Project: Four Patrols
roksu napisal/-a:Šasija ki si jo speskal, dal verjetno v dvokomponentni temelj (Epolor HB), pokrivno barvo daj bilo katero poliuretansko. Mi smo dali v Rezistol 2K PUR, preverjeno dobra. Notranjost šasije pa nikoli ne moreš v živo speskat. Pač speskaš skoz tiste špranje kolikor se da. Ko maš odzunaj šasijo na FERTIK pobarvano, notranjost zaščitiš z voskom. Za tako šasijo rabiš cca 5-6 sprejev. Zraven dobiš tanko cevko dolgo cca 50cm in z njo z lahkoto dosežeš vse kote v notranjosti šasije. Vosek je od Kenta. Če rabiš kontakt poklič, ti dam cifro in nabaviš. 041 622 090 Rok
Super najlepša hvala za pomoč. Vosek bom dobil kar tukaj na Goriškem imamo eno trgovino, ki ima kar dobre cene. (Kamen color)
Hvala za nasvet.
l.p.
Patroli so že nekaj časa dokončani, končno pa smo si odtrgali nekaj časa in se skupaj podali po brezpotjih. Pridužil se nam je nov član in upam da kmalu še kdo
Zgodba je tako končana, dela z vsem skupaj je bilo ogromno, ampak z rezultatom smo zadovoljni. Nekdo me je spraševal koliko je zadeva znesla stroškovno.....niti jaz niti Rok si nisva beležila koliko sta naju stala avta do te faze, kaj šele da bi kdo zapisoval koliko ur je bilo potrebnih za prenovo.
Do naslednje zime smo z projekti zaključili, nato se bo mogoče razvila kakšna nova štorija
Lep pozdrav, Aleš
Zgodba je tako končana, dela z vsem skupaj je bilo ogromno, ampak z rezultatom smo zadovoljni. Nekdo me je spraševal koliko je zadeva znesla stroškovno.....niti jaz niti Rok si nisva beležila koliko sta naju stala avta do te faze, kaj šele da bi kdo zapisoval koliko ur je bilo potrebnih za prenovo.
Do naslednje zime smo z projekti zaključili, nato se bo mogoče razvila kakšna nova štorija
Lep pozdrav, Aleš
Končno se je še ta črnemu začelo dogajat.
Oprali smo ta veliko mašinco, zamenjali tesnilo na pokrovu ventilov, tesnilo na karterju in zraven seveda karter pobarvali.
Zamenjal sem tudi vodno črpalko in jermena. Seveda smo pogledali tudi sklopko, ki pa je žal v slabem stanju. Vztrajnik sem pri stricu podrejal, da je šla ven tista zasmojena plast, košaro in lamelo s potisnim ležajem bo pa treba novo.
A ima kdo slučajno kako idejo, kje to kupit morda pri nas. Na Nissan servisu bo po moje katastrofa. Sicer za 4,2 dele niti ne znajo najti, ampak imam jaz zato zanje kataloške številke. Po teh pa znajo naročit
Pri eurotonu nimajo in tudi ne morejo naročit. Nekaj možnosti je pri POtokarju ki ima ashiko in ta dela garnituro sklopke za ta model.
Ali pa seveda naročim iz Anglije (ebay). Me pa zanima koliko časa hodi roba.
Oprali smo ta veliko mašinco, zamenjali tesnilo na pokrovu ventilov, tesnilo na karterju in zraven seveda karter pobarvali.
Zamenjal sem tudi vodno črpalko in jermena. Seveda smo pogledali tudi sklopko, ki pa je žal v slabem stanju. Vztrajnik sem pri stricu podrejal, da je šla ven tista zasmojena plast, košaro in lamelo s potisnim ležajem bo pa treba novo.
A ima kdo slučajno kako idejo, kje to kupit morda pri nas. Na Nissan servisu bo po moje katastrofa. Sicer za 4,2 dele niti ne znajo najti, ampak imam jaz zato zanje kataloške številke. Po teh pa znajo naročit
Pri eurotonu nimajo in tudi ne morejo naročit. Nekaj možnosti je pri POtokarju ki ima ashiko in ta dela garnituro sklopke za ta model.
Ali pa seveda naročim iz Anglije (ebay). Me pa zanima koliko časa hodi roba.
Precej je odvisno kako hitro ti prodajalec odpremi robo.
Običajno v dnevu ali dveh.
Roba hodi do nas v povprečju 7 delovnih dni(včasih 5 včasih pa 10)
Če jih slučajno ne zamete, zalije ali se nekdo tam gor ženi
Običajno v dnevu ali dveh.
Roba hodi do nas v povprečju 7 delovnih dni(včasih 5 včasih pa 10)
Če jih slučajno ne zamete, zalije ali se nekdo tam gor ženi
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
David a se ti ne zdi, če bi mal manj kompliciral in razglabljal kje kaj kupit in to enostavno KUPIL in ZMONTIRAL, bi se tvoja piščal že vozila naokoli. Sj ni finte če je karter lepo prebarvan, glavno da utakneš motor noter in gasa po brezpotjih. Meni in Kingroadu se kr dopade da narod zija za nami in z prstom kaže in razglablja (vau kva pa je to zaen avto...)
Kdo pa gleda ne te ˝dihtnge in semeringe˝. Avto je tko in tko narejen da špila do 300tkm skoraj brez problema.
Ta vikend zabaš 4,2 notri in u nedelo po maši prpelj pokazat, če je tvoj tud pišuka, tko kot naši.

Ta vikend zabaš 4,2 notri in u nedelo po maši prpelj pokazat, če je tvoj tud pišuka, tko kot naši.

Najbolj je kupit enokomponentno barvo ( nitro al pa tesarol) in prebarvat karter. Še boljše paje če ga ne daš speskat ampak ga samo z ferosanom prepacaš in takoj na frišno prebarvaš. Vse sam zato da je stvar LEPA (Repa). Pustimo hece, ki so itak vsakdanja stvar med On Roaderji na strani. Povabljen da testiramo EXEDY kuplengo, ki smo jo lihkar utaknil u naše PIŠUKE. Če si dec prid u park Presta v nedeljo pred kosilom (pri nas je ob 12h) da probamo če kj smrdi iz sklopke. Vabljen. Vsi tvoji! 

David tega ti sigurno ni še nihče predlagal:
- ti, ki se ne voziš po kakšnih hudih terenih
- ti, ki se mal bojiš da bi veja popraskala cel bok Patrola
- ti, ki maš fuuul rad da avto lepo izgleda,.............
.......... je zadevšna sledeča:
NA VSAKO STRAN (BOK) SPELJI PO ENO ROSTFREI CEV OBLEČENO V PERFORIRAN KROM PLEH IN ZADEVA REŠENA ( fi cevi...
....aha! KOT PRI DODGE VIPERJU.
4,2L pa fi 50mm???
- ti, ki se ne voziš po kakšnih hudih terenih
- ti, ki se mal bojiš da bi veja popraskala cel bok Patrola
- ti, ki maš fuuul rad da avto lepo izgleda,.............
.......... je zadevšna sledeča:
NA VSAKO STRAN (BOK) SPELJI PO ENO ROSTFREI CEV OBLEČENO V PERFORIRAN KROM PLEH IN ZADEVA REŠENA ( fi cevi...
4,2L pa fi 50mm???
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 10 gostov