LC 105 - slo homologacija

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
navigator
Kraj: Moravče
Kontakt:

LC 105 - slo homologacija

OdgovorNapisal/-a navigator » Po Feb 25, 2008 8:49 am

A ve kdo, kako je s homologacijo LC105 Sloveniji? Dosedaj sem slišal same informacije, da to ni možno, pa sem potem v petek opazil eno z LJ tablicami ...

.

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Po Feb 25, 2008 10:53 pm

Bojda se vse da, če imaš dovolj $, € in Ł :D.

V nemčiji je mogoče predelati avtomobil, da ustreza ta pravi EURO X normi in nato ga lahko pripelješ v slo.

Skratka, ne poznam nikogar ki bi to naredil sem pa to že velikokrat slišal, tako da je tale bolj rekla kazala. Morda je pa res.

Drobez

OdgovorNapisal/-a Drobez » To Mar 04, 2008 2:53 pm

Ko sem se jaz zanimu pri "Cruisser conection" v Nemčiji za HZJ 105 in HZJ 78 so mi rekli da ima homologacijo za nemčijo in da ker je slovenija v EU da je 100% tudi v Sloveniji uredu.

Se pa po cestah v Sloveniji vozita in 78 in 105-ka, tko da pomoje se da!!!!

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Mar 04, 2008 4:03 pm

Sicer se na toyote ne spoznam, ampak mislim, da gre za isto stvar, o kateri se je govorilo Tule.

monaco

OdgovorNapisal/-a monaco » To Mar 04, 2008 4:50 pm

Če ima avto homologacijo katere EU države, na kateri piše Euro 2 ali novejše, potem ga lahko uvoziš. Vsaj kot (1 dan) rabljenega...

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Sr Mar 05, 2008 6:39 pm

Zdravo,

Tole o tem, da je avto lahko le en dan registriran je malce na majavih nogah, saj velja, da kopensko motorno vozilo velja za novo, če datum prve uporabe ni starejši od šestih mesecev in z njim še nihče ni prevozil več kot 6.000 kilometrov. Nakup novih prevoznih sredstev se vedno obdavči skladno z načelom namembne države oziroma države, kjer bo vozilo registrirano. V tem primeru tudi normativ Euro2 pade v vodo, ker je avto- lej ga zlomka- nov.

LP Bizzy

Vir gornjih flanc: PZDDV v petem odstavku 21. člena.
I tried being normal once..... I didn't like it!

monaco

OdgovorNapisal/-a monaco » Sr Mar 05, 2008 9:27 pm

Po mojih podatkih lahko vozilo, ki je že bilo registrirano v EU (verjetno tudi izven), pa četudi zgolj en dan, uvoziš kot vsako drugo rabljeno vozilo, če le izpolnjuje kriterije. To pa so Euro 2 vpisano v tuje prometno dovoljenje in vzglavniki na vseh sedežih.

Veš koliko avtomobilov je bilo že rabljenih pripeljanih v Slo, pa so bili mlajši od 6 mesecev ;)

Uporabniški avatar
4Runner
Kraj: Obala
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a 4Runner » Sr Mar 05, 2008 10:50 pm

Kot je že Bizzy pravilno povedal, se uvožen rabljen avto mlajši od 6 mesecev ali z manj kot 6.000 prevoženimi kilometri pri nas smatra kot popolnoma nov in se temu primerno tudi obdavči. Če kupca to ne moti, potem ni problemov...

mik

OdgovorNapisal/-a mik » Če Mar 06, 2008 6:33 am

starost pa se šteje od dne prve registracije :?:

Uporabniški avatar
Ludwig
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » Če Mar 06, 2008 6:48 am

tako je, od prve registracije do datuma odjave. Enkrat sem uvozil razbit avto, ki je razbit stal v tujini celo leto, odjavljen pa je bil preden je preteklo 6 mesecev od prve registracije in pri nas je veljel za novega. Se pravi, nov avto je pri nas lahko tudi razbitina, lanski letnik. Kakšna ironija, ampak tako pač je.
LP Ludwig
God shave the queen...

monaco

OdgovorNapisal/-a monaco » Če Mar 06, 2008 9:03 am

Možno. 8)
Pa saj tema ni o davku ampak o homologaciji. In za homologacijo je temelj tuje prometno dovoljenje.

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Če Mar 06, 2008 9:51 am

Monaco,

en del tegale zakona te udari po žepu pri davku (ker je po naši zakonodaji kao nov, boš zanj plačal DDV v Sloveniji in hkrati tudi v tujini, kjer ti ga bodo prodali kot rabljenega in ne boš mogel dobiti davka nazaj; edina opcija je uvoz preko pravne osebe itd.), drugi del te pa povozi pri normativu EURO 2, saj za nova vozila to nekako ne velja. Drugače pa če ne verjamete- ni problema, poskusite sami.

Pa še nekaj. V členu sta pogoja (6.000 km ter 6 mesecev) povezana z IN in ne z ALI.

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

monaco

OdgovorNapisal/-a monaco » Če Mar 06, 2008 10:12 am

O davku ne bom pametoval, ker res nimam pojma :oops:
Če je bilo izdano prometno dovoljenje v EU za novo vozilo, potem se ga na podlagi le-tega lahko homologira tudi pri nas. Vsaj tako so mi zatrdili na LPP. Euro koliko mora bit pa nisem vprašal (zato sem napisal Euro 2, ki je 100% za rabljene), je pa menda enak po celi EU.

Hotel sem pravzaprav samo povedat, da če ima avto že izdano prometno dovoljenje v kateri EU državi, se ga lahko homologira tudi pri nas. Navedeno velja za rabljena vozila, ki imajo vsaj Euro 2 (in vzglavnike tudi na zadnjih sedežih) ter vsa novejša, kamor spadajo tudi nova in "nova".

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Če Mar 06, 2008 11:18 am

A ti jaz povem iz lastnih izkušenj, kako je na LPP:

ko ti eno govorijo prej , eno pa pol ko prideš z avtom k njim.
Slika

monaco

OdgovorNapisal/-a monaco » Če Mar 06, 2008 11:58 am

To je pa druga pesem. Čeprav kar se tega tiče, bi moralo biti tako.
Zato pa jaz vsako homologacijo delam v MB ;) Ampak tam okrog teh stvari res nisem še nič spraševal.

DavidJ
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a DavidJ » To Maj 27, 2008 3:47 pm

Evo kakšne so moje izkušnje. Na LPP sem se pozanimal, kako je z uvozom rabljenega avtomobila in homologacijo le tega. Prijazna gospodična mi je obrazložila, da je potreben EURO2 motor in torej , če ima vozilo EURO2 motor, potem letnik ni pomemben! Druga varianta pa je, da je leto izdelave vozila 1997 ali mlajši in da je vozilo kupljeno v EU.
Potem sem v Nemčiji nabavil Patrol GR l. 97 pri nas plačal DMV in ga odpeljal na homologacijo. Vse naj bi štimalo le preveriti je baje treba, če je motor EURO2!!! Preveriti morajo na DRSC, ki pa jim baje ne dviguje telefona!! Tako so mi obrazložili. Roka za odgovor DRSC nima in koliko časa bom čakal na nekaj, za kar so mi sami povedali, da ne potrebujem, ne vem. GR-ček kot iz škatlice pa čaka v garaži.
Tako je pač v naših državnih institucijah! Nihče nič ne ve, ni za nič odgovoren in ne moreš mimo njih. Za popi...

monaco

OdgovorNapisal/-a monaco » Ne Jun 08, 2008 11:28 pm

Pojdi delat homologacijo v MB in pozabi LPP ;)

DavidJ
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Po Jun 09, 2008 8:38 am

LPP je res katastrofa! Na koncu sem le homologiral GR-ja, bi pa sigurno kje drugje naredil brez problemov.
LP

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti