zaščita podvozja

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
gasper.suligoj
Kraj: Tolmin

zaščita podvozja

OdgovorNapisal/-a gasper.suligoj » Če Feb 04, 2010 2:44 pm

Pozdrav.
Jeseni sem rjo pod avtom zribal s krtačo, ena roka ferosana, temeljna in potem čez body iz lokalne drogerije. Ko pa sem se včeraj zbasal pod avto, sem videl, da je stvar na izpostavljenih delih odpadla, ker je pretanka.
Zanima me, koliko se kaj vrtijo cene pištol za dinitrol, da bi s tapravim pošprical. Mogoče kdo ve, kje bi dobil takega za nanašanje na čopič ali pa bolj kvaliteten sprej?

Hvala :nazdravljamo:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Feb 04, 2010 3:52 pm

Kar sem jaz delal ( pa sem dosti) je ferosan navadna voda.....Kot zanalašč sem probal pri enem avtu......eno stran zbrusit do golega pleha (če je blo potrebno tudi navaril drug kos), in dal temeljno ,špric kit in barvo.Na drugi strani pa sem zbrusil samo z žičnato krtačo na flexu...premazal s ferosanom....ga pustil delovati.....dal prek temelno in potem špric kit ter barvo.....

Rezultat po treh mescih.....Na strani kjer sem vredu pobrusil in navaril tud nove dele je zadeva popolnoma enaka kot je bila minuto po barvanju.....
Na drugi strani pa je sedaj skoraj videt še hujše kot je bilo pred sanacijo.....toliko z moje strani o magičnem ferosanu....

gasper.suligoj
Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a gasper.suligoj » Če Feb 04, 2010 4:39 pm

Pa še moje izkušnje s ferosanom.
Ko mi ga je par kapelj ostalo, sem ga pomazal po kosu železa z debelo plastjo rje. Glej ga zlomka, čez 3 ure se je videla srebrna barva železa, približno na 2/3 površine. Brez brušenja. 8)
Imaš tudi kaj izkušenj z bodijem?

LP, g.

sandi99

OdgovorNapisal/-a sandi99 » Če Feb 04, 2010 4:44 pm

Ferosan je kislina, ki jo mam vsak dan v roki ampak tako, ki je vrjetno 20x bolj jedka od tega ferosana v štacunih. Če ga po nanosu temeljito ne spereš (z vodo se ga ne spere niti 50%) po določenem času nagrizi tudi zdravo kovino in niti se ne preneseta z temelno barvo zato tudi odstopanje...

Ferosan kot mu rečemo normalni smrtniki je še kar dobra zadeva, če se ga pravilno uporablja, če pa ne pa je enako kot bi v lesen avtu spustil lobadarje...

lisko; nekaj me zanima; kje si to nanašal šprickit? Na dnu avtomobila?

l.p.

TRCO1
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » Če Feb 04, 2010 4:48 pm

ferosan so jajca...edino kar mi je bilo do zdaj všeč na kemperjih in kombijih ko sem saniral rjo in po pol ali pa letu dni pogledal je bilo tole....

http://www.regeneracija.si/odstranjevan ... ovino.html
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Če Feb 04, 2010 4:49 pm

Najboljša stvar za rjo je CHELADE!
Rjo dobesedno spremeni v kovino. Preverjeno!

Uporabniški avatar
_Grega_
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a _Grega_ » Če Feb 04, 2010 5:20 pm

Dimen napisal/-a:Najboljša stvar za rjo je CHELADE!
Rjo dobesedno spremeni v kovino. Preverjeno!

Kje se da pa to dobit? Bi blo zanimivo probat. Kakšna je cena?

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Feb 04, 2010 8:04 pm

sandi99 napisal/-a:
lisko; nekaj me zanima; kje si to nanašal šprickit? Na dnu avtomobila?

l.p.

Robovi blatnikov in spodnji deli vrat.

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » Če Feb 04, 2010 8:06 pm

Kako? A v tvojem kompletu flomastrov pa ni bilo tistega za zaščito pred rjavenjem? :shock:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Feb 04, 2010 8:17 pm

Vito_ napisal/-a:Kako? A v tvojem kompletu flomastrov pa ni bilo tistega za zaščito pred rjavenjem? :shock:

Na r5 sem to delal....Na jeepu je barva tko dobra darja kar sama stran pada :D Preveč napocal po gumah in mi je zaščitlo še 8/9 avta zraven ko zmetal barvo vse povprek :D

Uporabniški avatar
OrangePower

OdgovorNapisal/-a OrangePower » To Feb 09, 2010 4:38 pm

S čim pa zaščitite bolj izpostavljene dele kot so odbijač - govorim o kovinskem, ker je vedno pod vplivom vej, kamenja, kolegovega odbijača...?
Marolt vem da ima Rinolinings al kako se že reče, samo ne vem če to lahko dobimo navadni smrtniki :D
Rabim en obstojen sloj grobe zaščite, barva se mi zdi prešvoh.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov