Cherokee in Panhardov drog

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
lisko

Cherokee in Panhardov drog

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Okt 07, 2011 2:13 pm

Ko sem avto kupil je bil uničen panhardov drog katerega sem menjal. Po prevoženih slabih 40 tisoč km spet kaže znake zračnosti. Čeprav je zračnost minimalna zna med vožnjo spustit kak nadležen zvok. Bolj kot zračnost in pokanje me jezi, da je prenehal sodelovat po slabih 40 tisoč km. Namazan je redno ob vsakem servisu (kot vsi ostali zglobi).
Kot druga zanimivost pa je , da je na strani vpetja v premo vpet togo preko silen bloka. Kar je še bolj razburljivo je , da je silen blok prenehal sodelovat že po 30 tisoč....(guma je napokala, postal je "čigumast") in tako sem namest gumi "puše" uporabil polivretansko plastiko oz. dal nardit pušo iz polyvretana. No sedaj, slabih 10 tisoč po "predelavi" pa je dobil zračnost kugelni zglob na strani vpetja v karoserijo. Kar mi sicer deluje dokaj logično saj so vsi sunki dosti bolj "prenešeni" na krogelni zglob kateri je pač sedaj dobil zračnost....

AMPAK zakaj ima na strani karoserije krogleni zglob? Tukaj pa moja pamet odpove....Po katalogu mi kaže, da ima wrangler na panhardu dva silent bloka cherokee pa enega(na strani preme) in krogleni zglob na strani karoserije (kateri pa meni crkne pri cestni uporabi?!?).
Razmišljam, da bi vpetje predelal in tako na strani karoserije vpel kar s silen blokom oz. krogleni zglob bi nadomestil s pušo. Že kdo poskušal ali pa mi lahko vsaj nekdo poda razlago zakaj mora biti na strani karoserije krogelni zglob?

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Pe Okt 07, 2011 4:03 pm

Lisko,

Wrangler ima šasijo, Cherokee je pa nima.

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Okt 07, 2011 5:16 pm

Bizzy napisal/-a:Lisko,

Wrangler ima šasijo, Cherokee je pa nima.

LP Bizzy

To je ena od razlik....A vseeno je geometrija podvozja potem drugačna?

Uporabniški avatar
lisko

Re: Cherokee in Panhardov drog

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Okt 29, 2012 9:10 pm

lisko napisal/-a:Ko sem avto kupil je bil uničen panhardov drog katerega sem menjal. Po prevoženih slabih 40 tisoč km spet kaže znake zračnosti. Čeprav je zračnost minimalna zna med vožnjo spustit kak nadležen zvok. Bolj kot zračnost in pokanje me jezi, da je prenehal sodelovat po slabih 40 tisoč km. Namazan je redno ob vsakem servisu (kot vsi ostali zglobi).
Kot druga zanimivost pa je , da je na strani vpetja v premo vpet togo preko silen bloka. Kar je še bolj razburljivo je , da je silen blok prenehal sodelovat že po 30 tisoč....(guma je napokala, postal je "čigumast") in tako sem namest gumi "puše" uporabil polivretansko plastiko oz. dal nardit pušo iz polyvretana. No sedaj, slabih 10 tisoč po "predelavi" pa je dobil zračnost kugelni zglob na strani vpetja v karoserijo. Kar mi sicer deluje dokaj logično saj so vsi sunki dosti bolj "prenešeni" na krogelni zglob kateri je pač sedaj dobil zračnost....

AMPAK zakaj ima na strani karoserije krogleni zglob? Tukaj pa moja pamet odpove....Po katalogu mi kaže, da ima wrangler na panhardu dva silent bloka cherokee pa enega(na strani preme) in krogleni zglob na strani karoserije (kateri pa meni crkne pri cestni uporabi?!?).
Razmišljam, da bi vpetje predelal in tako na strani karoserije vpel kar s silen blokom oz. krogleni zglob bi nadomestil s pušo. Že kdo poskušal ali pa mi lahko vsaj nekdo poda razlago zakaj mora biti na strani karoserije krogelni zglob?

Eto spet.....Po enem letu oz. slabih 30 tisoč km je dobil zračnost v puši, katera pride vpeta na premo.
Torej? ....Kje tiči razlog za odpovedovanje? Vsega skupaj pa je prevozil 500km terena....

Ma kdo idejo? Ali pa pametno predelavo?

Uporabniški avatar
zacki
Kraj: ljubno

OdgovorNapisal/-a zacki » Po Okt 29, 2012 9:47 pm

lisko namesto puš in krogle daj tole pa bo skoraj večno :twisted:
Slika

ali pa kupi ali predelaj na tak način
https://www.4wdfactory.com/store/produc ... -Track-Bar
The Diesels are nice, if you do your homework.
If not, they will turn into a neverending nightmare

Uporabniški avatar
OrangePower

OdgovorNapisal/-a OrangePower » To Okt 30, 2012 6:05 am

Lisko, zacki ima prav, nekaj takega gor daj pa bo mir :lol:

Slika

Drugač pa lahko dobiš pri Kristjanu nekaj, kar uni čez lužo montirajo gor

http://www.4x4offroad-shop.at/product_info.php?cPath=172_200_324&products_id=876

Ne vem pa kako bi se to obneslo po cesti...

Lahko pa predelaš svoj panhard in daš na obe strani polivretan če greš v predelavo nosilca za panhard.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Okt 30, 2012 4:02 pm

zacki: To bi sicer šlo ampak potem preveč trpi kugelni zglob na drugi strani ( izkušnje....polivretan na eno stran in je kugl zglob odpovedal v 10 tisoč km).

Edina rešitev bi bla če bi ta ležaj vpel še v gumi pušo.
Ali pa res na obe strani polivretan....ampak kako bi potem prenesla karoserija in pa obnašanje med samo vožnjo...

Uporabniški avatar
zacki
Kraj: ljubno

OdgovorNapisal/-a zacki » To Okt 30, 2012 7:16 pm

lisko. Tak ležaj bi dal jaz namesto krogle ker ti nebi bilo treba predelovati nosilca ker ima ležaj dovolj hoda ( mislim da celo toliko kot krogla ). Pač daš vijak skozi. na drugo stran pa pušo iz poliuretana
The Diesels are nice, if you do your homework.

If not, they will turn into a neverending nightmare

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Ne Nov 04, 2012 9:16 pm

Lisko wrangler YJ ima listnate vzmeti, čeroki pa vijačne in to je razlika. TJ ima že enak panhard kot čeroki.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Nov 06, 2012 7:21 pm

marolt 4x4 napisal/-a:Lisko wrangler YJ ima listnate vzmeti, čeroki pa vijačne in to je razlika. TJ ima že enak panhard kot čeroki.

Že že. Ampak jaz se sprašujem zakaj to meni crkne po 30 tisoč km? Novembra lani sem ga kupil ravno pri tebi...
Največja fora je v tem , da med samo vožnjo se ne občuti, da bi imelo bilokaj na podvozju zračnost. Če pa na mestu migaš z volanom levo desno, pa se v puši lepo vidi kako prema "zapleše" levo desno....In to je na tehničnem dovolj , da me vrže :evil:

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » To Nov 06, 2012 9:32 pm

Poglej če nima vijak na mostu zračnost (luft). Ker meni se je ravno to dogajalo, pol sem ga kar prpikal s spodnje strani in sem imel mir. Če je bilo potrebno odstranit sem pa var odrezal.
LP by Jereb

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Nov 06, 2012 11:20 pm

jereb napisal/-a:Poglej če nima vijak na mostu zračnost (luft). Ker meni se je ravno to dogajalo, pol sem ga kar prpikal s spodnje strani in sem imel mir. Če je bilo potrebno odstranit sem pa var odrezal.

Nima nič od tega....Tud zategjeno je vse kot mora bit ( Od kar so se mi lani 2 mesca po obnovi odtegnile roke, sem z njim vsak teden redno na kanalu in probam čist vsak vijak). Enostavno v puši (guma) postane mehka. Je pa res ,da ga ne šparam ( ok ne skačem in ne rijem po blatu). Ampak mam rad dinamično vožnjo ....Ampak to ne more imet toliko vpliva.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov