Oj, točno tako =)
pa še na porabi se pozna če lepo z zadnjim pogonom voziš in prednjo axo povsem odklopiš.
Glede delov pa ne paše nič pomembnega od lade.
Zavorni sistem je na vsakem starem uazu popolnoma ne uporabnen in potreben resne prenove!!!!
to lahko sedaj ko sem da vse to skozi govorim iz lastnih izkušenj. Sam sam ga obnovil u nulo in ga sedaj zaradi prostorske stiske prodajam. Ker vem kaj vse sem moral narediti na njem, da dela u nulo mi je prav težko ko vidim ljudi ki se zapičijo le v ceno. ta je pri meni 1900 eurov (kupil sem ga za 1500) in ne vejo da sem vložil van 850 eurov samo delov in 230 ur dela. Avto ni čisto nič rjav!!! Osebno sedaj vem česa vsega bi ime teh nekaj evrov rešilo. Žal pa morajo očitno vsi skozi isto šolo =)
Glede delov je ena opcija Ebay in iz poljske ali rusije. Druga boljša opcija je pa iti po dele na mađarsko ali v bosno.
Sam sem zelo dolga časa poiskušal priti do naslova in lokacije trgovine (pri enemu doma v graži) in mi je po enem letu ratalo.
To je v nagykaniži, 30 km čez mejo, je lepa cesta in ni treba vinjete. Ta človek govori malo hrvaško in malo rusko tako da komunikacija še nekako gre.
Za vse ki vas zanima mi pištie ali pa pokličite, da vam počasi in detaljno razložim.
Cene delov so znosne, a ne tako zastonj kot bi se na prvi pogled zdelo.
Splača se vzeti tudi ruske original svečke ki se mi super obnesejo in so relativno poceni (1euro na komad)
Lajtenge se gumjaste dobi gor, drugače pa bakreno cev 6mm sem jaz kupil v merkurju na viču. Ni običajna avtomobilska zavorna cev in je predimenzionirana. Potem je treba še obdelati konce.
Pred potjo je dobro razdreti kolo da se vidi če je treba vzeti še čeljusti.
Cilindri so vsi fuč ali jih je bolje preventivno menjati. Nekaj sem slišal da paše od tama 80 a je ceneje bolje in ziher kar nov iz mađarske.
Od lade sem dal gor edino oljni filter. =)
Kar se tiče večjih delov in mehanskih slopov pa je opcija avtoodpad na igu kjer so +-3 uazi za dele. (cene niso nizke!!!) dobi se pa vse.
Slišal sem da se na mašđarskem dobi tudi diferenciale z blokadami za pod 300 eurov.
Pogosto crknejo pa še razdelilni sistem in štarter, ker ravno tam čez kaplja iz havbe dol. Najceneje jih je zamenjati za nove. Pri starih uazih pa ni neumno imeti tudi kako sklopko na rezervi, vsaj jaz sem jo menjal.
Za vse info mi pišite na ZS ali pa kar v to temo za ljubitelje UAZov, ki sem jo zelo vesel, ker vem kako koristni so nasveti. Meni je pomagalo par ljudi in sedaj je prav, da znanje prenesem naprej.
LP