Lepo pozdravljeni.
Lepo prosim za malo pomoči. Na svojem Grandu mi je počila glava volana v Grčiji, ko smo bili na dopustu, ki sem jo zamenjal z rabljeno. Najprej se mi je olje v servu precej penilo, ker prezračevanja nisem naredil pravilno, nato sem zamenjal olje ATF3 v servo črpalki in pravilno prezračil sistem z dvignjenimi prednjimi kolesi. Kljub temu se že po kratki vožnji cca. 20 km servo črpalka tako močno segreje, da se ji niti približati ne morem z roko. Za vsak slučaj sem zamenjal še gumijasto povratno cev v ekspanzijo ter objemke, ker sem sumil na zrak. Mislim, da prej tega ni bilo. Olje je sicer manj oranžno, vendar se mi še vedno ne zdi lepo rdeče, kot bi moralo biti. Že če čisto malo obrnem kolesa pri vožnji po avtocesti, se mi servo začne močno dreti. Ali ima kdo od vas kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? Je slaba rabljena glava volana, ki sem jo zamenjal ali servo črpalka, ki je bila
nova menjana niti leto nazaj in je preverjeno lepo delovala na prejšnji glavi volana? Avto nima nič zračnosti na volanu po menjavi, prej pa je tega nekaj bilo. Ko je avto hladen se serva ne sliši razen v skrajnem položaju koles, pa še to v mejah normale. Avto bi želel popraviti in bi kupil tudi novo glavo, če bo potrebno, le natančno bi želel vedeti kaj je narobe.
Hvala za pomoč, Gr Cherokee 1993, 4.0 L.
GR Cherokee težave z glavo volana?
-
grcherokee
- Kraj: Ljubljana
Je možno da je olje zažgano ter da je zanič servo pumpa?
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
-
grcherokee
Zdravo.
Počilo je ohišje glave kjer je pritrjena na šasijo avtomobila. Olje mi ni nikjer puščalo in servo ni delal brez olja. Ravno to je tisto, kar me najbolj bega. Servo dela vredu, dokler se ne vozim cca. 20 km in se avto normalno segreje. Takrat je servo že tako vroč, da se mu z roko ne morem niti približati, kaj šele dotakniti. Še vedno sumim, da olje ne gre skozi glavo, kot bi moralo. Kljub že drugi dozi svežega olja je le to nekoliko oranžno in mislim, da takšno ne bi smelo biti. Sistem sem danes še enkrat prezračil, ampak ne vem, če bo pomagalo. Ima mogoče kdo še kakšno idejo?
Hvala in LP.
Počilo je ohišje glave kjer je pritrjena na šasijo avtomobila. Olje mi ni nikjer puščalo in servo ni delal brez olja. Ravno to je tisto, kar me najbolj bega. Servo dela vredu, dokler se ne vozim cca. 20 km in se avto normalno segreje. Takrat je servo že tako vroč, da se mu z roko ne morem niti približati, kaj šele dotakniti. Še vedno sumim, da olje ne gre skozi glavo, kot bi moralo. Kljub že drugi dozi svežega olja je le to nekoliko oranžno in mislim, da takšno ne bi smelo biti. Sistem sem danes še enkrat prezračil, ampak ne vem, če bo pomagalo. Ima mogoče kdo še kakšno idejo?
Hvala in LP.
-
grcherokee
Nimam ravno toliko izkušenj, da bi rekel, da je zažgano, ampak bi rekel, da je, čeprav sem olje že drugič zamenjal v dveh tednih. Nekje nekaj ni vredu pa ne najdem. Bi zamenjal del z novim, le ugotoviti moram zanesljivo kaj je narobe. Včeraj sem dobil še eno rabljeno glavo volana in sem jo že hotel zamenjati, ko pa sem prišel do točke, ko bi moral odviti cevi, sem videl, da je povratna cev skoraj nič zategnjena. Zato sem samo zamenjal oring in ponovno zategnil in bom malo vozil s tem, da vidim ali je bilo samo to. Če ne, poskusim še z drugo rabljeno glavo.
Odprt za vse predloge, hvala.
Odprt za vse predloge, hvala.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov