MZZ in spremljanje situacije

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
bojang
Prispevkov: 130
Pridružen: Če Apr 02, 2009 2:42 pm

MZZ in spremljanje situacije

OdgovorNapisal/-a bojang » Sr Nov 16, 2011 12:29 pm

Ker nas je kar veliko že obiskalo Tunizijo sem šel preveriti kaj meni o stanju v Tuniziji naše ministrstvo za zunanje zadeve...no ravno na tekočem niso... :D

"Opombe

16.5.2011

Varnostne razmere v državi se izboljšujejo, kljub temu ponekod še vedno prihaja do posameznih izbruhov nasilnih protestov. V glavnem mestu Tunis je bila zaradi demonstracij 7. maja do nadaljnega uvedena tudi policijska ura, in sicer med 24. in 4. uro zjutraj. Popotnikom svetujemo dodatno previdnost in izogibanje območij, kjer potekajo zborovanja oziroma protesti ter upoštevanje navodil lokalnih oblasti.



Še naprej pa odsvetujemo vsa nenujna potovanja na mejna območja z Libijo ter osrednji in zahodni del države (Sidi Youssef, Le Kef, Thala, Haidra, Makthar, Sbeitla, Sidi Bouzid, Kasserine, Feriana, Regueb, Gafsa, Metlaoui, Menzel Buzaiene). Vse popotnike pozivamo k upoštevanju navodil lokalnih oblasti. Svetujemo, da upoštevajo varnostna navodila tunizijskih organov ter redno spremljajo informacije s pomočjo medijev in organizatorjev potovanj.





V primeru, da potujete v puščavo Saharo, priporočamo izjemno previdnost, predvsem v južne predele ob meji z Alžirijo. Prav tako svetujemo, da se na pot ne odpravite sami, ampak v organizaciji lokalnih agencij oz. v spremstvu lokalnih vodičev. Priporočljivo je, da se na poti redno javljate svojcem oz. prijateljem.



Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.



Obiskovalci naj bodo pozorni na potencialno grožnjo globalnega terorizma in možnost reakcije ob razvoju dogodkov v regiji. Dne 10.03.2008 je Al Kaida prevzela odgovornost za ugrabitev avstrijskih turistov, ki sta izginila 22.02.2008, ko sta se nahajala v Sahari na mejnem področju z Alžirijo."


No ja...saj bo po volitvah bolje :)

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Nov 16, 2011 10:58 pm

Po volitvah :shock: :shock:
S kje pa si ti?? Z Marsa??
Tudi če se zamenjajo najvišji (a se res??), že drugi nivo ostane do penzije na istih udobnih stolčkih.
Vsepovsod, ne le na MZZ. :evil:
No ja, boš (z leti) že še spoznal...
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

robinzon
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Jun 07, 2009 4:05 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » To Nov 22, 2011 4:19 pm

Malce sem povprašal na MZZ glede ažuriranja podatkov in podal svoje mnenje glede varnosti v Tunizij. Odgovor je...... pač diplomatski... :)


Spoštovani!


Zahvaljujemo se za posredovane informacije in vam sporočamo, da v skladu tudi z drugimi relevantimi viri informacij že poteka ustrezno ažuriranje potovalnih nasvetov, objavljenih na spletnih straneh Ministrstva za zunanje zadeve.

S spoštovanjem,
Konzularni sektor
Ministrstvo za zunanje zadeve
Republika Slovenija


Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov