K: Kupim nosilec menjalnika za Jeep Cherokee 2.5TD 99

Uporabniški avatar
jeepcherokee
Kraj: Črna na Koroškem

K: Kupim nosilec menjalnika za Jeep Cherokee 2.5TD 99

OdgovorNapisal/-a jeepcherokee » Pe Jan 11, 2013 8:29 am

Torej iščem nosilec menjalnika za jeep xj 2.5 td letnik 99. Nov ali rabljen če se komu slučajno valja kaj doma oz. je kakšna možnost obnove starega da se samo zamenja gumjasta puša?

Zgleda pa takole...

http://www.ebay.de/itm/160632306806?nma ... _cvip=true

Lp

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Jan 13, 2013 6:33 am

Pred časem sem iskal nosilec menjalnika, ki je seveda z leti odpadel oz. preperel...Če se ne motim je bila takrat cena , ki sem jo zasledil nekje na internetu okrog 120 evrov....za en butast nosilec....iz tega razloga niti nisem pomislil , da bi poklical na servis...seveda lokalne trgovine za kaj takega še slišale niso.
Preostalo nama ni drugega kot, da izbezgama star nosilec ga premerima in se zmislima nekaj novega...Stare mere so bile 86mm dolžine 90mm premera in pa 12mm luknja skozi. Dobro gremo po trgovinah iskat kaj vsaj podobnega....V vsaki trgovini sem imel problem ( ko sem povedal da iščem pušo s približno takimi merami....važno mi je bilo le to da ima 12 luknjo za vijak ostalo se nardi/dodedal) , da me je vsak debelo gledal in s prve : ja od kerga avta pa je? Hja ni važno....samo mere morjo bit podobne....ja pa bi blo lažje če bi vedla od kerga avta je....ok od patrije je :D V prvi trgovini brez uspeha....Potem pridem v trgovino in se prodajalec nekako poglobi v iskanje podobne puše in se zakoplje med police....tko prek pulta z enim očesom špegam za njem in vidim , da drži v roki nekaj kar bi lahko ustrezalo....opa....daj to malo sem prinesi še samo slišim: ja luknja je 12....vrže na pult...Puša zadnjega mostu....mere so približne....cena 12 evrov plačam in grem v prvo trgovino po eno butelko....domov po nosilec in do strugarja. Mere nove puše so bile 90 dolžina 69mm premera in 12 luknja....Torej mi je samo odsrtužil pušo na 86 dolžine in nardil distančnik z 10.5mm debelo steno in zabil skupaj....
Lepše ko novo...
Slika

Sicer pa link do cele teme....če najdeš kaj uporabnega...
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... &start=180

Zajček
Kraj: notranjska

OdgovorNapisal/-a Zajček » Ne Jan 13, 2013 11:50 am

Jaz sem enkrat imel hin nosilec pri Hondi CRX. Ni bilo ponaredka, na Hondi pa je bil celo premoženje. Renomiran mehanik mi je svetoval, jaz sem pa naredil: sredinsko pušo sem fiksiral na eni strani glede na ohišje nosilca, spodaj zaprl, nato pa iz zgornje strani nafilal polno lima za vgrajevanje avtostekel. Naslednji dan je bila stvar suha in nosilec kot nov - trden in dovolj prožen. :idea:

Mehanik je dejal, da se tako rešuje stvar na starih vozilih, kjer se ne dobi ponaredkov. :P

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov