Moj Touareg z novimi gumami.

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Ne Avg 02, 2009 9:25 pm

aja,še to.v službi imam službenega.....o njem ne bom izgubljal besed,bojda je namesto pucha :a_se_ti_je_odpeljalo:[/quote]

No to sem hotel tud jaz komentirat pa nima pomena.

MarkoSkače
Kraj: Ormož

OdgovorNapisal/-a MarkoSkače » Ne Avg 02, 2009 9:39 pm

Da ne bo pomote, kot sem napisal prej nimam izkušenj ne z enim ne z drugim in se ne bom niti spuščal v to, z mojim pisanjem vam samo želim povedati da so to nenormalne primerjave ki jih delate in sodijo v otroški vrtec ne pa na off road forum.

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Avg 02, 2009 10:13 pm

Najvišja prepreka, ki jo Tuaregi ponavadi težko prekoračijo, da bi jih uvrstili v razred pravih terencev, je njihova nabavna cena. Ko se bo rabljene Tuarege dalo dobiti za ceno pod 10 k EUR, se bodo tudi začeli pojavljati na kakšnih dogodkih, kjer avta ne sme biti škoda in šele takrat se bo lahko delalo razne primerjave.
Jasno je, da en Tuareg ali podobna šminkerska jajca, ki jih nekdo opremi z gladkimi nizkopresečnimi gumamai, gor nabuta en kup kroma (da ne pozabimo na svetleče kocke pod ogledalom....) po terenu niti fičkotu ne seže do kolen. Ko ga bo pa en pravi blatoljubec dobil v roke (mogoče podedoval, ali zadel na srečolovu.....) in ga naredil približno tako terenskega kot kakšno Micko ali Joto, potem to ne bodo več taka jajca.
Dober terenski avto naredi v glavnem voznik z njegovimi sposobnostmi.

LP Miran

PS: če bi recimo Nebivedu nekako dobil Tuarega in ga tudi obdržal, kateri avto mislite, bi po njegovem mnenju postal najboljši terenec:
Subaru, Feroza ali Tuareg?? Ali pa Alien, si predstavljate njegovo dilemo ali Suzuki ali Folksvagn. Pa ne zamerita Alien in Nebivedu, da sem vaju notri vtaknil :wink:
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Avg 02, 2009 10:26 pm

miran napisal/-a:Pa ne zamerita Alien in Nebivedu, da sem vaju notri vtaknil :wink:
To je tak kot pri bograču. Vtakneš pač tisto kar imaš pri roki. :twisted:
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Avg 02, 2009 10:39 pm

miran napisal/-a:PS: če bi recimo Nebivedu nekako dobil Tuarega in ga tudi obdržal, kateri avto mislite, bi po njegovem mnenju postal najboljši terenec:
Subaru, Feroza ali Tuareg??

Še vedno feroza. :twisted: Vredna je 670 evrov po eurotaxu, pa še vedno me pelje. Tuarega bi dal pa ženi ( za en teden - sej pol itak nebi nič od njega ostal). :twisted:
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Avg 02, 2009 10:48 pm

Nebivedu napisal/-a:
miran napisal/-a:PS: če bi recimo Nebivedu nekako dobil Tuarega in ga tudi obdržal, kateri avto mislite, bi po njegovem mnenju postal najboljši terenec:
Subaru, Feroza ali Tuareg??

Še vedno feroza. :twisted: Vredna je 670 evrov po eurotaxu, pa še vedno me pelje. Tuarega bi dal pa ženi ( za en teden - sej pol itak nebi nič od njega ostal). :twisted:

Mam občutek ,da je tole točno po tistem pregovoru....vsak svojga konja hvali. Ljudje smo pač različni....primerjet pinza in pa tourega je pa malo nesmiselno.....pinz je vojaški tovornjak kjer je vse predemzionirano, toureg pa šminkerski terenc, ki ima nek potencijal ravno iz razloga dobrega pogona.

Je pa res da tipični terenci so tisti , ki imajo lastno šasijo, vse tri ročne špere, vitel.....
Ampak je pač dejstvo , da s takim terencem lih ne moreš se vozit vsak dan po 200-300km ker boš po enem tednu čutil čist vsako kost....udobje in hard terenc pač ne gresta skupaj....ali bo plezal in skakal po skalah, se bal vsake nevihte ( ker mu bo zamočlo v kabino prek platnene strehe ) in se skuhal v poletni vročini....ali pa bo se lepo udobno peljal tu pa tam pa se bo lahko zapeljal čez kako malo večjo lužo kjer kak M3 ne zmore ali pa bo splezal prek malo višjega nasipa ob enem pa še vedno ves spočit in udobno užival v razvajajoči kabini ob poslušanju prijetne glasbe in lepo na 22tih stopinjah.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Avg 02, 2009 10:58 pm

Tuareg je predrag, da bi ga vozili povsod koder vozimo svoje jajčke. Eanko bi bilo, če bi si kupil kako drago toyoto ali pa nissana. Preprosto se nebi več vozili tam, koder se danes.
Tistim, ki ga pa vozijo po vsakem sranju, pa ga očitno ni žal, al pa želijo pokazat 20cm več med nogami (pravjo da ko enkrat kupiš velik avto, ti za 20 cm zraste, bo s56zpw kej več povedal, k ma zdej toyoto 80). :twisted:

Je pa najbrž tuareg vseeno dost zmogljiv avto, drgač ga najbrž nebi proizvajal takega kot ga.

Kar se pa pogona tiče, bom pa še vedno trdil, da je subaru kar nekaj let pred vsemi. Nima pa na žalost nobenega modela z višjo oddaljenostjo od tal ali pa s hudimi terenskimi zmogljivosti. Forester je najvišji z 22cm oddaljenosti od tal, je pa predolg in hitro nasedeš s trebuhom.

http://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUgtyE
Pred EUR sem bil SIT!

s56zpw
Kontakt:

tuareg

OdgovorNapisal/-a s56zpw » Ne Avg 02, 2009 11:55 pm

@Nebivedu: kaj se tebi spreminja med nogami ne vem.

teh problemov nimam, da bi mi kaj raslo zaradi avtov. 80-ko mam pač zato, ker ni glih slab terenc, pa čeprav se ne more primerjat z VW, kaj šele z tvojo Ferozo.

terenc je za na teren, ne za na pločnik pred bifejem ali za sosedom kazat. Jaz osebno se z njim vozim vsak dan. Predvsem ga pa nimam za tista podaljševanja osebnega "ega" ali pa za odpravljanje občutka ko ugotoviš, da ti ljudje posvečajo premalo pozornosti.

lahk pa prideš na kufe ti bom dal toyoto za en krog, pa si boš lahko zmeril v kakšnem odnosu je velikost avta napram tistemu kar ti manjka oz. pogrešaš

Uporabniški avatar
Nebivedu

Re: tuareg

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Avg 03, 2009 7:56 am

s56zpw napisal/-a:@Nebivedu: kaj se tebi spreminja med nogami ne vem.

teh problemov nimam, da bi mi kaj raslo zaradi avtov. 80-ko mam pač zato, ker ni glih slab terenc, pa čeprav se ne more primerjat z VW, kaj šele z tvojo Ferozo.

terenc je za na teren, ne za na pločnik pred bifejem ali za sosedom kazat. Jaz osebno se z njim vozim vsak dan. Predvsem ga pa nimam za tista podaljševanja osebnega "ega" ali pa za odpravljanje občutka ko ugotoviš, da ti ljudje posvečajo premalo pozornosti.

lahk pa prideš na kufe ti bom dal toyoto za en krog, pa si boš lahko zmeril v kakšnem odnosu je velikost avta napram tistemu kar ti manjka oz. pogrešaš

Nič ne pogrešam med nogami. Samo butasto se mi zdi dat tok denarja za avto kot recimo stane en tuareg, da se bom z njim vozil po terenu, ko pa obstoja mnogo boljših in predvsem cenejših avtov za tja. Če pa že tok denarja, pa potem vsaj orenk unimoga spremenjenega v avtodom.

Glede enga kroga z 80-ko, bi pa rajš ženi prepustil ta krog z avtom - ona je nora na ta avto, pa da enkrat vidi kak je to vozit (največji avto je bil grand 5.9 V8 do sedaj).
Men osebno je bolj všeč hilux (tisti stari 93 do 95), pa enkrat si ga bom kupil (ko bo feroza dušo spustila, ker se je prodajat ne splača, crknt pa zaenkrat tut noče, da bi bil primoran avto zamenjat, tko da jo bom izkoristil do konca).
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

Re: tuareg

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Po Avg 03, 2009 9:03 am

Nebivedu napisal/-a:Nič ne pogrešam med nogami. Samo butasto se mi zdi dat tok denarja za avto kot recimo stane en tuareg, da se bom z njim vozil po terenu, ko pa obstoja mnogo boljših in predvsem cenejših avtov za tja. Če pa že tok denarja, pa potem vsaj orenk unimoga spremenjenega v avtodom.

...

tudi sam nič ne pogrešam med nogami,pa vendar:

MENI SE PA ZDI BUTASTO DAJAT TOLK DNARJA ZA FASADO KOT RECIMO STANE ZA ENO BAJTO,DA SE BOM ZVEČER LAHKO POL URE ULEGEL PRED TELEVIZIJO(drugač itak nimam cajta bit v hiši);KO PA OBSTAJA MNOGO LEPŠIH IN PREDVSEM NOVEJŠIH STANOVANJ...ČE PA ŽE TOLK DNARJA,PA POTEM VSAJ ORENK HOTEL SPREMENJEN V BORDEL...

stari,mal se končno zamisli nad svojim pisanjem...

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Avg 03, 2009 9:29 am

Če te pa moti to da povem tako kot mislim in vsakemu kateremu gre (tudi oh in sploh najboljšim offroaderjem), se pa motiš, če misliš da bom nehal. Predlagam da ne bereš mojhih postov, če ti grejo na živce.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Avg 03, 2009 9:59 am

Tistega, ki enkrat naredi par 100 km po cesti z avtom, v katerem se da potihem muziko poslušati, pa normalno na avtocesti prehitevati, pa potem brez predelav vsaj kakšen brzinc na tekmi za 4x4 DP odpeljati, pa potem trdi, da bi se raje vedno vozil z neko čistokrvno 4x4 rustiko... no ja, jaz bi ga na servis podstrešja poslal. Pa z zamero, če vam paše.
:lol: Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Avg 03, 2009 10:04 am

Miran okusi so različni.

Vertex sigurno uživa v tem avtu, drugače ga najbrž nebi rihtal. Ni pa nujno, da bi vsi uživali v njem.

Moji ženi so všeč avtomobili po barvi in v avtu napačne barve definitvno ne bo hotela niti sedeti. Pa ni važen kok je vreden avto in kakšne sposobnosti ima.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Po Avg 03, 2009 1:10 pm

Nebivedu napisal/-a:Če te pa moti to da povem tako kot mislim in vsakemu kateremu gre (tudi oh in sploh najboljšim offroaderjem), se pa motiš, če misliš da bom nehal. Predlagam da ne bereš mojhih postov, če ti grejo na živce.

Ja, pa še dere se nate. Kako si le upa?
:evil:
lp

Guzzler

OdgovorNapisal/-a Guzzler » Po Avg 03, 2009 1:21 pm

Brez sramu priznam, da bi me takle touareg kadarkoli pustil na kakem resnem terenu.

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Po Avg 03, 2009 1:29 pm

Guzzler napisal/-a:Brez sramu priznam, da bi me takle touareg kadarkoli pustil na kakem resnem terenu.

Ne, ne jaz bom brez sramu zaprosil Wortex-a, da mi pokaže par for z Wv na OR pol pa definitivno moj pleh na odpad. :oops:
lp

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Po Avg 03, 2009 1:47 pm

Touareg je dober terenec in gre dobro po terenu. Če ima dobre gume gre dobro tudi po blatu.
Ne vem od kod vam ideje da nima reduktorja in blokad?

Kdor ga je imel priliko sprobat in trdi da je slab terenec laže sam sebi al pa si ga ni upal sprobat tako kot se gre.
Avto ni za hard tekmovanja, kjer se pa tako ali tako ne uporabljajo serijski terenci, za vse ostalo pa je ok.

Če pa primerjamo njegove terenske sposobnosti in udobje na cesti pa ga lahko uvrščamo med boljše terence.

Zdej pa se bo najdu kdo, ki bo reku prid k men pa ti pokažem kaj je pravi teren,... pa se bom sam nasmejal.
Slika

wortex
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a wortex » Po Avg 03, 2009 1:50 pm

Čist na usak forum k sm pršu nej bo kakršnkoli, pride do enih konfliktov. Eni takoj u napad, mene sam zanimal mnenje vaš a vidiš, da avta sploh ne poznajo in ti ga avtomastko skurcajo.

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Po Avg 03, 2009 1:56 pm

Slika

Evo še en touareg za vojsko delan, da nebote rekl da je šmerksi in celo vitl ma :)

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Po Avg 03, 2009 1:57 pm

Dobr, da se ne bomo kurcali pa pametovali imam :idea:. Se dobimo in sprobamo. Velje? Ampak ne v prevečjem številu, da me ne bodo :z_kijem_v_roki:.

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Po Avg 03, 2009 1:59 pm

Se bomo dobil itak :) Sam zdj mam en mesc prepoved izpita tko da po 15 avgustu ok? :)

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Po Avg 03, 2009 4:19 pm

Bravo, končno en lep Touareg. Sam jaz bi mu dal MT gume gor :twisted:
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Po Avg 03, 2009 4:49 pm

gregor napisal/-a:Bravo, končno en lep Touareg. Sam jaz bi mu dal MT gume gor :twisted:

Haha a vrjameš, da razmišlam da bi še ene felge kupu pa gor navadne gume pa en kompresor za premontažo :) K zdej k sm dal to gor bol se sliš gume kot mašino in use plus 2 litra večja poraba :) Ker u bistvu mel bi gor lah max 65ke zdj mam pa 70 265. Sam 100 na uro po makadamu zdj ni nobene panike :)

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Po Avg 03, 2009 5:05 pm

wortex napisal/-a:Sam 100 na uro po makadamu zdj ni nobene panike :)
Pol pa ni nič čudnega, da si brez vozniške.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
Tinček
Kraj: ajdovščina
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tinček » Po Avg 03, 2009 8:45 pm

Od nekdaj velja pravilo, da vsak kmet svojo kravo hvali. Takšne primerjave, o katerih se tukaj troši čas so, oprostite, kretenske! Pa ne moreš primerjat Touarega in Pinzgauerja. Sem že dovolj star, da sem imel priložnost narediti kar nekaj kilometrov z pinzem in to po terenu in asfaltu. Vozil sem pa tudi Touarega in zato vam povem, da je primerjava neumna.
Komur ni škoda denarja za Touarega in ga bo uporabljal za teren, kot uporabljamo mi svoje Cherokije, Pajerote, Toyote in seveda Feroze, mislim, da se bo lepo vozil po terenu, da o asfaltu niti ne govorimo. Terenci za tekmovanja pa v to skupino, kot je povedal že Janez ne spadajo.
Pa lep pozdrav!
off road forever
http://4x4ajdovscina.com

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost