanja na še boljšem glasu kot Finci
)
Tak je pač lajf: ne dobi vsak, moraš poznati pravega, pa še WD 40 mora biti očitno zraven.
Miran
Ne vem, kaj naj rečem o tem, da tam kar denar okrog talajo.
Pred leti sem se jim ponudil, da z mojo firmo prevzamem čiščenje SLO morja (in vse kar paše zraven), pa mi še odgovorili niso. So dali raje ta lep posel makaronarjem (ki so po korektnosti poslovanja na še boljšem glasu kot Finci
Tak je pač lajf: ne dobi vsak, moraš poznati pravega, pa še WD 40 mora biti očitno zraven.
Miran
Sestanek zveze se je zgodil v soboto, prisotni so bili predstavniki večine klubov, kateri so člani ORZS.
»Velikega poka« na sestanku ni bilo, niti ga ni bilo pričakovati. Ker če nihče na problematiko ne opozarja oz. ne predlaga izboljšav, potem pač moramo biti zadovoljni z obstoječim. Ker nihče od obstoječih članov ni pripravljen prevzeti vajeti bolj odločno v svoje roke zadeve ostajajo takšne kot so in tudi sam se strinjam, da nima nobenega smisla rušiti vodstva, ki sicer resda ne dela optimalo (a kljubvsemu nekaj le dela), če za zamenjavo ne stoji nova boljša ekipa, z novo energijo, z novim obsežnejšim programom. Vsekakor pa mislim, da bi bil dobrodošel vsakdo, kateri bi bil pripravljen karkoli prispevati k premiku na bolje, torej vabljen tudi ti.
Temo o spremembah zakona o vožnji v naravnem okolju sem sprožil jaz pod točko razno. Na kratko sem vsem prisotnim povzel kakšna iniciativa se dogaja tukaj forumu in kakšne so trendi okrog sprememb zg. omenjenega zakona. Člani ORZS so se strinjali, da zveza aktivneje pristopi k sodelovanju s svojimi predlogi. Ob tem sem predlagal, da se k sodelovanju povabi še vse ostale zainteresirane, ne glede na članstvo v ORZS z namenom, da se tokrat združimo za skupni namen in korist ter, da nastopimo močnejši in ustrezno strokovni. Ker sem zadevo na sestanku sprožil jaz, se seveda kasneje ni nihče javil, kateri bi zadevo poln energije pograbil in vodil do končnega uspeha. Tako mi je nekako zaupano, da naslednjih nekaj korakov skoordiniram v imenu ORZS jaz oz. ORC Mamut. Žal sem zaposlen še z mnogo drugimi stvarmi a nekaj časa bom že našel tudi za to skupno stvar, ni vrag.
Zato bi predlagal, da se vsi zainteresirani člani foruma in predstavniki drugih društev- nečlani ORZS čimprej srečamo, se seznanimo z dosedaj storjenimi koraki in dogovorimo o naslednjih korakih kako naprej.
LP Mamut
»Velikega poka« na sestanku ni bilo, niti ga ni bilo pričakovati. Ker če nihče na problematiko ne opozarja oz. ne predlaga izboljšav, potem pač moramo biti zadovoljni z obstoječim. Ker nihče od obstoječih članov ni pripravljen prevzeti vajeti bolj odločno v svoje roke zadeve ostajajo takšne kot so in tudi sam se strinjam, da nima nobenega smisla rušiti vodstva, ki sicer resda ne dela optimalo (a kljubvsemu nekaj le dela), če za zamenjavo ne stoji nova boljša ekipa, z novo energijo, z novim obsežnejšim programom. Vsekakor pa mislim, da bi bil dobrodošel vsakdo, kateri bi bil pripravljen karkoli prispevati k premiku na bolje, torej vabljen tudi ti.
Temo o spremembah zakona o vožnji v naravnem okolju sem sprožil jaz pod točko razno. Na kratko sem vsem prisotnim povzel kakšna iniciativa se dogaja tukaj forumu in kakšne so trendi okrog sprememb zg. omenjenega zakona. Člani ORZS so se strinjali, da zveza aktivneje pristopi k sodelovanju s svojimi predlogi. Ob tem sem predlagal, da se k sodelovanju povabi še vse ostale zainteresirane, ne glede na članstvo v ORZS z namenom, da se tokrat združimo za skupni namen in korist ter, da nastopimo močnejši in ustrezno strokovni. Ker sem zadevo na sestanku sprožil jaz, se seveda kasneje ni nihče javil, kateri bi zadevo poln energije pograbil in vodil do končnega uspeha. Tako mi je nekako zaupano, da naslednjih nekaj korakov skoordiniram v imenu ORZS jaz oz. ORC Mamut. Žal sem zaposlen še z mnogo drugimi stvarmi a nekaj časa bom že našel tudi za to skupno stvar, ni vrag.
Zato bi predlagal, da se vsi zainteresirani člani foruma in predstavniki drugih društev- nečlani ORZS čimprej srečamo, se seznanimo z dosedaj storjenimi koraki in dogovorimo o naslednjih korakih kako naprej.
LP Mamut
Sam bi se prvo spustil na nivo raznih civilnih inicijativ in raznih patetičnih društev. Mislim, da je discovery odlično napisal kontro članku iz ene strani in bi tak post še malo popravil, malo več bi dodal diskreditacije tem društvom in inicijativam z realnimi podatki, popljuval njihove bedne ideje in to poslal na več naslovov, med drugim tudi na ministrstvo za okolje in prostor.
Potem pa še par pisem na ministrstvo s strani klubov z zahtevo in prošnjo, da potrebujemo nek prostor ali več njih, kjer uredba o vožnji v naravnem okolju ne bo veljala, da bomo tam lahko vozili in prirejali tekme, ter da naj se to uzakoni, drugje pa naj resnično prepovedo vožnje in tudi izvajajo zakone, da bo volk sit in koza cela.
Ampak to je samo moje mišljenje in razmišljanje.
Potem pa še par pisem na ministrstvo s strani klubov z zahtevo in prošnjo, da potrebujemo nek prostor ali več njih, kjer uredba o vožnji v naravnem okolju ne bo veljala, da bomo tam lahko vozili in prirejali tekme, ter da naj se to uzakoni, drugje pa naj resnično prepovedo vožnje in tudi izvajajo zakone, da bo volk sit in koza cela.
Ampak to je samo moje mišljenje in razmišljanje.
Pa še namig našim naravovarstvenikom......
Kardinal Franc Rode se med drugim vozi z CL 55
V8 5550 ccm 476 ks tko da hitro pred cerkev pa rdeč kartonček pokazat.......
Bi bilo pa mogoče dobro vedet kaj vozijo oni. Teško verjamem da kakšno hibridno vozilo ali pa kakšnega malčka pod 1000 ccm.....
Evo ga....... varčen in okolju prijazen........o skromnosti pa ne bi izgubljal besed saj takle nov stane samo okoli 160.000 €
Ni pa terenc.......
Kardinal Franc Rode se med drugim vozi z CL 55
V8 5550 ccm 476 ks tko da hitro pred cerkev pa rdeč kartonček pokazat.......
Bi bilo pa mogoče dobro vedet kaj vozijo oni. Teško verjamem da kakšno hibridno vozilo ali pa kakšnega malčka pod 1000 ccm.....
Evo ga....... varčen in okolju prijazen........o skromnosti pa ne bi izgubljal besed saj takle nov stane samo okoli 160.000 €
Ni pa terenc.......
Pa če se le da Ljubljana z okolico........Čeprav je meni osebno vseeno.
Imam pa predlog.....datum naj se objavi tukaj......kraj srečanja pa po drugi poti.....tel., mail in podobno.....kogar stvar zanima bo že zvedel, saj se vsi več al manj poznamo....tko da se bomo med sabo obvestili.
Lp
PS
Da nas ne pričakajo kakšni kartončki.....ker pol od sestanka ne bo nič
Imam pa predlog.....datum naj se objavi tukaj......kraj srečanja pa po drugi poti.....tel., mail in podobno.....kogar stvar zanima bo že zvedel, saj se vsi več al manj poznamo....tko da se bomo med sabo obvestili.
Lp
PS
Da nas ne pričakajo kakšni kartončki.....ker pol od sestanka ne bo nič

Prav vesel bi bil srečanja z njimi da si izmenjamo poglede na svet
Pravzaprav celo mislim da bi se bilo dobro sestati tudi z njimi in se pogovoriti.
Samo glede na to da spremljajo debato in da celo nekateri prispevki čudežno izginjajo zelo hitro sem prepričan da bi poiskusili preprečiti organiziranje v naših vrstah.....upokani so ravno prav. Najmanj kar lahko storijo je da pokvarijo vzdušje.....tako ali drugače...se ti ne zdi. To so tako zaslepljeni da je vse mogoče....če bi mene MOP sponzoriral bi bil tut .......
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
AŁIEN napisal/-a:Samo glede na to da spremljajo debato in da celo nekateri prispevki čudežno izginjajo zelo hitro sem prepričan da bi poiskusili preprečiti organiziranje v naših vrstah.....upokani so ravno prav. Najmanj kar lahko storijo je da pokvarijo vzdušje.....tako ali drugače...se ti ne zdi. To so tako zaslepljeni da je vse mogoče....
Ne se bat, jaz sem tisti, ki izdaja vstopnice za sodelovanje v našem cirkusu.
Ne more se nam vsaka opica pridružit.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Jaz bi pa prav rad malo kulturno podebatiral s kakšnim prevnetim zagovornikom narave (čeprav se vozim s 3,0 l, 4x4 in 2,5 t težko mrcino se imam še vedno za zelo zelenega po duši):
Recimo o tem, da se verjetno oni strinjajo, da imamo terence za po terenu, po asfaltu in mestih pa imejmo raje električne avte na baterije. Super! Takoj bi naštel protiargument (tu na forumu ga je nekooooč prilinkal Vigadu) koliko škode na okolju naredi proizvodnja enega low emission avtomobila. Težko bi celo oni zavrgli tezo, da je okolju najmanj škodljiv tisti avto, ki ga sploh ne naredijo. Pa če ga poganja recimo le naša zavist in nič drugega.
Pa to bi ga vprašal, če oni na odprave, ko občudujejo razne neomadeževane predele sveta, hodijo peš. Menda ja ne uporabljajo letal, ta šele svinjajo zrak.
Pa recimo, če so svinjino nehali jesti, saj veste, kako prijetno je življenje okoli svinjskih farm.
Pa recimo o tem, če se vozijo na avte z biodizelskim pogonom. In koliko lačnih ust je to (zaradi vsesplošne podražitve osnovnih žitaric) povzročilo po svetu.
Pa še in še...
Priznajmo: mi smo ekstrem v eni smeri, oni so ekstrem v drugi smeri. Prava pot se pa mora najti nekje vmes. Kje vmes, bo pa mogoče malček odvisno tudi od nas.
Miran
Recimo o tem, da se verjetno oni strinjajo, da imamo terence za po terenu, po asfaltu in mestih pa imejmo raje električne avte na baterije. Super! Takoj bi naštel protiargument (tu na forumu ga je nekooooč prilinkal Vigadu) koliko škode na okolju naredi proizvodnja enega low emission avtomobila. Težko bi celo oni zavrgli tezo, da je okolju najmanj škodljiv tisti avto, ki ga sploh ne naredijo. Pa če ga poganja recimo le naša zavist in nič drugega.
Pa to bi ga vprašal, če oni na odprave, ko občudujejo razne neomadeževane predele sveta, hodijo peš. Menda ja ne uporabljajo letal, ta šele svinjajo zrak.
Pa recimo, če so svinjino nehali jesti, saj veste, kako prijetno je življenje okoli svinjskih farm.
Pa recimo o tem, če se vozijo na avte z biodizelskim pogonom. In koliko lačnih ust je to (zaradi vsesplošne podražitve osnovnih žitaric) povzročilo po svetu.
Pa še in še...
Priznajmo: mi smo ekstrem v eni smeri, oni so ekstrem v drugi smeri. Prava pot se pa mora najti nekje vmes. Kje vmes, bo pa mogoče malček odvisno tudi od nas.
Miran
miran napisal/-a:čeprav se vozim s 3,0 l, 4x4 in 2,5 t težko mrcino
Miran
Miran tale teža je verjetno mišljena za prazen avto.......ker če je to teža z voznikom je nekam lahek. Si mogoče na dieti .....
Šalo na stran. Meni se zdi da tile kvazi naravovarstveniki samo drek mešajo pa zmedo delajo. Sej je čisto jasno da delajo zgago tam kar je trenutno IN. In zdaj je trend napadat terence očitno.
Pri nas je en tip izkopal in pokradel na miljone kubičnih metrov peska. Lahko si samo predstavljamo kakšno škodo je povzročil v naravi. Nihče se ni oglasil. Ker se ne upajo. Čim pa vidijo sledi terenske gume pa ošpice dobijo in zaženejo vik in krik. Enega je en ljubljančan skoraj fizično napadel ker je na prošnjo oskrbnika koče prišel po smeti z terencem na planino. Na srečo je možakarja kar precej v hlačah in mu je povedal kar mu gre in mislim da ga ne bo kar nekaj časa nazaj. Tko se ne rešuje zadev. Je pa res da so vedno bolj agresivni. Tudi sam sem v dolini Radovne imel podoben primer ko se je en (spet) ljubljančan usajal sam je mel srečo da sem mel otroka sabo. Kar je preveč je preveč.
Kot zanimivost: a je kdo opazil da stranka zelenih v Sloveniji ni več aktualna!? Čudno.....Zakaj, se sprašujem?....kot sem že omenil, očitno gre za prepotentne posameznike in skupinice, ki meglo prodajajo. Tako kot pri missicah kjer so vse po vrsti matere Tereze in jih je ena sama dobrodelnost. Prav rad bi videl koliko dobrih del je kakšna naredila. Če je to dobrodelnost da kakšnemu v komisiji da zaradi boljše uvrstitve, potem pa ja. Drugače pa to govorijo samo zarad tega ker je to trenutno IN če reče da bi rada lačnim otrokom v Afriki pomagala. V resnici pa niti tega ne ve kje je Afrika....
In trenutno je pač trend terence preganjat....ker pa nimajo pojma zakaj se gre potem klatijo neumnosti.......ali pa od nekod prekopirajo pol pa neznajo argumentirat stvari ker so pač prepisali od nekod. Naši vrli poslanci, ministri in njihovi svetovalci pa potem stvar požegnajo, ker ravno tako nimajo pojma spet samo zato ker je trenutno IN varstvo narave, ispušni plini, ozonska luknja in podobno. Zraven je pa pičkin dim če glupi bušman noče sprejet kjotskega sporazuma ali pa če se vozijo radioaktivni odpadki skozi Slovenijo. To ni pomembno.....
In potem se čudimo če sprejmejo kakšen blesav zakon. Seveda ga, ker pojma nimajo o realnem stanju. Zraven jim pa nihče ne nasprotuje kar je najbolj pomembno!
Rafter...avatar???....kaj si atv nabavil a kva!? Bo treba zanga dat....
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
AŁIEN napisal/-a:Rafter...avatar???....kaj si atv nabavil a kva!? Bo treba zanga dat....
Čakam, da pride v SLO.
Jebiga, če maš terenca tud samo za v službo vozit, te vsi jebejo kot sansko kozo.
Pol pa že bolje, da ornk zoram travnike in livade, da me bodo imeli vsaj za kaj kaznovat.
Malo heca.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Rafter napisal/-a: Bom ga mel, ja.
Bravo...končno nekaj za tebe...sem vedno govoril: iz tega fanta pa še nekaj bo Se priporočam za en krog. pa za
za srečo......
Upam sam da niso kakšna jajca.......sem mel enga pa ga je mulc v enem mescu zlomu.....sem mel celo kolobocijo pol z prodajalcem čeprav sem dokazal da je krivda na njihovi strani in je bil v garanciji....
Če je pa 4x4 pa lohk posodiš za kakšno kroacijo......
A pol boš zdaj na q forumu a kva?
sestanek
Jaz bi predlagal v četrtek 30.10. ob 18 uri tukaj http://www.mamut4x4.com/?vsebina=1
Sicer je zelo na hitro, a prav veliko priprav, da se prvič srečamo na to temo pač tudi ne rabimo. Gre se za to, da se zainteresirani čimpreje dogovorimo o prihodnjih korakih.
Dobrodošli vsi posamezniki ali predstavniki klubov, katerim je do ustreznih sprememb zakona.
Le svojo udeležbo mi najavite na PM, skupaj z gsm cifro.
lp Mamut
ps: prihod s terenskim vozilom ni prepovedan,
, še sreča, da smo na periferiji
Sicer je zelo na hitro, a prav veliko priprav, da se prvič srečamo na to temo pač tudi ne rabimo. Gre se za to, da se zainteresirani čimpreje dogovorimo o prihodnjih korakih.
Dobrodošli vsi posamezniki ali predstavniki klubov, katerim je do ustreznih sprememb zakona.
Le svojo udeležbo mi najavite na PM, skupaj z gsm cifro.
lp Mamut
ps: prihod s terenskim vozilom ni prepovedan,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov