Ker se pri nas ta model ne prodaja, me zanima, ali ga bodo na servisih toyote znali servisirat/imeli dele za ta avto, al je bolje da ga zapeljem v avstrijo/nemčijo, kjer te modele prodajajo?
Gre pa za takle avto.

miran napisal/-a:....
PS: za stran z workshop manuali za 120/125 se pa tudi jaz zeeeeeelo toplo priporočam!
Nebivedu napisal/-a:Matej napisal/-a:2 nebivadu
a boš nabavil?
Ja. Mi je avto full všeč in ga že nekaj let spremljam, samo zdej so cene tok padle, da ga dobiš že za 20.000 do 22.000 evrov in to 2008 letnik. Iščem pa avto z ročnim menjalnikom (nekaj jih je samo imajo pa malo višjo ceno).
Nebivedu napisal/-a:Ker sem bolj navajen ročnega menjalnika. Sej najbrž bi se avtomatika tudi hitro navadil, bom videl, zdele še imam možnost izbire.
Čakam pa na odgovor, kok pride avto, če mi jo človek iz amerike pošlje (če je kaj ceneje kot iz nemčije uvožena). Od tam bo pa pomoje samo avtomatik, tako da bom videl kako bo.
Če ne bo odgovora iz amerike, imam pa 2 v nemčiji ogledane, pa se bom najbrž v ponedeljek kr tja zapeljal.
TRCO1 napisal/-a:-menda jih na veliko vozijo iz kanade so še cenejše...
Nebivedu napisal/-a:TRCO1 napisal/-a:-menda jih na veliko vozijo iz kanade so še cenejše...
Resno, al je to rekla - kazala, ker mi je iz kanade dobiti avto veliko lažje (sorodniki živijo v kanadi, s katerimi smo stalno v stikih - internet phone in podobne variante)
Nebivedu napisal/-a:TRCO1 napisal/-a:-menda jih na veliko vozijo iz kanade so še cenejše...
Resno, al je to rekla - kazala, ker mi je iz kanade dobiti avto veliko lažje (sorodniki živijo v kanadi, s katerimi smo stalno v stikih - internet phone in podobne variante)
Cene v kanadi so pa take za nov avto - letnik 2010
Manual Transmission $31,900
Offroad Package $36,475
Adventure Package $37,510
Automatic Transmission $32,900
Offroad Package $37,475
Adventure Package $38,510
Torej od 21.339,22€ (31.900$) pa do 25.760,92€ (38510$).
Nebivedu napisal/-a:Evo carina je 8,5% (uvoz iz kanade), DMV je 13% in potem na vse to davek 20%. Torej bi po mojih izračunih najcenejši FJ cruiser iz kanade bi prišel 31250 evrov, najdražji pa 37.900 evrov.
Govorim pa za čisto novo toyoto FJ cruiser letnik 2010 z 4.0 V6 motorjem in 260KM moči.
Zdej, če kdo ve kaj več, naj pove, ker se mi zdi, da je 8,5% carine malo, in da je več za plačat. DMV in naš DDV sta znana. DMV pa gre po razredih od 1 do 13%.
A kdo kej ve, kako bi zgledalo, če mi človek pošlje avto kot darilo? Kakšne bi bile potem dajatve in ostale zadeve?
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov