karbonska sklopka

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
domen
Kraj: Wajdušna
Kontakt:

karbonska sklopka

OdgovorNapisal/-a domen » Ne Sep 03, 2006 7:55 pm

zanima me karbonska sklopka če se kaj bolše obnese kot navadna. ali bo tudi ta zgorela v prvem blatu
Suzuki je zakon :P

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Sep 03, 2006 8:54 pm

Karbonska bo delal dlje, samo vprašanje kok časa bodo ostali sklopi delal v blatu. Problem je da ne moreš počasi popuščati sklopke tako kot pri navadnem avtu, ampak prime takoj.
Pred EUR sem bil SIT!

domen
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a domen » Ne Sep 03, 2006 10:26 pm

nevem če res, meni je tip reku da dela normalno da ne popusti takoj tisto k ti misliš je trikotna skolopka k ma lamele razdeljene na 3 ali več kraskov

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Sep 04, 2006 7:03 am

domen napisal/-a:nevem če res, meni je tip reku da dela normalno da ne popusti takoj tisto k ti misliš je trikotna skolopka k ma lamele razdeljene na 3 ali več kraskov

Moja napaka - zamenjal sem togo sklopko z karbonsko.

Evo mal več o teh sklopkah od enga delavca, ki dela pri sinterju.

Obstaja več vrst lamel:
1. navadna To je navadna lamela katero najdete na vsakem serijskem avtomobilu in v paketu za vsakim kompletom sklopke košare in ležaja.
Ko zadeva enkrat zasmrdi je konec in začne drseti To je nekakšen fail safe mehanizem, da pač odpove lamela in ne kaj drugega(menjalnik ,polosovina ,...)

2. Carbon to je zadevščina zelene barve, katera je narejena iz zmesi tvarona in carbona. Material se nanese na obstoječo lamelo. Obstoječa lamela more biti dobra (brez zračnosti v srcu-ripnah). Največkrat se stranke odločijo za nakup novega kita lamele ležaja in plošče in na novo lamelo predelajo zeleni material. Ni nujno,da je le ta nova (mi jo strokovno pregledamo in ugotovimo, če je ok za obnovo.
Dobra stvar te lamele je ta , da ko jo skurite popusti in ko se ohladi zopet deluje brezhibno (z astro grupe A sem se 2 dni mučil, da bi jo skuril-n pa mi ni uspelo na koncu je odletel ležaj lamela pa je bila še vedno zelene barve.).Avto z to lamelo se obnaša enako kakor z navadno, tako, da če vlečete prikolico, dragate ali avto posojazte lubicam ki drsijo z sklopko vam to zadevo toplo priporočam.

3. Sinter lamela: To je toga lamela brez vzmeti narejena na bazi bakra.
Uporablja se predvsem za dirke in je manj primerna za mestno vožnjo.
Avto cuka in sklopka ne drsi Zelo rado se zgodi da odleti menjalnik ali kakšna aksa. Pridobi pa pomembne stotinke pri prestavljanju.

Kar se tiče košare je pa zadeva sledeča:
Potisna plošča-košara deluje na principu jeklenih vzmeti. Z določenim številom pritiskov na pedal, leti uporabe, temperaturnih nihanj se obrabijo. Košara ne stisne lamele dovolj, da bi le ta lahko delovala. Rezultat tega je da lamela drsi (ni nujno ,da je skurjena lamela lahko je skurjena košara )
Vozila imajo sistem sklopke predimenzioneran za pribljižno 30% To pomeni da lamela pri 100 konjskem vozilu nese 130 konjičkov. Če ta avto navijete na 140 konjičkov se začnejo pojavljati problemi z sklopko (košara ne stisne sklopke dovolj močno ob vstrajnik in le ta ves čas po malem drsi mi tega ne opazimo ne na pedalu ne med vožnjo) po nekem številu kilometrov pa lamela odpove.
Rešitev je močnejša potisna plošča in morda tudi ležaj.
Pri nas prodajamo SACKS RACE.
Po predelavi je pedal malo trši vendar smo zadevo rešili iz 30% na 55%
V primeru da moč vozila preseže 55% prvotne moči pa je treba poseči po sistemih z 2 ali več lamelami (primarna sekundarna,...)

Če ima še kdo kakšno vprašanje ali problem vam z veseljem svetujem,

Lp,
Mihakrapez

vir: zup-racing
Pred EUR sem bil SIT!

domen
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a domen » Po Sep 04, 2006 8:47 am

sepravi da bo delovalo in sa nebo zabijalo zakon pa še poceni je

vitarko

OdgovorNapisal/-a vitarko » So Sep 09, 2006 10:54 pm

zanima me kje in za koliko denarja se jo dobi karbonsko kolegu je šla pri vitari

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Sep 10, 2006 12:17 am

V vsakem primeru kupiš novo sklopko in potem jo daš sinterju v predelavo. Cena predelave je 8.000 sit.

Lahko pa jo kupiš pri sinterju, samo ne vem kaka cena bo tam.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Ne Sep 10, 2006 10:14 am

Nebivedu, ne vem kdaj si ti dobil karbonsko sklopko pri Sinterju za 8000,
jaz sem jih kupil kar nekaj, pa so bile vse po 15000. Zdaj verjetno ze vec.
The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Ne Sep 10, 2006 10:54 am

Bi prosil Domena, da mal pove cena in kako je zadovoljen z novo karbonsko sklopko, da boste tud drugi lohk primerjali. Avto, pa je vitara.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Sep 10, 2006 11:51 am

vigadu napisal/-a:Nebivedu, ne vem kdaj si ti dobil karbonsko sklopko pri Sinterju za 8000,
jaz sem jih kupil kar nekaj, pa so bile vse po 15000. Zdaj verjetno ze vec.

Če ti prineseš komplet sklopko do sinterja ti oblijejo lamelo z karbonom za 8000 sit. Če jo pa kupiš pri sinterju(samo lamelo) pa pride za ferozo 18.000 sit, vendar ne karbonska, ampak sinter toga lamela. Sinterjeva karbonska pa ne vem kok stane - pomoje pa da tok kot si ti dal zanjo - ampak to je samo lamela, kje sta pa potisni ležaj in košara?
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Ne Sep 10, 2006 3:05 pm

Nebivedu napisal/-a:Če ti prineseš komplet sklopko do sinterja ti oblijejo lamelo z karbonom za 8000 sit. Če jo pa kupiš pri sinterju(samo lamelo) pa pride za ferozo 18.000 sit, vendar ne karbonska, ampak sinter toga lamela. Sinterjeva karbonska pa ne vem kok stane - pomoje pa da tok kot si ti dal zanjo - ampak to je samo lamela, kje sta pa potisni ležaj in košara?

To seveda ni res. Ce prineses sklopko in ti jo naredijo karbonsko (BTW nic ti ne oblijejo, ker se prinetajo ploscice kot na navadni sklopki), potem te stane 15000. Ce pa das narediti navadno je pa res tam okrog 8-10 tisoc.

Pa Nebivedu - ti vse kar reces na pamet govoris ali kaj?
The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Sep 10, 2006 8:18 pm

vigadu napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:Če ti prineseš komplet sklopko do sinterja ti oblijejo lamelo z karbonom za 8000 sit. Če jo pa kupiš pri sinterju(samo lamelo) pa pride za ferozo 18.000 sit, vendar ne karbonska, ampak sinter toga lamela. Sinterjeva karbonska pa ne vem kok stane - pomoje pa da tok kot si ti dal zanjo - ampak to je samo lamela, kje sta pa potisni ležaj in košara?

To seveda ni res. Ce prineses sklopko in ti jo naredijo karbonsko (BTW nic ti ne oblijejo, ker se prinetajo ploscice kot na navadni sklopki), potem te stane 15000. Ce pa das narediti navadno je pa res tam okrog 8-10 tisoc.

Pa Nebivedu - ti vse kar reces na pamet govoris ali kaj?

Ne, ne govorim napamet. Tko mi je zatrdil človek ki tam dela.
Carbon to je zadevščina zelene barve, katera je narejena iz zmesi tvarona in carbona. Material se nanese na obstoječo lamelo. Obstoječa lamela more biti dobra (brez zračnosti v srcu-ripnah). Največkrat se stranke odločijo za nakup novega kita lamele ležaja in plošče in na novo lamelo predelajo zeleni material. Ni nujno,da je le ta nova (mi jo strokovno pregledamo in ugotovimo, če je ok za obnovo.
Dobra stvar te lamele je ta , da ko jo skurite popusti in ko se ohladi zopet deluje brezhibno (z astro grupe A sem se 2 dni mučil, da bi jo skuril-n pa mi ni uspelo na koncu je odletel ležaj lamela pa je bila še vedno zelene barve.).Avto z to lamelo se obnaša enako kakor z navadno, tako, da če vlečete prikolico, dragate ali avto posojazte lubicam ki drsijo z sklopko vam to zadevo toplo priporočam.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Ne Sep 10, 2006 8:45 pm

Dobro, samo se cakam, da nekdo dejansko kupi karbonsko sklopko pri sinterju za 8000.

domen
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a domen » Ne Sep 10, 2006 8:49 pm

jarbonska sklopka pri sinterju za vitaro stane 17000 sit sm jo v petek kupil
kolk sm se pelu in prevozu od petka do danes sm zadovoljen sm se trudu jo skurit pa ni uspelo se jo splača kupit 7000 je pa navadne lamele

domen
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a domen » Ne Sep 10, 2006 8:53 pm

vigadu napisal/-a:Pa Nebivedu - ti vse kar reces na pamet govoris ali kaj?

Nebivedu napisal/-a:Ne, ne govorim napamet. Tko mi je zatrdil človek ki tam dela.

Carbon to je zadevščina zelene barve, katera je narejena iz zmesi tvarona in carbona. Material se nanese na obstoječo lamelo. Obstoječa lamela more biti dobra (brez zračnosti v srcu-ripnah). Največkrat se stranke odločijo za nakup novega kita lamele ležaja in plošče in na novo lamelo predelajo zeleni material. Ni nujno,da je le ta nova (mi jo strokovno pregledamo in ugotovimo, če je ok za obnovo.

to ni res da more biti v dobrem stanju ti celo sklopko obnovijo vse šuštice ti dajo nove in vse moja lamela je mela luft pa so jo popravili in vzmeti so dali nove in zakovicijo ti gor karbon ni nič oblito z karbonom Nebivedu ne govori na pamet[/quote]

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Sep 11, 2006 7:18 am

Tole kar sem citiral je prepisano iz foruma www.zup-racing.com, tam je uporabnik Miha Krapež(zaposlen pri sinterju), pa je on tko razlagal - direktno sem njega citiral.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Po Sep 11, 2006 3:41 pm

kje je napisal da jo oblijejo s karbonom,če si direkt njega citiral????
oni ti dajo karbon ploščice na obstoječo sklopko-torej na lamelo(nebivedu,to je un kovinski kos ki ima noter šušte in je nataknjen na sredini na os od menjalnika) :roll:

HALOOOOOOO...fantje,jaz bi si rad oblil havbo s karbonom,da bi zgledala bolj PIMPasta :twisted:

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » Po Sep 11, 2006 5:18 pm

Viš ... klasika ... :lol: ... beri kot češ ...

Še boljši so mi 'tehnični' članki, ki so jih polne revije ... recimo v stilu:

"Primerjali smo Ferrarista in Nebivedota in naši strokovnjaki so prišli do zaključka, da ima Nebivedo 2 nogi."

Pika. Konc članka. In zdej prebereš, ter nekako sklepaš, da ima Ferrarist mogoče eno, mogoče clo tri noge ... mogoče je revež brez ... samo gvišno dveh nima, ker so tako 'exzatno' napisali. In če se Ferrarist pobuni, da je bil test brezveze, ga lepo zavrnejo, češ saj nismo napisali, da nimaš dveh! Pa maš strokovnost!

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » To Sep 12, 2006 8:57 am

Vito, sej ni nevem kašn topic, je pa smešno priznam :D
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator

OdgovorNapisal/-a ferrarist » To Sep 12, 2006 7:12 pm

Sven napisal/-a:Vito, sej ni nevem kašn topic, je pa smešno priznam :D
LP

x2 :twisted:

zlizan

OdgovorNapisal/-a zlizan » Sr Okt 04, 2006 4:53 pm

Tkole, za terano I stane karbonska toga (športna) s košaro 300 €

l.p. Zlizan
zlizan

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Okt 04, 2006 5:55 pm

zlizan napisal/-a:Tkole, za terano I stane karbonska toga (športna) s košaro 300 €

l.p. Zlizan

Jst sm včeraj kupil komplet sklopko(lamela, košara in potisni ležaj) za 31.500 sit.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Sr Okt 04, 2006 7:41 pm

kaj to je cena za navadno,al pojačano sklopko?

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Okt 04, 2006 8:56 pm

ferrarist napisal/-a:kaj to je cena za navadno,al pojačano sklopko?

Sinterjeva je karbonska lamela. Košara in potisni ležaj pa od aisin-a.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Če Okt 05, 2006 7:33 am

Nebivedu - zelo politicno si zamolcal strukturo tistih 31 jurjev. Kaj ko bi povedal, koliko je dejansko stala karbonska sklopka pri Sinterju?

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov