Lopata - obvezna oprema terenskih vozil?
Lopata - obvezna oprema terenskih vozil?
oj
Nisem vedel, da je lopata obvezna oprema, se mi zdi da ni to čisto res....
http://www.moskisvet.com/clanek/visoki_ ... -zimo.html
lp
Nisem vedel, da je lopata obvezna oprema, se mi zdi da ni to čisto res....
http://www.moskisvet.com/clanek/visoki_ ... -zimo.html
lp
-
jeepwrangleroff-road
- Kraj: Brkini
Terenska vozila s stalnim štirikolesnim pogonom morajo imeti verige vsaj na eni od osi, terenska vozila s priklopljivim štirikolesnim pogonom pa vsaj na stalno vklopljeni osi. Terenska vozila morajo biti opremljena tudi z lopato.
vir: www.moskisvet.com/clanek/visoki_obrati/ ... -zimo.html
2. Pri dvoslednih motornih vozilih, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, in priklopnih vozilih, ki jih vlečejo:
zimske pnevmatike najmanj na pogonskih kolesih ali
poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za zadnjo os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os. Poleg tega morajo imeti ta vozila v opremi še lopato.
vir: http://www.promet.si/portal/sl/zimske-razmere.aspx
P R A V I L N I K
o zimski opremi vozil v cestnem prometu
2. člen
(1) Zimsko opremo dvoslednih motornih vozil z največjo dovoljeno maso, ki ne presega 3.500 kg, in njihovih priklopnikov sestavljajo:
– zimske pnevmatike na vseh kolesih ali
– poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige ali verigam enakovredni pripomočki za pogonska kolesa. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.
(2) Zimsko opremo dvoslednih motornih vozil z največjo dovoljeno maso, ki presega 3.500 kg, in njihovih priklopnikov sestavljajo:
– zimske pnevmatike najmanj na pogonskih kolesih ali
– poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige ali verigam enakovredni pripomočki za pogonska kolesa. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.
Poleg tega morajo imeti vozila iz tega odstavka v opremi še lopato.
vir: URADNI LIST - P R A V I L N I K o zimski opremi vozil v cestnem prometu - 2.člen
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2009104&stevilka=4573
Nazadnje spremenil Nebivedu, dne So Nov 17, 2012 1:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Pred EUR sem bil SIT!
Vsak dan nekaj novega, čudno pa da tega nisem nikjer slišal po tv aliradiu, tako da vrjamem da 99 ljudi ne ve, da to mora imeti pod določenimi pogoji.
Tudi sam imam le letne gume ter verige na osebnem avtu, očitno bom mogu kupit še lopato...
Tudi sam imam le letne gume ter verige na osebnem avtu, očitno bom mogu kupit še lopato...
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
www.Adventure-Overland.si
pravzaprav če prav vidim, vozila do 3500 kg ni treba lopate?
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
Kaj piše na moškisvet, bibaleze, ninanana, itd pustimo.
Edino kar šteje, je uradni list.
In tam piše.
"Poleg tega morajo imeti vozila iz tega odstavka v opremi še lopato."
To piše v drugem odstavku.
Če policist ve, kaj je odstavek, potem ne bo problema, lopato rabijo samo tisti nad 3500kg.
Če pa policist meni, da je cel člen en odstavek, potem pa bo pisal položnico in se bo potrebno pritoževat.
Edino kar šteje, je uradni list.
In tam piše.
"Poleg tega morajo imeti vozila iz tega odstavka v opremi še lopato."
To piše v drugem odstavku.
Če policist ve, kaj je odstavek, potem ne bo problema, lopato rabijo samo tisti nad 3500kg.
Če pa policist meni, da je cel člen en odstavek, potem pa bo pisal položnico in se bo potrebno pritoževat.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
Kupim
Zgleda bolje od moje iz OBIja 
Zoran67 napisal/-a:Eno je lopatka in drugo je lopata. Kar je prikazano so lopatke, to je res za slučaj sile. Za kopanje pod vozilom, boste pa spodaj zlezli??
Za kopanje POD avtom (sicer le za peščene razmere) je pa Fonza naredil the best zadevo!
Jo bo že pojasnil, če in ko bo pri volji.
LP
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
No ja, prava lopata mi pride na misel kot uporabna res samo v peščenih razmerah, mogoče še snegu....V pesku sem probal in vem, da je še navadna lopata za sneg včasih premajhna
Kar pa se tiče vožnje tukaj okoli po naši deželi, je ponavadi edino na kar lahko naletiš luža....in tam se boš jebal z veliko ali pa malo lopato...
-
Don Franko
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov