Kupim bullbar

Uporabniški avatar
Nebivedu

Kupim bullbar

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Dec 16, 2003 12:13 pm

Če ima kdo kakšnega odveč, ki mu leži kje v kaki kleti.
Vseeno kakšen, se ga pa malo predela.

LP
Nebivedu

P.S. ali pa če jih kdo izdeluje - vendar ne po cenu nekaterih proizvajalcev - ena dvometerska na šestih mestih ukrivljena cev je 25.000 sit, ker je to za navadno cev občutno preveč.

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » To Dec 16, 2003 12:24 pm

Vprašaj Kogovška v Trzinu.
01/564-33-33

Glede platišč bo pa problem.
Slika

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Dec 16, 2003 1:44 pm

Ja za platišča bom najbrž probal kje stakniti 15 col, čeprav je tudi to že kar težko, se bom potrudil. Klical sem kogovška v trzin, pa je prestar avto in ne delajo takih bull barov zanj, kogovšek v dravljah ima pa ceno 25.000 sit za 2 metra in 6X ukrivljeno cev - predrago.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Ludwig
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » To Dec 16, 2003 2:36 pm

Miso Goriup se mi zdi da ima enga rabljenega od Nissana patrola.
WWW.GORIUP.COM

LP Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
miha
Kraj: Gabrovka GPS N46° 00' ,E15° 00'
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miha » To Dec 16, 2003 9:07 pm

Enkrat si pojdi pogledat cene bull barov v trgovino z avtomobili. Za vsak slučaj sabo vzemi še medicinsko osebje.
Rekli so da tu ni poti, jaz sem jih videl na tisoče !
Dobri planinski čevlji.

dK
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dK » To Dec 16, 2003 10:36 pm

hm... jst se spomnem, pred par leti, ene 4-5 sva šla s fotrom gledat toyoto Land Cruiser, takt je stala bolje opremljena 3.0TD ene 8 al 9 miljonov (zdej košta dosti več, sam je že drug model), original toyotin bull bar je pa koštal 200k sit :shock: Kolk stane pa za to tanovo, pa niti nočm vedet...

dK
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dK » To Dec 16, 2003 10:38 pm

ej Nebivedu pa sej si z novega mesta... a na tistem avto odpadu, ki ga imate tam (baje je eden večjih pri nas), nimajo nč??

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Dec 17, 2003 8:34 am

Na odpadu ni nič pametnega. Sej bi ga sam sešvasal, pa ne vem kako je zdej s to čudno homologacijo tega.

A je treba bullbar homologirat?

Če ga ni treba, bom sam vse naredu, ker plug imam že, sam je priklop skrit na podvozju, tko da če me policaji ustavjo se nič ne vidi. Za na ta priklop bi pa še bulbar predelal.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
miha
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miha » Sr Dec 17, 2003 9:30 am

Bullbar se po novem ne da več homologirati, razen če je original na avtu in zaščiteno z plastiko ( za varnost peščcev, da jih ne ubiješ ).
Saj moj namen ni ubijanje peščcev, ampak zakon je zakon.

Dobri planinski čevlji.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Dec 18, 2003 9:26 am

Se pravi, da če imaš originalen bullbar, ki so ga na tem avtu prodajali(subaru leone), da ga moraš dol dat, ker so samo kovinske cevi pred plastičnim odbijačem?

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
miha
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miha » Če Dec 18, 2003 2:30 pm

Če dobiš originalnega ga daš gor in rečeš na tehničnem da je bil gor originalno in konec, Jaz imam na čirotu inox iz cevi fi-70 za vola ubit in na tehničnem nikome ništa sem naredil. Ko se pa najde kakšen pameten angel iz nevemkje, pa te zaradi slabega dneva lahko miroljubno j... v mozak.

Dobri planinski čevlji.

Cyrus
Kraj: Postojna

Bullbar

OdgovorNapisal/-a Cyrus » To Dec 23, 2003 3:11 pm

O bullbarih bi se pogovarjali. Na AMZS sem bil pred kratkim na rednem letnem skubljenju in sem malo povprašal, kako je z dvigovanjem, dimenzijami gum in bullbari. Za starejše avte se ne vtikajo dosti če le ne izgleda preveč očitno. Bullbar tudi ni ovira če ni preveč štrleč. Ko pa sem pred mesecem pri Tomažu Kogovšku videl bullbare in vitle za nove policijske terranote - to morate videti. Ne da pešca s tistim železjem ubiješ, zložiš ga lahko v konzervo. :shock:
Naj me ustavijo in težijo :!:
2 Ludwig: Tisti bullbar o katerem pišeš je na mojem avtu.
Ampak 25K SIT pa tudi ni en velik denar za bullbar, če je imena vreden.
Cyrus :twisted:

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » To Dec 23, 2003 4:29 pm

Če imaš avto za 6 milonov tolarjev potem ti 25k ni noben problem, če pa je bullbar 5k več vreden kot moj avto je pa to že 110% vrednosti avtomobila.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Ludwig
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » To Dec 23, 2003 4:49 pm

2Cyrius: uh, nisem vedel da je to tako iskana roba in tako hitro kroži, kar je seveda dobro.

2Nebivedu: Ti sploh ne rabiš bull bara, a ne kapiraš. Bulbar je zato da ščiti avto. 20k sit vreden avto pa ne morš ščitit z nečem kar je 25 k sit.
Sploh je pa brezveze razpravljat naprej o BB, če bi ga rad mel za tak dnar.
Klobasa, žganci, kruh, liter vina za 200 Sit. Poceni, al NEMA NIGDE ! !

Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Dec 23, 2003 9:41 pm

Mal za šalo sem napisal tistile post. Za avto sem res dal 20k sit, samo zdej je vreden veliko več, ko je izpraven in registriran.
Bullbar bi rabu, samo za 25k dobiš samo 2 metra 6x ukrivljene pobarvane okrogle cevi. Ni mi do novega bullbara - rad bi kakega starega vsega obtolčenega - nej bo vsaj podoben avtu - neki novga lih ne paše.

Zato sem tudi spraševal, če ima kdo kej takega doma.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
miha
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miha » To Dec 23, 2003 10:07 pm

In pol ko boš ves ofucan BB dal na svoj avto, boš moral narediti nove nosilce in vse prebarvati in glej ga zlomka, nov BB boš imel.

Dobri planinski čevlji.

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » To Dec 23, 2003 10:14 pm

He he he....

Ljudska modrost pravi: "Če deset jajc v drek zmešaš, še ne dobiš torte!".

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

Uporabniški avatar
Ludwig
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » To Dec 23, 2003 10:34 pm

dragi Nebivedel, najceneje te bo prišlo če vzameš kak odslžen bambusov stol in ga malo predelaš v BB. Zagotovo še nihče nima bul bara iz ratana... :oops: :oops: ....mogoče Svetelč, pa še to nisem prepričan...
LP Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
Ludwig
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » To Dec 23, 2003 10:34 pm

Nebivedu, najceneje te bo prišlo če vzameš kak odslžen bambusov stol in ga malo predelaš v BB. Zagotovo še nihče nima bul bara iz ratana... :oops: :oops: ....mogoče Svetelč, pa še to nisem prepričan...
LP Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
Bizzy
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » To Dec 23, 2003 10:47 pm

Nebivedu,

šalo na stran, pa vendarle. Če boš tlačil na Subaruja rabljen BB od na primer Toyote LandCruiser, bo zadeva na daleč videti približno tako, kot da imaš BB in roof rack v enem kosu. Predlagam, da zmontiraš gor kaj nežnešega.

Ludwig,

človek ne more uporabljati lesa kot gradnika za BB! Iz njegovega pisanja je razvidno, da se s svojim vozilom vozi pretežno po gozdnatih terenih. Ali res nisi pomislil na lesnega črva in lubadarja? Mislil sem, da mu boš raje predlagal kaj stvarnega, kot na primer pripomoček kleparjev "švas drot" kot osnovo in mrežo (tisto ki jo uporabljamo zato, da ti zajci ne požrejo mladih jablan) za zaščito luči. Ali pa če bi mogoče smel predlagati kaj bolj kreativnega in plastičnega (po ZVCP prijaznega do pešcev), kot so na primer izrezane rabljene plastenke od motornega olja (Castrol za črno barvo, Proton za sivo in Ina Delta za rumeno, tako da sodi k barvi vozila), ali pa recimo Vigadujev odsluženi snorkel iz kanalizacijskih cevi? Kaj pa morda stara balkonska ograja? Kovana mogoče?

LP Bizzy

Uporabniški avatar
miha
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miha » To Dec 23, 2003 10:53 pm

Evo prodam strešni nosilec za štiri luči z zaščito in zajlo za zaščito vetrobranskega stekla in havbe.

Cena: Večerja za dva ˝all inclusive˝!!!

2 Bizzy : a bo dober?

LP Miha

Dobri planinski čevlji.

Uporabniški avatar
Bizzy
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » To Dec 23, 2003 11:02 pm

Miha,

prva liga!
LP Bizzy

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Dec 24, 2003 6:58 am

Mah sej ga bom sam naredu. Sam da dobim dve železni plati 1cm debeli rabim 2x 100X500mm plati pa 2m okrogle cevi fi 50, pa bo narejen - pol ga bom pa enkrat pripeljal pokazat.

Tole je moj subaru in zdej imam tak bullbar gor(slika je še preden sem ga dvignil za 10cm) zdej je 10 cm višji in od zadnje gume do blatnika je kar 25cm.
Slika
, pa mi ni všeč in bi rad tekega naredil
Slika
ali pa
Slika
samo ne svetlečega - bo črn.

LP
Nebivedu

Cyrus
Kraj: Postojna

BB petindvajsetič

OdgovorNapisal/-a Cyrus » Sr Dec 24, 2003 10:50 am

Takele BB kot so na slikah sem videl v Avtraliji. Proizvajalec ARB, pri nas jih prodaja Taubenreuther (ne bom pisal več, ker bo to že reklama), cena sitnica cca 1200€ ali ene 280k SIT. Cena je taka, da ko boš naslednjič registriral Leoneja, vzemi še delni kasko proti kraji za BB. :!: KER TI NE BODO UKRADLI "TERENCA" AMPAK BB. :lol:
Pa prosim slikaj tvojo zver - 25 cm od kolesa do blatnika ni šala :?: Prodam GR-ja in kupim ....... :shock:
LP :twisted:

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Dec 24, 2003 2:24 pm

Na eni avstralski strani sem dobil navodila, kako se ga naredi in zdej bom to naredu - ga bom zašvasu gor, da ga ne bo noben ukradu. U bistvu moram narest in odbijač in bullbar skupaj in to potem zmontirat na avto. Ko mi bo ratal, bom pa poslikal in bom slike obesil na ta forum. Upam, da mi bo kalup ostal za naprej. Če bo pa še kdo hotu tak bullbar, bom pa še kakega naredu - samo po novem letu gre tole v izdelavo.

A mi lahko na PM pošlješ kje je tale firma(Taubenreuther) in če ima web stran, ker bi rad videl tak BB v živo ali pa vsaj eno veliko sliko tega, da vidim, to bolj podrobno. Načrt je pa simpl, samo je od subaru offroad kluba iz queenslanda (australija) in paše samo na leone in brumby modela.

LP
Nebivedu

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov