Problem z diski in zavorami

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Dimen

Problem z diski in zavorami

OdgovorNapisal/-a Dimen » So Apr 08, 2006 1:59 pm

A pozna kdo koga ki diske pobrusi. Zadnje diske imam obrabljene popolnoma neenakomerno. Zato bi bilo nesmiselno nove ploščice montirat preden površine ne poravnam. Je pa disk še dovolj debel in mislim da bo dovolj če ga pobrusim. Vsaj za ene 30k km bi še morala zdržati.

Novi diski so komplet 100k in ploščice 50k. To pa je strošek ki ga res ne potrebuejm zdele.

Skratka. Prosim za kakšen nasvet ali namig. Hvala!

p.s. Pa še tole bi vprašal. Zadnjič sem bremzal na makedamu in sem ugotovil da mi zadnje gume zablokirajo preje kot prednje. To se nebi smelo dogajati. Mogoče je to razlog za čudno obrabo zadnjih diskov.
Zanima me kaj bi lahko botrovalo temu nenavadnemu razmerju pri zaviranju.

DiscoV8
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DiscoV8 » So Apr 08, 2006 7:14 pm

Kaksen avto pa imas, da kostajo zadnji diski in ploscice 150k SIT?
Al je to za vse - tudi spredaj...
DISCO - pravi terenec s pravo obliko

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » So Apr 08, 2006 7:33 pm

Žal samo zadnji komplet. Avto je Ford Explorer.

Sem pa ploščice že dobil za 15k komplet. Diskov mi pa ne more noben v SLO dobavt razen uradni servis. :(
Če kdo pozna dilerja z programom za US vozila se toplo priporočam oz. katerakoli ideja ali nasvet mi bo v tem trenutku prav prišla.

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

Re: Problem z diski in zavorami

OdgovorNapisal/-a Sven » So Apr 08, 2006 8:10 pm

Dimen napisal/-a:A pozna kdo koga ki diske pobrusi.

Najbrž si mislil struži, ker brušenje ne pride glih v poštev. To delajo mehaniki, zej odvisno s katerega območja si doma.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

trco
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a trco » So Apr 08, 2006 8:17 pm

v ljubljani poznam strugarja kateri to obvlada ......v bistvu ti to naredi vsak odvisno iz kje si doma......

morda ti jih dobavi servis VESEL v Moravčah on se bavi z us avti

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » So Apr 08, 2006 9:20 pm

Sem iz Lj. Bom pa Vesela vsekakor poklical in se pozanimal. Hvala!

Kaj pa pravte na to da mi zadnje bremze blokirajo preje kot prednje?

Uporabniški avatar
fonza
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » So Apr 08, 2006 9:50 pm

Diski se nikoli ne brusijo, temveč se stružijo. Bistvenega pomena je , da je naležna ploskev na pestu popolnoma scentrirana, ter, da se obdelata obe strani diska naenkrat.
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

trco
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a trco » Ne Apr 09, 2006 1:45 pm

Dimen napisal/-a:
Kaj pa pravte na to da mi zadnje bremze blokirajo preje kot prednje?

če imaš zadaj na mostu omejevalec za zavore(vago) morda to šteka ,zapacano,crknilo morda je pa za štelat pojdi po info za diske k veselu kar z avtom in ti naj pogleda ker pa take mašine šraufa bo morda stresel odgovor iz rokava.......

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Apr 10, 2006 7:04 am

Struženja diskov ti ne priporočam. Raje nove diske in imaš mir. Kolega je na 2.3E audiju dal brusit prednje diske. Ker so bli res tenki, je potem ko je enkrat moral na hitro pohodit bremzo spreddnji desni disk zdrobilo - kosi diska so razsuli komplet desno stran v havbi - vse kar je bilo plastičnega in gumijastega (ohišje filtra, cevi, luč, zaščita blatnika) je bilo zluknjano, plehnati deli obtolčeni, na motorju se je poznalo par orenk prask,itd.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Po Apr 10, 2006 7:39 am

Že tanke diske se itak ne splača stružit, sam če majo zadosti mesa nevidim razloga proti.

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Apr 10, 2006 9:08 am

Sprednje diske sem že menjal ker so bili resno obrabljeni. Struženje bi bilo lahko usodno v primeru resnega zaviranja.

Zadnji diski imajo ponavadi dvakratno dobo prednjih zato je še dobolj debeline za struženje. Stružil bi pa samo enega ker ima po sredini viden kanal. Ker bom montoral nove ploščice sem mislil da bi bilo smiselno površino poravnat.

Uporabniški avatar
fonza
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » Po Apr 10, 2006 9:18 am

Nebivedu napisal/-a:Struženja diskov ti ne priporočam. Raje nove diske in imaš mir. Kolega je na 2.3E audiju dal brusit prednje diske. Ker so bli res tenki, je potem ko je enkrat moral na hitro pohodit bremzo spreddnji desni disk zdrobilo - kosi diska so razsuli komplet desno stran v havbi - vse kar je bilo plastičnega in gumijastega (ohišje filtra, cevi, luč, zaščita blatnika) je bilo zluknjano, plehnati deli obtolčeni, na motorju se je poznalo par orenk prask,itd.

Govorimo o struženju, kot posledica neenakomerne obrabe. To pomeni poravnanje vseh kanalov pri namestitvi novih zavornih oblog. Nameščanje novih zavornih oblog na neenakomerno obrabljenih diskih ravno tako vpliva na povečanje zavorne sile na pedalu, dokler se te ne obrabijo toliko, da se prilagodijo kanalom, pa nisi naredil z menjavo oblog praktično nič. Za vsak disk se točno pozna minimalna dovoljena predpisana debelina. Če jih pa tanjšaš pod dovoljeno mero si pa sam odgovoren za nastale posledice. Debelina diska praktično ne vpliva, na to, da bi moral še enkrat pohoditi zavoro, omejuje le hod gibanja zavornih batov v čeljustih.
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Apr 10, 2006 10:16 am

fonza napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:Struženja diskov ti ne priporočam. Raje nove diske in imaš mir. Kolega je na 2.3E audiju dal brusit prednje diske. Ker so bli res tenki, je potem ko je enkrat moral na hitro pohodit bremzo spreddnji desni disk zdrobilo - kosi diska so razsuli komplet desno stran v havbi - vse kar je bilo plastičnega in gumijastega (ohišje filtra, cevi, luč, zaščita blatnika) je bilo zluknjano, plehnati deli obtolčeni, na motorju se je poznalo par orenk prask,itd.

Govorimo o struženju, kot posledica neenakomerne obrabe. To pomeni poravnanje vseh kanalov pri namestitvi novih zavornih oblog. Nameščanje novih zavornih oblog na neenakomerno obrabljenih diskih ravno tako vpliva na povečanje zavorne sile na pedalu, dokler se te ne obrabijo toliko, da se prilagodijo kanalom, pa nisi naredil z menjavo oblog praktično nič. Za vsak disk se točno pozna minimalna dovoljena predpisana debelina. Če jih pa tanjšaš pod dovoljeno mero si pa sam odgovoren za nastale posledice. Debelina diska praktično ne vpliva, na to, da bi moral še enkrat pohoditi zavoro, omejuje le hod gibanja zavornih batov v čeljustih.
LP Franci

Največkrat stružijo diske, ki so že tako pretenki. Vidim pri kolegu, ki ima stružnco doma - pa to folk ni normalen. Diski tenki 2 do 3 mm in jih dajejo na avto.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Po Apr 10, 2006 11:00 am

Nebivedu napisal/-a:
Največkrat stružijo diske, ki so že tako pretenki. Vidim pri kolegu, ki ima stružnco doma - pa to folk ni normalen. Diski tenki 2 do 3 mm in jih dajejo na avto.

Pa ja no, veš kaj je to 2-3mm, ni mogoče sej to je ko pleh od konzerve. Pa še tisto bi komentiral ko si rekel, da se disk razsul: če ti da mehanik gor disk, ki je tako tanek, da ga zaviranje razsuje, potem to ni mehanik, če se ti kaj zgodi bi moral on odgovarjat, vsak mehanik bi moral vedet kdaj je disk primeren za struženje in kdaj je za v smeti, če ga daš pa sam gor pretankega, pol pa si sam nor, potem bo najbolje da te pokopljejo v zemljo brez truge, da boš še mal prišparal. Pa to ne leti na Nebiveduja, ampak le komentiram kar si napisal.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Apr 10, 2006 12:39 pm

Sven napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:

Pa ja no, veš kaj je to 2-3mm, ni mogoče sej to je ko pleh od konzerve. Pa še tisto bi komentiral ko si rekel, da se disk razsul: če ti da mehanik gor disk, ki je tako tanek, da ga zaviranje razsuje, potem to ni mehanik, če se ti kaj zgodi bi moral on odgovarjat, vsak mehanik bi moral vedet kdaj je disk primeren za struženje in kdaj je za v smeti, če ga daš pa sam gor pretankega, pol pa si sam nor, potem bo najbolje da te pokopljejo v zemljo brez truge, da boš še mal prišparal. Pa to ne leti na Nebiveduja, ampak le komentiram kar si napisal.
LP

Tip je to sam doma naredil. Pobral diske dol in jih dal podrejat, pol je pa jokal ko mu jih je razsulo. Šraufanja je bilo za 8 ur, da smo vse skup spravli.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
no use for a name
Kraj: Ljubljana-Tobruk

OdgovorNapisal/-a no use for a name » Po Apr 10, 2006 1:53 pm

Vse možno, samo na tvojem mestu ne bi govoril okrog, da imam kolega ,ki je diske za avto stanjšal na 2-3 milimetre :ah_seveda:

p.s.: kako je treba stružit, da dobiš debelino 2-3mm?:kaj_takega_pa_se_ne:
Only in a Rover..

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Apr 10, 2006 1:59 pm

no use for a name napisal/-a:Vse možno, samo na tvojem mestu ne bi govoril okrog, da imam kolega ,ki je diske za avto stanjšal na 2-3 milimetre :ah_seveda:

p.s.: kako je treba stružit, da dobiš debelino 2-3mm?:kaj_takega_pa_se_ne:

1.)Noben ni reku da je kolega.
2.) ne vem če nisi bil to ravno ti!
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
no use for a name

OdgovorNapisal/-a no use for a name » Po Apr 10, 2006 2:02 pm

2nebivedu,

2.?
Only in a Rover..

Uporabniški avatar
no use for a name

OdgovorNapisal/-a no use for a name » Po Apr 10, 2006 2:04 pm

Nebivedu napisal/-a:

Nebivedu napisal/-a: Kolega je na 2.3E audiju dal brusit prednje diske.

:!:
Only in a Rover..

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Apr 10, 2006 2:09 pm

no use for a name napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:

Ok rečmo bežni znanec, ki pa vozi avto šraufat k meni in kolegu v delavnico, ko je kaj narobe.

Si zdaj zadovoljen?
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
no use for a name

OdgovorNapisal/-a no use for a name » Po Apr 10, 2006 2:13 pm

ne še, razloži mi še, kaj si hotel povedati pod 2. točko.

lp
Only in a Rover..

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Po Apr 10, 2006 2:17 pm

Nebivedu napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:

Ok rečmo bežni znanec, ki pa vozi avto šraufat k meni in kolegu v delavnico, ko je kaj narobe.

Si zdaj zadovoljen?

a pol si mu ti stružu te diske na 2mm? :shock:

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Apr 10, 2006 2:23 pm

Matej napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:

Si zdaj zadovoljen?

a pol si mu ti stružu te diske na 2mm? :shock:

Ne, jst sm potem samo popravljal in menjaval dele pod havbo. Pa tut diskov nebi drejal - rajš dam tistih maximalno 20k sit in imam nove.

Sam je snel dol diske in jih šel podrejat - po 50km prevoženih mu jih je pa razsulo. Tip ki mu jih je drejal mu je rekel da to ni dobro + še ene par mehanikov mu je to povedal, pa ni hotu upoštevat.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Po Apr 10, 2006 2:37 pm

2Dimen:
http://cgi.ebay.at/2-Bremsscheiben-Brem ... dZViewItem

120€ + poštnina, komplet zadnji diski+ploščice.

Uporabniški avatar
no use for a name

OdgovorNapisal/-a no use for a name » Po Apr 10, 2006 3:00 pm

Mimogrede, z 2-3mm debelimi diski ne bi naredil niti kilometra!
Slika
tole je hayesov rotor za kolesa, zdaj pa mi povej kako bi s tako debelino rotorja ustavil avto?
:buta_z_glavo_ob_zid:
Only in a Rover..

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov