Nissan Navara - vztrajnik iz več delov
miran napisal/-a:Zanimiva debata se je razvila. Lepo!
Nekaj stvari mi že postaja malček jasnejših:
- ta večmasni vztrajnik očtno ni narejen zato, da bi bil cenejši, ampak da bi nam olajšal trenutke, ki jih preživimo v naših avtih
- ni nujno (to ugotavljam še zlasti ob gledanju Nebivedujevih slik iz Subaruja), da ta sistem vzmeti enako prenaša obremenitve iz obeh smeri (ko motor vleče, ali ko se ga "poriva")
- ima ga že kar nekaj avtomobilov
- ko se je zadeva pojavila (vsaj pri Navari glede na mnenja iz navara foruma), je crkovala dokaj zgodaj (tudi od ca 60 kkm dalje), kasneje veliko pripomb ni več. Očitno so kaj ojačali ali izboljšali
- dokler deluje, pusti in ne menjaj
- kruta je ugotovitev nekaterih iz navara foruma, da naj bi jim na servisu ob menjavi tega vztrajnika še malo zmanjšali motorja![]()
![]()
Kar nadaljujmo. Vse izkušnje, mnenja, nasveti ... so dobrodošli.
Na dvomasnih vztrajnikih sem skorajda diplomiral in imam v malem prstu vse kombinacije vozil, ki drzijo konverzijo na enomasnega in prezivijo brez problema ampak se mi cloveku, ki ne zna reci hvala zdi neumno zapravljati casa in crnila po forumu.
jjernej,
Hvala. Zdaj pa nas razsvetli.
LP Bizzy
p.s.
Miran, sem se že jaz zahvalil, če je slučajno letelo nate. Za vse ostale velja isto. Praktično sem se zahvalil v imenu registriranih in neregistriranih bralcev tega foruma. Ne vem sicer zakaj, bi pa rad od človeka, ki se na stvari spozna slišal, kako stvari delujejo in zakaj pri nekaterih ne deluje. Da slišim.
Hvala. Zdaj pa nas razsvetli.
LP Bizzy
p.s.
Miran, sem se že jaz zahvalil, če je slučajno letelo nate. Za vse ostale velja isto. Praktično sem se zahvalil v imenu registriranih in neregistriranih bralcev tega foruma. Ne vem sicer zakaj, bi pa rad od človeka, ki se na stvari spozna slišal, kako stvari delujejo in zakaj pri nekaterih ne deluje. Da slišim.
I tried being normal once..... I didn't like it!
jjernej napisal/-a:ampak se mi cloveku, ki ne zna reci hvala zdi neumno zapravljati casa in crnila po forumu.
Kdo se komu ni zahvalil??
Dikcija zahvale v tejle temi (ki je, kot kaže, jedro tvojega problema) je jasno navedena že na začetku debate in si jo, glede na to, da si jo še sam citiral, očitno spregledal
jjernej napisal/-a:miran napisal/-a:Kateri izdelek je (po uporabnosti, trpežnosti in namenu) naslednik ukinjenega 276? Zakaj so ga sploh ukinili?
Hvala za odgovore in debato!
Miran
Jaz uporabljam Garmin 60CSx, je pa bolj pocasne sorte ampak drzi baterija po en teden. IPX7 standard. Nazadnje je mulcu padel iz avtomobila pri kaksnih 50-60kmh na asfalt in razen prask mu ni hudega. Ohisje nic poceno, nic ne skripa, dela itak normalno.
kar je precej očitno iz tvojega odgovora samemu sebi ...
jjernej napisal/-a:Sej je ze v redu. Hvala jjernej za mnenje...
.. vseeno pa ne gre prezreti dejstva, da forum služi izmenjavi mnenj pod določenimi pogoji, ki jih vsak sprejme ob vpisu. Konstruktivna debata je nekaj, k čemur težimo vsi, ki se kdaj oglasimo, nivo podajanja mnenja pa je večinoma na ravni posameznikovega diskurza. Sigurno se najdejo prispevki, ki so prestopili mero dobrega okusa, ali pa se je samo kdo nerodno izrazil. Vsekakor pa ni zaznavati neke nehvaležnosti, ampak ravno nasprotno, saj je, kot je videti iz večine prispevkov, blagovno poplačilo (beri zahvale) v obliki forumske valute v praksi precej pogost način post festum zaključkov debate.
V kolikor pa je srž problema kje drugje, pa nas prosim razsvetli.
bine napisal/-a:Uf.
Se lahko vključim z enim vprašanjem za telebana?
Imam Navaro letnik 2008, prevoženih 114.000 (avtomatski menjalnik).
Kako se reprezentira pokvarjen vztrajnik?
Sprašujem zato, ker ... ker kakšen teden ali dva opažam, da nekaj ne štima![]()
Ko avto par ur stoji (recimo čez dan v parkirni hiši) in hočem speljati nekako ne gre. Ko spustiš zavoro, bi moral sam iti, tu pa stoji, kot bi imel menjalnik še kar na Parking. Spelješ potem kot bi recimo imel en kamen pred kolesom in je treba malo gas pritisniti in potem "skoči" čez. Nato se normalno vozi.
Danes pa se opazi že tudi pri zaviranju, ko recimo počasi zaviraš med približevanjem semaforju in tik pred povsem ustavi, tako malo cukne, kot bi recimo nekaj povozil.
Je pa zanimivo, da vzratno pa spelje sam brez problema.
No ja, saj bom na servis poklical, ampak me vseeno zanima, kot 2nd opinion
Klasičen avtomatik ima namesto sklopke pretvornik navora (torque converter) ter manjši vztrajnik (flywheel), na katerem so zobje za štarter. Vse skupaj seveda deluje tudi kot večji vztrajnik.
Novejši avtomatiki imajo tudi dvomasni vztrajnik, nekatere izvedbe tudi s sklopko - http://www.youtube.com/watch?v=cLVQlUAJ ... ure=fvwrel
Kakšnega imaš pa ti v avtu pa ne vem ... Glede na opis težave bi rekel, da je lahko napaka tudi v ali pa okoli pretvornika navora ...??? Je bilo zadnje čase kaj olja pod avtom?
Hvala za razlago.
Ne, avto je suh kot poper, olja v menjalniku je dovolj, so preverili na servisu. Nisem pa jim mogel demonstrirati problema, ker je bil avto segret in to se samo pri hladnem pokaže.
Računalnik je sicer pokazal napako na drugi prestavi, ampak bom šele predvidoma v torek izvedel kaj je bilo narobe in koliko €€€ bo šlo za popravilo, ker se včeraj niso mogli ukvarjati s tem.
Ne, avto je suh kot poper, olja v menjalniku je dovolj, so preverili na servisu. Nisem pa jim mogel demonstrirati problema, ker je bil avto segret in to se samo pri hladnem pokaže.
Računalnik je sicer pokazal napako na drugi prestavi, ampak bom šele predvidoma v torek izvedel kaj je bilo narobe in koliko €€€ bo šlo za popravilo, ker se včeraj niso mogli ukvarjati s tem.
Tole sem dolžan še poročat, čeprav se kaj posebnega ni zgodilo, čas pa hitro teče.
Serviser je rekel, da je avto vozen, nisem pa imel časa, da bi jim ga pustil za cel dan, oziroma čez noč, da bi se ohladil.
Je pa zanimivo, da v kolikor najprej vsaj nekaj metrov prevozim vzratno, potem problema pri speljevanju ni. Ker pa tako doma, kot v službi parkiram tako, da moram potem najprej vzratno, sem ta problem kar malo dal na stran...
Serviser je rekel, da je avto vozen, nisem pa imel časa, da bi jim ga pustil za cel dan, oziroma čez noč, da bi se ohladil.
Je pa zanimivo, da v kolikor najprej vsaj nekaj metrov prevozim vzratno, potem problema pri speljevanju ni. Ker pa tako doma, kot v službi parkiram tako, da moram potem najprej vzratno, sem ta problem kar malo dal na stran...
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov