kako dvignit nissana teranota za čim manj dnarja?

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
riki_4

kako dvignit nissana teranota za čim manj dnarja?

OdgovorNapisal/-a riki_4 » Sr Mar 17, 2010 9:38 pm

Rad bi zvedu kako bi za čim manj denarja dvignil teranota saj za 5 cm??
Mogoče kakšni rabljeni amortizerji ali kaj podobnega??

lp riki :)

Uporabniški avatar
klančar
Kraj: Krstenica

OdgovorNapisal/-a klančar » Sr Mar 17, 2010 9:53 pm

dej ga na dvigalo :twisted:

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Če Mar 18, 2010 6:31 am

Distancniki za body lift in to je to. Amortizerjev niti tikat ne rabiš...

dodd

OdgovorNapisal/-a dodd » Če Mar 18, 2010 7:32 am

Tudi mene zanima tale zadeva.
Matej, daj to bolj razloži prosim. Kaj in kako točno, koliko cm in zakaj ne rabiš menjat amortizerjev?

Lp
ALIENA NE CURES.

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Če Mar 18, 2010 7:35 am

dodd napisal/-a:Tudi mene zanima tale zadeva.
Matej, daj to bolj razloži prosim. Kaj in kako točno, koliko cm in zakaj ne rabiš menjat amortizerjev?

Lp

http://www.sterry.me.uk/blog/2007/09/10/modifying-my-4x4/

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Mar 18, 2010 8:33 am

dodd napisal/-a: in zakaj ne rabiš menjat amortizerjev?

Lp

postonci še vedno ne poznate razlike med body liftom in suspension liftom :shock: :shock: :shock:

dodd

OdgovorNapisal/-a dodd » Če Mar 18, 2010 9:16 am

No, v glavnem, mene zanima lift kit in namestitev 235-85 R16, distančniki cca 3-4 cm Ko bo vse to pa še malo body lifta. A sem prav povedal Alien?
Saj veš, da me zanima samo koliko bom od tal, ne pa kakšen bom za pogledat.

Lp
ALIENA NE CURES.

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Mar 18, 2010 9:58 am

Nisi prav povedal, ker to pa že zahteva daljše amortizerje ali pa prestavljanje točke vpetja le teh.
Sam body lift pa ne.
In zakaj podlagat, dobiš samo na višini, vozne lastnosti na cesti se poslabšajo. Hod, ki je najbolj pomemben za offroad, pa ostane isti. Prav tako niti podlaganje ni zastonj.
Predvidevam da gre za terrano 2. OME daljša vzmet je cca 90 €, HD OME amortizer pa 80€ ni poceni ampak vsaj nekaj imaš od tega. Če dodaš še en ARB locker za 800€ in vitel za 400 je avto skoraj pa nezaustavljiv, vsaj za tisto kar ti rabiš.
Vsako podlaganje je bolj tako tako......včasih res ne razumem ljudi. Fantje, brez nič ni nič. Z malo denarja se ne da teh stvari delat razen šalabajzerske katastrofe od avta ki še doma na dvorišču postrani stoji.
Ok, če je nuja zaradi večjih gum ampak potem se body lift naredi, pustite podvozje pri miru če vam je žal denarja.

Drgač pa ostani ti kar lepo na tleh kot doslej. Zgledaš pa čisto OK tudi tako. S tem ne mislim na avto :wink:

dodd

OdgovorNapisal/-a dodd » Če Mar 18, 2010 10:25 am

Saj pravim, da me zanima dvig za korist ne za lepo vidt. Body lift pa po potrebi zaradi gum.

Gre za TERRANO II in vse omenjeno. Daljše vzmeti, druge amortizerje, en ali oba lockerja, kompresor in vitel, distančnike za razširitev in morda še čip...pa da ne pozabim na prtljažnik kot se zagre, meglenke, daljinke, delovna luč zadaj...

Denar ni problem he he, loto laufa!!?

Ajd
ALIENA NE CURES.

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Če Mar 18, 2010 10:34 am

AŁIEN napisal/-a:Nisi prav povedal, ker to pa že zahteva daljše amortizerje ali pa prestavljanje točke vpetja le teh.
Sam body lift pa ne.
In zakaj podlagat, dobiš samo na višini, vozne lastnosti na cesti se poslabšajo. Hod, ki je najbolj pomemben za offroad, pa ostane isti. Prav tako niti podlaganje ni zastonj.
Predvidevam da gre za terrano 2. OME daljša vzmet je cca 90 €, HD OME amortizer pa 80€ ni poceni ampak vsaj nekaj imaš od tega. Če dodaš še en ARB locker za 800€ in vitel za 400 je avto skoraj pa nezaustavljiv, vsaj za tisto kar ti rabiš.
Vsako podlaganje je bolj tako tako......včasih res ne razumem ljudi. Fantje, brez nič ni nič. Z malo denarja se ne da teh stvari delat razen šalabajzerske katastrofe od avta ki še doma na dvorišču postrani stoji.
Ok, če je nuja zaradi večjih gum ampak potem se body lift naredi, pustite podvozje pri miru če vam je žal denarja.

Drgač pa ostani ti kar lepo na tleh kot doslej. Zgledaš pa čisto OK tudi tako. S tem ne mislim na avto :wink:
:aplavz:

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Mar 18, 2010 8:49 pm

Matej dobro veš kako to gre........včasih že ne veš več kaj reči, vsi bi kar nekaj za par € delali, podlagali, podkajlali........to je tako kot bi prazgodovinsko smučko z Blok hotel na cikularju predelati v karving smučko :lol: Bi bilo najbolje če bi se dalo kar viagro v tank vreči pa bi se avto dvignil.....naslednje teme istega avtorja so pa ponavadi sledeče: zakaj mi avto trese, zakaj mi avto vleleče v levo, zakaj mi avto visi na eno stran, zakaj mi je odtrgalo končnik, zakaj......etc. Če bi bilo to tako enostavno bi bila dobra podvozja pest drobiža in vsi bi bili svetovni prvaki. Vsaka kvalitetna predelava stane. Pa še ne veš kako bo delalo dokler nimaš namontirano.
Saj se da marsikaj doma narediti vendar samo podložke pa velike gume ne prinesejo kaj prida.....po ene petih letih pa pogruntaš da bi bilo veliko ceneje že takoj kupiti dobro podvozje.

dodd napisal/-a:
Gre za TERRANO II in vse omenjeno. Daljše vzmeti, druge amortizerje, en ali oba lockerja, kompresor in vitel, distančnike za razširitev in morda še čip...pa da ne pozabim na prtljažnik kot se zagre, meglenke, daljinke, delovna luč zadaj...

Denar ni problem he he, loto laufa!!?

Ajd

Uf, mi je takoj lažje. to pa ja...sem že mislil da si na zadnjem snežnem giru kaj staknil in imaš temperaturo :lol:
Loto je pa davek na....... saj veš :wink:

Lp v PO.....

riki_4

OdgovorNapisal/-a riki_4 » Če Mar 18, 2010 9:34 pm

hvala za vse nasvete !!
sem vam hvaležen :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Pe Mar 19, 2010 4:11 am

AŁIEN napisal/-a:........to je tako kot bi prazgodovinsko smučko z Blok hotel na cikularju predelati v karving smučko :lol:

Bemu to pa res ne vem če je že kdo probal :lol: Bom pa povprašal. Čeprav na cirkular loke rezat.... Mogoče na pant žago. :D
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Pe Mar 19, 2010 5:57 am

Tistemu ki mu to uspe bo znal tudi za mal denarja avto dvignit. Oboje bo pa za en k...c, tako smučka kot avto :lol:

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Mar 19, 2010 7:32 am

sej podlaganje je čisto ok, če rabiš višji avto za šminko, pa še tu sta 2 težavi:
-ni homolohavije
-avto je višji, amortizerji in vzmeti pa enake, posledica je manjša stabilnost

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Pe Mar 19, 2010 10:00 pm

Pomaga pri:
Vizualnosti,
pri vstopnih in izstopnih kotih.

Ostalo je vesoljček lepo razložil.
Land Rovers are like women:

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost