Spet nove višje kazni.

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
Nebivedu

Spet nove višje kazni.

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Jan 28, 2010 5:51 pm

Pravijo da bo država spet dvignila kazni.

Pa "prijetno" branje. :evil:

http://www.mnz.gov.si/fileadmin/mnz.gov.si/pageuploads/IJZ/Zakon_o_pravilih_cestnega_prometa.doc

Vir: alter forum

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jan 28, 2010 6:10 pm

utripalke pomenijo hkratno delovanje vseh utripalk na levi (spredaj, bočno in zadaj) oz. na desni (spredaj, bočno in zadaj) strani motornega vozila;

Kaj pa jaz ko bočnih nimam?

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » Če Jan 28, 2010 6:26 pm

Plačaš neprostovoljni prispevek vsakič, ko te ustavijo! Pred zakonom smo vsi enaki!

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Jan 28, 2010 8:56 pm

Vito_ napisal/-a:Plačaš neprostovoljni prispevek vsakič, ko te ustavijo! Pred zakonom smo vsi enaki!

To pa ni res! Kazni so čisto prostovoljne. Če ti ne ustrezajo, pač voziš po predpisih.

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » Če Jan 28, 2010 9:02 pm

Ne more ... ima invaliden avto :roll:

Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Če Jan 28, 2010 9:23 pm

lisko napisal/-a:utripalke pomenijo hkratno delovanje vseh utripalk na levi (spredaj, bočno in zadaj) oz. na desni (spredaj, bočno in zadaj) strani motornega vozila;

Kaj pa jaz ko bočnih nimam?

Ti jaz podarim tiste od "dojca". Nadomestijo prednje in stranske.
:D

lp
Trdo delo ni še nikogar ubilo....toda zakaj tvegati!!!

Uporabniški avatar
pajk
Kraj: Šk. loka

OdgovorNapisal/-a pajk » Če Jan 28, 2010 10:31 pm

očitno bo res treba začet po pamet vozt.. al pa po gmajn :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jan 28, 2010 11:52 pm

Vito_ napisal/-a:Ne more ... ima invaliden avto :roll:

Te morem popravit :) Original jih že nima.....Zato me je zmotlo v zakono kak je lahko nekaj napisano če ni preverjeno ?

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jan 29, 2010 12:01 am

Nebivedu napisal/-a:..... Kazni so čisto prostovoljne. Če ti ne ustrezajo, pač voziš po predpisih.

:aplavz: Pod tole bi se pa tudi jaz podpisal!
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Pe Jan 29, 2010 8:22 am

Nič niso prostovoljne, kar poglej GPWjevo raziskavo, kaj vse ti novejši večji avti sami počnejo.

Sem na hitro preletel in nekatere zadeve podpiram.
Recimo 18 točk pri vožnji v kontra smer po AC.

Drago bo postalo vozit s prikolico več kot 80.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Pe Jan 29, 2010 9:58 am

Meni se zdijo še totalno prenizke kazni.

Denimo, tisti ki prekorači max dovoljeno hitrost na AC za več kot 20 km/h, bi ga morali strpat v čuzo, opalit 3k€ kazni, avto pa na DINOS.
Omenjeni prekrškar, bi morla dati "čez" psiho teste in pogovor s psihiatrom, nato pa obljubiti, da v kolikor naslednjič naredi enak prekršek, da bo dosmrtno plačeval rento v višini kazni državi.

Uporabniški avatar
pajk

OdgovorNapisal/-a pajk » Pe Jan 29, 2010 10:12 am

hočeš rečt da je najbolš da te dajo na vislice če pelješ 150 po prazni avtocesi? ahhh. najbolš da kr roke začnejo sekat če prehitr voziš :ne_ne_ne:

jaz večje probleme vidim, poleg kraljev v luksuznih terencih :lol: , v 78 letnih penzionistih (primer prejšnega tedna ko je ata šel kontra vozit po predoru-zatem ko ga je že uspešno prevozil v pravo smer ?!?!), da ne omenjam da mislijo da so glih sami na cesti in da majo še 20 let časa da prepelejo željenih nedeljskih 20kilometrov (hitrost= 1km/leto). tem bi zvišu kazni al pa vzel izpit!!
če pa dajejo omejitve na brezvznih ravnih cestah 50km/h (mislim da se v vsaki občini najde veliko brezveznih omejitev) .. vemo o čem govorim.. ko bodo postavili pametne omejitve, naredili uredu ceste, takrat naj pa nastopijo z ostrim zakonim!

Rangerover, v Nemčiji ni omejitev na avtocestah.. je zato kaj več nesreč in smrtnih žrtev na avtocestah ?? ne! Ko pa pride na avtocesti do obnovitvenih del ipd. pa postavijo pametne omejitve, in takrat pa vsi vozijo po omejitvah. čudno ane da pri nas noben ne vozi 40km/h na bivših cestinskih postajah, ki bi mogle bit že zdavnaj podrte. zdj naj mi pa za to največjo bedo na svetu že zaračunajo (po tvoje doživljensko rento) ker sem vozil 60 skozi njihovo "greško" :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
pajk

OdgovorNapisal/-a pajk » Pe Jan 29, 2010 10:16 am

:jako_jezen:

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » Pe Jan 29, 2010 10:34 am

:shock: Kje si pa ti videl, da nemci vozijo po omejitvah? :lol:

Razen, če tiste table pri njih dejansko ne pomenijo najnižjo dovoljeno hitrost :idea:

Uporabniški avatar
pajk

OdgovorNapisal/-a pajk » Pe Jan 29, 2010 10:55 am

omejitve na avtocestah sem videl tam kjer potekajo dela na cesti (zožani pasovi, ponovno asfaltirajo,...) tam sem tudi videl omejitve, in kjer so ble omejitve je folk vozu po omejitvah. samo tam kjer je blo delo na cesti NISO bile omejitve 40 ali pa 50 tako kot pri nas!!!

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jan 29, 2010 11:26 am

Upss!! Počasi.
Res je, bili so časi, ko sem na lastne oči videl Porscheja, kako se mu je kadilo (takrat ABS-a še ni bilo) izpod koles, ko je zaviral na AC pri tabli 110 km/h. In še polno črt od drugih je bilo na tistem mestu.
A danes: niti slučajno. Švabi se omejitev hitrosti na AC sploh ne držijo več. Niti na gradbiščih. Sploh je tista fora o AC v Nemčiji brez omejitev hitrosti bolj pravljica: na večini cest so neke omejitve zaradi ne vem česa že, drugod nekaj popravljajo ali gradijo (nemška oblast rešuje gospodarsko krizo tudi s še večjim obsegom tovrstnih del), redkokje jo lahko nažgeš po mili volji. Edini, ki se držijo omejitev, so turisti, še zlasti Nizozemci s prikolicami.
Sploh zelo nerad slišim štorije na temo kako je na nemških AC vse v najlepšem redu, še zlasti od takrat, ko sem se nekega februarja ob sneženju vozil OSEM ur iz Monakovega v Solnograd. Če bi se kaj takega zgodilo pri nas, bi bil še stolček predsednika države v nevarnosti.
LP Miran

SpaceOne

OdgovorNapisal/-a SpaceOne » Pe Jan 29, 2010 11:36 am

Zanimivo, kako nekateri vedno Nemce postavijo za vzor...

NImajo omejitve ja, ampak po avtocesti vozijo pa isto, če ne slabše, kot mi. Recimo na prehitevalnem pasu cela kolona, na voznem, pa km naprej vse prazno, pa par primerov, ko so kar trije na dveh voznih pasih, ker ne gledajo v vzratna ogledala in samo čakaš, kdaj bo poknilo itd. Torej je stanje pri njih isto kor pri nas. Pomoje se najde tudi kak, ki vozi v nasprotno smet, samo teh novic v Slovenijo pač ne dobimo.

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jan 29, 2010 11:43 am

Ko smo že pri nemških AC:
Se vrača Mujo za božič domov iz dela v Nemčiji po AC iz Monakovega proti Solnogradu in posluša po radiu, da po tisti avtocesti vozi en norec (Geistfahrer mu rečejo) po nasprotnem pasu. Pa si reče Mujo, med ostrim vijuganjem levo in desno: "ne jedan, ima ih na hiljade".
LP Miran

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Pe Jan 29, 2010 11:46 am

Ma ku*ac se vozijo po omejitvah.
Par kilometrov delo na cesti, omejitev 80, levi pas zožan na dobra 2 metra, cela kolona je letela 140 po tem zožanem pasu.

Žal zdaj ne najdem enega članka, kjer so novinarji spraševali delavce, zakaj je 60 omejitev na gradbišču naAC. Odgovor je bil, da je sicer predvidena omejitev 80, amak jim je zmanjkalo 80 tabel, zato so dali 60.
Policisti pa so seveda kasirali od 60 naprej.

Se pa precej folka vozi tudi na območjih brez omejitve 110-120, tako kot pri nas.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
pajk

OdgovorNapisal/-a pajk » Pe Jan 29, 2010 11:46 am

moogoče me je mal zaneslo in sem zgrešil point kar sem hotel povedat.
hotel sem pojasnit, da ne mormo met na avtocesti omejitve hitrosti na 40km/h :idea: hkrati pa zviševat kazni.
naj primerno omejijo hitrost in šele na-to zvišajo kazni.
da mamo v škofji loki vse skupaj eno veliko cono 30 in visoke kazni.. to sem hotel povedati da me moti :vdam_se:

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Pe Jan 29, 2010 12:02 pm

Pa še (st)resno, da koga ob mojih rigoroznih ukprepih ne rukne pod mizo. :?

Država je v totalni rit. Ker reveži ne vedo kako in kaj, in ker jim ljudstvo zaradi debilnosti vodenja države beži, jim preostane samo še neumorno maltretiraje državljanov z debilno kretenskimi, predvsem pa neživljenskimi zakonskimi omejitvami in zakoni, ki jih pišejo očitno nedonošenčki. :?

Pa še bolj resno: nisem prebral celega zakonika, ker se mi teh črev ne da brati. Preletel sem poglavje hitrostnih omejitev v naselju, izven le - tega ter na AC in lahko rečem samo, kapo dol kretenizmom.

Denimo nič ne piše kaj se zgodi s tistim, ki zapelje v predor v nasprotno smer. Se oni kreteni zavedajo, da je to smrtno nevarno, če tudi se promet odvija v tunelu 60km/h. Saj dobi prekrškar 18 pikSo fuking what?

ergo: Veselje pisanja zablodelih zakonov bodo izgubili takrat ko bomo vsi hodili peš, oziroma se vozili po omejitvah. Kar je pa omejevanje človekovih pravic in svoboščin

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jan 29, 2010 12:09 pm

Spet me boste popljuvali:
Predstavljajte si, da VAŠI otroci hodijo večkrat na dan (ali pa se tam zraven igrajo) ob cesti, na kateri NI omejitve 30 km na uro. Bi bili brez skrbi? Kaj bi rekli, če bi kdo padel mimo s 60 na uro?
Miran

Uporabniški avatar
robert.b
Kraj: Ljubljana Pijava gorica

OdgovorNapisal/-a robert.b » Pe Jan 29, 2010 12:14 pm

pajk napisal/-a:moogoče me je mal zaneslo in sem zgrešil point kar sem hotel povedat.
hotel sem pojasnit, da ne mormo met na avtocesti omejitve hitrosti na 40km/h :idea: hkrati pa zviševat kazni.
naj primerno omejijo hitrost in šele na-to zvišajo kazni.
da mamo v škofji loki vse skupaj eno veliko cono 30 in visoke kazni.. to sem hotel povedati da me moti :vdam_se:

Najmanjša hitost na AC po zakonu je 50km/h, tabel 40 na AC ni, talna označba na cestninski postaji brez zraven stoječe table je samo priporočena hitrost in ni sankcionirana. Omejitev ki velja za cestninske postaje stoji 200m prej in to je 60km/h.(':ah_seveda:')
Mladenič, raduj se svoje mladosti

Uporabniški avatar
robert.b
Kraj: Ljubljana Pijava gorica

OdgovorNapisal/-a robert.b » Pe Jan 29, 2010 12:27 pm

Delam na cestninski postaji in vem kaj se tam dogaja, ni problem, da se tam nekdo pelje 70km/h(saj se itak vsi), problem so t.i. cestni terenci in razni dirkalniki, ki z nezmanjšano hitrostjo padejo skoz. Je Švaba prpelju na radar 140km/h z Bentleyem, plačal kazen, ko se je odpeljal se je lepo nasmehnil in po gasu, da se je pokadil za njim. Vsi, ki bentite nad omejitvami pojdite na Grobnik in se tam sprostite. Jaz imam rad offroad, nisem pa v rally društvu, sem si mislil, da smo offroaderji manj hitrostno navdušeni in smo strpni. Ne me razumet, da zagovarjam državo, ki zvišuje kazni, upam, da niste naivni in verjamete, da skrbijo za nas. Jebe se jim, če se vsi pobijemo, sam da je blagajna polna!

govoril sem howk
Mladenič, raduj se svoje mladosti

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jan 29, 2010 12:39 pm

O ježeš... Robert. Delaš na cestninski postaji :grozno_prestrasen:
Priznam, da so zadnje čase moje vožnje mimo vaših hišic vedno hitrejše (ne vem v katero kategorijo boš dal mojo joto :wink: ), a res se bojim, da bi mi kakšen od tvojih sodelavcev skočil izza hišice pred moji dve toni in pol na terenskih gumah.
Lepo prosim, bodite previdni pri prečkanju pasov med hišicami, saj se vas sploh ne vidi.
Pa srečno!
Miran

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov