Offrod gume Malatesta kobra

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
triglav1
Kraj: Laško (nad)okolica

Offrod gume Malatesta kobra

OdgovorNapisal/-a triglav1 » Sr Dec 08, 2010 10:46 am

Lep pozdrav vsem!

Sm popolnoma nov na forumu, zato sem načel novo temo, čeprav je verjetno diskusija o tem že tekla pa vendar me zanima mnenje oziroma nasvet....

Imam namreč Kia Sportage 2.0 bencin (128 KM), avto večinoma uporabljam za pocesti, makedamu, včasih tudi po terenu (večinoma ko znjim vozim drva, seno ali kaj podobnega iz kakšne res grde in strme luknje), drugač ga pa mam za pozimi, ker sem doma na hribu in je do nas res klanec in hrib..... pa dost nakladanja :D

Vprašanje:

Sedaj sem mel gor 4x4 gume Lassa competition, stare so skoraj dve leti in imajo cca 25 000 km, ter 6 mm profila pa po temlem (resda mokrem) snegu niso šle nikamor...

Sedaj bi pa kupil ene mal bolj krampaste gume, in sem se zapičil v Malatesta kobra NT, in me zanimajo resnične izkušnje z njimi...

Kako gredo po snegu, ter kako se obnašajao na asfaltu, a so glasne za znoret ali se da prenašat tistih par km na asfaltu?

Vem, da so to gume za blato, sam vseeno bi morala z takšnim profilom it tudi po snegu, al se motim....?

Vem, da sem mal na dolgo vprašal..., samo vseeno hvala za odgovore...

LPA

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Če Dec 09, 2010 2:43 am

Z kobra trac NT nimam izkušenj, vozim kobra trac. baje so trac NT malenkost boljše za sneg kot kobra trac.

No, kakorkoli, od doma imam 300m hriba navzdol, asfalt. Po celem snegu, če ga je bilo vsaj ca 10 cm, sem si upal peljat navzdol. Če ga je bilo manj oz. je bil že zvožen, sem šel naokoli mimo soseda po makadamu. Kobra Trac so po zvoženem snegu katastrofa, nimajo praktično nič oprijema. Samo čakaš, kdaj te bo začelo nest. Potem pa obiraš naplužen sneg ali travnik. :-)
Tudi po ravnem se težko ustaviš, na ovinku pa greš naravnost.
Po cesti so glasne, ampak ni tako hudo. Držijo dobro tudi v dežju.
Z veliko mero previdnosti, če nisi v hribih, gre tudi pozimi. Sem se vozil dve zimi z njimi, ampak je bila takrat niva tretji avto pri hiši, in če je sneg zapadel, je pač avto ostal doma tisti dan.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

triglav1
Kraj: Laško (nad)okolica

OdgovorNapisal/-a triglav1 » Če Dec 09, 2010 8:07 am

Hvala za odgovor...
Problem je, da se doma v precejšnjem hribu in čedalje bolj ugotavljam, da so sedajšnje Lassa ble prvo zimo super napram drugim (kot je slišati komentarje) pa drugo zimo tudi!

Lahko bi pa mal več kot 20 k km zdržale...

LPA

Uporabniški avatar
ziga412

OdgovorNapisal/-a ziga412 » Po Dec 13, 2010 1:29 pm

Pozdravljeni

Ker sem v enem od prejšnjih postov zasledil da se ne da več dobiti 31" Malatesta Kobra si bom kar tole temo sposodil.
Uroš iz PNEWS CENTRA mi je sporočil, da je danes dobil novo zalogo gum 31x10.5x15 Kobra in Caiman.

Če kdo rabi naj pokliče 041 736 041
Ta je pa iz trte zvita.

Uporabniški avatar
Huligan
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Huligan » Po Dec 13, 2010 2:30 pm

No sam sem na samuraju vozil kobra trac in ugotovil sledeče.
Guma je po suhem kr glasna ( najprej te slišijo nato pa vidijo)
za v blato je več kot dobra,ma kaj dobra odlična,
za sneg je pa zadovoljiva(s pravo mero zraka v njej jo boš bistveno izbolšal),je pa res da sneg ni vedno enak.
To so zgolj moje ugotovitve ugotovljene z mojim načinom vožnje.
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.

stihl

OdgovorNapisal/-a stihl » To Dec 14, 2010 2:33 pm

Kolega je imel na kii Maxxiske MT - 754 Buckshot Mudder, širine 235, pa ni bila glasna niti pri 150 na uro in v sneg je kar vredu peljala,boljše kot moja niva in sem zmeraj zadaj ostal.Cena pa je bila pred enim letom cca. 105 € na gumo.Kolk je pa kobra pa ne vem.Lp stihl
Stihl je zakon!!

Mate69
Kraj: Kanal ob Soči

OdgovorNapisal/-a Mate69 » To Dec 14, 2010 5:51 pm

Malatesta kobra NT - dobra (kvaliteta/cena)
Micka pocurala, rožce škropila, pušlice vezala, fantom delila.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta