Radioamaterski tečaj

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
lorus
Prispevkov: 1
Pridružen: Sr Feb 18, 2009 2:35 pm
Kraj: LJ/SG

Radioamaterski tečaj

OdgovorNapisal/-a lorus » To Dec 09, 2014 12:16 pm

RADIOAMATERSKI TEČAJ
Bi radi postali radioamaterji ? Vas zanima radijska tehnika?

Bi radi svoje znanje elektrotehnike nadgradili in ga preizkusili tudi v praksi s svojimi izdelki?

Bi se radi sporazumevali po radijskih valovih v vseh mogočih jezikih, tudi z uporabo telegrafije in digitalne tehnike z ljudmi po vsem svetu preko radijskih valov? Ste od malih nog imeli željo pogovarjati se z astronavti na Mednarodni vesoljski postaji (ISS)?

V primeru, da je odgovor da, smo vam v radioklubu Triglav pripravili tečaj, da bi vam pomagali pripraviti se na opravljanje radioamaterskega izpita, ki vam omogoča vse navedeno in še veliko več…

Radioamaterstvo je eden najlepših hobijev, ki ga gojimo osebe, željne preizkušati in raziskovati razširjanje radijskih valov za komuniciranje, konstruirati radijske postaje, antene in druge elektronske pripomočke (preklopniki, SDR sprejemniki, vmesniki, merilne naprave) in spoznavati ljudi širom sveta. Ukvarjamo se z vzpostavljanjem radioamaterskih zvez z uporabo radijskih postaj po vsem svetu z odboji radijskih valov od ionosfere, lune, satelitov tudi meteoritov.

Radioamaterji medsebojno komuniciramo z ljudmi iz drugih držav in s svojo opremo in znanjem pomagamo tudi ob naravnih in drugih nesrečah, da se omogoči nujne komunikacije v primerih, ko odpovedo ali ko je potrebno dopolniti zveze drugih služb (CZ…). Radioamaterji smo osebe, ki opravljamo tovrstno tehnično raziskovanje iz osebnih nagibov, brez gmotnih koristi in imamo za to opravljen predpisan izpit. Združujemo se v radioklubih, kjer si poleg prijetnega druženja izmenjujemo izkušnje pridobljene v tem hobiju in se skupaj udeležujemo številnih in raznovrstnih radioamaterskih tekmovanj na svetovni in lokalni ravni.

Tečaj se prične v torek 13.01.2015 ob 18h na Saveljski cesti 50, 1000 Ljubljana .

Več informacij dobite na spletni strani radiokluba: www.s53apr.si, v živo vsak ponedeljek v prostorih radiokluba od 19h dalje ali po elektronski pošti s53apr@gmail.com .

Vabljeni vsi, ki vas zanima tehnika, elektrotehnika, vzpostavljanje zvez in še kaj..v družbo raznolikih ljudi, med katerimi so tudi znani igralci, poslovneži, državniki, astronavti…

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost