Ko smo že pri nafti: od teh 160.000km sem morda naredil kakšnih par tisoč z ne-MOL nafto. Vsaj 10% več km sem naredil z enim tankom, kot v primeru Petrola.
Do letos, ko sem slučajno 2x zapored moral tankati Petrolov Qmax100 ali kako se že imenuje
Imam konstantne vožnje, umirjeno... tudi po avtocesti redko nad 140.
Mestne vožnje zelo malo.
Kar se tiče "tiščanja v obrate"... saj nisem "tulil" po LJ obvoznici.
Ker imam avtomatika, gre težko čez 2k obratov... zato sem dal v tretjo, da so narasli nekako na 3k... potem pa pač malo padejo zaradi prometa, malo narastejo, ko se vključuješ itd... skratka, tako sem naredil, kot mi je naročil serviser.
@miran: preklop na 4x4 in nazaj na 2. To je delovalo b.p. do zadnje zime, ki sicer praktično ni bila nobena zima.
Jasno mi je, da se s 4x4 ne vozi po suhem/trdem cestišču... ravno zato sem ga tudi izklapljal, ko sem prevozil tisti moj ovinek... in tako tudi ugotovil, da se nekak noče več preklopit.
Da je rikverc workaround pa potem ugotovil doma, ko sem pač rikverc parkiral.
Iz Lo v Hi (ali iz Hi v Lo) pa itak moraš preklopiti, ko avto stoji, prestaviti menjalnik v Nevtralni položaj in šele potem zavrtiš gumb v željeni položaj.
Ampak iz/v 4x4 pa lahko preklapljaš med vožnjo, do 90 kmh in to sem kar uporabljal (večinoma še pri manjših hitrostih), da greš bolj varno v ovinek (zasnežen).
Pa ne misliti sedaj, da imam roko vseskozi na stikalu
Ne verjamem, da sem v šestih zimah to storil več kot - recimo 20x.
Glede verige: avto mi je všeč, ga ne bi prodajal, zato se bom verjetno odločil za menjavo, da ne sesujem mašine.