iščem nasvet-ni 4x4

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
AŁIEN
Prispevkov: 6653
Pridružen: To Maj 29, 2007 7:53 pm
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Jan 11, 2012 11:09 am

Jebelacesta pokec kaj pa daješ solde brez prepisa..... :evil:
Glede na to da je reg.potekla te bo možakar kmalu začel klicat sam in prosit za prepis. 30 dni pi izteku bo začela pošta hodit. Bolj se bo vleklo dražje bo za njega.
Pokliči ga in mu povej da boš takrat tudi ti službeno odsoten, če se bo zajebaval. Potem na PU v njegovem kraju prijavi zadevo in prosi naj naredijo zaznamek.
Vkolikor lastnik vozila ne bo odjavil, bodo tebe obiskali policisti. Ker te morajo po zakonu. Odvzeli ti bodo tablice pa še položnico z zajetnim zneskom boš dobil. Zato obvezno prijavi zadevo na PU, da boš imel verodostojen dokaz.
Najboljše da še lastniku pošlješ priporočeno pismo z zahtevo po prepisu lastništva čim prej.

Kolega policaj te je nategnil da oni nič ne morejo. Seveda lahko, samo se otepajo takih banalnih zadev. Vedno rečejo, sam si si kriv in da nič ne morejo.
Če imaš veze ali če skos težiš in visiš pri njih je koj zrihtano.

bemumast kokr si naiven verjetno nisi niti tega priveril če je prodajalec res tudi lastnik vozila.

Plana B se pa nikar ne poslužuj. Raje prežali ta avto. Boš boljše in ceneje skozi prišel. Plan B nikomur ne prinaša nič dobrega. Ti pa sploh nisi tip za take reči.

uzitek
Prispevkov: 577
Pridružen: Ne Jan 17, 2010 9:30 pm
Kraj: oplotnica

OdgovorNapisal/-a uzitek » Sr Jan 11, 2012 11:23 am

Prvo preveri če je avto pisan na tega človeka od katerega si ga kupil. Lahko da on ne dobi prepisa od prejšnega lastnika.....Če imaš prometno itak ni problem.Kontaktiraj tistega ki je na prometni in morda boš ugotovil ,da mu je preprodajalec ostal kaj dolžal ,bog si ga vedi.
Tist ki je na prometni bo moral avto odjavit, v nasprotnem primeru bo plačeval kazen za nevračilo tablic. Tablic ne dajaj nikomur, tud policajem ne, dokler se zadeva ne uredi.
Tipa pa gnjavi vsak dan, mogoče mu dojadi in uredi zadevo.
Če se zadeva ne uredi, ti žal ne preostane drugega, kot obisk :wink: , ponavadi to zadostuje.
Če boš čakal ,da pristojni opravijo svoje delo, bo avto tačas karoserijsko za obnovit.

RangeRover
Prispevkov: 727
Pridružen: Pe Dec 30, 2005 8:12 pm

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Sr Jan 11, 2012 11:46 am

S takimi in podobnimi zadevami, bi se morala ukvarjati država oziroma zato pristojne institucije POLICIJA, kriminalisti in sodišče. IN TO TAKOJ ASAP.

Pokliči policijo in jim povej, da si obupan. Če ne bodo postopali oni, boš ti zakon vzel v svoje roke in enga nabil na kuratz,sicer nikomur ne groziš, a zahtevaš svoje. Drugače očitno v tej banana republiki ne gre.

Uporabniški avatar
compadre
Prispevkov: 3175
Pridružen: Sr Okt 10, 2007 12:19 pm
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Jan 11, 2012 12:15 pm

uff, sorry, s planom "B" nisem mislil na fizični obračun ali obisk s kostolomci....
mislil sem na prijavo organom, (s pepelom se posipljem, ker sem pozabil definirati plan "B" :buta_z_glavo_ob_zid: )

To, kar ste verjetno razumeli pod plan "B", je v bistvu plan "C" :mrgreen:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
Dr.Patrol
Prispevkov: 1422
Pridružen: Pe Jul 17, 2009 7:30 am
Kraj: Lej jo, našo Baško Grapo!! :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Dr.Patrol » Sr Jan 11, 2012 5:37 pm

picpoki...poceni računam, če se odločiš za plan "C" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)


www.Adventure-Overland.si

Uporabniški avatar
Civava
Prispevkov: 273
Pridružen: So Okt 01, 2011 7:55 pm
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a Civava » Sr Jan 11, 2012 6:22 pm

Tisto z z registrskimi tablicami kar pozabi. Samo podpišeš izjavo na občini , da si jiz izgubil , da so ti padle v odtočni kanal ipd pa je urejeno. Po moje bo treba kar težit dotičnemu gospodu in pa policiji, če na pa plan c :D

Uporabniški avatar
AŁIEN
Prispevkov: 6653
Pridružen: To Maj 29, 2007 7:53 pm
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Jan 11, 2012 8:17 pm

No tako na izi pa spet ne gre........to lahko narediš če si ziher da se tvoje tablice ne bodo nekje pojavile. Če se si ga naj.....
Nadalje možakar nima niti dokumentov. Je te tudi izgubil?
Potem mora pa še navesti kje se vozilo nahaja. Verjetno ne bo rekel da je padlo v odtočni kanal.

Če poda tako izjavo in se potem pojavi pokec z "izgubljenimi" tablicami in svojo zgodbo si je nakopal še lažno izjavo. To pa ni več tak hec kot prepis lastništva.

Zato pa pravim da naj poda prijavo na PU. Če ne drugega bo tam zaznamek, da je zadevo res prijavil.
Če tega ne naredi, možakar pa na UE pove da je vozilo prodal in da kupec noče opravit prepisa ga je najebal picipoki. Pol bo pa on tisti, ki bo dobil neprijetno pošto, in tisti, ki bo moral dokazovati da ni tako kot pravi prodajalec.
Če vozilo ni odjavljeno v roku, bo UE obvestila PU in ti bodo potem iskali vozilo in odvzeli tablice. Nekdo mora pol plačat položnico. Bodisi lastnik ali picipoki.

Picipoki, prijavi ga in verjemi mi da bo on tebe klical. Prej ali slej. Upaj samo da ni že naredil kakšno mučko in avto že odjavil.

robinzon
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Jun 07, 2009 4:05 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » Sr Jan 11, 2012 8:23 pm

Tablic ne moreš prijavit kot izgubljene, če nisi lastnik vozila.
Izgubo tablic se po staro-novem, prijavi izključno na policiji.
Če greš na policijo in uradno prijaviš kaznivo dejanje, so policaji zadolženi, da primer obravnavajo in te seznanijo s potekom. Se pravi naredijo uradni zaznamek ali zapisnik, ga morda podpišeš in kolegi policaji bodo tvojega dolžnika morda obiskali na domu. To je vse kar lahko pričakuješ od njih. So pa policaji v službi reda in varnosti in te ne smejo odslovit na vratih, "Mi nimamo nič s tem".

Uporabniški avatar
Matej T
Prispevkov: 1776
Pridružen: Ne Mar 22, 2009 1:23 pm
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Matej T » Sr Jan 11, 2012 8:38 pm

Pokec tukaj je samo še plan C. Preveri, če je pravi lastnik na prometni in ga s tremi kolegi obišči uradni dan v tednu pa ga pospremite na upravno enoto pa takoj papirje uštimat. To je edina rešitev preverjeno. Policiji se je..e za ene tablice in prepis ker si kriv sam. Saj tak odgovor sem dobil jaz. Upravna enota bo 3. mesec po poteku registracije terjala njega za vrnitev tablic in mu nabila malo čez 300€ kazni. Ti spet ostaneš brez papirjev. Tablice lahko obdržiš in so neuporabne. Problem je ker nimaš uverjene pogodbe, ki sta jo napisala in lahko on reče da si jo napisal sam in se podpisal v njegovem imenu. Ko sta spisala pogodbo bi jo moral on overit s svoje strani in potem je on v prekršku, ker je dolžan v 8 dneh prijavit spremembo lastništva na upravni enoti v svojem kraju. Če rabiš prijatla za izvršitev plana C pokliči :wink:

Uporabniški avatar
AŁIEN
Prispevkov: 6653
Pridružen: To Maj 29, 2007 7:53 pm
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Jan 11, 2012 9:41 pm

Fantje nehajte ga srat z takimi plani da ne boste sami dobili obisk. Ne mislit da ste varni za tipkovnico. Vsako tako napeljevanje na javnih forumih je kaznivo. Nekaj se jih je že znašlo pred sodnikom, nekaj jih je pa zgubilo službo, ker so to počeli z službenega računalnika.
To se lahko menite v gostilni ali pa na PS. Javno pa nikakor ne. Sploh ker obstaja črno na belem kar ste počeli. Izgovori da je to počel nekdo drug pod vašim nickom ne bodo pomagali.
To je eno. Potem je druga stvar. Ste prepričani da ste trije dost. Ne kar nekaj bluzit, da ne bodo bule. V vsakem slučaju ste pa najebal če vas tip prijavi. Zna pa bit da dobite oboje, bule in prijavo. Je vredno zaradi stare gajbe.
Pa ne navajat napačnih stvari.
Če se avto ne odjavi pride prvi opomin najkasneje po 45 dneh. 30 dni po poteku registracije program avtomatsko opozori uradnika na UE. Ta mora pa najkasneje v 15 dneh poslati opomin.
Globa, če ni prepis opravljen v 15 dneh je 200€.
Globa, če vozilo ni odjavljeno 15 dni po opominu pa je 250€. Potem sledi še fizični odvzem tablic na stroške lastnika vozila.
Tablice pa lahko kadarkoli prijaviš kot izgubljene, tako kot pravi civava. Vendar moraš podpisat da so res.
Policiji se jebe za take stvari in jih res niso dolžni reševat. Lahko pa jih če hočejo. Ponavadi je dosti en obisk, tako mimogrede.

uzitek
Prispevkov: 577
Pridružen: Ne Jan 17, 2010 9:30 pm
Kraj: oplotnica

OdgovorNapisal/-a uzitek » Sr Jan 11, 2012 10:01 pm

V večini se strinjam z Alienom, ampak če bi mene nekdo tako nat... bi prvo probal rešit problem na pravni način, če ne gre pač po svoje. Nebi bilo prvič...Vse se da rešit, na lep način....kontaktiraj me ,če ne uspeš rešit...

cero
Prispevkov: 447
Pridružen: Sr Nov 18, 2009 10:03 am
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a cero » Sr Jan 11, 2012 10:36 pm

Odgovori s citatom Popravi/Izbriši to sporočilo
picpoki na lastno pes ne delaj nič ker bo ti prej položnco pokasiro on. En kolega je meu isti problem pa je človeka šau na dom iskat pa ga ni blo doma pa je blač samo žena pa ji je reko samo če bi se lahko zmenli pa je blo to to, on še pa ni prau domu prišo pa ga je že policija čakala doma da ga je hodo isiljevat pa je še lepo položnco za 300 evrof pokasiro pfej pa taka deržava to se vam bo zgodilo če ga bote sami obiskali

tu ste vsi pametni nisn meu samo eniga takiga primera pa ni tak enostauno rešit kot si vi mislite ker nisn samo enga avta kupo pa prodau ker če pač on noče pač noče prepisa naret lahko boš samo rešo če maš kake dobre veze na oprauni enoti pa da poveš kak je na stvari pa da prejšniga lastnika razlastninijo pa tebe picpoki vpišejo tak boš lahko dobiu papireje

en primer sem meu kupo sem wv hrošča za 50 evrof od kolega
narej je biu lahko rečem šejnkan drugi kolega je hrošča obnoviu
jas začnem oniga kaj je hrošča mi prodau za prepis gnjavit ,ni blo nič ker on tuji ni meu prepisa poiščem prejšnega lastnika prometno pa sem meu od avta ,on mi začne bluzit ja veš toti mi je to pa to daužn pa sem pa tja pa on nebo dau papiro iščem naprej
lasnika ki je bil na prometni dobim naslau gemn na na slau
mi povejo da je njegovo stanovajne plo prodano pa da je ze on nevem kak daugo pokojn da pa še živi njegova žena ko sem prišo do tu sem ze meu več stroškof ko pa je blo vse skup vrej .
Naslednji dan začnem iskat njegovo ženo jo najdem v domu vpognjencof :) tam cela ceremonija da so me spostili do nje te mi ona začne razlagat da je avto dala sini sem pa tja pa kolko ji je problemof naredo pa da ona nebo ona dobeniga prepisa delala pa nič , na koncu pa mi pove da avta sploh niso dali v zapuščinsko pa sem se lahko samo pod nosom obiso ccccccc KAJ ZAJ oni me pritiska za papirje pol smo tak te rejšli da se je prejšni lastni koda rastlastnino pa da se je novi lastnik vpiso
KAJ SEM Z TEM STEU POVEDAT : da kolko je lahko enih poti pa zajebancije da tako stvar rešiš to je samo ena taka zgodba meu pa sem še ene tri za avte pol sem meu eno ko je človek osebni stečaj naredo to tuji znoriš polek pa še eno tako za en traktor ko ga tuji niso dali v zapuščinsko se oproščam za pravopisne napake
:D :D zaj pa kaj kupim isti dan prepis pa je to to pa ni dobene zajebancije vač pa nič
foter mesar ,mati pek kaj pride vun ??
vun pridem jas :) :)

robinzon
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Jun 07, 2009 4:05 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » Sr Jan 11, 2012 10:46 pm

Jaz sem se na tak način "losal" Patrola. Kupil in nisem takoj prepisal, lastnik je umrl in potem sem čakal dve leti, da so se bližnji zmenili kaj in kako bo s zapuščino. Patrola so pozabili vpisat in sem se pod nosom obrisal. Na srečo sem avto za soliden denar prodal v Avstrijo, tam ni pa nihče vprašal kdo je lastnik.

Uporabniški avatar
compadre
Prispevkov: 3175
Pridružen: Sr Okt 10, 2007 12:19 pm
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Če Jan 12, 2012 9:01 am

evoga, plan "C":

Slika

definitivno najceneje :lol:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
Picpoki
Prispevkov: 2103
Pridružen: Če Jan 01, 2009 6:52 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » So Feb 04, 2012 6:28 pm

Danes rešil zadevo. Po 4ih mesecih...

Znanec policaj je klical na pristojno PU iz katere izhaja lastnik in jih prosil naj preverijo pri njemu kaj ga matra. sledi obisk miličarjev.
Možakar se je malo splašil in se celo začel javljat na telefon.

Zmenila sva se tri sobote, vendar me je vedno zajeb***.
Dal sem mu ultimat ali danes ali pa uradna prijava na PP.


Pol ure pred prihodom ga kličem da pridem tja, možakarja na mestu ni bilo in naj bi prišel v kratkem. No in njegava mamilaška zadeta viskokost se je pojavila cca 1.5h kasnenje. Jeba je zadet vedet kaj si komu obljubil in kdaj. No ampak se je vsaj prikazal.

Skratka mamilaš, zaposlen v SV kateremu se kratko malo jeb*** za vse.
Itak so ata precej visoko v štabu.
Položnice za tablice tudi dvomim da je plačal.


Pač draga šola bi lahko rekli temu....

hvala vsem za nasvete in ponudbo za pomoč


:lol:
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

robinzon
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Jun 07, 2009 4:05 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » So Feb 04, 2012 6:55 pm

A to pomeni da boš danes dal za pijačo, ker si tako vesel?

Uporabniški avatar
Picpoki
Prispevkov: 2103
Pridružen: Če Jan 01, 2009 6:52 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » So Feb 04, 2012 7:06 pm

Sem že. pa si zamudil :lol:
Si prodal tisti tvoj voziček ali ne?
Land Rovers are like women:

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

robinzon
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Jun 07, 2009 4:05 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » So Feb 04, 2012 8:02 pm

Nisem še prodal. Hvala Bogu! Ker je mejčen mraz in zameti pa je treba tud koga ven potegnit.
Sem pa dobil zanimivo ponudbo za avto iz Vietnama.
Nakažejo mi 25 jurjev dolarjev, kupnino obdržim, ostalo vrnem nazaj na nek drug račun.
Če bom slabe volje jim bom dal številko računa od Dursa pa naj nakažejo! :)
Banda prevarantska ruska!


Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov