robinzon napisal/-a:Čist odvisno od tega koliko trd in zvezan les boš cepil. Če imaš kakšne oreng grče, ti bo tak cepilec skrajšal življenje za leto ali dve.
Poleg tega gre meni pri teh cepilcih na živce držalo za les, ker imam rad poleno trdno v rokah in z nekimi nerodnimi kleščami.
Če kupiš doma narejen cepilec, sicer res tvegaš, da boš nekoč ob prste. Bo pa zadeva sigurno narejena tako da naslednjih 20 let ne boš niti pomislil na kakšno okvaro. Cena je pač, par sto eur večja.
Jaz imam 18 tonski cepilec na traktorju, pa se še kdaj ustavi na kakšni grči.
se popolnoma strinjam...pri bajti imamo 20T Uniforestov cepilec ki je kombiniran elektrika/traktor in morm reč da deluje BP. Na začetku smo imeli težave s stikalom ki je po parih vklopih prevajalo le dve fazi. No to smo po manjšem zapletu rešli na garancijske stroške, predvidevam pa da se je to naredilo ker je bil razstavni eksponat.
Cena cepilca res ni bla nizka ampak tašča gre na zihr
Kot je pa reku robinzon, v kako visokogorskozavitogrčavo bukev bo tudi ta počepnu oz. se je morš lotevat premišljeno. lani je cepilc scepu cca 50m3 brez kakršnegakoli problema.
Če hočeš močno pa dokaj poceni, vsaj dva mojstra ki jih izdelujeta in tisti ki jih imajo so zadovoljni. Če te zanima mi piši na PS.
lp