Tudi na gorenjskem se dogaja.....
Če je to res, lahko rečem samo končno. Tudi mene so nategnili mnogokrat in vem da je to glavni problem v sloveniji.Ustanovi d.o.o. in nateguje naokoli, dokler ni stečaja, premoženja pa tako nikoli nič ni bilo. Potem pa ti reče tip jaz ti nisem nič dolžan, dolžna ti je firma. Ja čigava pa je bila firma, če ne tvoja, še dobro da se določenih ljudi ne da nategnit na to foro. Veliko so jih razni črnogorci drugače prepričali. Urbana legenda pravi da so nekoč neki nategnili neke ruse, potem pa je prišlo do sestanka in so rusi pripeljali neke bivše KGB-jovce, no v glavnem direktor naj bi dobil šus v glavo, namestnik pa nalogo da dobi denar kjer ve in zna, če ne ga čaka ista usoda. No, malo sem se razpisal, ker me taki tipi, ki nategujejo vse okoli res jezijo. 
bemumast, gregor si pandorino skrinjico odprl
V prvi vrsti je bil moj namen z napisanim povedat da je danes najmanjši problem imet dober avto. Dober avto je kot lepa ženska, ni ju problem dobit smo vzdrževanje pride drago. Dandanes greš, podpišeš in se odpelješ. Zato pa ljudje kupujejo prek svojih zmožnosti. In to je potem fake, lažno prikazovanje dejanskega stanja oziroma izkrivljanje resničnega stanja.
Namen obeh zgodb pa je povedati da se to da z lahkoto tudi če v resnici nimaš vendar živimo v taki čudni situaciji da je riziko kakorkoli obrneš, če si pošten ali pa lopov. Oziroma je že skoraj tako da se bolj splača lopov bit. Če ne drugega lopova vest ne peče, poštenjakarja pač.
Dodal bi še to da poznam tudi nekaj takih, ki bi si lahko privoščili veliko več kot bi sodili na prvi pogled. Vendar je takih zelo malo. Avto je pač premičnina in se z njim lahko prevažaš okoli in kažeš. Z dobrim in urejenim življenjem ali hišo se tega pač ne da delat....
Za drugo zgodbo naj povem da je človek pošten in je bil priden kot mravljica. Jebena stranka je v resnici on ker je bil naiven kot so bile naivne stranke onega iz prve zgodbe in so mu zaupale akontacije na lepe oči on pa je z denarjem užival po Afriki, dela pa seveda ni opravil.
Naiven je bil pa zato ker njemu niso plačevali opravljenega dela ( kot SCT podizvajalcem). V upanju da bo prej ali slej dobil svoj zasluženi denar si je pač sposodil. In ker je bil vedno pošten si ni bilo teško sposodit, ker pa plačila ni bilo zdaj pač ne more vrnit denarja.
In tukaj je problem, njegovi firmi dolgujejo podjetja on pa fizičnim osebam in prijateljem. Jebiga zdaj.
Tako je. Pajk ima sicer prav ampak samo po črki zakona. Vendar je naša državica na senčni strani Alp daleč od pravne države.
Pa saj ni treba da te polomijo, dovolj je da te stalno kličejo po telefonu, da ne upaš v trgovino ali ven ker je velika verjetnost da te upnik sreča in popljuva in da se moraš v lastni hiši skrivat za roletami.......
Jebeš tak življenje.......
Zadevo pa sploh ni problem zrihtat....plačaš in fantje to uredijo. Ali pa prodaš dolg. Doo gor ali dol. Oni se ne obremenjujejo s takimi malenkostmi kot je zakon in pravni red.
Glede drugega dela mamutovega posta pa samo to:
Raje v stari gajbi kot pa da doživim to. Pa ponavadi imajo tako največ za povedat, v resnici se pa hvalijo z nečim kar sploh ni njihovo oziroma sploh niso plačali. Kot vidimo so tudi tukaj med nami. Pfej, sram jih bodi.
Raje sem lačen in v stari gajbi kot da sem komu dolžan.
Kriza je zato, ker z denarjem, ki ga nimamo kupujemo stvari ki jih sploh ne potrebujemo da bi naredili vtis na ljudi, ki jih sploh ne poznamo.
Tisti, ki me ne mara z staro gajbo me ne rabi imet rad niti z novim ferarijem. Hvala za tako prijateljstvo.
Meni moja stara a plačana gajba pomeni več kot bleščeča mašina na lizing in pušing. Tistim ki si take stvari lahko privoščijo vsa čast, tistim ki si ne morejo pa si vseeno pa povem da je to fake. To so sužnji avtomobila. Žrtvujejo life zato da so na zunaj kao nekaj več. Življenje gre pa mimo.
Jaz sem izbral življenje, vozim se pa ravno tako. Še več, ker mi ostane dovolj za benz pa za rundo prijateljem plačat.
Pristanek na realnih tleh pa zna biti trd in boleč, ker takih zgodb kot sem jih napisal je veliko. Še preveč, žal se nekatere končajo tudi tragično.
V prvi vrsti je bil moj namen z napisanim povedat da je danes najmanjši problem imet dober avto. Dober avto je kot lepa ženska, ni ju problem dobit smo vzdrževanje pride drago. Dandanes greš, podpišeš in se odpelješ. Zato pa ljudje kupujejo prek svojih zmožnosti. In to je potem fake, lažno prikazovanje dejanskega stanja oziroma izkrivljanje resničnega stanja.
Namen obeh zgodb pa je povedati da se to da z lahkoto tudi če v resnici nimaš vendar živimo v taki čudni situaciji da je riziko kakorkoli obrneš, če si pošten ali pa lopov. Oziroma je že skoraj tako da se bolj splača lopov bit. Če ne drugega lopova vest ne peče, poštenjakarja pač.
Dodal bi še to da poznam tudi nekaj takih, ki bi si lahko privoščili veliko več kot bi sodili na prvi pogled. Vendar je takih zelo malo. Avto je pač premičnina in se z njim lahko prevažaš okoli in kažeš. Z dobrim in urejenim življenjem ali hišo se tega pač ne da delat....
Za drugo zgodbo naj povem da je človek pošten in je bil priden kot mravljica. Jebena stranka je v resnici on ker je bil naiven kot so bile naivne stranke onega iz prve zgodbe in so mu zaupale akontacije na lepe oči on pa je z denarjem užival po Afriki, dela pa seveda ni opravil.
Naiven je bil pa zato ker njemu niso plačevali opravljenega dela ( kot SCT podizvajalcem). V upanju da bo prej ali slej dobil svoj zasluženi denar si je pač sposodil. In ker je bil vedno pošten si ni bilo teško sposodit, ker pa plačila ni bilo zdaj pač ne more vrnit denarja.
In tukaj je problem, njegovi firmi dolgujejo podjetja on pa fizičnim osebam in prijateljem. Jebiga zdaj.
mamut napisal/-a:pajk, tud če boš dober ekonomist in me boš nategnu .... pridem na vrata d.o.o. in na privat vrata ... brez skrbi.
prvi junak iz Alienove zgodbice mi je znan, smo vozili tudi skupaj in je nategnil tudi prijatelje .... smo ga že obiskali marsikje in še ga bomo, dokler zadeve ne izterjamo z vsemi obrestmi.
aja in ni edin .... se tukaj po forumu oglašajo še kakšni, kateri so ostali dolžni za off road opremo ... a tud za njih se bo počasi našel čas.
Tako je. Pajk ima sicer prav ampak samo po črki zakona. Vendar je naša državica na senčni strani Alp daleč od pravne države.
Pa saj ni treba da te polomijo, dovolj je da te stalno kličejo po telefonu, da ne upaš v trgovino ali ven ker je velika verjetnost da te upnik sreča in popljuva in da se moraš v lastni hiši skrivat za roletami.......
Jebeš tak življenje.......
Zadevo pa sploh ni problem zrihtat....plačaš in fantje to uredijo. Ali pa prodaš dolg. Doo gor ali dol. Oni se ne obremenjujejo s takimi malenkostmi kot je zakon in pravni red.
Glede drugega dela mamutovega posta pa samo to:
Raje v stari gajbi kot pa da doživim to. Pa ponavadi imajo tako največ za povedat, v resnici se pa hvalijo z nečim kar sploh ni njihovo oziroma sploh niso plačali. Kot vidimo so tudi tukaj med nami. Pfej, sram jih bodi.
Raje sem lačen in v stari gajbi kot da sem komu dolžan.
Kriza je zato, ker z denarjem, ki ga nimamo kupujemo stvari ki jih sploh ne potrebujemo da bi naredili vtis na ljudi, ki jih sploh ne poznamo.
Tisti, ki me ne mara z staro gajbo me ne rabi imet rad niti z novim ferarijem. Hvala za tako prijateljstvo.
Meni moja stara a plačana gajba pomeni več kot bleščeča mašina na lizing in pušing. Tistim ki si take stvari lahko privoščijo vsa čast, tistim ki si ne morejo pa si vseeno pa povem da je to fake. To so sužnji avtomobila. Žrtvujejo life zato da so na zunaj kao nekaj več. Življenje gre pa mimo.
Jaz sem izbral življenje, vozim se pa ravno tako. Še več, ker mi ostane dovolj za benz pa za rundo prijateljem plačat.
Pristanek na realnih tleh pa zna biti trd in boleč, ker takih zgodb kot sem jih napisal je veliko. Še preveč, žal se nekatere končajo tudi tragično.
fake život.......al život na fake.....hehe dober izraz
takih pa ni malo, gledam to vsepovsod, recimo tudi v domačem okolju.
Za primer v "pisarni" k znajo biti glasni in napuhnjeni, nakar malo kasneje jih srečam na črpalki in vidim za kolk tankajo
...koliko frajerov tanka vedno poln tank??
nekoč sem imel en slogan nekje napisan: "ni me sram, za to kar sem, ne bom pa glumil, to kar nisem"
takih pa ni malo, gledam to vsepovsod, recimo tudi v domačem okolju.
Za primer v "pisarni" k znajo biti glasni in napuhnjeni, nakar malo kasneje jih srečam na črpalki in vidim za kolk tankajo
...koliko frajerov tanka vedno poln tank??
nekoč sem imel en slogan nekje napisan: "ni me sram, za to kar sem, ne bom pa glumil, to kar nisem"
And on the 8th day God created Land Rover
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Da ni to on ki ima youth hostel, NJ?AŁIEN napisal/-a:Bil je en offroader svetovnih razsežnosti. Starejši offroaderji se ga boste spomnili, je pa z naših koncev. Vozil je dobre avte in ta hude tekme po Afriki in podobno. Uglavnem špilal je velikega frajerja. No zdaj je vse kar vidi od offroada to da mu ga kakšen v rit zabije........ko bo odslužil svoje ga pa še vedno čaka četa ljudi katere je nategnil za solde......
Tako se zgodi barabam, prav mu je.....
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
pajk napisal/-a:trkaš že lahko, po pravni poti pa fizična oseba in pa d.o.o. nista isto.
ekonomist ali ne, kolege nategovat se pa res ne sme!
Nebivedu ima prav. Pa kaj če je d.o.o., lastnik v večini primeriov direktor je ravno tako odgovoren za pošteno vodenje podjetja, v nasportnem primeru lahko upniki, ko ni več kaj iz podjetja za dobit, tožijo direktno fizično osebo zaradi nevestnega gospodarjenja.
Ponavadi je boljše kot v prvi vrsti gledat kaj boš ustanovil ,da ti nič ne bodo mogli, gledat na to da boš v vsakem primeru imel tako kot je treba, pa ti je potem vseeno kaj imaš.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK
No danes mi je pa prišla na pamet sijajna ideja kako premagat nepremagljivo brez uporabe vitla......
Že leta se namreč trudim zapeljat s terencem na skalo sredi dvorišča. Ker nobena predelava ni pomagala mi je danes dop....o in sem se lotil zadeve nekoliko drugače.
Nekoč:
In danes, zdaj gre tudi s stock kinderjajčkom
sam pravilno in s pravim orodjem se je treba lotit zadeve
šasijo pa spet malo hoče zvijat

Že leta se namreč trudim zapeljat s terencem na skalo sredi dvorišča. Ker nobena predelava ni pomagala mi je danes dop....o in sem se lotil zadeve nekoliko drugače.
Nekoč:
In danes, zdaj gre tudi s stock kinderjajčkom
sam pravilno in s pravim orodjem se je treba lotit zadeve
šasijo pa spet malo hoče zvijat

Ni interdiskont, bauhaus. Ker tam dajejo 5 let garancije interdiskont pa ne. Sicer so pa iste.....drgač pa dobro dela, jo imam eno leto in veliko dela pa nobenih problemov. Zdaj jo bom še na offroad začel vozit
cenejša je k vitel....
Ti sam priskrbi dovolj bire pa poglihamo tudi vogrsko
za padrona al kako že praviš....
Ta bi šele bila taprava

Ti sam priskrbi dovolj bire pa poglihamo tudi vogrsko
gregor napisal/-a:Naj ti alien zmontira roko od minibagra gor na pardona, patrona al kak že pravite patrolu.![]()
Ta bi šele bila taprava

Kamionska guma je težja od samuraja
Za dogajat je pa dober
http://www.mojvideo.com/video-tudi-na-g ... 8fa0496170
Za dogajat je pa dober
http://www.mojvideo.com/video-tudi-na-g ... 8fa0496170
- Dr.Patrol
- Kraj: Lej jo, našo Baško Grapo!! :)
- Kontakt:
Dio cane...prou uredu sneg 
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
www.Adventure-Overland.si
www.Adventure-Overland.si
Ne bit preveč, sem se zmrznu k cucek............
Pa vseeno boljše prišel skozi, eni so pustili "terence" potopljene v Savi čez noč s sobote na nedeljo
še tistega samurajčka, ki je šel pomagat so zvlekli not...........
Taprav, drselo je k tristo kosmatih
Še dobro, da ga je bilo premal.
Pa vseeno boljše prišel skozi, eni so pustili "terence" potopljene v Savi čez noč s sobote na nedeljo
še tistega samurajčka, ki je šel pomagat so zvlekli not...........
Popaj napisal/-a:Dio cane...prou uredu sneg
Taprav, drselo je k tristo kosmatih
Še dobro, da ga je bilo premal.
- moonshiner
- Kraj: POHORJE
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 195 gostov