foto, video

Predlogi, kritike, ideje, ...
Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » To Feb 13, 2007 1:23 pm

kleno: js mam iste izkušnje kot ti. ne gre se za to, da to izkoriščaš ampak zato, da kljub našemu napredku še vedno veljajo neka "nagonska" pravila.
če imaš majhen avto se človek obnaša čisto drugače (beri te izsiljuje, zriva,...), kot če imaš velikega,...

no, hotu sm samo povedat, da sem enkrat parkiral avto na mestu kjer ga je hotel tudi en v "civilu", samo,da jaz tega nisem opazil. ko sem se odpravu proti trgovini me je tip zaparkiral in začel nekaj sikat. js sem mu samo rekel, da me ne moti, če me zaparkira in sem šel. ko sem prišel nazaj avta seveda ni bilo več, pa me ni bilo manj kot 20 min...

nebivedu: problem pri đipu ni kolko je poškodovan, ampak kolk si ti poškodovan. zato ima recimo "miranova" toyota mehkejšo šasijo in se neki zvija al kaj že in to samo zato, ker mora zadovoljit neka varnostna merila.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Feb 13, 2007 1:30 pm

Inšpektor napisal/-a:nebivedu: problem pri đipu ni kolko je poškodovan, ampak kolk si ti poškodovan. zato ima recimo "miranova" toyota mehkejšo šasijo in se neki zvija al kaj že in to samo zato, ker mora zadovoljit neka varnostna merila.

To mo je čisto jasno, vendar največ nesreč je v mestih in naseljih, kjer ljudje izsiljujejo in se vrivajo, ter na regionalkah ko prideš iz naselja ven, ker prepotentni vozniki hočejo na vsak način prehitete osebka pred sabo. Vse te nesreče so pri hitrostih uglavnem do 80km/h - na avtocestah je pa bolj malo nesreč, so pa zato tok hujše, ker so večje hitrosti.

In v teh malih hitrostih te v tršem avtu res preruka in premetava po avtu, vendar če si prepasan imaš definitivno večjo možnost preživetja kot pa nekdo v osebnem avtu v katerega priletiš s tem terencem. Kar se pa tiče enoprostorcev je pa tako ali tako znano, da so po varnosti na vrhu. Vendar v enoprostorcu tudi ponavadi ni voznika, ki bi nekaj na silo prehiteval in se vrival, sploh če ima otroka zadaj, so pa izjeme. Ravno tako nas večina s terenci ne nori in ne vozi mnogo čez omejitve, so pa izjeme.
Pred EUR sem bil SIT!

muds_spirit
Kraj: brkini

OdgovorNapisal/-a muds_spirit » To Feb 13, 2007 2:55 pm

Nebivedu napisal/-a:
gregor napisal/-a:nebivedu, mislim, da nebi bilo bistveno drugače, itak je šasijo zmučkalo.
mogoče bi avto boljše odnesel, če bi bila homemade šasija iz močnih I profilov. Ampak potem pa šofer verjetno nebi preživel prevelikega pojemka.

Šasojo je zvilo na eni strani, bullbar, pa bi prenesel na kompleten prednji del in bi moral espace poriniti vse skupaj nazaj.

Po moje, bi bil mnogo manj razbit spredaj, če bi imel res dober bullbar.

Na subaruju sem enkrat imel podobno zadevo. Polo variant se mi je nastavil, ko je izsilil prednost in zapeljal čez sto znak. Na subaruju je bil prednji odbijač kar 90x50 pohištvena cev privijačena s šestimi vijaki M16 na nosilni del podvozja. Vse kar sem imel razbito je bil počen smernik in zamaknjen odbijač za 5 cm, polo pa je bil totalka pri 40km/h moje hitrosti, razbit odbijač, obe luči, maska, hladilnik in zamaknjen cel prednji del.

ti si pa itak že vse probau in od gorskih reševalcou do komandosa na hrvaškem
sam še v hagu te ne iščejo :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » To Feb 13, 2007 3:42 pm

muds_spirit napisal/-a:... sam še v hagu te ne iščejo

:shock: Kako pa ti to veš? :shock:

muds_spirit

OdgovorNapisal/-a muds_spirit » To Feb 13, 2007 3:46 pm

Vito_ napisal/-a:
muds_spirit napisal/-a:... sam še v hagu te ne iščejo

:shock: Kako pa ti to veš? :shock:

ker se vedubi vedno rad kaj pohvali ali pa izumi toplo vodo :roll: :roll:

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » To Feb 13, 2007 3:55 pm

To razumem ... sam ... kako ti veš, da ga ne iščejo v Hagu?

muds_spirit

OdgovorNapisal/-a muds_spirit » To Feb 13, 2007 4:05 pm

Vito_ napisal/-a:To razumem ... sam ... kako ti veš, da ga ne iščejo v Hagu?

kako pa ti veš da ga iščejo :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
MEDOdesign
Kraj: Ljubno ob Savinji
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a MEDOdesign » To Feb 13, 2007 4:24 pm

Slika

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » To Feb 13, 2007 6:28 pm

Fantje,

"Vozite sigurno- vozite tenk."

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Feb 13, 2007 6:46 pm

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » To Feb 13, 2007 7:17 pm

Slayer kej si poglablou namest bagerja :D
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
zuki
Kraj: nova gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a zuki » To Feb 13, 2007 7:56 pm

lp zuki
Slika

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » To Feb 13, 2007 8:29 pm

muds_spirit napisal/-a:kako pa ti veš da ga iščejo

Tega pa jaz nisem napisal! :twisted:

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Feb 13, 2007 10:44 pm

Sven napisal/-a:Slayer kej si poglablou namest bagerja :D
LP

Malo poglabljamo ja... ccc

http://www.youtube.com/watch?v=sZmhvvnvWGU

honda.snoopy
Kraj: dobrna

OdgovorNapisal/-a honda.snoopy » Sr Feb 14, 2007 12:23 am

Ja ja se vidi da lahko samo niva nadomešča bagre za poglobovanje potokov!! Pa kdaj pa kdaj mora vlečt kakiga terenca za sabo ko ubošček nemore naprej!!
Saj moja NIVA je to navajena!

hehe Lp. SNOOPY

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Feb 14, 2007 8:30 am

Da se povrnem za kakšen dan nazaj.
Nebivedu: kaj misliš, da z bull barom kaj pridobiš? Ne lomi ga! Sunek in sile so enake, lahko jih mehko prevzame odbijač ali mehka pločevina, lahko se pa TOGO preko šasije (važno, da so vijaki pohištveni in vsaj M50) prenesejo na cel avto. In cel avto potem "rukne" z udarcem. Voznik in potniki tudi. Če ima kdo od oseb v avtu prazno glavo (=lahko) mu bo mogoče brez poškodb zanihala skupaj z avtom, če pa ima kaj v glavi, bo pa šel najprej vrat (oz. kakšno vretence) v 3k in šele potem bo glava zanihala. Vprašaj kakšnega reševalca, s koliko fentanimi vratovi imajo za opraviti.
Bull bar opravi svojo funkcijo varovanja avta le v dveh primerih: če so hitrosti majhne ali pa če je avto z bull barom dooosti težji od one stvari v katero se zaleti. Vse ostalo je pa (dobesedno) težka šminka. Težja ko je šminka, lažja je glava.:lol:
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Korando
Kraj: Trebnje

OdgovorNapisal/-a Korando » Sr Feb 14, 2007 9:12 am

Bom pa še jaz malo pameten :D

V primeru Renault vs Landi - LR je bil razbit pretežno po desni strani, sile se na levo stran niso prenesle v enaki meri kot je to bilo pri renaultu. To pomeni, da ima LR spredaj manj materiala, ki bi absorbiral udarec in zato je udarec bolj direkten. V filmu se lepo vidi, kako globoko v kabino je porinilo armaturo, ki je stisnila voznika.
Tudi jaz menim, da bi v tem primeru bullbar morebiti res pomagal tako, da bi sile z desne strani prenesel tudi na levo stran in s tem bi se povečala mečkalna cona.

Neglede na to pa menim, da se klasične toge karoserije po varnosti ne morejo primerjat z novejšimi samonosilnimi, ker enostavno ne absorbirajo toliko energijo pri trku in se je več prenese na voznika. V tem primeru seveda pomaga le razlika v kilaži oz. nizke hitrosti.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Feb 14, 2007 9:55 am

Korando napisal/-a:Tudi jaz menim, da bi v tem primeru bullbar morebiti res pomagal tako, da bi sile z desne strani prenesel tudi na levo stran in s tem bi se povečala mečkalna cona.

Točno to sem tudi jaz hotel povedat. Če imaš spredaj dober bullbar ali pa recimo pohištveno cev, se ta cela cev nasloni na avto in mora nasprotno vozilo porinit vse skupaj nazaj in ne samo en del podvozja, zaradi tega ker se sila porazdeli po celem prednjem delu in tudi preko mašine na menjalnik in prenose. Cev ali bullbar se nasloni na mašino, ta porine nazaj menjalnik in preko kardana je tukaj opora še zadnji diferencial. V primeru tega LR-ja pa tega ni bilo ker je mašino potisnilo v levo stran in je imel espace "lahko delo" poriniti malo pleha in del podvozja v kabino.

Čista fizika še za tiste, ki ste večkrat v puščavi - zakaj odkopljete in podkladate plate pod kolo, ko se to vkoplje?

Zato, ker se sila porazdeli na večji kos in se potem ne vdira več!
Enako je pri trku. Če je spredaj plata, cev ali dober bullbar, ki se nasloni na komplet prednji del avta, bo treba vse skupaj porint da bo to prišlo do voznika avta.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Sr Feb 14, 2007 11:20 am

Nebivedu napisal/-a:
, ta porine nazaj menjalnik in preko kardana je tukaj opora še zadnji diferencial.

ta je pa močna :krohota_se:

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Feb 14, 2007 11:33 am

Matej napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:
, ta porine nazaj menjalnik in preko kardana je tukaj opora še zadnji diferencial.

Ali misliš da to ne drži? Malo si poglej kakega terenca, ki je čelno (bolj huda nesreča) trčil v kak drug avto in si poglej zadnji differencial - ali je kardan zlomilo, ali pa je diferencial zamaknjen nazaj.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Feb 14, 2007 12:07 pm

pri karambolu bi mene bolj skrbelo, kaj je s potniki kot kolko je poškodovan avto. če je razbit, je razbit in nikoli ne bo več enako dober kot je bil. eni govorimo o jabolkah drugi pa o hruškah.

p.s.: edino kar govori v prid terencev je njihova teža, ki je v večini primerov cca 30-50% višja od soudeleženega vozila.....

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Sr Feb 14, 2007 12:51 pm

Inšpektor napisal/-a:p.s.: edino kar govori v prid terencev je njihova teža, ki je v večini primerov cca 30-50% višja od soudeleženega vozila.....

S tem da je teža udeleženega vozila čim manjša...

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Feb 14, 2007 1:45 pm

Inšpektor napisal/-a:pri karambolu bi mene bolj skrbelo, kaj je s potniki kot kolko je poškodovan avto. če je razbit, je razbit in nikoli ne bo več enako dober kot je bil. eni govorimo o jabolkah drugi pa o hruškah.

p.s.: edino kar govori v prid terencev je njihova teža, ki je v večini primerov cca 30-50% višja od soudeleženega vozila.....

Če se sila razdeli na večji del avta, potem potniki niso tok poškodovani, kot če je vsa sila usmerjena v en del avta.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
andsuzuki
Kraj: Banjška planota, Goriška

OdgovorNapisal/-a andsuzuki » Sr Feb 14, 2007 1:52 pm

Ko smo že pri poškodbah vozil --> eno zanimivo križišče http://www.metacafe.com/watch/429215/mad_intersection/
Kdor dela, greši, reče petelin in zleze z race
Lp Andrej

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Sr Feb 14, 2007 2:42 pm

Nebivedu napisal/-a:
Matej napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:

Ali misliš da to ne drži? Malo si poglej kakega terenca, ki je čelno (bolj huda nesreča) trčil v kak drug avto in si poglej zadnji differencial - ali je kardan zlomilo, ali pa je diferencial zamaknjen nazaj.

to je res, sm že večrat videl tak primer,
na pripomore pa to kaj dosti k varnosti potnikov

Vrni se na “O forumu ...”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov