Kupim katerikoli letnik Mercedes G lahko tudi brez motorja, zaželjeno bi bilo da je mehansko (prenosi) čim bolj izpraven. Prej sem sicer imel Jeep Grand Cherokee vendar je bil kot jama brez dna (samo vlagal v njega po vsaki vožnji po terenu pa je bil potreben servisa), zato si ogledujem Mercedes G ali Puch saj jih vsi hvalijo.
Zanimajo me vaše izkušnje iz tem modelom terenca in pa kakšna ponudba...
Lp Uroš
K: Mercedes G ali Puch
-
Ghostrider
- Kraj: Ljubljana
-
M.Benz._G.
Pozdrav
Vozil sem službeni PUCH G 230 ( ta je seveda enak Mercedesu G 230, razlika je samo v napisu in zaščitnemu znaku). Vožnja z njim je kar v redu, Na terenu se dobro obnese (nisem pa preizkušal kaj zmore na težjih terenih. Vožnja je bila predvsem po makadamu po gozdnih poteh, po kolovozih,.... in asfalt. Nič ekstremnega). Imel je avtomatski menjalnik s štirimi prestavami. Avto je bil požrešen, saj je mimogrede spil 20l bencina !
Puch 300D, ročni menjalnik. občutek, da voziš traktor s kabino za 7 ljudi. Tudi pospeški so primerljivi.
Tisti, zadnje generacije, ki imajo motor 270 CDI, tip tronik menjalnik, pa so res OK.
Vozil sem službeni PUCH G 230 ( ta je seveda enak Mercedesu G 230, razlika je samo v napisu in zaščitnemu znaku). Vožnja z njim je kar v redu, Na terenu se dobro obnese (nisem pa preizkušal kaj zmore na težjih terenih. Vožnja je bila predvsem po makadamu po gozdnih poteh, po kolovozih,.... in asfalt. Nič ekstremnega). Imel je avtomatski menjalnik s štirimi prestavami. Avto je bil požrešen, saj je mimogrede spil 20l bencina !
Puch 300D, ročni menjalnik. občutek, da voziš traktor s kabino za 7 ljudi. Tudi pospeški so primerljivi.
Tisti, zadnje generacije, ki imajo motor 270 CDI, tip tronik menjalnik, pa so res OK.
-
M.Benz._G.
Lep pozdrav.Najprej ti povem ,da imam kar nekaj prakse z G-ji tako,da ti lahko povem,da so deli za te avte mogoče najdražji med vsemi terenci. Če ga misliš imet za vsak dan kupi dizla(novejši motorji 250turbo,290turbo,300" klasika ili sa turbinom")ampak avto je težek tud pri dizlih računaj porabo minimalno 13l/100km,pri bencinarjih pa minimalno 16l/100km(230ge).Za moje pojme je najbolš kupit čim bolj ohranjenega tud če daš malo več za njega ker drugače je to lahko jama brez dna
Pa še to povem,nekateri govorijo,da so policijski vsi zgoneni do amena,ja res je da večina,ne pa vsi-ne govorim za te,ki se sedaj prodajajo na avtonetu,ampak na splošno za vse-tko ,da tud med njimi so dobri,treba je samo imet malo sreče.Zdej tukaj govorit na splošno o teh avtih bi blo preveč če te zanima kaj konkretnega vprašaj.
WO EIN G IST,
IST AUCH EIN WEG.
IST AUCH EIN WEG.
-
M.Benz._G.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov