P:zapora diferenciala suzuki samurai

stihl

P:zapora diferenciala suzuki samurai

OdgovorNapisal/-a stihl » Po Okt 25, 2010 8:17 pm

Torej,prodam avtomatsko zaporo diferenciala,nerabljeno.cena 150 eur
Stihl je zakon!!

metka

OdgovorNapisal/-a metka » To Okt 26, 2010 11:02 am

Zanima me ali veste.Ali je mogoče vgraditi zaporo na suzuki jimny?

Uporabniški avatar
Driver
Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Driver » To Okt 26, 2010 11:35 am

Če bo Stihl napisal proizvajalca in oznako blokade, bi se to celo dalo ugotovit :wink:

Uporabniški avatar
maticV
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a maticV » To Okt 26, 2010 11:37 am

Ker je tu na forumu kar nekaj mojstrov, ki ste že večkrat doktorirali na temo Suzuki Samurai, a imata SJ410 in Samurai enake diferenciali, oziroma ali paše zapora, ki se prodaja v SJ 410?

stihl

OdgovorNapisal/-a stihl » To Okt 26, 2010 2:43 pm

Proizvajalec Genuine Gear; quick lok diferentials,made in U.S.A. Če pa gre v Jimnija pa ne vem,to bo vedel Alien.
Stihl je zakon!!

Uporabniški avatar
Driver

OdgovorNapisal/-a Driver » To Okt 26, 2010 3:38 pm

There are 2 different models available. The Japanese samurai/sj413 versions requires no couplers, so use of the original samurai couplers is neccesary. The Spanish samurai/sj413 models and all Jimnymodels requires couplers, 26splines. This version can also been used for the Japanese models.

Torej je ta z ali brez "couplersov"?

Z: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... 9_-Uyt1X0=

Brez: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... At1e96qrM=

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Okt 26, 2010 7:31 pm

Driver napisal/-a:Torej je ta z ali brez "couplersov"?

Ta model je z.

stihl napisal/-a: Če pa gre v Jimnija pa ne vem,to bo vedel Alien.

:ne_ne_ne: ne bo vedel. Glede na to da to prodajajo izključno za samuraja, drugih modelov pa ne omenjajo potem verjetno ne paše. V čem je fora pa ne vem ker jimnyjevega difa še nisem videl od znotraj. V diff bi sicer moral pasat pol edino ostane da ne pašejo polosi. Tako kot ravno zaradi različnih polosi ne paše v 410. To vem, za jimnya pa nimam pojma.

MaticV, poiskusi najti most z originalno špero od 410. Zate boljša opcija, cene so pa tam tam z avtomatsko špero, ki se sicer sučejo okoli caa 300 €.
stihl prodaja za polovično ceno.

Uporabniški avatar
Driver

OdgovorNapisal/-a Driver » To Okt 26, 2010 7:47 pm

Po čem sklepaš da je z?

Uporabniški avatar
maticV

OdgovorNapisal/-a maticV » To Okt 26, 2010 9:42 pm

Hvala alien, glede original šper za 410 pa sem bral, da so bile namenjene le kot pomoč za ročo zavoro, da je le ta primla na obeh kolesih, saj je pri 410 nameščena na kardanu.

Na avstriskih forumih so vsi govorili, da je treba to zaporo nekako nadgradit, če se hoče uporabljati na terenu, je to res?

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Okt 27, 2010 12:09 am

Res je. Od tod tudi ime park špera. Ker zaradi difa ročna ni delala na obe kolesi je bila vgrajena špera. Vendar so se jim zaradi nesreč (baje) z to špero kasneje pri 413 odpovedali.
Vendar gre za čisto pravo 100% špero.
Tudi jaz sem opazil da izklaplja sama od sebe ko je najmanj treba, torej ko jo najbolj rabiš.
Zakaj? Po mojih ugotovitvah zato ker je vklopni mehanizem enostavno prešvoh. Že vzmet, ki jo drži vklopljeno je malo močnejša od vzmeti od kulija. Zato jo pa ko je obremenitev večja vrže ven. Če jo pa z nečim fiksiraš bolj na trdo nekaj časa dela potem pa skrivi vklopni mehanizem pa je spet isto. Verjetno si o čem podobnem bral, jaz namreč ne najdem drugega razloga.
Se pa pojavljajo na ebaju za relativno majhen denar, tudi po 100€, kar je poceni za cel most vendar je problem razdalja. Več stane prevoz pa še ne veš kaj boš dobil dokler jo ne dobiš.
Sem se ubadal s tem kako zamenjat oziroma nadgraditi ali narediti vklopni mehanizem, ter kako tako narediti tudi za samurai. Problem je v tem da je pri samuraju potrebno izdelati novo desno polos, to pa zadevo tako podraži da ni nič ceneje od nakupa električne špere. Sama nadgradnja vklopnega mehanizma pa ni tak bavbav.
Potem pa me je nehalo zanimati, ker je taozek most kot tak zame neuporaben. Imam pa eno 413 in ko bo čas se bom spet mal matral s tem.

Uporabniški avatar
maticV

OdgovorNapisal/-a maticV » Če Okt 28, 2010 7:11 am

Hvala za natančen odgovor,

Ta kit za predelavo zapore, v nekaj zanesljivega sem našel, vendar je cena dokaj visoka, glede na to, da avtomatsko špero dobiš že za 300E.

http://www.autohaus-hey.de/differentialsperren/

Kaj je po tvojem mnenju boljše? obstoječo špero predelat, al dat novo, avtomatsko not?

stihl

OdgovorNapisal/-a stihl » Če Okt 28, 2010 1:47 pm

Prodano,lp stihl.
Stihl je zakon!!

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Okt 28, 2010 3:24 pm

Bemumast pol mi pa prideš za biro, trije so me klical zaradi tega...a je za vzet al ne..... No saj za tako ceno ni bili kaj za razmišljt.

maticV napisal/-a:Kaj je po tvojem mnenju boljše? obstoječo špero predelat, al dat novo, avtomatsko not?

Če obstaja možnost in sredstva za vklopljivo je to vedno boljša opcija ne glede na vrsto špere. Ni boljšega.
Problem avtomatske špere je da vklaplja tudi takrat ko si tega sicer ne želimo. Kot taka pa ni priporočljiva za avto ki je namenjen za vsakodnevno vožnjo. Če imaš avtomatsko špero na avtu za v promet je treba imeti tudi špero v glavi, nema zajebancije. V snegu in na mokrem pa dela več škode kot koristi.
Če gre pa za izključno off road je pa uporabna, če ni šoldov za resnejše zadeve.
Dobijo se tudi za manj denarja vendar je vprašanje kvalitete. Avtomatska špera skos dela in se posledično tudi obrabi.

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov