Off Road Forum Seznam forumov Off Road Forum
...drvimo v pesku, blatu ali snegu, po ravnem al' pa bregu...

Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   KoledarKoledar  Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Air Lift
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Off Road Forum Seznam forumov -> Avtomobili in oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Samo

Pridružen/-a: 18.12.2003 17:28

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 9:10 am    Naslov sporočila: Air Lift Odgovori s citatom

Kdo prodaja Air Lift v SLO? Marolt?
V mislih imam tole:

Ni pa namen tega dvigovanje avta, ampak le "ojačanje" zadnjih vzmeti, kadar imaš avto polno naložen.

LP
Samo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trco

Pridružen/-a: 25.01.2004 19:15
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 9:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to sem imel jaz na kombiju da policaj ni vidu kolk je pretežko naložen ker ni bil nič poseden ,sem pa to dobil že pri nakupu zmontirano = nevem kdo prodaja je pa tovorni program in se po moje splača mal pobrskat da ti kdo ne podturi specijalno za offroad Question Question Question

http://sites.google.com/site/hardktm/Home
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Samo

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 10:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V USA tole stane $70 za moj avto. Ampak bi bil pripravljen pri nas plačati tudi malo več, če bi dobil zraven TÜV.

LP
Samo
Nazaj na vrh
Johny

Pridružen/-a: 07.09.2004 20:43

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 12:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo v Domžalah zraven mcdonalca vgrajujejo zračne blazine za zadnjo akso ,vidu sem da večinoma vgrajujejo v kamperje in pickupe,mislim da je to firma Glavan d.o.o. tel 01-7212-202 so pa te blazine fajn zadeva sosed jih ima na poltovrnjaku naloži tono cementa avto pa nikamor ne visi .

L.p.
Samo

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 1:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Thanx. Jih bom poklical v ponedeljek.

LP
Samo
Nazaj na vrh
Johny

Pridružen/-a: 07.09.2004 20:43

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 8:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo, telefonsko sem mal zaj.. tale pa bo taprava 01-7212-206
Samo

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 9:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že prej ugotovil. Preveril sem tule:
http://www.najdi.si/register/getData.jsp?id=03dd0b4cf1933ed631ddcc769f56f37307
Wink

LP
Samo
Nazaj na vrh
miran

Pridružen/-a: 05.10.2004 23:48
Kraj: . . GOCAN . . 13,6433E 45,4915N

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2005 11:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veliki francoski trgovec z OR opremo "Equip Raid" v svojem katalogu (prodajnem, ko te želi prepričati, da vsako stvar, ki je notri, nujno rabiš) o teh zadevah, ki jih ponuja pravi:
(prosti prevod)
baloni, ki se jih montira v zadnje vzmeti.... lahko nudijo dobro rešitev pri obremenjenem avtu na asfaltu ... predvsem so koristni za pick-upe, kjer obtežitev zelo varira med praznim ali polnim kasonom...
nasprotno pa jih ne priporočamo pri terencih in še manj pri raid vozilih, ker v svoji funkciji nevtralizirajo običajno delo vzmeti. Lahko so sicer koristni pri manjših preobremenitvah ampak hitro pridejo do meje pri uporabi po terenu...

2 Samo: samo toliko v info, da ne boš potem rekel, da te nisem na to opozoril.

LP Miran
Samo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 6:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem o tem tudi debatiral z američani. Če jih nafilaš, da z njimi dobiš bolj dvignjen avto, kakor je sicer običajno visok neobremenjen avto, potem vsekakor zadnja aksa ne bo dihala. Uporabljaš pa jih lahko na dva načina - tako da filaš vsako blazino posebej (na ta način lahko reguliraš tudi nagib avta, če ja avto neenakomerno obremenjen), ali pa obe skupaj prek skupnega voda (na ta način lahko reguliraš le višino zadka, ne pa tudi nagib). Pri drugem načinu sta obe vreči povezani in zrak se lahko pretaka med njima in v obeh je ves čas enak pritisk. Torej se zadeva obnaša le kot trša vzmet. Vprašanje, kaj je torej slabše: imeti trše vzmeti ali avto, ki se po tleh vleče? Če jih imaš na minimalnem tlaku, ne vplivajo na dihanje zadnje akse, ampak seveda potem ne opravljajo tudi nikakršne funkcije.

Pa še to: baje te zadeve ves čas po malem spuščajo. Zaradi tega je ves čas potrebno kontrolirati pritisk. Če se ti to ne da in jih malo zanemarjaš, grejo kaj kmalu k vragu (in to takrat, ko se voziš s premalo polnimi v neobremenjenem avtu, da ne bo pomote). Če kupiš en komplet z njihovim regulatorjem in enim malim kompresorjem, pa te stane še dodatnih $130 - torej prideš na okrog $200. Mogoče bom kupil le vreče, pa če mi bo všeč, bom dodal še avtomatsko regulacijo, sicer pa bom stran vrgel tistih $70.

LP
Samo
Nazaj na vrh
Nebivedu

Pridružen/-a: 15.12.2003 10:21

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 7:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Subaruji(leone in še par modelov legacy, pa zdajšnje impreze za rally) so imeli take zračne blazine namesto amortizerjev, pa je bil regulator vezan na računalnik, ko si vozil do 50km/h je avto bil dvignjen do konca, ko si šel čez 50km/h je avto spustil zrak in se je spustil okol 6cm nižje, vse skupaj se je pa dvigal in spuščal za okoli 10cm. Avto se je obnašal podobno kot citroeni. Bil je mehak za vozit. Samo če si do konca nafilal blazine je bil pa trd in se ni dalo normalno vozit po kakem makadamu, ker je bil pol trd kt kak gokard.

2Samo: Pomoje se ti to ne splača dajat na toyoto, ko boš vozil po kaki puščavi - avto bo pretrd, če boš hotel orenk nafilat blazine. Uporabno bi bilo, če bi ti avto res dvignilo za kakih 10 do 15 cm, če bi recimo nasedel, pa ti avto dvigne, da ne leži več na pesku, za kaj drugega pa po mojem ne - če se boš vozil po ribežnu s tem, boš pa zlato žilo fasu k te bo tok prerukal. Vsaj tko bi ti predlagal po tem ko sem sam to sprobal na subarujih. (3 take amortizerje imam še vedno doma, enega zadnjega sem uničil, ko sem ga preveč nafilal in potem preveč obremenil avto).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miran

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 8:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

2 Samo: kaj pa, da bi kaj krame doma pustil in imel malo manj obtežen avto? Saj nenazadnje ne greš čez celo Saharo - razen ene 100 ali 200 km offroada se boš kar lepo par tisoč km po civilizaciji vozil, saj veš, črpalke, trgovine, hoteli Wink
LP Miran
Samo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 12:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marin: ti, ki boš s sabo vzel 3ns, boš rekel, da človek ne rabi vsega luksuza? Smile
Sicer pa: potujemo štirje, s hrano za 4 in prenočiščem za 4. Če dobimo le vodo in diesel moramo priti skozi (pa na kak hruh in sadje tudi računam). In če vse pomnožiš s 4, kar nanese (starejši sin je že toliko velik, kot jaz). Pri nas so te zadeve drage, ameriške niso homologirane.... Vse je bolj tako...
Trših vzmeti za zadaj pa tudi ne dobim (razen če vzamem take z liftom, pa bom moral potem še vse amortizerje zamenjat....). Se zna zgoditi, da se bo avto pač malo posedel zadaj, pa bo Wink
Zasilna rešitev je tudi distančnik, katerega daš notri le za potovanje, kasneje pa ga spet vzameš ven. Avstralci npr. tudi počnejo take stvari. Pri vsej telovadbi okrog avta za na potovanje, si pa še pol ure vzameš da vstaviš distančnike, pa še pol, da jih po potovanju vzameš ven.

LP
Samo
Nazaj na vrh
miran

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 7:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale tvoja teorija z distančniki mi je bolj simpatična, saj vzmeti opravljajo svoje delo neomejeno (no ja skoraj, malo so speštane) pa avto je vseeno nekaj bolj od tal. Ampak v pol ure not in v pol ure ven Shocked kaj tako enostavno gre to?
3ns-ja še nisem naredil, ampak raje brez rezervnih gat kot brez njega Laughing
LP Miran

PS: me pa to tvoje naštevanje članov vaše ekipe spomne na mojo lansko pot (z letalom) v Turčijo: kovček je bil bolj velik in nisem pazil, kaj žena notri meče, saj je bilo prostora dovolj - dol sem pa potem ugotovil, da ima vsak dan druge čevlje obute Evil or Very Mad
jereb

Pridružen/-a: 10.10.2003 23:11
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 7:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo; za take amortizerje k ti spršuješ, sem jaz imel na opel omegi zadaj. Zadeva je bila zelo vredu,ker ne glede koliko si avto naložil vedno je bil avto na na istem nivoju. Avto se je tudi zelo držal ceste, Ker ima zadnji pogon se zelo pozna ali je zadaj trd ali ti amortizerji mal guncajo.
Bil pa je vgrajen kompresor in senzor za nivo.Ko si avto vžgal,je po parih sekundah vžgal kompresor in dvignil avto na doloćen nivo, če si vmes avto naknadno naložil je spet avtomatsko napolnilo amortizerje.Jest sm naložil blizu tone v prtljažnik in je avto bil na istem nivoju kot prazen. Kolk pa ta zadeva stane, ti pa žal ne vem povedat. Men je sicer zadeva crknila, ampak, ker je bil avto že cel zgaran nisem niti serviseral. Kolikor sem se pa zanimal na avtotehni, sem edino zvedu da je zadeva precej draga in se mi ni splačalo popravljat.Zdržal so pa 300k km, in zelo velik robe sm prevozu.
Sven

Pridružen/-a: 17.05.2005 23:30
Kraj: wajdušna

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jereb je napisal/a:
Jest sm naložil blizu tone v prtljažnik in je avto bil na istem nivoju kot prazen.

Če nisem preveč radoveden kaj si pa naložil v omegin prtljažnik in je imelo bliz tone? Very Happy
Ne provociram sam zanima me.
LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Off Road Forum Seznam forumov -> Avtomobili in oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
V tem forumu ne moresˇdodajati dogodkov