Mamut cruiser - 4x4 van - 4x4 avtodom
Kaj pa mazanje ventilov?
To je recimo zelo velik problem pri subarujih (boxer mašinah) in kvalitetni sistemi za mazanje ventilov stanejo od 300 evrov naprej v tujini, v sloveniji pa zanič sisteme po tej ceni prodajajo. Potem pa po 70.000km lastniki jokajo, da gredo mašine u k...
To je recimo zelo velik problem pri subarujih (boxer mašinah) in kvalitetni sistemi za mazanje ventilov stanejo od 300 evrov naprej v tujini, v sloveniji pa zanič sisteme po tej ceni prodajajo. Potem pa po 70.000km lastniki jokajo, da gredo mašine u k...
Pred EUR sem bil SIT!
mazanje ventilov ... če bodo mojstri rekli, da ga rabim, bo seveda notri ... v ceni ca. 1800 za klasični sitem je to baje že notri.
plin v sibiriji ... moram še preveriti ... samo sem zadnjič zasledil pri enih poročilih da ima Gazprom že čez 200 LPG črpalk tudi v Rusiji ... glede na dimenzijo Rusije ... upam, da se najde na vsakih 1000km kakšna.
Če ne pa upam na kakšne sponzorske cene goriva.
med drugim bom moral še zvohat kakšne vse adapterje bo potrebno imet za tankat to zadevo po različnih državah sveta.
a za to reč obstajajo kakšni standardi al rabiš kar kakšno mini stružnico s sabo vlačit?
plin v sibiriji ... moram še preveriti ... samo sem zadnjič zasledil pri enih poročilih da ima Gazprom že čez 200 LPG črpalk tudi v Rusiji ... glede na dimenzijo Rusije ... upam, da se najde na vsakih 1000km kakšna.
Če ne pa upam na kakšne sponzorske cene goriva.
med drugim bom moral še zvohat kakšne vse adapterje bo potrebno imet za tankat to zadevo po različnih državah sveta.
a za to reč obstajajo kakšni standardi al rabiš kar kakšno mini stružnico s sabo vlačit?
Predlagam Prins napravo, jo imam v GC 5.9 ki se je prodal preko tebe, zelo zadovoljen z njo, poraba plina je dejansko enaka porabi po board computerju. Vprašaj pa še na Plineksu ali na G1
www.plineks.si
www.g-1.si
www.plineks.si
www.g-1.si
-
RangeRover
Sam imam tudi PRINS na GC 5.9. Bil sem super zadovoljen.
Noname BC malo laže.
Poraba plina do 10% več kot bencina.
www.avtonaplin.si
Koliko je vreden projekt? 25-35k€...
Noname BC malo laže.
www.avtonaplin.si
Jaz sem si že pred časom ogedoval wv multivan syincro vagon.
Zadevo sem imel v namenu nekoliko povišat in predelat v avtodom.Zadeve so zaradi financ padle v vodo-no nekoč bo!
Me pe zanima koliko sitnosti je s a-testi zaradi dviga in večjih gum??
Gledal sem ga pred leti v It. zelo ogodni,en takšen se sedaj prodaja na avto netu!
lp.
Zadevo sem imel v namenu nekoliko povišat in predelat v avtodom.Zadeve so zaradi financ padle v vodo-no nekoč bo!
Gledal sem ga pred leti v It. zelo ogodni,en takšen se sedaj prodaja na avto netu!
lp.
Re: .
sj 413 napisal/-a:Nism zihr,ampak se mi zdi da se je Mamut cruiser peljav mimo moje hiše v Bohinju ta vikend!
folcwagina ipd. osnove meni ne potegnejo ... mora imeti ta zaresen reduktor in ta zaresen 4x4 ... pa motor je tud fajn če je primeren za večji avto... se pravi dvig + večja kolesa in majhen motor ne gredo skupaj.Mihevc napisal/-a:Jaz sem si že pred časom ogedoval wv multivan syincro vagon.
lp.
drugače pa v tujini nekaj experimentov na račun dviga evropskih vanov je ... tako, da se najbrž da najti tudi kakšno robo, katero je možno homologirat.
za plin se sedaj dogovarjam na par koncih, bom obvestil o končni odločitvi ... u bistvu ne bo prav dosti za študiratRangeRover napisal/-a:Sam imam tudi PRINS na GC 5.9. Bil sem super zadovoljen.
Noname BC malo laže.
www.avtonaplin.si
... cincal sem med novim sistemom z vbrizgom tekoče faze, kateri pa po informacijah s strani Avtoplincentra iz LJ sedaj odpade, ker želim imeti veliko avtonomijo na plin, se pravi min. 150 litrov plina. Takšnega rezervoarja v kosu za tekočo fazo ni, kombinacija dveh rezervoarjev pa pri tem sistemu naj ne bi bila možna.
... in klasiko, katero omenjate ostali ... vbrizg plin faze ... kjer ni težav namontirat dva ali več rezervoarjev ... kjer pa razlik med posameznimi proizvajalci in brand nejmi ne vidim in se bom verjetno odločil za mojstre, kjer bo najboljši možen support za ta tip "custom" sistema.
Vrednost projekta? rajši ne računam ... po materialu smo še nekje na znosnih stroških ... ko dodam porabljene delovne ure mene in zaposlenih ... katerih sploh ne vem, če želim sešteti ... pa je cifra že kar divja. Pa nekaj dražjih kosov dodatne opreme in montaž še prihaja.
Tako, da končna vrednost projekta, bo verjetno tam nekje, kot je cena novega Land Cruiserja ... samo avto definitivno ni naprodaj za tak denar.
Ta avto bo z nami predvidoma zelo dolgo časa ... zato se bo tudi kak dražji kos opreme dodobra amortiziral skozi leta.
Drugače sem že tuhtal, kaj bi storil, če bi se kdo pojavil s kakšno "nespodobno" ponudbo za nakup ... pa je 99% možna samo varianta s pologom avansa ... pa naredimo še enga "custom" po meri in željah.
carska zadeva.
stroški predelave so pa itak $$$
že firme ki se stem okvarjajo fino računajo od 70000$ v višave
http://www.sportsmobile.com/4_4x4cost.html
stroški predelave so pa itak $$$
že firme ki se stem okvarjajo fino računajo od 70000$ v višave
http://www.sportsmobile.com/4_4x4cost.html
Vsa čast! Odličen projekt...
Glede VW Multivan predalve pa vec najdete tule: http://www.vw-offroad-seikel.de/en/products/seikel-vw-t5-extreme-till-my-2010/
Mihevc napisal/-a:Jaz sem si že pred časom ogedoval wv multivan syincro vagon.
lp.
Glede VW Multivan predalve pa vec najdete tule: http://www.vw-offroad-seikel.de/en/products/seikel-vw-t5-extreme-till-my-2010/
No, da še malo svoj piskrček pristavim:
prave offroad camper predelave delamo tudi tukaj
http://www.gocan.si/off-road-camper/
LP Miran
prave offroad camper predelave delamo tudi tukaj
http://www.gocan.si/off-road-camper/
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Če se že o avtoplinu pogovarjate.....
Pred tremi meseci sem dal predelat na plin Berlinga l.2010, 23tkm, 1.6i 16V VTI. Poraba enaka (kdor ne verjame naj pogleda na spodnjem linku na Poraba.com). Zmanjkalo mu je nekaj konjev oz nekaj Nm navora v nižjih vrtljajih, a tam je že itak bil bolj švoh, ker je VTI. Če vlečem prikolico, pač na Ac na dolgih klancih šaltam v četrto ali preklopim na bencin. Prej sem vozil po tempomatu 115, zdaj vozim 135.
Prej je bila cena km 15c, zdaj 8c.
Cena predelave Plineks na Petovia avto je bila 1390 € s Flashlube mazanjem, računom, 24m garancijo itd.
Se pravi v 20t km bo refundirano, čeprav je itak bilo takoj, ker je šlo za neizterljivo kompenzacijo.
Pred tremi meseci sem dal predelat na plin Berlinga l.2010, 23tkm, 1.6i 16V VTI. Poraba enaka (kdor ne verjame naj pogleda na spodnjem linku na Poraba.com). Zmanjkalo mu je nekaj konjev oz nekaj Nm navora v nižjih vrtljajih, a tam je že itak bil bolj švoh, ker je VTI. Če vlečem prikolico, pač na Ac na dolgih klancih šaltam v četrto ali preklopim na bencin. Prej sem vozil po tempomatu 115, zdaj vozim 135.
Prej je bila cena km 15c, zdaj 8c.
Cena predelave Plineks na Petovia avto je bila 1390 € s Flashlube mazanjem, računom, 24m garancijo itd.
Se pravi v 20t km bo refundirano, čeprav je itak bilo takoj, ker je šlo za neizterljivo kompenzacijo.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Malo updejta:
avto je kar redno v uporabi in precej uživamo z njim.
Vgrajen je že tudi plinski sistem pri Sigasu.
Vgradnja strokovna in brez pripomb.
Mojstri ustrežljivi in strokovni.
Po dogovoru so mi prišli zadevo zmontirat celo na "dom".
Sistem zaenkrat funkcionira b.p., ca. 5 rezervoarjev po 150l.
Poraba nekaj čez 20 litrov oz. enaka, kot če bi mi avto kuril 15l dizla.
to pa je nekje sprejemljiva zadeva glede na gume in kompletno maso avta, katero premika.
Priporočam: http://www.sigas.si/new/
oz. Primož Jazbar ... 031629792
avto je kar redno v uporabi in precej uživamo z njim.
Vgrajen je že tudi plinski sistem pri Sigasu.
Vgradnja strokovna in brez pripomb.
Mojstri ustrežljivi in strokovni.
Po dogovoru so mi prišli zadevo zmontirat celo na "dom".
Sistem zaenkrat funkcionira b.p., ca. 5 rezervoarjev po 150l.
Poraba nekaj čez 20 litrov oz. enaka, kot če bi mi avto kuril 15l dizla.
to pa je nekje sprejemljiva zadeva glede na gume in kompletno maso avta, katero premika.
Priporočam: http://www.sigas.si/new/
oz. Primož Jazbar ... 031629792
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov
,drgac pa opazna zverina