vitara avtomatik

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Mar 01, 2006 10:06 pm

Dimen, pa si ti preprican, da ti prestavi v tretjo prestavo, ko das v pozicijo 2? Namrec na petki l.84, na GCju l.93, Blazer l.88, Tahoe l.97, prestavi v drugo prestavo oz. do druge prestave...

Tudi meni je bilo čudno. Samo resnično. V drugi poziciji šalta do tretje. Sem za vsak slučaj še enkrat pogledal v navodila in je res = 2 - do tretje prestave in 1 - samo prva prestava.

Pa še kar se prelude tiče. Mislim da ne zaostanem pretirano za preludo. Po podatkih iz najdi si pospeši preluda on 0-100 km v 7.5 sekundah.

Ford to naredi v 8,1 sekundi. Treba je pa še upoštevat da avtomatik skoraj nima izgube med prestavljanjem kot recimo avtomobili z ročnim menjalnikom (spustiti gas -> sklopka -> prestava -> sklopka -> gas). In tukaj imam prednost.

Pa še linki o podatkih:
Honda:
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopodatki.jsp?znamka=HONDA&modeltip=PRELUDE+2.2i+VTEC+4WS

Explorer, 4.0 SOHC (na najdi.si imajo sam verzijo z 167 konji):
http://www.explorerforum.com/ntrprize/spec1997.htm
na koncu strani - 0-60 Acceleration (v miljah sicer)

p.s. Bi bil pa hec če bi enkrat testirali. Drag race :D!
Nazadnje spremenil Dimen, dne Sr Mar 01, 2006 10:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Sr Mar 01, 2006 10:07 pm

Kleno napisal/-a:
Sedaj imam GCja 5.2 z 215 KM in zverina potegne kljub avtomatiki, ampak s kaksno Preludo (okoli 170KM) nimam kaj tekmovat, pa mislim, da v tezi ni razlike za vec kot tehtajo trije ornk deci.

Čeprav nisem še vozil GC in ne Prelude :oops: mislim, da je ta primerjava pretirana, mislim, da ne moreš primerjati avta, ki je narejen kot športen in za na cesto z jepom (že zaradi drugačnih prestavnih razmerji, jeep (đip) pač ni mašina za podirat hitrostne rekorde). Po mojem, bi mašina, ki ma tud manj konjev kot 170 pa je cestna nesla jepa. Ampak to nej pove še kdo ki ga je kdaj vozil, no to je moje mnenje...
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Mar 02, 2006 7:01 am

Dimen napisal/-a:
p.s. Bi bil pa hec če bi enkrat testirali. Drag race :D!

Komot prideš kak petek ali soboto zvečer na Brnčičevo ulco v ljubljani, pa boš mel sigurno kakega mulca s hondo, ki bi dragal.
Pred EUR sem bil SIT!

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov