Ker se sam na terence ne spoznam najbolje, bi vas poznavalce vprašal za nasvet.
Zadnje čase me zelo mika Jeep Cherokee, letnik nekje med 1997 in 2001, torej ''facelift'' model.
Oče ima Cherokeeja 1999 letnik 2,5TD in mu je že enkrat menjal glave (malo po nakupu od drugega lastnika...
Torej:
1.Sem v dilemi ali iskati 2,5 bencinarja ali 2,5 TD-ja in pač upam, da bo vse ok z motorjem? (Aja, še to...močnejši motorji me ne mikajo).
2.Ali bencinar 2,5 res tako veliko pije, kot nekateri trdijo in ali so kakšne podobne težave s temi bencin motorji kot z diesel-i (pokanje glav)?
3.Pa še to, ali so karoserije teh faceliftanih Cherokeejev enako močne kot tiste prejšnje do 96 letnika? Torej ali so vsi letniki Cherokeejev XJ karoserijsko enako 'robustni'?
Potem pa še to, avto bi sčasoma predelal, torej dvignil za 7-10cm, mu dodal širše plastične obrobe, kakšen strešni prtlažnik, offroad gume in širša platišča, v zapore diferencialov pa se vsaj na začetku še nebi spuščal. Torej predelal bi ga v osnovi bolj vizuelno, ter iz čisto praktičnih razlogov še povišal.
4.Zanima me, če kdo lahko tako bolj ''na palec'' oceni, koliko pride opisana predelava za Jeepa, da bom vedel, koliko bo potrebno dati na stran za predelavo, po nakupu Jeepa!?.
Mogoče sem kako vprašanje zastavil malo laično (beri: butasto) ampak kot sem že omenil, sem na področju terenskih vozil še zelo ''zelen''.
Če pa slučajno kdo ve za kakega nakupa vrednega Jeepa Cherokeeja se pa priporočam za informacije.
LP, Seba.