Primož Vidmar napisal/-a: Razlika je bila v bloku. Pri cherokeejevi mašini je bil oljni filter na drugem mestu kot pri voyagerjevi..
Točno tako poleg tega ima vojager manjše glavne ležaje glavne gredi
Sem prejšni teden prelaufal pol slovenije z eno motorno glavo in šobo v prtljažniku in kupom slik mojega bloka na telefonu in si ogledal preko 10 različnih blokov in motorjev tipa vm na koncu sem privlekel en goli voyagerjev blok domov ker je bil pol cenejši kot pri drugem prodajalcu sama odmična gred ( razlog akcije je bil ravno v zažrti odmični, slabimi dročniki, klackalicami, povezovalnimi palčkami.... to je pri vseh enako)
V glavnem puše ( cilindri) so iste, bati so isti, ojnice so iste, odmična in dročniki so isti več pa si s samim voyagerjevim blokom ne moreš pomagat
za staro železje še vedno gre...
Če bi hotel tak blok da paše direkt bi moral imet eno od teh številk :
VM23B , VM35B, VM38B, VM41B, VM45B, VM46B, VM59B, VM61B, VM70C
Ti tipi blokov so vsi enaki in pašejo v jeepa na vijake, sem preveril v vm motori ( preko e-maila ) nekatere od teh so montirali tudi v voyagerje, alfe, forde,... razlika je samo v letniku izdelave, ker je bila na bloku po vsaki modifikaciji iz chryslerjeve strani vtisnjena druga (večja) številka
Kar se pa glav tiče pa v jeepa pašejo voyagerjeve glave od letnika 1998-2001, starejše ne ker so šobe drugačne, nekatere pa imajo tudi drugje grelne svečke....
Sedaj ravno nuje ni po motorju, če se bo pa kje pojavil kakšen motor z zgoraj omenjenimi serijskimi številkami ga bom pa z veseljem vzel na zalogo

The Diesels are nice, if you do your homework.
If not, they will turn into a neverending nightmare