SLAVA JIM
Od dela sem živel v prejšnem sistemu,in od dela živim v sedanjem vendar sedaj bolje kot prej .(razen let) Glede varnosti je pa problem,ker se laži ne reče več laž,ampak neresnica, kraji pa ne kraja ampak lastninjenje ali odtuitev! Direktotji še iz prejšnjeg sistema so dobro pripravili teren za svoje ,ki so potem lastninili (kradli) tisto kar smo včasih rekli družbeno premoženje. Šolanje pa je ravno tako zastoj sedaj kot je bilo prej. Kar se pa gre okoli zdravstva in farmacije je pa bilo prej veliko bolje kot sedaj,bogivi v belih haljah!
Mitsurugi2 napisal/-a:A nism napisu da so garali za to? Sami so delal in pošteno služil.
ja garal so......
kot da danes ne.....
Moj oče (na žalost ga bomo jutri pokopali) kateri je 40 let vozil kamion je kupil zemljo ,zgradil hišo in k kruhu spravil 3 otroke......
danes ko nekdo šofira (ali da dela kaj drugega) pa mora prositi za svojo plačo da bo poravnal položnice.......kje je tukaj zemlja,zidana hiša in pa več kot eden otrok........
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777
- Mitsurugi2
Moje sožalje.
Za danes sem tudi lepo napisal kako je. Vsak grabi na svojo stran... v prvi vrsti tisti na vrhu. Uni spodi pa res prosijo ker ni nič za pograbit saj je vse že pobrano z vrha.
Sej berete kaj se dogaja v evropi. Poglejte grke, portugalce, špance.
To je folk k dejansko gre na ulice in naredi upor oz kaos. Pri nas se vedno nekaj napoveduje pa še to zmer na nek deževni dan in na konc skor noben ne pride. Vsi politiki nekaj oblublajo, vsi bi neke reforme v svojo korist delal. Na koncu noben nič ne naredi (razen toplih obrokov for free).
Trenutna situacija kliče po neki veliki kurčevi reformi.
Lp
Za danes sem tudi lepo napisal kako je. Vsak grabi na svojo stran... v prvi vrsti tisti na vrhu. Uni spodi pa res prosijo ker ni nič za pograbit saj je vse že pobrano z vrha.
Sej berete kaj se dogaja v evropi. Poglejte grke, portugalce, špance.
To je folk k dejansko gre na ulice in naredi upor oz kaos. Pri nas se vedno nekaj napoveduje pa še to zmer na nek deževni dan in na konc skor noben ne pride. Vsi politiki nekaj oblublajo, vsi bi neke reforme v svojo korist delal. Na koncu noben nič ne naredi (razen toplih obrokov for free).
Trenutna situacija kliče po neki veliki kurčevi reformi.
Lp
VM - Turbotronic®
Sigmund Freud
Konkurenca dr. psiho. ALIEN-u
Sigismund Schlomo Freud je bil rojen 6. maja 1856 v Příborju (današnja Češka, tedaj Avstroogrska) v judovski družini. Pri enaindvajsetih se je preimenoval v »Sigmund«.
Več na: http://sl.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud
Konkurenca dr. psiho. ALIEN-u
Sigismund Schlomo Freud je bil rojen 6. maja 1856 v Příborju (današnja Češka, tedaj Avstroogrska) v judovski družini. Pri enaindvajsetih se je preimenoval v »Sigmund«.
Več na: http://sl.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud

Marlene Dietrich: nemško-ameriška igralka in pevka, rojena 27. december 1901, Nemčija,
† 6. maj 1992, Pariz
LILI MARLEEN
Tamkaj pred kasarno,
poleg glavnih vrat,
stala je laterna,
k'je tam še od takrat.
Pod njeno žolto tam lučjo,
prijel te bom spet za roko,
kot že, Lili Marlen!
Tam je majhen svet,
samo za naju dva,
kjer se tvoja senca
z mojo poigra.
In vsi ljudje naj vidijo,
da to je najino slovo,
s teboj, Lili Marlen!
Tvoj korak
samotno odmeva v temo,
mojega že dolgo
ni več pod lučjo.
in ko bo svet temo pregnal,
le kdo bo pod laterno stal,
s teboj, Lili Marlen!
V vetru nad grobovi,
ki hlipa za vse nas,
sliši se kot v sanjah
tvoj ljubeči glas.
In ko bo svet meglo pregnal,
bom spet tam pod laterno stal,
s teboj, Lili Marlen!

Mogoče kot zanimivost.
1945
Kapitulacija Nemčije
V glavnem štabu vrhovnega poveljnika zahodnih vojaških sil generala Dwighta Eisenhowerja je nemški generalpolkovnik Alfred Jodl podpisal brezpogojno kapitulacijo nemške kopenske armade. Kapitulacijo nemške mornarice je podpisal admiral Hans Georg von Friedeburg, letalskih sil pa general Wilhelm Oxenius. Določila kapitulacije so pričela veljati 9.5.1945.
1945
Kapitulacija Nemčije
V glavnem štabu vrhovnega poveljnika zahodnih vojaških sil generala Dwighta Eisenhowerja je nemški generalpolkovnik Alfred Jodl podpisal brezpogojno kapitulacijo nemške kopenske armade. Kapitulacijo nemške mornarice je podpisal admiral Hans Georg von Friedeburg, letalskih sil pa general Wilhelm Oxenius. Določila kapitulacije so pričela veljati 9.5.1945.

Da ne bo samo o smrti.
IVAN CANKAR
10. maj 1876
Rodil se je Na klancu na Vrhniki kot osmi otrok obrtniško-proletarske družine. Oče je služil kruh kot krojač, kjer pa se ni dolgo obdržal in je prekinil proizvodnjo ob prihodu trgovine s konfekcijo na Vrhniko. Zapustil je družino in odšel delat v Bosno. Mati je zelo težko preživljala družino, imela je srečo, da ji je pri tem pomagala vrhniška gospoda. Leta 1882 se je Cankar vpisal v osnovno šolo na vrhniškem hribu.
Več tukaj:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Cankar
Kot zanimivost:
Sanjska dežela
Italijanski pomorščak Amerigo Vespucci je odplul na svoje prvo potovanje v Novi svet. Kot prvi je ugotovil, da je to čisto nov kontinent med Evropo in Azijo - Amerika - ki so ga po njem tudi poimenovali.
IVAN CANKAR
10. maj 1876
Rodil se je Na klancu na Vrhniki kot osmi otrok obrtniško-proletarske družine. Oče je služil kruh kot krojač, kjer pa se ni dolgo obdržal in je prekinil proizvodnjo ob prihodu trgovine s konfekcijo na Vrhniko. Zapustil je družino in odšel delat v Bosno. Mati je zelo težko preživljala družino, imela je srečo, da ji je pri tem pomagala vrhniška gospoda. Leta 1882 se je Cankar vpisal v osnovno šolo na vrhniškem hribu.
Več tukaj:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Cankar
Kot zanimivost:
Sanjska dežela
Italijanski pomorščak Amerigo Vespucci je odplul na svoje prvo potovanje v Novi svet. Kot prvi je ugotovil, da je to čisto nov kontinent med Evropo in Azijo - Amerika - ki so ga po njem tudi poimenovali.

fire napisal/-a:Od dela sem živel v prejšnem sistemu,in od dela živim v sedanjem vendar sedaj bolje kot prej .(razen let) Glede varnosti je pa problem,ker se laži ne reče več laž,ampak neresnica, kraji pa ne kraja ampak lastninjenje ali odtuitev! Direktotji še iz prejšnjeg sistema so dobro pripravili teren za svoje ,ki so potem lastninili (kradli) tisto kar smo včasih rekli družbeno premoženje. Šolanje pa je ravno tako zastoj sedaj kot je bilo prej. Kar se pa gre okoli zdravstva in farmacije je pa bilo prej veliko bolje kot sedaj,bogivi v belih haljah!
Z tem se pa čist strinjam. Naša težava je edino to da smo šli iz enega slabega režima v drugega še slabšega. Sedaj se vsak lahko boji svoje sence, prej so se jo bali samo ljudje z hrbtenico in svojo glavo.
Sicer pa če pogledaš zgodovino tisočletja nazaj idealnega režima nikoli ni bilo. Vedno so bili eni zgoraj in eni spodaj. Tud Napoleon je bil diktator, nikjer na svetu ga niso marali, za slovence pa je naredil več koristnega kot škode.
robinzon napisal/-a:fire napisal/-a:Od dela sem živel v prejšnem sistemu,in od dela živim v sedanjem vendar sedaj bolje kot prej .(razen let) Glede varnosti je pa problem,ker se laži ne reče več laž,ampak neresnica, kraji pa ne kraja ampak lastninjenje ali odtuitev! Direktotji še iz prejšnjeg sistema so dobro pripravili teren za svoje ,ki so potem lastninili (kradli) tisto kar smo včasih rekli družbeno premoženje. Šolanje pa je ravno tako zastoj sedaj kot je bilo prej. Kar se pa gre okoli zdravstva in farmacije je pa bilo prej veliko bolje kot sedaj,bogivi v belih haljah!
Z tem se pa čist strinjam. Naša težava je edino to da smo šli iz enega slabega režima v drugega še slabšega. Sedaj se vsak lahko boji svoje sence, prej so se jo bali samo ljudje z hrbtenico in svojo glavo.
Sicer pa če pogledaš zgodovino tisočletja nazaj idealnega režima nikoli ni bilo. Vedno so bili eni zgoraj in eni spodaj. Tud Napoleon je bil diktator, nikjer na svetu ga niso marali, za slovence pa je naredil več koristnega kot škode.
"Politika je kurba"
"Korita ostajajo, prašiči se menjajo!" so rekli že stari ljudje!
Največji absurd je pa, ko gledaš obletnico izvolitve prve slovenske vlade,
pa ti govori o pravicah nekdo, ki je javno označen za tajkuna, kateri proda tovarno zaradi tega, ker je zemlja več vredna kot ga nosi dobiček trenutna proizvodnja!!! In ga boli kurac koliko družin zaradi tega živi v pomankanju. Vse skupi mi gre na
!LP by Jereb
- Mitsurugi2
Namesto da opevate mrtve ali skoraj mrtve, si raje dajte gor malo muzike pa se skulirajte. Recimo kaj takega
http://www.last.fm/music/Stevie+Ray+Vau ... ittle+Wing
(ta mi je prišla na misel ob onem predhodniku Hendrixa)
P Miran
http://www.last.fm/music/Stevie+Ray+Vau ... ittle+Wing
(ta mi je prišla na misel ob onem predhodniku Hendrixa)
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot], miran in 6 gostov