Intercooler
Ipsilon ga ima, točno ve kje!
Sem ga imel v rokah, tako da lahko rečem da je čisto dober, nima pa ventilatorja, ker ga 3.0 niso imeli že serijsko 
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
www.Adventure-Overland.si
Zoki, to niso prepiri, to so "strokovne" debate in ugotovitve
Če IC res da 15km, pa sploh OK, bom imel najmočnejšega patrloa daleč okoli, hahahah
Kernik, sva trenutno na istem, le da jaz imam že IC, volje pa nobene(beri. zunaj je mraz za karkoli delat)
Če IC res da 15km, pa sploh OK, bom imel najmočnejšega patrloa daleč okoli, hahahah
Kernik, sva trenutno na istem, le da jaz imam že IC, volje pa nobene(beri. zunaj je mraz za karkoli delat)
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
Mene zanima klima, samo dobi mi še plin, in daj roko za montažo!!Ipsilon napisal/-a:Če koga zanima (Popaja vem da ne) se meni po garaži nekje valja intercooler od Patrola 3.0 (letnik 2005, ma ne me prijet za besedo).
IC od 3.0 je popolnoma OK, obvezno mora pa imeti izhode za cevi iz strani v smeri turbine ker v nasprotnem primeru nimaš dovolj prostora za montažo cevi s koleni. Ventilator boš pač moral dodati in sicer na način, da je ograjen, da vleče samo skozi IC.
Ypsilon je zadevo dobro uštimal pa naj da kako sliko in naj pove kje je nabavil cevi
Mogoče ideja za lokacijo IC, se mi ne zdi slaba, ker ni potrebno izdelovati nosilcev čez cel motorni prostor in imaš potem normalen dostop do pumpe
, za razmislit, na prikazani sliki so cevi spodaj!
http://www.patrol-gr.net/trucs33.php
Popaj/ plin ti dajo vsi, ki klime polnijo.
Ypsilon je zadevo dobro uštimal pa naj da kako sliko in naj pove kje je nabavil cevi
Mogoče ideja za lokacijo IC, se mi ne zdi slaba, ker ni potrebno izdelovati nosilcev čez cel motorni prostor in imaš potem normalen dostop do pumpe
Popaj/ plin ti dajo vsi, ki klime polnijo.
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj
[Popaj/ plin ti dajo vsi, ki klime polnijo.[/quote]
Opa Zoki, to pa nebo lih držalo, bojim se da ima Popaj podobne težave kot jaz in sicer v plinu z oznako R12
, katerega je po mojih iskušnjah zelo teško dobit-se pa da.
Popaj, če je moja domneva pravilna in rabiš R12 mi javi, pa bova nafilala dve klimi hkrati (se da zrihtat)
.
Opa Zoki, to pa nebo lih držalo, bojim se da ima Popaj podobne težave kot jaz in sicer v plinu z oznako R12
Popaj, če je moja domneva pravilna in rabiš R12 mi javi, pa bova nafilala dve klimi hkrati (se da zrihtat)
Tako je Jani, gre se za star plin. Morm še govorit z Mitjem glede klime. Se ti oglasim, važi! 
Ups, to so pa druge zadeve - rešiš enkrat za naprej, ne vem pa kako izgleda cenovno proti nabavi plina. Popaj itak nima vgrajene klima naprave tako, da se mu splača že v startu montirat pravo zadevo:
http://www.alter.si/vsebine/content.php?id=14&catID=4
http://www.njuskalo.hr/grijanje-hladenj ... as-5135188
Pozor na odstavke:
♦ POLNJENJE HLADIVA
V zadnjem koraku stroj napolni sistem z ustreznim hladivom (plin R134a). Starejša vozila, ki imajo še star plin (R12) je potrebno predelati na plin R134a tako, da zamenjamo tesnila (O-ringe), filter / sušilec, v nekaterih primerih pa celo kompresor.
Na kaj je potrebno biti pozoren?
Glavni problemi pri nas so, da serviserji ne dajo celotnega postopka skozi, ampak le dopolnijo plin, kar je zelo narobe. Če vzamemo povprečen sistem, v katerega gre približno 650 g hladiva in je po nekaj letih v njem le še 500 g hladiva, v praksi za 150 g hladiva plačamo 30€, kar je veliko. Nekateri serviserji se pred strankami pohvalijo z dejstvom, da so dodali UV barvilo, čeprav to sploh ni potrebno (je pa veliko ceneje kot dodajanje olja). Za kvaliteten servis klimatske naprave, pri katerem se v celoti posesa hladivo, prečisti sistem, preveri tesnost, doda olje in napolni hladivo, boste navadno odšteli 40-50€, mogoče celo več. Zelo malo avto servisov nudi tako vzdrževanje pod to ceno. Morda boste morali še nekaj prišteti, če so se v vašem sistemu v kabini zaredili mikroorganizmi, ki povzročajo smrad in jih je potrebno s posebnimi kemičnimi sredstvi uničiti.
http://www.alter.si/vsebine/content.php?id=14&catID=4
http://www.njuskalo.hr/grijanje-hladenj ... as-5135188
Pozor na odstavke:
♦ POLNJENJE HLADIVA
V zadnjem koraku stroj napolni sistem z ustreznim hladivom (plin R134a). Starejša vozila, ki imajo še star plin (R12) je potrebno predelati na plin R134a tako, da zamenjamo tesnila (O-ringe), filter / sušilec, v nekaterih primerih pa celo kompresor.
Na kaj je potrebno biti pozoren?
Glavni problemi pri nas so, da serviserji ne dajo celotnega postopka skozi, ampak le dopolnijo plin, kar je zelo narobe. Če vzamemo povprečen sistem, v katerega gre približno 650 g hladiva in je po nekaj letih v njem le še 500 g hladiva, v praksi za 150 g hladiva plačamo 30€, kar je veliko. Nekateri serviserji se pred strankami pohvalijo z dejstvom, da so dodali UV barvilo, čeprav to sploh ni potrebno (je pa veliko ceneje kot dodajanje olja). Za kvaliteten servis klimatske naprave, pri katerem se v celoti posesa hladivo, prečisti sistem, preveri tesnost, doda olje in napolni hladivo, boste navadno odšteli 40-50€, mogoče celo več. Zelo malo avto servisov nudi tako vzdrževanje pod to ceno. Morda boste morali še nekaj prišteti, če so se v vašem sistemu v kabini zaredili mikroorganizmi, ki povzročajo smrad in jih je potrebno s posebnimi kemičnimi sredstvi uničiti.
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj
Popravek Zoki, Popaj IMA klimo, nima pa še ugrajene

Zoran, kolikor sem se sam ukvarjal s klimo (je mal puščala, pa smo iskal, kje in zakaj), mi noben serviser klime ni hotel samo dodati plina. Vsi so hoteli komplet ven potegnit plin, barvilo, olje in komplet presušit ter zvakumirat, potem pa olje in barvilo (7g olja in 12g barvila) ter 650g plina (toliko kot ga je ostalo v sistemu in dodati kar manjka).
Tudi pri plačilu, sem vedno plačal samo za plin, ki ga je on dodal, kar je bilo potegnjeno iz sistema, je pa vrnil v sistem.
Tudi pri plačilu, sem vedno plačal samo za plin, ki ga je on dodal, kar je bilo potegnjeno iz sistema, je pa vrnil v sistem.
Pred EUR sem bil SIT!
Nebivedu/ a ni prav tako? Nisem še imel teh težav ampak kot je v zgornjem linku napisano je nekje tako kot praviš ti in se menja še kar je potrebno (filtri,) in imaš dve do štiri leta mir??
Sam sem samo podal možnost rešitve problema pri zamenjavi plina, ki je kot izgleda neproblematična. Če pa hočeš nekaj za male pare, potem pa vemo vsi kako je to - jeba
, kot za vsako improvizacijo.
Sam sem samo podal možnost rešitve problema pri zamenjavi plina, ki je kot izgleda neproblematična. Če pa hočeš nekaj za male pare, potem pa vemo vsi kako je to - jeba
, kot za vsako improvizacijo.prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj
Zoran67 napisal/-a:Mogoče ideja za lokacijo IC, se mi ne zdi slaba, ker ni potrebno izdelovati nosilcev čez cel motorni prostor in imaš potem normalen dostop do pumpe, za razmislit, na prikazani sliki so cevi spodaj!
Jaz sem premišljeval tudi o tej varianti, pa se mi ni izšla, ker je na tem mestu zračni filter, ko je vgrajen Safari šnorkel. Izdelava nosilcev preko motornega prostora pa ni tak hud zalogaj.
Popaj, midva sva zmenjena, Kernik, imaš ZS. Zrihtajte avte, potem pa enkrat srečanje naredimo
LP, Y.
Destination: Overland
Destination: Overland
Starejša vozila, ki imajo še star plin (R12) je potrebno predelati na plin R134a tako, da zamenjamo tesnila (O-ringe), filter / sušilec, v nekaterih primerih pa celo kompresor.
Eeeee Zoki pa le ni tako enostavno in poceni, sam si napisal kaj je potrebno vse zamenjat za menjavo plina pa tle nisi napisal, da je potrebno zamenjati še pol cevi, saj imajo tastari sistemi popolnoma drugačne priključke za priklop na mašino (vakumiranje,polnjenje...)...
Eeeee Zoki pa le ni tako enostavno in poceni, sam si napisal kaj je potrebno vse zamenjat za menjavo plina pa tle nisi napisal, da je potrebno zamenjati še pol cevi, saj imajo tastari sistemi popolnoma drugačne priključke za priklop na mašino (vakumiranje,polnjenje...)...
Pozdrav.
Dragi prijatelji, Ipsilon je našel Intercooler, tako da je sreča na moji strani.
Zoran ker imam namen namontirati tudi snorkel, bom kar ostal pri postavitvi nad motorjem. Počasi hodijo stvari na kup, tako da se bom lahko počasi lotil zadeve.
Absolutno pa sem čimrej zato, da se enkrat kje srečamo, ter kako rečemo.
Popaj proti mrazu pa uporabljamo nekakšen antifriz za človeka, domačo slivovko, tako da volje ne zmanjka prehitro...
Še nekaj.
Menda se da tudi na sami turbini dodati malo BOOST-a. Sam bi ga malo dodal, ne preveč, kaj pa je potrebno tukaj spremeniti, ter koliko je še zdravo?
Ko pa ste ravno govorili o klimah ter polnjenju le te. Kakšen plin gre v mojega patrola let. 93, klima pa je original? Stari ali novi?
Hvala, se slišimo.
D
Dragi prijatelji, Ipsilon je našel Intercooler, tako da je sreča na moji strani.
Še nekaj.
Ko pa ste ravno govorili o klimah ter polnjenju le te. Kakšen plin gre v mojega patrola let. 93, klima pa je original? Stari ali novi?
Hvala, se slišimo.
D
NissaN Patrol GR - Prenovljen, ter v novi podobi!:D
Bular....ok, ni najmočnejši, je pa v svoji kategoriji
Sploh, če bi kdo zamenjal kdaj filter goriva
sedaj gre do in preko 4000rpm/min brez problema
Kernik...vrjamem, ampak jst ne pijem alko že 10mesecev....upam da ne zmrznem
Kernik...vrjamem, ampak jst ne pijem alko že 10mesecev....upam da ne zmrznem
Ta vikend so mi avto zaplenil lovci, tako da edino nasledni...pol pa že zna bit trdo in ne več lužabular napisal/-a:Tudi u naših krajih brez roževca ne gre popaj, sploh pa na našem placu
p.s: bo treba kako akcijo dok ne začne zmrzovat![]()
Moj IC bo počaku na zimo,vendar bi ga rad dobil že zdaj, če se bo komu kaj valjalo kje
So se nekaj hvalili, da bojo rabli za vlečt uplen, ki naj bi bil bogat...ma kolikor jih poznam, ne bo treba nč zajle odmotavat, hahaha
Ok, zdej je pa temna že čisto off
Ok, zdej je pa temna že čisto off
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta
staremu je odzvonilo in kliče po spremembah