Višek antifriza?

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
izzzzy
Kraj: dolina hmelja

Višek antifriza?

OdgovorNapisal/-a izzzzy » Po Dec 18, 2006 10:54 pm

Danes na poti iz službe opazim, kako se pri stoječem avtu za mano vali dim. Ko sem prišel domov-isto sranje, ampak opazno samo pri stoječem avtu. Ko sem gledal izpušno cev, sem opazil, da se kadi ko vrag tudi od tega, ker med vožnjo šprica po njej raztopina vode in soli, s katero so danes obilno solili ceste. Ko pa sem pogledal pod pokrov motorja, ugotovim, da je ekspanzijska posoda polna skoraj do vrha (krepko čez MAX-imum). V hladilni tekočini ni sledov olja, motor teče normalno, pritisk olja normalen (3 atm), nivo olja na sredini, temperatura normalna, gretje deluje normalno, motor vleče normalno. Aja-gre za Nissan patrol 3,3TD letnik 87, kilometrov ?-po števcu 245000. A se komu sanja, kaj ne špila, kako zrihtat, al se je varno vozit? :?

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Dec 19, 2006 7:33 am

Termostat preveri, če dela.
Pred EUR sem bil SIT!

cameron
Kraj: Gradiše

OdgovorNapisal/-a cameron » To Dec 19, 2006 8:37 am

Možno, da je šlo kako tesnilo in kompresija uhaja v hladilni sistem. Zato tudi povišan nivo hladilne tekočine.
LP
"Life without danger is a waste of oxygen"

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Dec 19, 2006 9:43 am

Voda se razširi, ko je vroča in če termostat ne odpre jo nekam mora nabit in jo nabije v expanzijsko posodo. To je ponavadi znak, da je treba menjat termostat al pa prezračit sistem, ker je lahko pred termostatom zračni mehurček in zarad njega termostat ne odpre.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
mamut
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » To Dec 19, 2006 8:00 pm

Slabe novice, žal.

Vsi simptomi ti kažejo na počeno glavo med ventili. Zelo običajen pojav na Patrolih. Praktično vsi imajo isto bolezen, pokanje glav na 5. in 6. cilindru, katera sta slabše hlajena od ostalih.

Običajno glava poči in hladilna tekočina izpareva preko izpušnih kanalov v "auspuh" - od tukaj bel dim. Istočasno pa v hladilni sistem uhaja pritisk iz cilindra, kar poriva hladilno tekočino v expanzijsko posodo.

Popravilo takšnega motorja ti iz lastnih izkušenj povem, da je precej drago in velikokrat nesmiselno, ker ni nujno, da se podobno ne bo kmalu spet zgodilo.
Mogoče na prvi pogled ne najcenejša opcija, a po mojem edino smiselna, poiskat drug še delujoč motor (obvezno preverit delovanje pred nakupom), ga vgraditi in furat dalje dokler gre.

Sporoči če sem se zmotil v diagnozi.

lp

Uporabniški avatar
andreju
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a andreju » To Dec 19, 2006 10:57 pm

Iz izkušenj, nič dobrega. Najmanj kar je lahko je tesnilo na glavi, pri meni pa je bila glava. Čim manj vozil, poglej še kako je olje, če je kaj belo. Tudi sam sem dal popravljat glavo, stane okoli tisočaka, je vredu za 30000 pol pa isto sranje. Težavo sem odpravil tako, da sem zamenjal avto.

ŽAL :?

Uporabniški avatar
zuki
Kraj: nova gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a zuki » Sr Dec 20, 2006 6:59 am

Tesnilo ni tak strosek ampak vse drugo.
Tesnilo 25 ksit
vijaki glave 16k sit
komplet garnitura 80 ksit
testiranje glave 15 ksit
termostat 8ksit
pumpa vode 35 ksit
........
lp

Ps: a 3.3 ma alu glavo ali kako drugo
lp zuki
Slika

Uporabniški avatar
no use for a name
Kraj: Ljubljana-Tobruk

OdgovorNapisal/-a no use for a name » Sr Dec 20, 2006 12:00 pm

Nebivedu napisal/-a:Voda se razširi, ko je vroča

:pomiluje_ga:
Only in a Rover..

izzzzy

OdgovorNapisal/-a izzzzy » Sr Dec 20, 2006 12:55 pm

Zaenkrat je avto pri mehaniku. Po demontaži šob je blo očitno, da je voda v 4-tem cilindru. Olje je zaenkrat v redu. Komplet tesnil(glava, kolektorja, termostat, tefloni -36.000). Nadaljevanje sledi. Upam, da ne bo prehudo :?: :!:

izzzzy

OdgovorNapisal/-a izzzzy » Če Dec 21, 2006 2:12 pm

Na žalost najslabša opcija-počena glava pri 4-tem cilindru, med ventili pa itak. Baje se varjenje ne obnese, ker so tanke stene...Nekje pri Zagrebu to varijo in običajno dajo garancijo. Za to glavo pa pravjo, da ne! Pod šifro UGODNO,NUNO in ČIM HITREJE iščem glavo motorja 33td letnik 87. Ali kakšno drugo pametno opcijo :?: :!:

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Če Dec 21, 2006 2:26 pm

izzzzy napisal/-a:Na žalost najslabša opcija-počena glava pri 4-tem cilindru, med ventili pa itak.

mamut napisal/-a:Slabe novice, žal.

Vsi simptomi ti kažejo na počeno glavo med ventili.

......

Sporoči če sem se zmotil v diagnozi.

Hm.... Kot kaže, se žal nisi zmotil. :evil:
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

izzzzy

OdgovorNapisal/-a izzzzy » Če Dec 21, 2006 4:55 pm

A je kdo 100% sigurn če imata motorja 3,3 diesel in 3,3 turbo-diesel enake glave motorja. V kolikor sta enaki :roll: je verjetnost nakupa večja?!

mresman

OdgovorNapisal/-a mresman » To Dec 26, 2006 11:01 pm

to boš najbolje ugotovil, da boš imel ob nakupu staro glavo s seboj. I lastnih izkušenj.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 37 gostov