Višek antifriza?
Višek antifriza?
Danes na poti iz službe opazim, kako se pri stoječem avtu za mano vali dim. Ko sem prišel domov-isto sranje, ampak opazno samo pri stoječem avtu. Ko sem gledal izpušno cev, sem opazil, da se kadi ko vrag tudi od tega, ker med vožnjo šprica po njej raztopina vode in soli, s katero so danes obilno solili ceste. Ko pa sem pogledal pod pokrov motorja, ugotovim, da je ekspanzijska posoda polna skoraj do vrha (krepko čez MAX-imum). V hladilni tekočini ni sledov olja, motor teče normalno, pritisk olja normalen (3 atm), nivo olja na sredini, temperatura normalna, gretje deluje normalno, motor vleče normalno. Aja-gre za Nissan patrol 3,3TD letnik 87, kilometrov ?-po števcu 245000. A se komu sanja, kaj ne špila, kako zrihtat, al se je varno vozit? 
Slabe novice, žal.
Vsi simptomi ti kažejo na počeno glavo med ventili. Zelo običajen pojav na Patrolih. Praktično vsi imajo isto bolezen, pokanje glav na 5. in 6. cilindru, katera sta slabše hlajena od ostalih.
Običajno glava poči in hladilna tekočina izpareva preko izpušnih kanalov v "auspuh" - od tukaj bel dim. Istočasno pa v hladilni sistem uhaja pritisk iz cilindra, kar poriva hladilno tekočino v expanzijsko posodo.
Popravilo takšnega motorja ti iz lastnih izkušenj povem, da je precej drago in velikokrat nesmiselno, ker ni nujno, da se podobno ne bo kmalu spet zgodilo.
Mogoče na prvi pogled ne najcenejša opcija, a po mojem edino smiselna, poiskat drug še delujoč motor (obvezno preverit delovanje pred nakupom), ga vgraditi in furat dalje dokler gre.
Sporoči če sem se zmotil v diagnozi.
lp
Vsi simptomi ti kažejo na počeno glavo med ventili. Zelo običajen pojav na Patrolih. Praktično vsi imajo isto bolezen, pokanje glav na 5. in 6. cilindru, katera sta slabše hlajena od ostalih.
Običajno glava poči in hladilna tekočina izpareva preko izpušnih kanalov v "auspuh" - od tukaj bel dim. Istočasno pa v hladilni sistem uhaja pritisk iz cilindra, kar poriva hladilno tekočino v expanzijsko posodo.
Popravilo takšnega motorja ti iz lastnih izkušenj povem, da je precej drago in velikokrat nesmiselno, ker ni nujno, da se podobno ne bo kmalu spet zgodilo.
Mogoče na prvi pogled ne najcenejša opcija, a po mojem edino smiselna, poiskat drug še delujoč motor (obvezno preverit delovanje pred nakupom), ga vgraditi in furat dalje dokler gre.
lp
- no use for a name
- Kraj: Ljubljana-Tobruk
Na žalost najslabša opcija-počena glava pri 4-tem cilindru, med ventili pa itak. Baje se varjenje ne obnese, ker so tanke stene...Nekje pri Zagrebu to varijo in običajno dajo garancijo. Za to glavo pa pravjo, da ne! Pod šifro UGODNO,NUNO in ČIM HITREJE iščem glavo motorja 33td letnik 87. Ali kakšno drugo pametno opcijo

- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
izzzzy napisal/-a:Na žalost najslabša opcija-počena glava pri 4-tem cilindru, med ventili pa itak.
mamut napisal/-a:Slabe novice, žal.
Vsi simptomi ti kažejo na počeno glavo med ventili.
......
Hm.... Kot kaže, se žal nisi zmotil.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 37 gostov