FOTO KOTIČEK ... kakšen potovalni fotoaparat kupiti?

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
mamut
Prispevkov: 1378
Pridružen: Sr Jun 11, 2003 12:52 am
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

FOTO KOTIČEK ... kakšen potovalni fotoaparat kupiti?

OdgovorNapisal/-a mamut » Ne Maj 18, 2014 12:46 pm

sicer sorodna tem kot jo je odprl Miran, a ne povsem enaka, zato ne skačem pri njemu v zelje.

Dilema ali celo kaj več kot trilema ... sem pred nakupom fotoaparata pred naslednjim večjim potovanjem.
Čez en mesec gremo v Avstralijo za kar konkreten krog po njej, zato bi nabavil tudi fotoaparat, ki mi bi omogočil narediti dostojne foto spomine na takšno pot.

FOTOGRAFSKO SEM LAIK!

Na potovanju po Rusiji in Mongoliji sem uporabljal Canon EOS400D s kit objektivom 18-55mm. Slike so tukaj ...
http://www.mamut4x4.com/?vsebina=142&parent=10
Vse slike posnete na avtomatiko (pač laik - nikoli našel časa za učenje drugačnega fotografiranja). S kvaliteto takšnega slikanja v kombinaciji s tem aparatom sem bil takrat pozitivno presenečen.
Sicer je država res barvita in živali fotogenične ... tako, da nekega težkega dela avtomatika res ni imela. Kamorkoli si obrnil foto in sprožil je ponavdi kakšna žival in dih jemajoča pokrajina.
Toliko o zgodovini.

Tega aparata že nekaj časa ni več. Vmesni čas flikam s hčerkinim Canon Ixusom 115HS 5-20mm in telefonom. Za slikat "vsakdan" OK, za pot po Avstraliji pa ne ravno.

Sem pa pred hudo dilemo kaj nabavit sedaj ... internet je poln vsega ... izbira ogromna. V rokah sem že imel akcijski set Canona 650D s tremi objektivi, nakar se šef foto oddelka zagovori, da največji objektiv 70-300 nima stabilizatorja slike. Na srečo mi je kot laiku prižgalo nekaj alarm lučk in sem poklical kolega od stroke za nasvet ... in odšel praznih rok iz štacune.
http://www.harveynorman.si/oddelki/fotografija/Zrcalnorefleksni-fotoaparat-Canon-EOS-650D-18-55mm75-300mm50mm-1.8.104746.html

Se pravi cincam med:

1. DSLR ala Canon 650D (ja Canon mi je nekje pri srcu, kot Toyota pri avtih, ...) s kakšnim kitom.

2. Canon 650d body + kakšen objektiv kot ga izbira Miran v sorodni temi Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM ali kaj podobnega

3. Kakšen bolj vstopni model Canona DSLR ala EOS D1100(bolj prilagojen na slikanje z avtomatiko) + kvaliteten objektiv
http://www.harveynorman.si/oddelki/fotografija/Proizvajalec--znamka:Canon/CANON-1100D-18-55DC-TAMRON-70-300-Torba-2x-UV-Filter.100120.html

4. ali kakšno kompakt kamero z dobrim optičnim zumom (30-50x).
Ko bereš razne prispevke o njih in teste, pravijo, da so v zadnjih letih naredile velik korak naprej in da naj bi brez težav s svojo avtomatiko v laičnih rokah parirali večjim, dražjim, težjim DLSRjem v laičnih rokah.
Všeč mi je, da so manjše, nekaj oz. precej cenejše, en objektiv za vse, ... zamortizitran praktično na eni takšni poti. Za razliko v ceni pa si lahko nabavim še kakšen GOpro, da ga limam po blatnikih avta.

Se pravi všeč mi bo kakšen nasvet s strani forumašev, ki imajo fotografijo bistveno bolj v mezincu kot jaz in približno vejo, kako takšna potovanja izgledajo in kaj se tam potrebuje.

Moje preference so:
- kvaliteta slik ne sme biti manjša kot na poti po Mongoliji (EOS400D 18-50mm na avtomatiki)
- kompaktnost ima svoj težo, če želiš imeti foto ves čas pri roki oz. nekje okrog šalhebla ... da si takoj ready na akcijo, ko ti pot prektiža čreda česarkoli in ko se slučajno spraviš na kakšen treking, da ne trogaš s seboj na hrbtu 10 kg foto opreme. (EOS 400D oz. sedaj 650D je kar velika reč za na armaturo)
- veliko slikamo že med vožnjo (čas od on/off do akcije naj bi bil čim hitrejši)
- velika torba z ogromno objektivi in dolgotrajne priprave pred fotkanjem niso moja želja in veselje.
- 95% slikanja je med sončnim vzhodom in zahodom.
- zelo malo slikam po muzejih in notranjosti stavb, restavracijah ( za fotko družbe z zrezkom med zobmi in polno mizo pira mi je vseeno kakšna je) ... pa tam lahko tudi z malim Ixusom ali telefonom.
- prah je velik faktor na naših potovanjih ... vedno ga je za izvoz ... in spravljanje po kakšnih vrečkah ne pride v poštev.... posledično še nikoli nisem imel fotiča z več objektivi, ker enostavno menim, da bi med kakšno prašno offroad akcijo zadevi prehitro zadal svoj konec.

Dobre sipine in lepo doživetje ima še vedno veliko večjo težo kot dobra slika iz tistega trenutka.

V enem stavku: Prosim za nasvet fotografsko bolj podkovane, kaj je trenutno BEST BUY za neko takšno potovanje?
www.mamut4x4.com ... največji izbor 4x4 opreme v Sloveniji.

Uporabniški avatar
Dardaj
Prispevkov: 505
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 6:03 pm
Kraj: Visoko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Dardaj » Ne Maj 18, 2014 1:04 pm

Pozdravljen!

Moj nasvet: Canon vs. Nikon (slednji samo več stane :( ).
Kupi si nekaj, kar ima magnezijevo ohišje (jaz imam 5D še prvo verzijo, kateri je preživel pesek Dubaja, Mehike, ipd., dež Tajske, ledeno vreme alp, vlažnost pragozda, pa še vedno dela b.p.), gor našraubej :) 28 - 70 mm f 2.8 fiksni objektiv, foto naj zna snemati HD filme in imaš pokrito skoraj vse.
Glej, da bo imel pamteno razporejene knofe, tako, da boš lahko vse upravljal z eno roko, in hkrati vozil :) Meni to celo včasih uspeva :)

Kateri po karakteristikah to ustreza, ne vem, malo poglej po njihovi spletni strani.

Uporabniški avatar
Nebivedu
Prispevkov: 4341
Pridružen: Po Dec 15, 2003 9:21 am

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Maj 18, 2014 2:18 pm

Vem, da se bo neumno slišalo, ampak ena izmed variant je Nokia Lumia 1020 s fotoaparatom z 41miljoni pik. Pa imaš telefon, gps+navigacijo in fotoaparat v enem.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
adormi11
Prispevkov: 118
Pridružen: Ne Feb 19, 2012 5:54 pm

OdgovorNapisal/-a adormi11 » Ne Maj 18, 2014 4:05 pm

Mora bit DSLR, ali je kaj takega tudi v igri http://www.ebay.de/itm/Canon-PowerShot- ... 4ad442451c

Moj sin ima DSLR in trotl kamero z vlkim zoomom in sem opazil, da če nimaš interesa se poglablat v nastavitve DSLR-a, ga nima smisla nabavlat, ker slikanje v avtomatiki pri enem in drugem ni neke razlike v kvaliteti.
Sin ma Nikon D-3100 in P-510 (Canon sx 50 je za kaki 2 številki boljši)

Uporabniški avatar
Dardaj
Prispevkov: 505
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 6:03 pm
Kraj: Visoko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Dardaj » Ne Maj 18, 2014 5:00 pm

Moj sin ima DSLR in trotl kamero z vlkim zoomom in sem opazil, da če nimaš interesa se poglablat v nastavitve DSLR-a, ga nima smisla nabavlat, ker slikanje v avtomatiki pri enem in drugem ni neke razlike v kvaliteti.


S tem se skoraj strinjam, razlika predvsem postane očitna, ko svetloba postane malo bolj slaba, pa seveda tudi dejstvo o kvaliteti senzorja. Ker 114 mio na 0,25 cm2 vs. 14 mio na nekaj cm2 je razlika v kvaliteti slike očitna. Sploh, ko gre za zahteve kot so hiter zajem slike (med vožnjo, slikanje vozila v gibanju, živali na malo večji razdalji, ipd.) Sem že vse napisal v Miranovi temi Primerjava goriščnih razdalj :)

Uporabniški avatar
Cap
Prispevkov: 155
Pridružen: Če Dec 16, 2004 11:20 am
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Cap » Ne Maj 18, 2014 6:40 pm

Če bi sam nabavljal, bi se namesto za DSLR raje odločil za sistemski fotoaparat - sicer nima zrcala, ima pa zamenljive objektive, kvaliteta je blizu DSLRja ( žal tudi cena ), velikost je pa v rangu kompaktov. Veliko jih ima tudi vgrajen Wi-Fi, GPS, BT, boljši so tudi zaščiteni pred prahom, vodo, mrazom...
Še nekaj imen za lažjo izbiro :twisted: :
kakšen Olympus OM-D http://cameras.olympus.com/omd/?t=em1-sport-gear, FujiFilm http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_a1/, Nikon 1 http://imaging.nikon.com/lineup/acil/bodies/aw1/, potem so pa še Panasonic, pa Sony, pa še kaj bi se našlo...
LP Andrej

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Maj 18, 2014 9:33 pm

Sorodna tema, zato jaz skačem v zelje.
Najbolje, Igor če dovoliš, da združiva debato. Tista moja tema naj ostane le za primerjavo goriščnic in nič drugega.
Tudi jaz iščem nekaj enostavnega in takega, da lahko slikam (tudi/predvsem) med vožnjo: nekaj zanimivega gre čez cesto, z eno roko (medtem seveda budno gledaš na cesto) zagrabim aparat, ga vžgem, prislonim na uč, pomerim in škljocnem. Ostrino, blendo in ne vem še kaj pa naj naredi aparat sam. Zoom (goriščnico) pa naj bi že od prej imel približno nastavljen. Do dobri dve leti nazaj, ko sem kupoval zadnji aparat, so to zmogli le DSLR aparati. Kompaktneži so se predolgo prižigali. Da je bil pripravljen za slikanje je trajalo predolgo. Res pa je, da je ta čas priprave za slikanje tudi stvar spominske kartice. Zmogljivejša ko je, dlje traja, da se aparat pripravi. Res se sedaj dobijo precej hitre, a vseeno se ne splača imeti prevelikih.
Zato sem nabavil Nikon D90 s 55-105 objektivom. In bil zadovoljen, če bi ga še imel, bi bil še vedno zadovoljen.
V oni drugi temi sem "navijal" za Sigmo. Preko noči se je ideja spremenila: za slikanje iz avta rabiš goriščnico tam okoli 70 - 100 mm. In se bojim, da je ta Sigma in ostali podobni objektivi (ki so deklarirano majhni, to že, a le ko so zloženi na 18 mm. Čim podaljšuješ goriščnico, daljši so) predolga za imeti na armaturi. In še nekaj: velika večina teh super zoom aparatov trpi od tako imenovanega "creep" efekta: ko visi navzdol, se leča spušča ven. Sigma ima sicer zaklepanje položaja, a le pri 18 mm.
Bolj se poglabljam, manj vem :(
Sem pa pred dobro urco govoril z Navigatorjem in mi je rekel, da postajajo enostavni kompaktneži dokaj hitri pri vžiganju.
Miran
Moram popraviti: nabavljen Nikon objektiv je 18 - 105 mm. :oops:
Nazadnje spremenil miran, dne Po Maj 19, 2014 12:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
janisk
Prispevkov: 46
Pridružen: Sr Mar 07, 2012 12:16 am

Lumix DMC-TZ60

OdgovorNapisal/-a janisk » Ne Maj 18, 2014 10:02 pm

Do lanskega leta sem na poti uporabljal DSLR (Pentax, dva objektiva). Prav tako nisem nikoli našel časa, da se zares naučil uporabljati vse nastavitve. Tako da se mi zdi, da večino časa nosim okoli veliko opreme (ki te od daleč izdaja za turista), ko je treba nekaj slikati pa ni časa za menjanje objektivov in nastavitve...

Za letos se ogrevam za Panasonic Lumix DMC-TZ60, ima dobre ocene, wi-fi, GPS, 30x zoom, predvsem pa ga lahko spraviš v žep. Mislim, da je nekaj podobnega tudi Nikon Coolpix 6700.

http://www.dpreview.com/products/panaso ... ic_dmczs40

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Maj 19, 2014 9:48 am

Na vsak način so bolj praktični kompaktneži. Če (ko) se bodo še hitro zagnali, pa sploh.
V kolikor vgrajeni GPS ne upočasni zagona, je to po mojem zeeeelo dobra zadeva. Po dolgem potovanju in par sto (tisoč) slikah marsikdaj ne veš, kje si kaj slikal in ti ta GPS pokaže, od kje je posnetek.

A DSLRja že imam, kompaktneža tudi (počasen za umret :cry: :cry: :cry: ), pa vseeno bi še kaj kupil: in evo pojavil se je nov kandidat :arrow: objektiv 55 - 200 mm.
Recimo kaj takega: http://www.kenrockwell.com/nikon/55-200mm-vr.htm
Pozor, obstaja in se še prodaja tudi objektiv s skoraj enakim imenom, le brez VR! Mora biti VR!!! Sama hvala, le to pravi mož, da aparata (misli vse skupaj aparat+objektiv) ne smeš za objektiv prenašati. Hm, hm ... med vožnjo večkrat ravno to naredim ... hm, hm

Še bom tuhtal, na koncu bom pa šel raje na pivo.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

RangeRover
Prispevkov: 727
Pridružen: Pe Dec 30, 2005 8:12 pm

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Po Maj 19, 2014 10:19 am

Morda najdeš kaj uporabnega tudi na www.dpreview.com

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Maj 19, 2014 10:48 am

Update!
Na Amazon.de sem dobil (in ga seveda tudi že plačal) ta objektiv (Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 55-200mm 1:4-5,6 G IF-ED VR) s poštnino in davki vred za slabih 119,00 EUR.
Očitno je v prihodu nov model. Briga me! Za to ceno bo tudi star model dober.
Upam... do naslednjega tuhtanja :wink:
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Maj 19, 2014 12:15 pm

Ti slikici naj bosta le v informacijo, zakaj se mora aparat hitro vklopiti, zakaj mora imeti solidno hiter avtofokus in ne nazadnje tudi zmanjševanje vibracij.
Preden se na taki prometni cesti ustaviš, namestiš ustrezen objektiv ... je motiv že zdavnaj nasmejan v gozdu. Če ga želiš imeti na sliki za spomin, moraš pač takoj škljocniti. In če želiš, da bo boljša slika, mora biti hitrejši aparat.
Slika
Slikano s kompaktnežem Casio EX-FH100. Niti zoom-a nisem uspel nastaviti, ker se predolgo prižiga. Za ostrenje tudi ni imel časa. Še dobro, da je sploh škljocnil...

Druga slika, slikana z DSLR aparatom. Res so bile svetlobne razmere boljše, a hitrost vožnje je bila večja in zato zame na voljo manj časa za slikanje.
Slika
Slikano z Nikon D90 in 18 - 105 objektivom. Goriščnica na 105mm.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

reklamar
Prispevkov: 165
Pridružen: Če Okt 20, 2005 2:45 pm

OdgovorNapisal/-a reklamar » Po Maj 19, 2014 5:37 pm

Vidim, da si se deloma že odločil z nabavo 55-200. Verjetno ostajaš pri istem aparatu in na DX formatu?
V tem primeru ti vsaj za prvi objektiv predlagam neko kakovostno izbiro, npr. Nikkor AFS 16-85 VR. To je DX objektiv, ki ti potem da realnih 24-127mm (pri DX vedno pomnožiš z 1,5 faktorjem). Meni se je obnesel super, dobro in odzivno dela, fotke pa so lepe (ni primerjave s tvojim bivšim 18-105 ali starim 24-120 VR). Če se ti toliko ne plačuje za novega, je realna cena rabljenega cca 300 eur. Pa ne pozabi kupiti UV filtrov za vsak objektiv, so minimalni strošek in ti lahko veliko prihranijo.
LP

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Maj 19, 2014 8:34 pm

No, na filter sem pa pozabil :oops:
Bom nabavil, hvala!
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

bular
Prispevkov: 760
Pridružen: To Okt 26, 2010 1:26 pm
Kraj: bula

OdgovorNapisal/-a bular » To Maj 20, 2014 12:04 am

Sistemski kompaktneži so dobra izbira-hitri enostavni in kvalitetni, tudi vodotesni..navadni kompaktni pa niso ravno za pesek :roll:
Uv filter na tak objektiv pa nima smisla, saj je tretjino cene objektiva, ostrenje je slabše, poceni uv zna pa še popačit sliko..

@miran: zate bi bil pravi 70-200 f2.8 z stabilizatorjem(nima veze firma, vsi so hitri če jih fotoaparat podpira, vendar niso poceni :wink:
P.s: profesinalni dslr nimajo izpopopolnjene avtomatike, tako brez znanja in post produkcije ne bo dobrih rezultatov(kompaktni ti že sami predelajo foto da je bolj všečna..napedni dslr so skoraj vsakemu dovolj :wink:
nissan tractor 3.3sdt

Uporabniški avatar
Ipsilon
Prispevkov: 347
Pridružen: Če Jun 01, 2006 6:32 pm
Kraj: Tolmin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ipsilon » To Maj 20, 2014 11:09 am

Igor, če hočeš nekaj več, predlagam rabljen Canon EOS 7D, ker je blizu prihod novega modela, so cene ugodne. Po možnosti z baterijskim gripom, da ti kje na potovanju ne zmanjka električnega soka. Protiprašno in protidežno zatesnjen, robustno ohišje, zmogljiv senzor in predvsem je to zelo zelo hiter aparat. Je pa vsak aparat tako hiter, kot to zmore objektiv. Za objektiv pa Canon 17-55 2.8 IS, ki je res vrhunski, samo na tele območju mu malo zmanjka milimetrov, ali pa Canon 15-85 (nikakor pa ne Canon 17-85!!!). Brez filtrov in ostalega sranja, če ne veš, kaj s tem delat, narediš samo škodo.

Hiter, zanesljiv in dokaj enostaven komplet. Ni pa to cenovni razred kompakta. Pa tudi v žep ne gre.

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Maj 23, 2014 8:00 am

miran napisal/-a:Update!
Na Amazon.de sem dobil (in ga seveda tudi že plačal) ta objektiv (Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 55-200mm 1:4-5,6 G IF-ED VR) s poštnino in davki vred za slabih 119,00 EUR.
Očitno je v prihodu nov model. Briga me! Za to ceno bo tudi star model dober.
Upam... do naslednjega tuhtanja :wink:
Miran

:evil: :evil: :evil: :evil:
Banda Amazonova!!
Danes so mi prijazno, banda ferderbana, sporočili, da objektiva ne morem dobiti. In jaz se veselo brišem pod nosom :evil:
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Dardaj
Prispevkov: 505
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 6:03 pm
Kraj: Visoko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Dardaj » So Maj 24, 2014 12:25 am

Moja žena pravi, vse je za neki dobr :)

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Maj 25, 2014 12:30 am

In ima - kot ponavadi vse žene - prav.
:lol:
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

reklamar
Prispevkov: 165
Pridružen: Če Okt 20, 2005 2:45 pm

OdgovorNapisal/-a reklamar » Ne Maj 25, 2014 5:34 pm

Na bolhi ti eden prodaja 18-200. Po mojem je to tisto, kar isces. Optika verjetno ni slabsa kot na tvojem prejsnjem. Preiizkusi, ce ti dovolj hitro ostri. Prodaja ga za 320,malo prevec. Ce ga dobis za 250-290 s filtrom, bo kar realno.
Lp

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Jun 10, 2014 1:06 pm

Od zadnjega javljanja na to temo sem imel na aparat (Nikon D90) nataknjen objektiv Sigma 70-300. In škljocal, če sem se le spomnil.
In kaj sem ugotovil: 70 mm je preveč za začetno območje slikanja. Je treba preveč stopiti stran od motiva, da ga sploh zajameš. Ker nisem profi, me tisto avtofokusiranje preko motorčka v fotoaparatu (objektiv AF nima), tudi relativno velika svetloba, ki jo zahteva za slikanje in še kaj ni toliko motilo, kot ta prevelika začetna goriščnica. Sem se spet zakopal v mnenja in teste. Rezultat: naročil sem (spet pri Amazonu) Sigmo 18 - 250 bla, bla Macro bla,bla. Cena: s poštnino vred 314 Evrov.
A je to (zame) ta pravo ali ne, bom pa povedal, ko se vrnem iz dopusta. Za Igorja bo že prepozno.
Miran

PS: če se pri Amazonu spet ne bodo premislili in bom ta objektiv dobil, bom za pametno ceno prodajal Sigmo 70 - 300.
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

reklamar
Prispevkov: 165
Pridružen: Če Okt 20, 2005 2:45 pm

OdgovorNapisal/-a reklamar » To Jun 10, 2014 7:31 pm

Po mojem boš zadovoljen. Kot pa sem že prej rekel, je potrebno upoštevati "crop" faktor, tako da ti bo novi naročeni objektiv dal dejansko goriščnico 27-375mm. Zelo uporabno, le na najboj ozkem kotu (preko 200mm) moraš uporabiti krajše čase, če nimaš stabilizacije.
Torej: za 150mm (na tvojem objektivu piše 100mm) vsaj 1/150 sek, za 300mm (na tvojem objektivu piše 200mm) vsaj 1/300 sek in po tej logiki naprej in nazaj. Aja, pa še prej tisti gumb desno zgoraj obrni na pozicijo S, da boš lahko nastavil čas. Potem slike načeloma ne smejo biti stresene. Pardon, če ponavljam stvari, ki jih že poznaš.
LP

Uporabniški avatar
mamut
Prispevkov: 1378
Pridružen: Sr Jun 11, 2003 12:52 am
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

fotič nabavljen ... čez par dni pa veselo na rajžo

OdgovorNapisal/-a mamut » Ne Jun 22, 2014 12:54 pm

Da podam še feedback na moje povpraševanje.
Žal sem bil nekaj časa tle gor zamrznjen, ker sem založil geslo.
Rafter očitno ni najhitrejše sorte človek ... na novo geslo čakal, da sem uspel najti starega. :wink: Ni panike.

Vglavnem:
po prebranem, po nabranih še drugih mnenjih in priporočilih, ... šel v trgovino, sicer dotičnih prodajalcev takrat ni bilo tam, a sem vseeno zadevo hitro razrešil, ko sem predlagane aparate prijel v roke.... Hvala Vito.

Kompakti so čist preveč kompaktni. Bejžno bejž, a res :oops: :oops:
Sem se trudil in mi ne sedejo v roko.

Zato sem nabavil naslednika preverjene "klasike", katero sem imel že v Mongoliji in bil zadovoljen. Ga lahko pošteno zagrabiš z eno roko in že slikaš, brez da zvijaš prste v nemogoče položaje ali da cvikaš kaj boš strl na aparatu če bi nerodno zagrabil....
Eos 650D z malce boljšim objektivom, kot sem ga že imel. Še vedno pa je to kit objektiv ... 18-135 IS ...

Z vso ropotijo, kartica, torbica, uv filter, 5 let garancije ... 850 eur.

Ni ravno najbolj đabe, niti samo za eno pot ... sedaj pa upajmo, da bo imel kaj lepega za slikat in da bo voljan to dolgo počet.


Hvala vsem za nasvete. Čeprav eni ste res face omejiš izbiro od do predlagate pa nekaj čisto ven ...

Eden boljših nasvetov je podal Vrecha ... ni važen foto kakšnega izbereš, važno je če se boš kaj naučil z njem delat.
Srčno upam, da ne bodo vse fotke sedaj posnete na zelen kvadratek. :lol:
www.mamut4x4.com ... največji izbor 4x4 opreme v Sloveniji.

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Prispevkov: 1488
Pridružen: To Jun 10, 2003 8:49 pm
Kraj: okolica ajdovščine

Re: fotič nabavljen ... čez par dni pa veselo na rajžo

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Ne Jun 22, 2014 2:02 pm

mamut napisal/-a:Žal sem bil nekaj časa tle gor zamrznjen, ker sem založil geslo.
Rafter očitno ni najhitrejše sorte človek ... na novo geslo čakal, da sem uspel najti starega. :wink: Ni panike.


hmm...a funkcija "pozabil/a sem geslo" ne deluje? bo treba res počasi nabrat kak euro in nadgradit forum... :)

LP

Uporabniški avatar
mamut
Prispevkov: 1378
Pridružen: Sr Jun 11, 2003 12:52 am
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

Re: fotič nabavljen ... čez par dni pa veselo na rajžo

OdgovorNapisal/-a mamut » Ne Jun 22, 2014 4:32 pm

ferrarist napisal/-a:
mamut napisal/-a:Žal sem bil nekaj časa tle gor zamrznjen, ker sem založil geslo.
Rafter očitno ni najhitrejše sorte človek ... na novo geslo čakal, da sem uspel najti starega. :wink: Ni panike.


hmm...a funkcija "pozabil/a sem geslo" ne deluje? bo treba res počasi nabrat kak euro in nadgradit forum... :)

LP


Ne dela. Izpiše se nekaj v smislu nepooblaščen dostop ali nekaj podobnega. Sem poizkusil prvo to, predno sem "nadlegoval" Rafterja.
www.mamut4x4.com ... največji izbor 4x4 opreme v Sloveniji.


Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost