LC po predelavi trese med 80 in 100 km/h
LC po predelavi trese med 80 in 100 km/h
Pozdravljeni,
po dvigu toyote LC90 z OME vzmetenjem (avto ima tudi 3 cm distančnike za razširitev koloteka) je avto začel tresti pri hitrostih med 80 in 100 km/h, zelo me pa moti, ker vibracija ni konstantna. Včasih se zelo izrazito pojavi, včasih jo komaj zaznam. V nižjih hitrostih je vredu pri hitrostih nad 100 km/h pa tja do končne hitrosti tudi. Sumili smo gume, pa se je izkazalo, da niso gume krive, nato smo sneli prednji kardan, se šli peljat in vibracij v omenjenih hitrostih ni bilo več. Prišli smo do zaključka, da se nekaj dogaja na prednjem pogonu. Šel sem tudi na Toyoto, kjer so mi rekli, da je to posledica dviga, češ da je sedaj naklonski kot roke drugačen in da polosovine bolj trpijo.
Ker ne vem več kaj naj naredim, na uradni servis pa brez vsaj približne diagnoze ne bi šel rad razstavljati avta na prafaktorje, po možnosti pa še nič nebi odkrili, jaz pa bi zapravil veliko denarja za nič, sem se obrnil še na forum, če ima kdo slučajno kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe.
Avto ni ekstremno dvignjen (okoli 5 cm),toyot s takimi predelavami se tudi baje po Sloveniji vozi že kar nekaj, da pa o Nemčiji sploh ne govorim, pa nimajo nobenih problemov.
Vsaka pomoč oziroma namig za odpravo te težave je zelo dobrodošel.
Lp
Jure
po dvigu toyote LC90 z OME vzmetenjem (avto ima tudi 3 cm distančnike za razširitev koloteka) je avto začel tresti pri hitrostih med 80 in 100 km/h, zelo me pa moti, ker vibracija ni konstantna. Včasih se zelo izrazito pojavi, včasih jo komaj zaznam. V nižjih hitrostih je vredu pri hitrostih nad 100 km/h pa tja do končne hitrosti tudi. Sumili smo gume, pa se je izkazalo, da niso gume krive, nato smo sneli prednji kardan, se šli peljat in vibracij v omenjenih hitrostih ni bilo več. Prišli smo do zaključka, da se nekaj dogaja na prednjem pogonu. Šel sem tudi na Toyoto, kjer so mi rekli, da je to posledica dviga, češ da je sedaj naklonski kot roke drugačen in da polosovine bolj trpijo.
Ker ne vem več kaj naj naredim, na uradni servis pa brez vsaj približne diagnoze ne bi šel rad razstavljati avta na prafaktorje, po možnosti pa še nič nebi odkrili, jaz pa bi zapravil veliko denarja za nič, sem se obrnil še na forum, če ima kdo slučajno kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe.
Avto ni ekstremno dvignjen (okoli 5 cm),toyot s takimi predelavami se tudi baje po Sloveniji vozi že kar nekaj, da pa o Nemčiji sploh ne govorim, pa nimajo nobenih problemov.
Vsaka pomoč oziroma namig za odpravo te težave je zelo dobrodošel.
Lp
Jure
Tudi to smo že razmišljali ampak kardan ni bil nikoli udarjen, vizuelno izgleda OK, lufta pa tudi nima nobenega, prav tako se ni spremenil naklonski kot kardana. Ne vem zakaj bi bil kardan, ker pred predelavo ni nič treslo, če bi bil kardan bi verjetno že prej tudi treslo.
Je pa res, to sem v zgornjem sporočilu pozabil omeniti, da trese med omenjenimi brzinami samo pri zmernem in močnem dodajanju gasa, če gas spustim recimo pri 95 km/h preneha tresti, ko spet pritisnem na gas se zopet pojavi. Tresenje je omejeno samo na brzino ( med 80 in 100 km/h) neglede na prestavo in neglede na obrate.
Je pa res, to sem v zgornjem sporočilu pozabil omeniti, da trese med omenjenimi brzinami samo pri zmernem in močnem dodajanju gasa, če gas spustim recimo pri 95 km/h preneha tresti, ko spet pritisnem na gas se zopet pojavi. Tresenje je omejeno samo na brzino ( med 80 in 100 km/h) neglede na prestavo in neglede na obrate.
LC 90TD napisal/-a:Tudi to smo že razmišljali ampak kardan ni bil nikoli udarjen, vizuelno izgleda OK, lufta pa tudi nima nobenega, prav tako se ni spremenil naklonski kot kardana. Ne vem zakaj bi bil kardan, ker pred predelavo ni nič treslo, če bi bil kardan bi verjetno že prej tudi treslo.
Kardan je lahko kriv, pa sploh ne boš videl da je in to lahko potem trese.
Druga možnost je pa možno da je šla sklopka.
Men je isto delalo pri ferozi. Avto je tresel samo po hitrosti 80km/h in samo do hitrosti 100km/h, potem se je umril in še to samo v četrti prestavi ko sem recimo močno pohodil pedal za plin. Ko sem pa razdrl sklopko se je pa pokazalo - lamela je imela je bila znucana do netov in sta 2 neta že manjkala.
Pred EUR sem bil SIT!
Za sklopko bi bilo res čudno da bi šla ravno na dan predelave in to takoj po prevzemu avta iz delavnice. Dopuščam še možnost ( malo verjetno pa vseeno), da je že pred predelavo treslo, pa jaz nisem opazil, sedaj, ko so pa trše vzmeti pa to pride bolj do izraza.
Osebno se bolj nagibam k prednjim rokam in polosovinam.
Osebno se bolj nagibam k prednjim rokam in polosovinam.
Hoj! Jaz sem imel zelo podobne simptome na samurai-ju in po pregledu po dolgem in po čez smo ugotovili da je bil križ na kardanu.
Probi naredit naslednje:
-reduktorsko ročico daj v položaj N
-daj menjalnik v 4 prestavo
-in spusti sklopko
-dodajaj gas in spremljaj če trese
Če trese je verjetno križ in to na relaciji do reduktorja.
Za sprednji in zadnji kardan(oz križe) je potrebno dat avto na dvigalo in vrtet gume v prazno.
Možnost pa je pomoje tudi centriranje,
oziroma probaj kako je brez distančnikov.
Lahko da distančniki niso v centru(ali nenetančno narejeni) in zato trese.
Gume so vse štiri enake in isto obraljene?
lp aleš
Probi naredit naslednje:
-in spusti sklopko
Za sprednji in zadnji kardan(oz križe) je potrebno dat avto na dvigalo in vrtet gume v prazno.
lp aleš
lp
-
tom cruiser
- Kontakt:
tudi sam sem zamenjal na lc (kzj95) vzmetenje z OME in nimam zenkrat nikakrsnih tezav.
kar se pa tresenja sklopke tice - zelo tezko verjamem da bi sklopka sla kar naenkrat ... sam se vozim z rahlo tresoco (pri prestavljanju navzdol v drugo .... pri mrzlem motorju) ze kar nekaj casa.
kardanski kriz - zal nimam nobenih izkusenj ...
l.p.
tomaz
kar se pa tresenja sklopke tice - zelo tezko verjamem da bi sklopka sla kar naenkrat ... sam se vozim z rahlo tresoco (pri prestavljanju navzdol v drugo .... pri mrzlem motorju) ze kar nekaj casa.
kardanski kriz - zal nimam nobenih izkusenj ...
l.p.
tomaz
bita napisal/-a:Hoj! Jaz sem imel zelo podobne simptome na samurai-ju in po pregledu po dolgem in po čez smo ugotovili da je bil križ na kardanu.
Probi naredit naslednje:
-in spusti sklopko
lp aleš
Gume so scentrirane, narejena je optika podvozja, treslo je tudi brez distančnikov. Drugače pa imajo distančniki vse papirje (homologacijo) in niso kakšni home made.
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Re: LC po predelavi trese med 80 in 100 km/h
LC 90TD napisal/-a:Pozdravljeni,
po dvigu toyote LC90 z OME vzmetenjem (avto ima tudi 3 cm distančnike za razširitev koloteka) je avto začel tresti pri hitrostih med 80 in 100 km/h...
Jaz imam podobne probleme. Ampak potem mi pri 170 km/h spet prične trest, a hvala bogu pri 210 km/h spet neha.
Ne, hecam se. Meni trese non-stop, pa nimam kardana.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
poiskusi nalepiti na kardan kako obtežitev, npr. nalepi nanj kilo selotejpa oz. česa podobnega, nalepi enkrat bolj na začetku pa drugič bolj na koncu, pa mogoče kardan ne bo več v resonanci, tako kot je (mogoče?) sedaj.
Drugače pa imam jaz podobne probleme, samo da pri meni ne trese, ampak hrumi od 80km/h dalje in pri višjih hitrostih sploh ne poneha
lp, miha
Drugače pa imam jaz podobne probleme, samo da pri meni ne trese, ampak hrumi od 80km/h dalje in pri višjih hitrostih sploh ne poneha
lp, miha
Nebivedu napisal/-a:Če si dal stran kardan in ni več treslo, bi jaz rekel, da je krivec za tresenje prav kardan. Daj ga centrirat, pa preveri križe ma kardanu.
z dvigom se je spremenil tekalni del kardanskega križa zato tudi različno trese če bi bil kardan bi bilo najbrž vibriranje konstantno pri vedno enaki hitrosti . Menjaj križe če pa daš centrirat kardan pa ne bo nič škode ker je že enkrat snet....
Pozdravljeni,
ko smo na toyoti (uradni servis) po dolgem in po čez pregledali prvi del pogona pri avtu seveda nismo odkrili nobenega lufta na zglobih, malo ga je pri volanu. Nato smo odvili prednji kardan ga zasukali in stvar manj trese. Mehanik je predlagal tako kot vi že v prejšnjih odgovorih centriranje kardana predno se spustimo v kakšne hujše.
Sprašujem vas če mogoče kdo ve za kakšnega dobrega mehanika oz. pdjetje, ki kavalitetno scentrira kardan pa da bi bil obenem po možnosti blizu Kranja ali v okolici Ljubljane.
O tem sem imel namen povprašati Igorja pa sem iz prispevkov razbral da je na Kitajskem.
Lp
Jure
ko smo na toyoti (uradni servis) po dolgem in po čez pregledali prvi del pogona pri avtu seveda nismo odkrili nobenega lufta na zglobih, malo ga je pri volanu. Nato smo odvili prednji kardan ga zasukali in stvar manj trese. Mehanik je predlagal tako kot vi že v prejšnjih odgovorih centriranje kardana predno se spustimo v kakšne hujše.
Sprašujem vas če mogoče kdo ve za kakšnega dobrega mehanika oz. pdjetje, ki kavalitetno scentrira kardan pa da bi bil obenem po možnosti blizu Kranja ali v okolici Ljubljane.
O tem sem imel namen povprašati Igorja pa sem iz prispevkov razbral da je na Kitajskem.
Lp
Jure
Živjo Jure,
sej tuki na Kitajskem tudi delamo, še celo več, ko je v SLo še noč delamo tukajšnji delovnik.
Ko pa tukaj delovnik zaključijo mi nadaljujemo preko mailov, msnja še slo delovnik.
Tako, da smo kar na tekočem z vsem dogajanjem tukaj in doma v firmi.
Časovna razlika kdaj tudi prav pride.
Kardan pa bi jaz nesel scentrirat na "avtoobnovo" oz. zdajšnji Avtocomerce v Ljubljani. Tam že dolgo popravljajo takšne reči.
Drugače pa se lahko vidimo po 27.11., če me ne zanese vmes še kaj do Gobija, ko tukaj opravimo svoje, je samo 200 km iz Pekinga. Me matra tale kitajski pesek, pa kitajcem ni nič jasno kaj bi rinil tja, kjer nihče ne hodi. Rent a carja pa ne moreš dobit tukaj.
sej tuki na Kitajskem tudi delamo, še celo več, ko je v SLo še noč delamo tukajšnji delovnik.
Ko pa tukaj delovnik zaključijo mi nadaljujemo preko mailov, msnja še slo delovnik.
Tako, da smo kar na tekočem z vsem dogajanjem tukaj in doma v firmi.
Časovna razlika kdaj tudi prav pride.
Kardan pa bi jaz nesel scentrirat na "avtoobnovo" oz. zdajšnji Avtocomerce v Ljubljani. Tam že dolgo popravljajo takšne reči.
Drugače pa se lahko vidimo po 27.11., če me ne zanese vmes še kaj do Gobija, ko tukaj opravimo svoje, je samo 200 km iz Pekinga. Me matra tale kitajski pesek, pa kitajcem ni nič jasno kaj bi rinil tja, kjer nihče ne hodi. Rent a carja pa ne moreš dobit tukaj.
Živjo,
kardan je scentriran, med 80 in 100 km/h trese enako kot prej, kdaj bolj, kdaj manj, kdaj nič
( to me najbolj jezi ker tresenje ni konstantno) sem pa opazil že parkrat ko sem se ustavljal ko sem npr. pred križiščem stisnil sklopko zaslišal rahlo pokanje (ne vem od kje), ki po parih pokih preneha, zato mam občutek, da gre stvar s tem tresenjem počasi a vztrajno na slabše.
Če se komu kaj sanja kaj bi to pokanje pomenilo naj prosim napiše svoje mnenje - pokanje se pojavi samo v nizkih hitrostih pa še to samo občasno
- se ne pojavlja konstantno.
Lp
Jure
kardan je scentriran, med 80 in 100 km/h trese enako kot prej, kdaj bolj, kdaj manj, kdaj nič
Če se komu kaj sanja kaj bi to pokanje pomenilo naj prosim napiše svoje mnenje - pokanje se pojavi samo v nizkih hitrostih pa še to samo občasno
Lp
Jure
slayer napisal/-a:Diff kot pri miranu?
Zadnji diferencial sigurno ne, ker sem se nekaj časa vozil samo na zadnji pogon, ko nisem imel prednjega kardana, pa ni ne treslo ne pokalo pri omenjenih brzinah.
Pa tudi pokanje je komaj zaznati tako tiho je. Miranovo pokanje diferenciala se pa da slišati že na filmu, katerega je objavil na forumu.
Lp
Jure
LC 90TD napisal/-a: ]
Zadnji diferencial sigurno ne, ker sem se nekaj časa vozil samo na zadnji pogon, ko nisem imel prednjega kardana, pa ni ne treslo ne pokalo pri omenjenih brzinah.
Jure
No na ta način si ugotovil, da pokanje in tresenje izvira iz prednjih vitalnih delov. A tresenje občutiš na volanu? Mogoče optika (zvito platišče)?
LP
TUDI NA FB>>>KLIK
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov