Webasto, Air Top, vgradnja

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
navigator
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a navigator » Sr Dec 08, 2010 7:33 am

Super vgradnja. Se ravno sam lotevam vgradnje grelnika vode, pa mi bo tole zelo v pomoč, še posebaj, ker sem si belil glavo, kje narediti odvzem goriva. Zdaj pa lahko samo prekopiram tvojo rešitev.

Še en offtopic:

Kako se kaj obnese tale filter za olje (TRABOLD-Filter)?

S50T napisal/-a:Slika

Uporabniški avatar
S50T
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a S50T » Sr Dec 08, 2010 1:14 pm

Navigator, ko sem avto dobil je bil Trabold ze vgrajen. Katere lastnosti navaja proizvajalec poznaš, kako točno se "počuti moj motor" pa ne vem. Za enkrat se obnašam tako, kot da ga ni in ob redni menjavi olja in filtra zamenjam se vložek v Trabold filtru. Mogoče bom na kakšni daljši poti na njegov račun odložil menjavo olja, ali pa me bo že prej kdo prepričal, da je res tako dober in bom spremenil dosedanjo prakso.
Lep pozdrav,
Jure

Uporabniški avatar
S50T
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a S50T » To Dec 14, 2010 10:42 pm

Miran, Huligan, vajini argumenti seveda drzijo. Poiskal sem mesto za preboj se ene luknje in sedaj ogrevam zrak iz notranjosti vozila.
Slika

Uporabniški avatar
S50T
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a S50T » Če Dec 16, 2010 9:31 pm

Menjava cevi - tretjič
Odprtina za odvzem hladnega zraka je od Webasto grelca oddaljena slab meter. Prostora ni veliko - potrebno je izvesti ostro koleno. Najprej sem uporabil rebrasto Alu cev, ki se je zelo lepo oblikovala. Problem te cevi je, da se po njej v notranjost kabine prenaša hrup iz motornega prostora.
V drugem poskusu sem Alu cev zamenjal z rebrasto PVC cevjo s kovinsko špiralo. Cev je bila zelo gibljiva vendar rebrasta tudi na notranji strani. Pretok zraka je bil tako slab, da je bilo gretje komaj opazno. Danes sem zgodbo zaključil z gumijasto cevjo ASPIMOKE (Prit), ki izpolnjuje vse zahteve, žal pa ni poceni.
Ker je že bilo nekaj govora o porabi sem izmeril sledeče (pri polni obremenitvi, 5 minut po zagonu):
- temperatura zraka na vstopu v sesalno cev, 15 st.
- temperatura zraka na mestu vstopa v kabino, 115 st.
- poraba toka, 2,0A

Po tem, ko temperatura v notranjosti doseže nastavljeno, se poraba toka zmanjša na približno 1A. To pomeni, da ni nobene nevarnosti, da bi v eni noči izpraznili akumulator.

Slika

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Pe Dec 17, 2010 12:10 am

S50T napisal/-a:Ker je že bilo nekaj govora o porabi sem izmeril sledeče (pri polni obremenitvi, 5 minut po zagonu):
- poraba toka, 2,0A
Saj ti verjamem na besedo, ampak 115°C se meni zdi dosti. :?

73
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Dec 17, 2010 7:42 am

Lepo! In še pravočasno povrh vsega.
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
S50T
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a S50T » Pe Dec 17, 2010 8:25 am

Rafter napisal/-a:
S50T napisal/-a:Ker je že bilo nekaj govora o porabi sem izmeril sledeče (pri polni obremenitvi, 5 minut po zagonu):
- poraba toka, 2,0A
Saj ti verjamem na besedo, ampak 115°C se meni zdi dosti. :?

73

Merjeno z EX623 (http://www.extech.com/instruments/produ ... &prodid=79) in temperaturno sondo. Danes zjutraj sem preveril se enkrat: -5 st. na vhodu in 95 st. na izhodu. V obeh primerih priblizno 100 st. razlike med vstopom in izstopom. Izstopna tocka je oddaljena od grelca priblizno 60 cm (vmes je se 90 st. koleno).

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov