Uporabne informacije o oglasih na Avto.net

Vse v zvezi z offroadom
robinzon
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » Pe Feb 18, 2011 12:51 pm

ažo napisal/-a:Brez potrebe sem odpiral novo temo. Sorči. Admina pa prosim, da novo odprto temo zaklene.

http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... highlight=

aja, zanima me pa Pajero iz Naklega!

Kolikor jaz vem, italijanski niso imeli gls opreme in so oskubljeni do konca. Lahko se pa motim.

PAJEROxxl

OdgovorNapisal/-a PAJEROxxl » Pe Feb 18, 2011 7:30 pm

ažo napisal/-a:Brez potrebe sem odpiral novo temo. Sorči. Admina pa prosim, da novo odprto temo zaklene.

http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... highlight=

aja, zanima me pa Pajero iz Naklega!
Ta je italjanski ,in ni GLS :!: :!:
Ma kej si mona

ažo

OdgovorNapisal/-a ažo » So Feb 19, 2011 1:21 pm

Kaj moraš pri Pajeroti posebej pogledati pri nakupu rabljenega? Kje se najprej pokaže rja? Kaj pa pri motorju in pogonih? Hvala za odgovore!

robinzon

OdgovorNapisal/-a robinzon » So Feb 19, 2011 10:46 pm

Najprej? Rajši vprašaj kje se nazadnje pokaže rja! :)
Šasija ob zadnjih kolesih, poden zadaj, robovi... To najprej zgnije, potem pa še ostalo.

Poglej, če boš kupil italijanskega je kot loto. Skoraj vsi so dali čez vraga in dva kot službeno vozilo. Verjemi da jih tam dol nihče ni šparal. To moraš vzet v zakup. Imajo pa malce boljši pleh.
Če boš kupil pa kakkšnega ki je že dlje časa pri nas bo pa malček gnil.
Vsekakor priporočam nakup pajota gls z super select pogoni, kakršnega imam jaz, ker je za po terenu ogromno razlike proti navadnem.

dama

OdgovorNapisal/-a dama » Ne Feb 27, 2011 9:02 pm

lp

zanima me ce gdo pozna tole toyoto HDJ100
prodaja se ze en lep cas.pa me zanima ce ima gdo kaksne info. o njej

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4415354&show=1
avtolicar-klepar

LC 90TD
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a LC 90TD » Po Feb 28, 2011 3:46 pm

dama napisal/-a:lp

zanima me ce gdo pozna tole toyoto HDJ100
prodaja se ze en lep cas.pa me zanima ce ima gdo kaksne info. o njej

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4415354&show=1

Sem jo tudi že jaz gledal, ampak imam občutek, da si jo "hendlerji" samo premetavajo od enenga do drugega, ker mislim, da jo je imel A1 AVTO ne dolgo tega na netu , popravite me če se motim.

Lp,

Jure

popečtec
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popečtec » Po Feb 28, 2011 9:24 pm

Točno to je ta jota. Tako kot si napisal, najprej je bila v Lescah, potem v Ljubljani, zdaj pa je spet "doma"! Pa tudi cena ji je zelo padla.

dama

OdgovorNapisal/-a dama » Po Feb 28, 2011 10:07 pm

ja,ja se ze en cajt prodaja pri raznih prodajalcih
ko je bila v lj. pri 1A AVTO sem jo hodil gledat
saj ni tako slaba vendar je potrebna kar nekih licarskih popravil,pa kaj malega za postimat v notranjosti, pa gume so bile takrat cist na koncu...

sem mislil ce gdo pozna kako zgodovino tega avta
avtolicar-klepar

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » To Mar 01, 2011 10:05 am

pomoje je problem v kilometrih. noben si ne bi rad kupil takega avta s toliko km, ker misli, da bo zdej zdej crknu in bo vsako popravilo koštalo. pri handlerjih je vedno problem zgodovina avta, ker ne vidiš kdo je bil (vsaj zadnji) lastnik... prednost pa je, da so ti dolžni dat garancijo- to izkoristi in se dogovori za nekaj daljšo kot običajno, če si v dvomih. če je prodajalec korekten in avto brezhiben, ti jo bo po moje tudi dal... :oops:

Uporabniški avatar
maticV
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a maticV » Sr Mar 02, 2011 12:14 pm

@ 5x4, pri nas zaenkrat ni zakonodaje, kjer bi na rablen avto prodajalec moral dat garnacijo. Res je da imajo v nemčiji uzakonjeno garancijo 6 mesecev, vendar smo v sloveniji daleč od tega. Je pa res, če handler pripravljen dat vsaj 6 mesce garancije pri nas, da to pomeni, da naj bi bil avto kar soliden. (Z garancijo ne mislim garancijo na KM, ker je itak brezvezre)

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Mar 02, 2011 1:35 pm

Uradno in pravilno naj bi bilo takole. Kako je pa v realnosti, pa vemo.
Vprašanje(napake na vozilu):
Kupec je pri podjetju za prodajo rabljenih vozil kupil rabljen avto, teden dni kasneje pa se mu je pokvaril menjalnik (ni šlo za obrabo). Pri nakupu avtomobila so mu pri podjetju zatrjevali, da je avto brezhiben. Kaj lahko pravno stori kupec?

Odgovor:
Glede na to, da je bil avto kupljen pri podjetju za prodajo rabljenih vozil, bi mu to podjetje po 7. odstavku 16. člena ZVPot tudi za to vozilo moralo izročiti garancijski list, navodilo za uporabo in seznam pooblaščenih servisov. Za rabljena vozila najkrajši garancijski rok ni predpisan, tako da prodajalci v praksi dajejo kratke roke. Tako ima kupec, če je bila garancija dana, ter v času okvare še velja, pravico do brezplačnega popravila.

Če pa garancija ni bila dana, ali v primeru, če je garancijski rok že potekel, pa ima kupec pravico do uveljavljanja zahtevkov iz naslova stvarnih napak. V kolikor je kupec fizična oseba in je vozilo kupljeno pri podjetju za prodajo rabljenih vozil se v celoti uporablja ZPot in njegove določbe glede stvarnih napak blaga (poglavje VI.2. ZVPot). Glede na to, da gre za rabljeno vozilo, prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki se pokažejo v letu dni, odkar je bila stvar izročena kupcu. Dolžnost kupca pa je o vsaki napaki (ki jo želi uveljavljati), obvestiti prodajalca v roku dveh mesecev od odkritja. V takem obvestilu je treba natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Zakon pod določenimi pogoji omogoča tudi ustno obvestilo, vendar je vsekakor bolj priporočljivo prodajalca obvestiti pisno.

Če je kupec prodajalca pravilno obvestil o napaki, ima v roku dveh let od pravilnega in pravočasnega obvestila pravico od prodajalca zahtevati, da:
- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
- vrne plačan znesek.

Vprašanje (videno-kupljeno):
Večina prodajalcev ima v pogodbi vnešeno pravilo oziroma sistem "videno – kupljeno". Ali to pravilo ščiti prodajalca v vseh primerih ali so kakšne izjeme?

Odgovor:
Klavzula “videno – kupljeno” je v praksi postala pogodbeno določilo, ki ga prodajalci uporabljajo za omejevanje svoje odgovornosti za stvarne napake. Ne glede na to, ali je to določilo v pogodbi ali ne, pa prodajalca v vseh primerih ne ščiti in je v določenih primerih nično.

Veljavnost takega določila se tako razlikuje glede na subjekte (prodajalca in kupca), ter glede na konkreten primer oziroma naravo skrite napake.

V primeru, da je kupec fizična oseba – potrošnik, in da je vozilo kupljeno pri podjetju – pravni osebi, omejitve odgovornosti za stvarne napake niso dovoljene (ne s klavzulo “videno – kupljeno”, ne s kakršnokoli drugo klavzulo). V primeru, če je takšna klavzula v pogodbi, je pogodba nična. To velja ne glede na naravo same napake.

V primeru, da je prodajalec fizična oseba ali v primeru, da je kupec pravna oseba (ne glede na to, ali kupuje od pravne ali fizične osebe), pa je omejitev odgovornosti za stvarne napake načeloma dopustna, tako da so take klavzule (“videno- kupljeno” in podobno) pod določenimi pogoji veljavne.

Vendar pa tudi v tem primeru ni izključeno uveljavljanje napak. Tako je takšno določilo nično, če je bila prodajalcu napaka znana. Prav tako bi glede na obstoječo sodno prakso lahko uveljavljali, da je s pogodbenim določilom nedopustno izključevati prodajalčevo odgovornost, če je v nasprotju z izrecno dogovorjeno lastnostjo. V primeru zgoraj opisanih primerov, bi bilo verjetno mogoče neveljavnost take klavzule dopustno uveljavljati v primeru nepravilnih prevoženih kilometrov in večkrat poškodovanega vozila, ne pa v primeru okvare menjalnika. Seveda pa bi bila končna odločitev odvisna od sodišča.

Vir: AMZS
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=270
Pred EUR sem bil SIT!

robinzon

OdgovorNapisal/-a robinzon » To Mar 08, 2011 4:36 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4606595&show=1

A kdo kaj ve o tem avtu? Se pri TR modelu zadnja vrata tudi tako odpirajo, ali je to homemade izdelek?

Uporabniški avatar
Zoran67
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » To Mar 08, 2011 4:39 pm

zadnje luči so od 3.3 modela
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

uzitek
Kraj: oplotnica

OdgovorNapisal/-a uzitek » To Mar 08, 2011 9:32 pm

ta je že moj :D

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Mar 09, 2011 12:55 pm

robinzon napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4606595&show=1

A kdo kaj ve o tem avtu? Se pri TR modelu zadnja vrata tudi tako odpirajo, ali je to homemade izdelek?

to je home made. lahko ti (prejšnji) lastnik to potrdi.

robinzon

OdgovorNapisal/-a robinzon » Sr Mar 09, 2011 4:06 pm

Hvala, sicer pa sem že dobil lastnik na telefon. Glava je že bila menjana, ima ironman podvozje, tale fora z vrati ni slaba sploh če so dovolj močna d nosijo kolo.
Spodaj je malce gnil pa za popravit.
Jurja in pol je pa vreden. Ga grem pogledat v petek.

uzitek
Kraj: oplotnica

OdgovorNapisal/-a uzitek » Sr Mar 09, 2011 4:19 pm

zanimiv ta prodajalec. Men je obljubil ,da me pokliče takoj ko bo možen ogled- ko se vrne iz mb...zgleda da zbira kupce.

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Sr Mar 09, 2011 4:35 pm

ti bo zoran demonstriral zakaj so original vrata pri TR-u najboljša :D
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

robinzon

OdgovorNapisal/-a robinzon » Sr Mar 09, 2011 4:42 pm

Ja za salamo rezat pa jest. Pa nč dugega. Ko pa zlgaš stvari v avto in iz njega te pa jeb....
Bolje narest izvlečno polico in vrata s stranskim odpiranjem.

dama

OdgovorNapisal/-a dama » Sr Mar 09, 2011 8:42 pm

LP.

zanima me vase mnenje glede tega NISSAN PATROLA.
kako se kaj obnese 2,8 motor v tem avtomobilu,se posebaj zaradi velikih koles katera so montirana na njega
hvala
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4208457&show=1
avtolicar-klepar

Uporabniški avatar
Zoran67

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Sr Mar 09, 2011 8:52 pm

prvo odgovorim robinzonu: Ko skladaš nekaj noter ali staviš ven ti koristi kot odlagalna površina, kot kuhinja, za salamo in če imaš sopotnico tudi za mizo in kar je na mizi je pa vse naše :lol: :lol: :lol:

Sedaj pa še za damo: Kolikor sem jaz seznanjen je bil tisti patrol nekaj popravljen in to v nulo. Sem ga že jaz gledal, ampak načrti so drugačni. Z tistimi gumami gre za 4, če ne pa menjaš razmerje. Informacijo sem dobil, da se ga splača vzeti, pa tudi cena verjetno ni zabetonirana.

Uporabniški avatar
Driver
Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Driver » Sr Mar 09, 2011 9:10 pm

robinzon

OdgovorNapisal/-a robinzon » Sr Mar 09, 2011 9:33 pm

Odprta ležeča vrata pri patrolu koristijo edino če imaš full nabit prtljažnik in stvari odložiš gor. Kar pa je v vsakdanjem življenju zelo zelo redko.
Imel sem dva patrola in pri obeh mi je šlo na živce to da se moraš vedno sklanjat daleč naprej če hočeš kaj dosečt. Sploh ker delam v kamnolomu je bil avto vedno bolj ali manj prašen in se tik tak nasloniš na prah. Sploh če kaj vzameš iz njega pa odpreš samo zgornji del. Da niti ne govorim takem patrolu ki ga imaš ti in rabiš skoraj lojtro da kaj dosežeš.
Če hočeš imet prostor za odlaganje lahko narediš dvojni poden in vmes izvlečno polico. Gor lahko odlagaš stvari, kuhaš.... in na koncu jo porineš noter. Priročno, na dosegu roke.....
Sistem hard top ala na pol pick up, je edina zgrešena stvar pri patrolu TR.

dama

OdgovorNapisal/-a dama » Sr Mar 09, 2011 9:40 pm

potek predelave sem ze pregledal in mislim da je res vse narejeno profi,
nov material,ljudje ki se spoznajo na stvari,menjana bi naj bila tudi glava na motorju,tako da bi naj bilo z avtom kar ok.

sem mislil samo kako se obnasa motor pri taksni tezi in tako velikih kolesih
avtolicar-klepar

Uporabniški avatar
Zoran67

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Sr Mar 09, 2011 9:54 pm

Sistem hard top ala na pol pick up, je edina zgrešena stvar pri patrolu TR.[/quote]

Za me je to edinstvena stvar pri tem avtu in še ko kuham, dam na zgornjo šipo baterijo, da mi sveti direkt v lonec. Osebno sem več kot zadovoljen, plezam pa ne gor ker imam kratko izvedbo. Če bi bilo vse vsem všeč bi imeli isto ženo. :lol: :lol: :lol:

Vrni se na “Offroad - splošno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov