Lep pozdrav vsem!
Sm popolnoma nov na forumu, zato sem načel novo temo, čeprav je verjetno diskusija o tem že tekla pa vendar me zanima mnenje oziroma nasvet....
Imam namreč Kia Sportage 2.0 bencin (128 KM), avto večinoma uporabljam za pocesti, makedamu, včasih tudi po terenu (večinoma ko znjim vozim drva, seno ali kaj podobnega iz kakšne res grde in strme luknje), drugač ga pa mam za pozimi, ker sem doma na hribu in je do nas res klanec in hrib..... pa dost nakladanja :D
Vprašanje:
Sedaj sem mel gor 4x4 gume Lassa competition, stare so skoraj dve leti in imajo cca 25 000 km, ter 6 mm profila pa po temlem (resda mokrem) snegu niso šle nikamor...
Sedaj bi pa kupil ene mal bolj krampaste gume, in sem se zapičil v Malatesta kobra NT, in me zanimajo resnične izkušnje z njimi...
Kako gredo po snegu, ter kako se obnašajao na asfaltu, a so glasne za znoret ali se da prenašat tistih par km na asfaltu?
Vem, da so to gume za blato, sam vseeno bi morala z takšnim profilom it tudi po snegu, al se motim....?
Vem, da sem mal na dolgo vprašal..., samo vseeno hvala za odgovore...
LPA
Offrod gume Malatesta kobra
Z kobra trac NT nimam izkušenj, vozim kobra trac. baje so trac NT malenkost boljše za sneg kot kobra trac.
No, kakorkoli, od doma imam 300m hriba navzdol, asfalt. Po celem snegu, če ga je bilo vsaj ca 10 cm, sem si upal peljat navzdol. Če ga je bilo manj oz. je bil že zvožen, sem šel naokoli mimo soseda po makadamu. Kobra Trac so po zvoženem snegu katastrofa, nimajo praktično nič oprijema. Samo čakaš, kdaj te bo začelo nest. Potem pa obiraš naplužen sneg ali travnik.
Tudi po ravnem se težko ustaviš, na ovinku pa greš naravnost.
Po cesti so glasne, ampak ni tako hudo. Držijo dobro tudi v dežju.
Z veliko mero previdnosti, če nisi v hribih, gre tudi pozimi. Sem se vozil dve zimi z njimi, ampak je bila takrat niva tretji avto pri hiši, in če je sneg zapadel, je pač avto ostal doma tisti dan.
No, kakorkoli, od doma imam 300m hriba navzdol, asfalt. Po celem snegu, če ga je bilo vsaj ca 10 cm, sem si upal peljat navzdol. Če ga je bilo manj oz. je bil že zvožen, sem šel naokoli mimo soseda po makadamu. Kobra Trac so po zvoženem snegu katastrofa, nimajo praktično nič oprijema. Samo čakaš, kdaj te bo začelo nest. Potem pa obiraš naplužen sneg ali travnik.
Tudi po ravnem se težko ustaviš, na ovinku pa greš naravnost.
Po cesti so glasne, ampak ni tako hudo. Držijo dobro tudi v dežju.
Z veliko mero previdnosti, če nisi v hribih, gre tudi pozimi. Sem se vozil dve zimi z njimi, ampak je bila takrat niva tretji avto pri hiši, in če je sneg zapadel, je pač avto ostal doma tisti dan.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
No sam sem na samuraju vozil kobra trac in ugotovil sledeče.
Guma je po suhem kr glasna ( najprej te slišijo nato pa vidijo)
za v blato je več kot dobra,ma kaj dobra odlična,
za sneg je pa zadovoljiva(s pravo mero zraka v njej jo boš bistveno izbolšal),je pa res da sneg ni vedno enak.
To so zgolj moje ugotovitve ugotovljene z mojim načinom vožnje.
Guma je po suhem kr glasna ( najprej te slišijo nato pa vidijo)
za v blato je več kot dobra,ma kaj dobra odlična,
za sneg je pa zadovoljiva(s pravo mero zraka v njej jo boš bistveno izbolšal),je pa res da sneg ni vedno enak.
To so zgolj moje ugotovitve ugotovljene z mojim načinom vožnje.
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta