Naslov ni bil ne o Subaruju, ne o poligonu na Vrhniki. Še dobro, da ni kdo omenil Ferozo v tej temi, potem bi bil šele
LP Franci
AŁIEN napisal/-a:fonza napisal/-a:
Ne me vlečt za jezik. Mislil sem na naš Forum in za možnost predelave pri nas.
Franci, bolj da jim ti poveš kot jaz![]()
Ti boš to lepše povedal, meni teme kjer se iz kruha drek dela izvabijo nespodobne besede, katerih ni v slovarju knjižnega jezika.
Nikoli ne bom razumel kako nekomu pride na pamet ideja o premetavanu motorja sem pa tja, o vžigu v nasprotno smer in mu ne pade na pamet da bo potem imel 5 prestav nazaj in eno naprej zraven pa nivo dobiš skoraj zastonj in se pelješ kamor češ....skoraj. Definitivno pa dlje od motorja ki se suče v napačno stran ali justyjev, pand........in ostalih 4x4 osebnih prevoznih sredstev.
Furman napisal/-a:
Bolje vprašat in izpast enkrat bedak kot ostati za vedno bedak
uzitek napisal/-a:me pa res zanima kam pride ta samurajček brez predelav, naspram kii.
za nekoga ki ne plazi samo po terenu,se mi zdi kia veliko bolj primerna kot te male škatlice.po cesti se da lepo peljat 150-170 km/h, v njo nabašeš lahko celo družino,pržgeš klimo in uživaš v dokaj udobni vožnji.
ni narejena za extreme (suv), je pa zadovoljiva.treba je imet dore gume kar pa je pogoj za vsak avto.
..

Rafter napisal/-a:Domača naloga.
Na list papirja velikosti A4 nariši krog, premeca cca. 10 cm. Nato na obod kroga nariši križce (prvega na 0°, drugega na 90°, tertjega na 180°, četrtega na 270°).
Nato napiši ob križcih (začni zgoraj, nadaljuj v smeri urinega kazalca) naslednje besede:
Sesanje
Stiskanje
Delo
Izpuh
In jih nato preberi še v nasprotni smeri. Nekak ni logično, a ne?
Pri dvotaktnem je nekaj čisto drugega, ker ima samo - dva takta!!! Za več informacij pa:
Dvotaktni diesel. Štartajo tako, da na roke zagonijo vztrajnik, nato ga preko mini_sklopke spojijo z motorjem, na motorju pa imajo dekompresijski ventil, ki ga počasi zapirajo. Tak kot stari Porsche traktorji. En sovaščan je dolgo imel le_tega, letnik 1946.gregor napisal/-a:Se mi zdi, da sem enkrat nekje bral, da imajo nekatere manjše barčice motorje, ki se jih da štartat kontra, za vožnjo v rikverc, s tem prihranijo pri inverterju.
Vrni se na “Offroad - splošno”
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov